lauantai 10. huhtikuuta 2021

PIKKU-PERTTI SAA KOTIOPETUSTA OSA IV

 


18 kommenttia:

 1. Kommunistisessa Neuvostoliitossakin kansalaisoikeudet oli tarkoitettu puolue-eliitille.

  VastaaPoista
 2. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Niinhän siellä taisi olla. Nämä tällaiset yli-viikarit jaksavat kyllä vieläkin hämmästyttää. Tämäkin täti vaikuttaisi olevan ihan vilpittömästi sitä mieltä ettei hän ole tehnyt mitään väärää. Muurahaiskansalaisiahan varten ne lait ovat olemassa.

  VastaaPoista
 3. Ehkä Tytinviikarilla on kuitenkin jonkinlainen käsitys siitä, mihin on käyttöönsä uskottuja veronmaksajien rahoja tuhlannut.

  Silloin, kuin kaikki oli vielä hyvin halusi Tytinviikari näyttää julkisesti tällaiselta:

  https://twitter.com/tyttiyv/header_photo

  Tuossa kuvassa, kuten varsin monissa vastaavanlaisissa näemme kauniin aikuisen naisen, joka on hakenut kevyttä tukea ajan julmaa hammasta vastaan;
  se kun kuluttaa meistä parhaimmatkin.

  Vaan käräjille tulee rötöksistään vastaamaan tällainen tytinviikari:

  https://www.uusisuomi.fi/uutiset/tapaus-tytti-yli-viikari-nyt-vtv-pidattaa-mikko-koirasen-virantoimituksesta/741ee6c0-532a-446d-8bc3-a90ab57452f1

  Ikäänkuin rumistautunut? Yrittääkö Tytinviikari kertoa meille jotain?

  VastaaPoista
 4. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Onhan noissa kuvissa kieltämättä eroa. Eikä siinä mitään, kyllähän me toksiset käppäukotkin ymmärrämme että naiset haluavat näyttää mahdollisimman hyvännäköisiltä. Ymmärrystä sen sijaan ei riitä siinä vaiheessa, kun 11300€/kk tienaava korkean tason virkakyösti, joka työkseen reissaa ympäri maailmaa kaikenmaailman kissanristiäisissä, menee käyttämään verovaroja pillunkarvojensa trimmaamiseen.

  VastaaPoista
 5. Oikea opettaja, oikeat metodit. Koululaitoksemme kaipaisi Ryppyä. Ja ehkä nuorisossa on sittenkin tulevaisuus.

  VastaaPoista
 6. Taisi loppua veromaksajien rahat kesken, kun ei tuon kummempaa eroa saatu aikaiseksi noilla viikaroinneilla.
  Olis ilmeisesti tarvinnu joitain kymppitonneja enemmän. Olisi saatu..no en sano mitä aattelen ettei mene vihapuhekksi,
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 7. Terve Yrjö ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö:Oikea opettaja, oikeat metodit. Koululaitoksemme kaipaisi Ryppyä.

  Kyllä. Olen täysin samaa mieltä. Tietysti kun kyseessä on sarjakuva, täytyy minun välillä hieman kärjistää asioita koomisen efektin vuoksi, mutta kyllä mielestäni juuri tuollaista asennetta tarvittaisiin. Toisaalta, mitä olen peruskoulun opettajien kanssa jutellut, niin ihan asiallista ja täyspäistä porukkaa ovat enimmäkseen. Mutta koska ajat ovat mitä ovat, niin tiettyjen realiteettien(kaistapäinen opetushallitus ja asiat eivät ole asioita-ideologia) kanssa he joutuvat elämään.

  Ja ehkä nuorisossa on sittenkin tulevaisuus.

  Mahdollisesti. Sanoisin, että 90-luvun jälkimmäisellä puoliskolla syntyneet vaikuttaisivat olevan keskimäärin aika pahasti ajan turmelemia, mutta heitä nuoremmat saattavat olla toista maata. Muistan muuten kun olin itse teini 90-luvulla ja silloin sanottiin että nuorissa on tulevaisuus. No, nyt sitä tulevaisuutta eletään. Vaan eipä ole hääppöistä.

  Huru-ukko: Joo, kyllähän tämän Yli-Viikari-keissin opetus on juurikin siinä, että meidän tulee pikapuolin korottaa veroja jotta Tytti saa huippuluokan stailistit käyttöönsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mää kyllä stailisteja aatellu..ehkäpä alan "puukkomiehiä". Mikähän siinä muuten on, että naiset, "ns. kaneuskirurgiaa" eli iso´mpia tissejä ym. sellaista haluavat hakeutuvat MIESTEN potilaiksi? Eli eikö naiskirurgit tee näitä tissisuurennoksia? Vai eivätkö he tee niin isoja kuin nämä suurentajat haluaisivat? Olisiko syynä se naisten keskuudessa yleinen ns. "pillukateus", eli kaverilla ei saa olla isommat ku itellä??
   Huru-ukko

   Poista
 8. Peruskoulu vaikuttaa turmelevan jokaisen ikäluokan mitä tehokkaimmin. Veli Yrjöperskeles joutuu kohtaamaan tämän kehityksen yhä uudestaan.

