lauantai 16. maaliskuuta 2019

RYPPY LENSI YLI KÄENPESÄN OSA V

Tarinan aikaisemmat osat löytyvät täältä: OSA IOSA IIOSA III ja OSA IV.


20 kommenttia:

 1. Mitenkäs sitä sanottiinkaan? Totuudenpuhuja ei saa yösijaa. Pakkopaitaa vaan tarjolla, tai vähintään lepositeet.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Jaa-a, mitenkähän pitkään Rypyn rundi tällä kertaa kestää… mutta hyvin heijastaa tuo lataamon tilanne vallitsevaa todellisuutta. Jos nyökyttelet sekopäiselle utopialle niin pärjäilet mutta realismin julkipuhumisesta hankit itsesi kuseen. Ettei vaan olisi niin että mielisairaalan kattona onkin taivas?

  VastaaPoista
 3. Ilmastonmuutos on savuverho, jolla nimenomaan estetään keskustelu humanitaarisesta maahanmuutosta ja sen jättimäisistä kustannuksista. Sikäli hoitajatar(ja) toimii tässä kiltisti ja tuloksellisesti valta-agendan mukaisesti.

  Päästöistä puheenollen, tällä taktiikalla varmistetaan yhä kohoava hiilidioksidin tuotanto Suomessakin, ainakin niin kauan kuin valtiolla riittää vero- ja velkarahaa käytettäväksi veronmaksajien vastaiseen touhuun. Ehkä kohonneen hiillidioksidipitoisuuden hyöty kasvintuotannolle sentään korvaa pienen osan vahingoista.

  VastaaPoista
 4. Mikä on tuo silmäke rypyn persvaon ja pipan välisellä sektorilla?

  VastaaPoista
 5. Terve Huru-ukko, Yrjö, MikkoK ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Näinhän se menee. Tosiasioista viis silloin kun utopiaa rakennetaan.

  Yrjö: Nyt Rypyllä onkin kova paikka edessä. Joo, tämän koko tarinan johtava ajatus on siinä, että sairaassa yhteiskunnassa terveet tyypit laitetaan mielisairaalaan. Taidat olla oikeassa tuon katon suhteen.

  MikkoK: Juuri näin. Vaikka joka helvetin suomalainen lakkaisi syömästä lihaa tai tekemästä lapsia, olisi se hyttysen kusi valtameressä. Tuo huoli kohoavasta hiilidioksidin tuotannosta muuten katoaa aina kuin pieru saharaan siinä vaiheessa kun on kyse humanitaaristen tänne roudaamisesta.

  Veijo: Se on olevinaan niin kuin otsakurttu. Kun Rypylle on sattuneesta syystä vaikeaa piirtää muuten ilmeitä, niin yritän tuolla lailla saada kaverin vihaisen näköiseksi.

  VastaaPoista
 6. Ryppy sai sitten kouriin...korjaan, persposkiintuntuvan havaintoesityksen siitä, miten tahdonvastaista mielenterveyshoitoa sovelletaan ja miten se käytännössä ilmenee.

  Kun kansalaisyhteiskunnan kaduilla ja kujilla kohdataan vaaralliselta hullulta vaikuttava ihminen, hänen kanssaan on syytä yrittää olla kaikessa samaa mieltä, kunnes pääsee pois tilanteesta.
  Kun joutuu lukituksi mielivaltaiseen mielenterveyshoitoon, on siellä syytä yrittää olla samaa mieltä kaikkien sinne sulkeneiden kanssa.
  Kas, he kun ovat niitä todellisia vaarallisia ihmisiä. Elleivät jotkut heistä vallan hullujakin peräti;
  kysehän on aina ja vain siitä, kuka saa määritellä.

  Ja Ryppy on toistaiseksi määritelty oikeustoimikelvottomaksi, eli vanhalla kielellä lainsuojattomaksi. Vieläpä hänen omaksi parhaakseen ihmisten toimesta, jotka haluavat vain auttaa...!
  Vaan kysehän ei onneksi ole siitä, selviytyykö Ryppy tästä, vaan siitä miten hän tästä selviytyy.

  VastaaPoista
 7. Terve QK, ja kiitos kommentistasi.

  Kas, he kun ovat niitä todellisia vaarallisia ihmisiä. Elleivät jotkut heistä vallan hullujakin peräti;
  kysehän on aina ja vain siitä, kuka saa määritellä.


