lauantai 23. maaliskuuta 2019

RYPPY JA REIKÄ KÄSITTELEVÄT TURVAPAIKKAHAKEMUKSIA OSA IV

Pyrin yleensä pitämään hieman taukoa sarjakuvien välissä, mutta koska eilisessä tekeleessä oli ehkä vähän liikaa paatosta mukana, niin ajattelin koettaa vähän keventää tunnelmaa.
15 kommenttia:

 1. Wanha klassikko Musta Pekkahan se siinä, lol! Minulta muuten löytyy tuo pakka vieläpä ihan täydellisessä muodossaan säilyneenä ja tuolla vanhalla oikealla nimellä varustettuna. Muistelen saaneeni sen tädiltäni silloin joskus muinoisella, takapajuisella 80-luvulla. Siis siihen wanhaan huonoon aikaan, kun kaikki ajoi Ladalla ja katukuva oli sellainen ankean monokulttuurinen, näitä joka-alan yleiserikoisekspertti Enbusken viisauksia vapaasti siteeraten.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 2. Osu ja uppos tuo kevennys. Ihan ääneen hymyilytti:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Terve J.Edgar ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  J.Edgar: Meiltä löytyy valitettavasti vain se uudempi retusoitu versio, mutta olen minäkin sen verran vanha, että muistan 80-luvun, jolloin asiat olivat asioita ja tuo sarjakuvassa esiintyvä häiskäkin oli ihan rehdisti Musta Pekka. Olihan se meininki tietysti aika monokulttuurista, mutta en minä sitä mitenkään ankeana osanut pitää. Tosin minähän en olekaan joka-alan yleiserikoisekspertti niinkuin Enbuske:)

  Huru-ukko: Mukava kuulla, että upposi. Minulle muuten jo aiemmin mieleen, että vuonna 2015 tulleet irakilaiset ovat jonkin sortin moderni Musta Pekka, joka jäi Suomen käteen. Juhlapuheista huolimatta kaikki Euroopan maat pyrkivät sysimään heitä eteenpäin eikä heidän oma hallituksensakaan suostu ottamaan heitä takaisin. Ja nyt he sitten ovat meidän riesanamme hamaan loppuun saakka.

  VastaaPoista
 4. Niinpä, yleiserikoisekspertti en toki ole itsekään, mutta omat muistikuvani tuolta kasarin loppupuolelta ovat ihan myönteisiä, en toki tuota aikaa minään kadotettuna paratiisina muistele, mutta ei se nyt mikään maanpäällinen tuonela ja helvetin esikartanokaan sentään ollut, kuten esim. mainittu Enbuske on tuossa suuressa (näsä)viisaudessaan todistellut.

  Pistäpä muuten Enbuske Rypyn piinapenkkiin jossakin tulevassa stripissäsi, onhan näitä jeesustelijoita vieraillut niissä muutenkin, Riku Rantala nyt esimerkiksi, Tavjaa toki unohtamatta. ;)

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönteisiä ovat minunkin muistikuvani tuolta ajalta. Ja mitä olen ihmisten kanssa jutellut, niin hyvin moni kokee samoin. Paljon on meininki muuttunut 30 vuodessa, ja tekisi melkein mieli väittää, että jos tuo muutos olisi tapahtunut yhdessä yössä, niin porukka olisi ilmikapinassa.

   Enbuske on kyllä soittanut poskeaan viime vuosina niin ärsyttävällä tavalla, että pieni vinoilu olisi kyllä paikallaan. Katsotaan jos jotain keksisi. Rantalan kaarnalaivashow oli aikanaan sen luokan spektaakkeli, että minun oli suorastaan pakko ottaa se käsittelyyn, kun taas Tavjan 12-vuotinen reign of terror jätti minuun niin pahan tarjafobian, että minun pitää tehdä vielä lukuisia strippejä ennenkuin se asettuu;)

