perjantai 22. maaliskuuta 2019

RYPPY BAARIMIKKONA OSA V


Tähän sarjakuvaan sain inspiraation tästä artikkelista sekä muutamista Pauli Vahteran kirjoituksista, joita en nyt jaksa etsiä. Mainittakoon vielä varmuuden vuoksi erikseen, että me R&R-blogin toimituksessa emme kannata verokyöstien ampumista.

10 kommenttia:

 1. Mitenkähän tämän muotoilisi niin, että ei yllytä laittomuuksiin. Joskus tuntuu siltä, että kaikkein pahimpia verokyöstejä ja muitakin virkakyöstejä pitäisi ihan vaan malliksi ripustaa roikkumaan ja mukaan suuri kyltti jossa kerrotaan, että miksi juuri tämä kyösti siinä killuu. Toimisi varoituksena muille kyösteille, tai sitten ei. Veikkaan kyllä jälkimmäistä, on ne niin kovakalloista sakkia, viimeiseen asti ollaan vaan, että en minä ole tehnyt mitään väärin ja tämä on minun tulkintani asiasta. Paljon on tässäkin maassa kyötien nujertamia, sellaisia jotka eivät ole jaksaneet tai osanneet ryhtyä vastustamaan mielivaltaa ja peräämään oikeuksiaan. Talot ja tavarat myyty kyöstien kaverreille alihintaan ja kaverit pöydän alta kyösteille kymmenytkset maksaneet. Näin arvelee ja luulee tietävänsä Huru-ukko.
  PS eikös se ollut HIlkka Laikko? kun näitä tutkinut ja tuonut julki.

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Verokyöstin ripustaminen on tietysti aika kova toimenpide, mutta kyllä itsellänikin välillä ihan vihaksi pistää kun lukee näiden temppuiluista. Ei tietenkään saisi niidenkään takia koko ammattiryhnää leimata, mutta sen perusteella mitä olen lukenut ja ihmisiltä kuullut, niin näitä tapauksia on kyllä ollut aika perkeleesti. Siitä mistä se johtuu, en osaa sanoa mitään. Hakeutuuko niihin hommiin vittumaisia ihmisiä, vai onko itse järjestelmä vinksallaan?

  VastaaPoista
 3. Armeija- ja retkeilytarvikkeita myyvän Varustelekan ilmoitusteksteissä lukee aina "koska sääntö-Suomi".

  VastaaPoista
 4. Sanoisin ekä että, järjestelmä on vinksallaan ja sitten sinne haketuvat ne vittumaisimmat ihmiset, varsinkin ne jotka ei oikeissa töissä eli yksityisellä pärjää.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Terve Tom ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Minunkin varmaan pitäisi ruveta tilaamaan tavaraa Varustelekasta, sen verran mainiolta kuulostaa. Kyllähän tuo sääntö-Suomikin välillä vituttaa. Enemmän vituttaa kuitenkin se, että niitä lukuisia sääntöjäkin valvotaan välillä melko mielivaltaisesti.

  Huru-ukko: Olet luultavasti oikeassa. Itse en ole onneksi joutunut verokyöstien kanssa tappelemaan, mutta muiden kyöstien kanssa kyllä senkin edestä. Enimmäkseen ihan asiallista väkeä, mutta sekaan mahtuu kyllä melkoisia mulkvistejakin.

  VastaaPoista
 6. Kun lukee tuon linkitetyn jutun aiheesta yrittäjä vs. verottaja niin ei ihmettele vaikka useampikin yrittäjä hankkisi sen haulikon. Jutun loppukaneetti oli harvinaisen osuva:

  ”Joku Turun kaupungin konsernihallinnon sihteereistä kysyi, että kun tulit tänne ja aloit tehdä yritystoimintaa, niin etkö tiennyt, että yritystoiminta sisältää riskejä. Sanoin, että se oli minulla äärimmäisen hyvin tiedossa, mutta ikinä minulla ei ollut tiedossa sitä, että ne riskit muodostaa viranomainen.”

  Siks toiseks, tuohan oli selvästi varoituslaukaus. Kyllä Ryppy olisi halutessaan osunut.

  VastaaPoista
 7. Tjaha. Ryppy hankkinut Valmet Consulting verosunnittelupalvelun. Kylläpä tuo metodi on saattanut käydä mielessä useallakin pienyrittäjällä.

  Ikävämpi juttu vain, että noilla kyösteillä ja kalkkunoilla on tukenaan isommat pyssyt.

  VastaaPoista
 8. Terve Yrjö ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Tuo tapaus oli kyllä vastenmielinen monella tapaa. Jumalaton kyykytysrumba joidenkin kateellisten naapureiden ilmiantojen sekä vittumaisen verokyöstin mielivallan takia. Ja joo, kyllä Ryppy ihan tarkoituksella ohi tähtäsi.

  KKi: Ikävämpi juttu vain, että noilla kyösteillä ja kalkkunoilla on tukenaan isommat pyssyt.

  Niinpä. Sarjakuviinhan voi tietysti piirtää mitä haluaa, mutta todellisuudessa se taitaa mennä niin, että jos tässä maassa haluaa verottajaa väistellä, niin pitää kyllä löytyä huomattavasti enemmän pelimerkkejä kuin joltain pikkukaupungin kapakoitsijalta.

  VastaaPoista
 9. Meillähän on itse asiassa useampiakin kansalaisten aseellisia nousuja verokyöstejä vastaan, alkaen vaikkapa tästä
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Rautalammin_ensimmäinen_kapina

  joka lukuisten vastaavien yhteenottojen kanssa johti tähän
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Nuijasota

  Ja miten siinä kävi?
  Meillä suomalaisilla on koko lailla huono onnistumisprosentti aseellisissa kapinoissamme vero- ja muita virkakyöstejä vastaan. Lähimmäs tavoitettaan taisi päästä kevään 1918 punakapina, ja senkin lopputulosta puidaan vielä sata vuotta myöhemmin.

  Nothing can be said to be certain, except death and taxes, sanoi Benjamin Franklin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huonostihan noissa kapinoissa tuppaa käymään. Taitaisi todellisuudessa Rypyllekin käydä tuossa tilanteessa aika kehnosti. Tätä piirtäessäni pohdiskelin hieman verotuksen legimiteettiä. Jotkut libertaarit ja muut tuntuvat olevat sitä mieltä, että kaikki verotus ylipäänsä on varkautta. Teknisesti ottaen he saattavat olla oikeassakin, mutta itse näkisin, että se on välttämätön paha. Mutta kun tullaan tilanteeseen, jossa peruspalveluita heikennetään ja infrastruktuuri rapistuu, ja maahan tuodaan jatkuvalla syötöllä muukalaisia ikuisen elatuksen piiriin sikaverotuksen pysyessä kaiken aikaa ennallaan, niin mieleen tulee väistämättä, että joko tässä pitäisi tarttua nuijaan?

   Poista