  Juuri näin. Eikös itäpuolellamme sijaitsevassa Rauhanvaltiossa aikoinaan laitettu toisinajattelijoita mielisairaalaan? Tosin se ei tainnut olla edes rankaisumenetelmien pahimmasta päästä. Itse luullakseni viihtyisin mielisairaalassa paremmin kuin siperialaisessa gulagissa.

  Vaan kysehän ei onneksi ole siitä, selviytyykö Ryppy tästä, vaan siitä miten hän tästä selviytyy.

  Jep, tämä selviää seuraavassa osassa, joka luullakseni tulee olemaan viimeinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neuvostoliittolaiset poliittiset mielisairaalat olivat järkyttäviä. Niihin oli käsittääkseni palkattu "hoitajiksi" väkivaltarikollisia. Mutta olihan se lempeämpää kuin oli meininki ollut Stalinin aikana.

   Poista
 8. Totuus ei uppoa hysterikkoihin, valitettavasti.

  VastaaPoista
 9. Terve Krypta, ja kiitos kommentistasi. Eipä uppoa niin. Ilmastonmuutos muuten muistuttaa jossain määrin sitä kuuluisaa työvoimapulaa. Aina se on tulossa ihan nurkan takaa, ja sitten kun se ei tulekaan, h-hetkeä siirretään vain tuonnemmaksi. En ole varma kuinka kauan tätä on kestänyt ilmastonmuutoksen kohdalla, mutta työvoimapulalla on peloteltu kansalaisia jo 30 vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo oma kantani ilmastonmuutokseen on hieman kahtaalle, en rohkene väittää, etteikö sitä tapahtuisi, ja etteikö ihmisen toiminnallakin saattaisi hyvinkin siihen prosessiin oma osuutensa olla. Miten suuri, tai peräti ratkaiseva se sitten on, siihen kysymykseen vastaamiseksi ei oma kompetenssini riitä. Mutta nykytilanne on jo joka tapauksessa se, että ilmastonmuutoksella voidaan perustella likimain mitä tahansa tempauksia, joista suurimmalla osalla ei enää taida olla paljoakaan tekoa tervejärkisyyden kanssa (esim. ydinenergiaa ajetaan alas, mutta samaan aikaan ruskohiilen käyttöä lisätään, toooosi ekologista, eikö?).

   Osuvimpana lähihistorian vertauskohtana noille ilmastotempauksille tulee itselläni mieleen kylmän sodan aikaiset rauhanmarssit ydinaseita vastaan, ja hämäriä omakohtaisiakin muistikuvia asiasta on tuolta 80-luvun alkupuolelta, mitenkä silloisessa joukkotiedotuksessa peloteltiin jopa erittäin todennäköiseksi katsotulla silloisten suurvaltojen välisellä ydinsodalla ja sen kammottavilla seurauksilla, ydintalvilla ja radioaktiivisuudella. No, olisihan siinä voinut toki käydä hassustikin, mutta ylilyömiseksihän sekin pelkääminen kyllä sitten meni aika huolella.

   Tuolloisia ydinsodan samoin kuin nykyisiä ilmastonmuutoksen (hysteerisiä) pelkääjiä voi mielestäni hyvin verrata Mustan Surman aikaisiin flagellanttien kulkueisiin, jotka vaelsivat maasta ja kaupungista toiseen itseään ruoskien ja huutaen Jumalan vihaa syntistä ihmiskuntaa kohtaan. Lieneekö sitten vaikuttanut kuinkakin tehokkaasti ruttoepidemioiden talttumiseen, mene ja tiedä... Tuon ajan ihmisiä voin vielä ymmärtääkin, sillä heidän maailmankuvansa oli, no, keskiaikainen. Mutta tämän päivän koulutustasolla olisi kyllä lupa odottaa jo vähän analyyttisempaakin suhtautumista vaikeisiinkin aiheisiin, vai?

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Flagellantit

   PS: Tuossapa flagellanttiteemassa voisi olla ideantynkää vaikka sarjisstripiksi, joten laita ihmeessä idea hautumaan, jos inspiroi. ;)

   -J.Edgar-

   Poista
  2. No joo, oikeastaan olen aika lailla samoilla linjoilla. En minäkään väitä, etteikö ihmisten tekemisillä(taikka lukumäärällä) olisi siihen mitään vaikutusta. Mutta vaikuttaisi kovasti siltä, että sen merkitystä on ns.vastapuolella liioiteltu niin maan perkeleesti. Al Gore taisi aikoinaan puhua, että napajäätiköiden piti olla täysin sulana vuoteen 2013 mennessä. No, se ennustus meni täysin vituiksi, mutta jostain minulle käsittämättömästä syystä miestä kuunnellaan vieläkin kuin oraakkelia. Ja noista mainitsemistasi tempauksista, joita ilmastonmuutoksella perusteella tehdään, olen kyllä kanssasi täysin samaa mieltä.