   Poista
 5. Tuo Rantala on jotenkin ristiriitainen tyyppi. Olen toki omalla laillani tykännyt esim. Madventuresista, mutta tuo uhoaminen ja jeesustelu tuntuu kyllä jotenkin keskenkasvuiselta. Toisaalta olen kerran tavannut hänet ihan naamatustenkin, ja siinä yhteydessä hän kieltämättä antoi itsestään julkisuuskuvaansa huomattavasti fiksumman vaikutelman. No, jeesustelija mikä jeesustelija, mutta toisin kuin ns.
  suvaitsevaistolla™ itselläni ei ole patologisia estoja ainakin yrittää keskustella myös eri mieltä olevien kanssa. Jos siis nyt tietyissä rajoissa pysytään, sano.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 6. Tulipa mieleen minullakin että ehkä tämä turvapaikanhakija pitäisi päästää läpi. Meinaan, jos kysessä on sensuroitu ja historiasta hävitetty Porvoon lakritsin Laku-Pekka niin turvapaikka Pertinlaaksosta olisi sekä humanistinen että kulttuuriteko. Jos tuolla laku-Pekalla on vielä hallussaan alkuperäinen resepti niin Rypyn kapakkihan voisi alkaa muun hyvän lisäksi valmistamaan alkuperäistä lakua alkuperäisillä käärepapereilla.

  Mitä tulee Enbuskeen niin en tiedä onko jätkä luonteeltaan täysi mulkku vai onko hän yksinkertaisesti keksinyt mulkkuudestaan brändin jolla elättää itsensä.

  VastaaPoista
 7. Heh. Musta Pekka ja kaverinsa Laku Pekka ovat tietääkseni monikultturisuuden ja poliittisen korrektiuden ensimmäisiä uhreja.
  Tuekin kellään neekerillä mitään ko. hahmoja kohtaa. Vaan Virallinen Puolestaloukkaantumisosastohan niistä kierroksille kilahti. Tuli varmaan mukavan suvaitseva fiilis heille.

  Kasikytluku oli kulta-aikaa. Aikaa jolloin hyvinvointivaltio oli toimiva ja varaa oli pohtia seksilomia vammaisille (kyllä oikeasti). Sitten alkoikin lama, hammasten kiristys ja heinänuha. Ysikytluvun laman jälkeen homma on ollut kokolailla alamäkeä.

  VastaaPoista
 8. Terve J.Edgar, Yrjö ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  J.Edgar: Minäkin katselin Madventuresia aikoinaan, eikä minulla silloin ollut mitään Rantalaa vastaan. Kaarnalaivafarssi sekä muutamat miehen ulostulot olivat kuitenkin sen laatuisia, että pisti vähän närästämään. Minäkin pyrin keskustelemaan myös suvaitsevaiston edustajien kanssa, ja kyllä se enimmäkseen sujuukin. Sitä en sitten tiedä, onnistuisiko se sen porukan kaistapäisimpien edustajien kanssa. Sitä kun ei ole tullut kokeiltua.

  Yrjö: Itse asiassa tässä on kyseessä Musta Pekka, mutta nyt kun muistini virkistämiseksi kävin googlettamassa, niin Laku Pekka näyttäisi hyvinkin samanlaiselta. Musta Pekkahan on sen sortin turvapaikanhakija, että siitä on hyvin vaikea päästä eroon, mutta sen verran sympaattinen kaveri on kuitenkin kyseessä, että minun puolestani jääkööt notkumaan. Ja kun lakritsin ystävä olen, niin tulkoot samaan syssyyn vielä Laku Pekkakin:)

  KKi: Musta Pekka ja kaverinsa Laku Pekka ovat tietääkseni monikultturisuuden ja poliittisen korrektiuden ensimmäisiä uhreja.

  Tuosta muuten saisi piirrettyä mainion pilapiirroksen; Ylipappi Puumalainen uhraamassa Mustan Pekan ja Laku Pekan monikulttuuriuskonnon nimissä. Harmi vain ettei se olisi kovin ajankohtainen.