  Veli Joppos123 kuitenkin kohtaa jokaisen ikäluokan parhaan aineksen, ja hänellä on luja usko junnuihin.
  Jos näin ei ole, korjattakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, Yrjöllä ja Joppos123:lla on varmaankin parempi käsitys tämän päivän nuorisosta kuin minulla, ja varsinkin laajempi otanta. Omat kontaktini nuorisoon rajoittuu omaan mukulaani ja tämän kavereihin, jotka ovat vielä alakouluikäisiä. Paljonhan se ei tietysti ole, mutta sen perusteella sanoisin, että ehkä jonkinlaista toivoa vielä on.

   Poista
  2. Minun poikani ovat aikuisia, eikä kummallakaan ole ollut ongelmia sinä aikana kun he ovat asuneet luonani. Kun olen itse ollut heidän kasvatuksestaan päävastuussa, he ovat saaneet hmm... hiukan vanhanaikaisen kasvatuksen. Ja vanhempi poikani selvästikin jatkaa samaa linjaa omien poikiensa kanssa.

   Poista
  3. Terve Yksi Turkkulaanen, ja kiitos kommentistasi. Minä olen ihan vilpittömästi sitä mieltä, että ns. vanhanaikainen kasvatusmetodi on huomattavasti mainettaan parempi. Itse en aikoinani sellaista saanut, johtuen 70-luvulla levinneestä vapaan kasvatuksen meiningistä, jonka seurauksena minä nyt miltei nelikymppisenä piirtelen vielä pyllynkuvia internetiin:) Aika tulee sitten näyttämään, kuinka olen itse kasvattajana onnistunut.

   Poista
 9. Osui ja upposi. Tuo Yli-Viikarin tapaus varsinkin on klassinen pukki kaalimaan vartijana - tapaus. Ja mitä J. Cashiin sitten tulee - no anti olla, osaat arvata ajatukseni muutenkin, ja koska ulkona on nyt mitä komein keväinen päivä, en halua tärvellä sitä tarpeettoman happamilla tuumauksilla. Tuo Shitran rooli on kyllä itsellenikin hieman arvoitus, onko siellä ylisummaan tehty mitään erityisen mielekästä enää ainakaan johonkin 20 vuoteen? (Tosin ironiaa jo nimessäkin: Suomen itsenäisyyden juhlarahasto - kylläpä on annettu oikea tehtävä oikealle miehelle...)

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 10. Terve Huru-ukko ja J.Edgar, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Mikähän siinä muuten on, että naiset, "ns. kaneuskirurgiaa" eli iso´mpia tissejä ym. sellaista haluavat hakeutuvat MIESTEN potilaiksi?

  Paha sanoa. Mahdollisesti siksi, että vaikka se keski-ikäinen valkoinen heteromies onkin kaiken pahan ruumiillistuma, hän yleensä tietää mitä tekee. Toisaalta, perstuntumalta heittäisin myös, että tuolla alalla on varmaankin miehillä melkoinen yliedustus. Saatan toki olla väärässäkin.

  J.Edgar: Niin, Yli-Viikarin kohdalla on vielä aikaista arvioida mitä tämä jupakka tulee tekemään hänen uralleen, mutta niinkuin J.Cashin tapaus osoittaa, tässä maassa voi kyllä tehdä vähän kaikenlaista ja saada silti palkkioksi hulppeita hillotolppia hyvä-veli-järjestelmältä. Mitä Shitraan tulee, olen itsekin pitänyt sitä lähinnä hyötyttömänä rahareikänä, mutta eräällä toisella forumilla muuan kommentoija oli kovasti sitä mieltä, että kyllä siellä jotain järkevääkin tehdään. Pitäisi varmaan perehtyä joskus tarkemmin.

  Tosin ironiaa jo nimessäkin: Suomen itsenäisyyden juhlarahasto - kylläpä on annettu oikea tehtävä oikealle miehelle...

  Touché

  VastaaPoista
 11. Propellihattu naurattaa vuosituhannesta toiseen. Tietysti välillä on synkempiäkin hetkiä, kuten Tuomari Nurmio jo 40 v. sitten totesi: "Pekan lippalakin potkuri ei pyöri, tuuli taitaa olla tyyntynyt." Loistava sarjakuva. -jussi n

  VastaaPoista
 12. Terve Jussi N, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia vaan. Minullekin propellihattu on saanut aina hymyn suupieliin. Ja kun Pikku-Pertin hahmoa loin, oli aika lailla heti selvää, että propellihattu laitetaan pojalle päähän.

  VastaaPoista
 13. Onkohan tuo kuva tytönviikarista ennen vai jälkeen kauneushoidon?
  Muistan lehdestä vuosia sitten lukeneeni tapahtuman jostain kiinasta tai japanista. Rikas mies meni naimisiin kauniin naisen kanssa. Lapsi syntyi. Oli ruma kuin riihipiru. Mies veti asian oikeuteen huijauksesta syyttäen. Todettiin, että vaimo oli ollut aiemmin ruma, mutta plastiikkakirurgisesti muokattu kelvolliseksi tulevaa huijaustaan ajatellen. Mies voitti; vaimosta ero ja hänelle määrättin valtavat korvaukset maksettaviksi petetylle aviomiehelle.

  VastaaPoista
 14. Terve Veijo, ja kiitos kommentistasi. En ole varma, mutta joku melko uusi kuva se oli, jota käytin mallina tuota piirtäessä.

  Mies voitti; vaimosta ero ja hänelle määrättin valtavat korvaukset maksettaviksi petetylle aviomiehelle.

  Ei taitaisi onnistua täällä. Eikä sen koommin missään muuallakaan Länsimaissa. Meillähän saattaa joutua maksamaan elatusmaksujakin jonkun toisen mukulasta.

  VastaaPoista