   Laitetaan flagellantit hautumaan, jos vaikka jotain keksisi. Näin äkkiseltään tuumisin, että tuosta saisi tehtyä yksittäisen pilapiirroksen helpommin kuin sarjiksen. Mutta katsotaan. Tällä hetkellä on työn alla kuitenkin perinteinen sarjis, jossa Ryppy & Reikä käsittelevät jälleen turvapaikkahakemuksia.

   Poista
  3. Mies eräässä tv-ohjelmassa varoitti aina ihmiskarhusiasta. Ja lopulta sellainen sitten ilmestyikin.

   Poista
  4. Manbearpig is real. I'm super cereal.

   Poista
  5. Al Gore on kyllä eräs aikamme tekopyhyyden ikoneja. Mies saarnaa ilmastonmuutosta vastaan kuin lahkolaishihhuli, mutta lentelee yksityissuihkullaan pitkin poikin mualimoo ja siinä sivussa truuttaa taivaalle sitä ceeoo2:sta öbaut jonkinkokoinen kehitysmaassa sijaitsevan kaupungin vuosikuorman verran.

   Tai toinen esimerkki: kunhan vaan muistaa esittää julkisuudessa kaikkea kivaa&progressiivista a'la Bill C, niin sittenpä voikin sikailla sviittien ja kabinettien yksityisyydessä senkun sielu sietää.

   Tai kirjoitella jotain "global justice requires free movement" - juttuja jostain tiukasti vartioidulla raharikkaiden erityisasuinalueella sijaitsevan bungalowin turvabunkkerin uumenista...

   -J.Edgar-

   Poista
  6. Al Gore on kyllä eräs aikamme tekopyhyyden ikoneja. Mies saarnaa ilmastonmuutosta vastaan kuin lahkolaishihhuli, mutta lentelee yksityissuihkullaan pitkin poikin mualimoo ja siinä sivussa truuttaa taivaalle sitä ceeoo2:sta öbaut jonkinkokoinen kehitysmaassa sijaitsevan kaupungin vuosikuorman verran.


   Tismalleen noin, se mies on kyllä melkoinen fariseus. Tuo South Park-jakso, johon Tom tuossa ylempänä viittaa, on muuten yksi suosikeistani. Lähinnä sen takia, että siinä vittuillaan Al Gorelle suorastaan preussilaisella tavalla:)

   Poista
 10. Itse olen aina fantasioinut joutuvani poliittiseen mielisairaalaan.

  PS. Olen laittanut tämän blogin syötteen Thunderbird-sovellukseeni näkymään. Ja silti en meinaa huomata koskaan ajoissa, että on tullut taas uusi merkintä.

  VastaaPoista
 11. Terve Tom, ja kiitos kommenteistasi.

  Itse olen aina fantasioinut joutuvani poliittiseen mielisairaalaan.

  Itsehän uskon, että on tuleva Uusi Aika, tolkun aika, jolloin kaikki nämä postmodernit typeryydet lentävät roskikseen röhönaurun raikuessa, diskorahanhavittelijat potkitaan helvettiin ja maanpetokselliset poliitikot sotketaan suohon, mutta jos minä olenkin väärässä, niin Osastolla tavataan;)

  Neuvostoliittolaiset poliittiset mielisairaalat olivat järkyttäviä. Niihin oli käsittääkseni palkattu "hoitajiksi" väkivaltarikollisia.

  Jaa, tuotapa en Rauhanvaltion mielisairaaloista tiennytkään, mutta enpä voi sanoa olevani yllättynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulu psykiatrian professori Kalle Achté oli muistaakseni ollut yhteistyössä neuvostoliittolaisen poliittisen psykiatrian edustajien kanssa. Mies itse piti neuvostoliittolaisten käytäntöjen syynä sikäläisen psykiatrian kehittymättömyyttä.

   Poista
  2. Kehittymättömyyttä siinä oli varmasti myös. Tosin se, että sinne suljettiin toisinajattelijoita, viittaisi myös siihen, että ideologiallakin oli näppinsä pelissä.

   Poista