  Ja joo, tuskinpa ne neekerit noista loukkantuivat. Puumalainen se vain kätyreineen halusi löytää rasismia sieltä missä sitä ei ollut. Halla-aho kirjoitti aikoinaan aiheesta varsin osuvasti: http://halla-aho.com/scripta/syita_hulluuden_voittokulkuun.html

  Juu, 1980-luvulla hyvinvointivaltio pelitti ilmeisesti ihan mainiosti. Peruspalvelut hoituivat pienemmilläkin paikkakunnilla. Jostain helvetin syystä se systeemi piti sitten kuitenkin ajaa alas.

  VastaaPoista
 9. Aidolla Mustalla Pekalla olisi todellakin kulttuuriarvoa. Kunhan ei perseile ja kunhan elättää itsensä, niin saakoon jäädä.

  VastaaPoista
 10. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. No niin, asia on päätetty. Musta Pekka saa oleskeluluvan ja jää Pertinlaaksoon notkumaan. Mutta koeajalla, minkään sortin perseilyä ei tulla suvaitsemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja jos perseilee kansalaisuuden saamisen jälkeen, niin kansalaisuus pois.

   Poista
 11. Edellisvuoona (vai oliko se jo toissa vuonna?) uutimiin julkaistui alangossa sijaitsevilta Hollaninmaalta kauhia valitus Joulupukin tonttuapulaisen olemuksesta:

  sikäläinen joulupukki Sinterklaas tuo kilteille pilteille lahjoja, jotka toimittaa heidän koteihinsa Klasun apulainen Zwarte Piet, eli Musta Pekka. Eihän se Klasu enää siinä iässä eikä sen tuomalla vatsanympäryksellä kykenisikään kyseiseen suoritukseen, eli lahjojen tuominen savupiipun kautta ja samaa tietä poistuminen.

  Siksi Zwarte Piet on musta: nokeahan se vain. Sikäläiselle suvaitsevaistolle yritettiin asiaa selittää uudestaan ja uudestaan, mutta ymmärtämättä jäi.
  Uskonpa, että ymmärsivät. Huusivat siitä vähääkään välittämättä.

  Niinpä siis:
  ehkäpä se olikin Zwarte Piet, joka tuossa oli hakemassa aidosti tarvitsemaansa turvapaikkaa raivokkaiden suvakkien vainolta?
  Ulkoasu ei toki ole aivan edukseen, mutta jospa Ryppy ottaa kaverin kahdenkeskiseen puhutteluun, käskee tumpata röökin, lopettaa virnistelyn ja puhua suoraan pellepuvusta huolimatta..

  Ehkäpä hän voisi olla turvapaikan arvoinen?

  VastaaPoista
 12. Varmaan jo puolueet ovat kilvan kosimassa Mustaa Pekkaa riveihinsä. Persuihin? Ja nimeksi Jytky-Pekka?

  VastaaPoista
 13. Terve QK, Tom ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Joo, muistan kyllä nuo hollantilaiset alaleuanväpätysorgiat. Hollannin suvaitsevaisto lienee kaikesta päätellen yhtä tärähtänyttä sakkia kuin suomalaiset vastineensa. Heille on tuollaisessa tilanteessa ilmeisesti turhaa yrittääkään selittää mitään. Nämä kun ottavat jonkun hampaihinsa, niin irti ei päästetä missään tapauksessa.

  Zwarte Piet olisi kyllä enemmän turvapaikan tarpeessa kuin Musta Pekka. Zwarte Pietin kohdalla kun halutaan koko hahmosta eroon, kun taas Mustan Pekan kohdalla on ainakin toistaiseksi riittänyt vain nimen siistiminen.

  Tom: Juuri näin.

  Veijo: Kyllähän nuo kovasti yrittävät, mutta Pekkaa ei huvita olla tuomassa "väriä eduskuntaan" taikka olla muutenkaan minkään sortin kiintiöneekeri;)

  VastaaPoista