lauantai 11. tammikuuta 2020

VILLE JA TYÖHAASTATTELU


Tämä sarjakuva tehtiin yleisön pyynnöstä. Kiitos Anonyymille vinkistä.

13 kommenttia:

 1. Heh heh ja hahahaaa...Toi viimenien ruutuns. räjäytti pankin!!
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Hauskaa että upposi. Sarjakuvan alkuperäinen tarkoitus oli vinoilla Rannalle, mutta tässä taisikin tulla kuittailtua enemmänkin valtamedialle.

  VastaaPoista
 3. Totuutta tarvitaan aina. Siksi Ville Ranta.

  VastaaPoista
 4. Huru-ukko tiivisti asian. Viimeisessä ruudussa kiteytyy nykyinen valtamedia. Osaamista ei tarvita eikä pilapiirtäjällä tarvitse olla huumorintajua. Riittää, että oikeaoppinen liturgia on hallussa. Elän muuten toivossa että Pertinlaaksossa tapahtuisi jonkunlainen ryhtiliike ja sinnekin tulisi vapaa media.

  VastaaPoista
 5. Terve Tom ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Pertinlaakson Totuus ei pala tulessakaan.

  Yrjö: Elän muuten toivossa että Pertinlaaksossa tapahtuisi jonkunlainen ryhtiliike ja sinnekin tulisi vapaa media.

  Tuossahan muuten saattaisi olla aihe ihan omaan sarjakuvaankin. Äkkiäkös Ryppy ja Koponen nohevina kavereina pistäisivät vastamedian pystyyn. Tosin, jätkät tuntien senkin lehden sävy saattaisi olla jossain määrin asenteellinen, joskin eri tavalla kuin Pertinlaakson Totuudella.

  VastaaPoista
 6. No niin, sitä oli odotettu ja sieltä se tuli. Ville sai osansa, kuin myös valtamedia.
  Tästä nyt jäi sivuun Villen ehtoisa emäntä Rebekka, joka ilmeisesti natkuttaa Villelle mitä hänen on piirrettävä, ja Ville parka sitten yrittää parhaansa. Mikä ei ole kovin paljon.

  Mutta toisaalta, pilapiirtäjäkombinaatti VilleBekka on toistaiseksi vahvistamatta jälkipuoliskonsa osalta, niinpä Ville saakoon koko lastin niskaansa.

  VastaaPoista
 7. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Joo, Rebekkaa en laittanut tähän sarjikseen. Osittain siksi, että en tiedä hänestä paljoakaan, mutta lähinnä sen vuoksi, että yritän pitää sarjakuvani mahdollisimman yksinkertaisina. Välillä on tullut sekavampia tekeleitä johtuen siitä, että alkuperäinen ajatus on lähtenyt vähän rönsyilemään.

  VastaaPoista
 8. Omaa ajatteluani saattaa haitata jonkin verran se, että VilleBekka-kombinaatista ensimmäisenä tuli tietoisuuteeni Rebekka.
  En muista enää millä forumilla edellisvuosikymmenellä olin, mutta siellä oli linkki toiseen viestimeen, jossa joku Rebekka Naatus oli jotain mieltä jostain, mitä otsikko ei paljastanut.

  Erikoinen nimi sai mnut klikkaamaan ko. sivulle ja saman tien sieltä pois:
  Rebekka natkutti siellä suomalaisen miehen roistomaisesta väkivaltaisuudesta kaikkia maailman naisia kohtaan, noin suurinpiirtein. Totesin, että se tuosta naisesta; onneksi nimi on helposti muistettava, ettei tarvitse enää törmätä.

  Vasta sen jälkeen tuli tietoisuuteeni Kirkko&Kaupungin persuja vihaava pilapiirtäjä Ville ja sittenkin kului aikaa siihen, kun sain tietää heidän olevan ehtoisassa aviossa.
  Siksi heidän elonsa ja olonsa näyttäytyy minulle tuossa muodossa, että kiukkutyttö Rebekka natkuttaa mitä Villen on piirrettävä ja soijapoika Ville tekee kaikkensa totellakseen.

  VastaaPoista
 9. Siksi heidän elonsa ja olonsa näyttäytyy minulle tuossa muodossa, että kiukkutyttö Rebekka natkuttaa mitä Villen on piirrettävä ja soijapoika Ville tekee kaikkensa totellakseen.

  Niin, mitään varmuutta emme miehen motiiveista voi tietenkään saada, mutta tätä piirtäessäni tein vähän taustatutkimusta Rannasta, ja törmäsin mielenkiintoiseen tietoon. Vuonna 2006 Muhammed pilapiirrosjupakan aikaan Rantakin oli piirtänyt sarjakuvan, jossa kyseinen profeetta esiintyy. Tämän seurauksena hän menetti töitäkin. Eli Hyvien Ihmisten joukkoon liittyminen on ilmeisesti tapahtunut vasta myöhemmin. Toisin sanoen, teoriasi kiukkutyttö Rebekan roolista taustalla saattaa hyvinkin olla totta.

  VastaaPoista
 10. Oliskos kyseessä vähän sama ilmiö kuin "koomikko" Iikka Kiven kanssa? Hänkin älysi löytää itselleen vihreämmän oikeaoppisen oksan. Meistä jokainenhan huoraa omalla tavallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla, Kivihän taisi olla aikaisemmin nuivanpuoleinen. Minä muuten en varmaankaan vittuilisi näille herroille ainakaan näin ankarasti, jos uskoisin, että he ihan vilpittömästi uskovat julistamaansa epistolaan. Minusta vain vahvasti näyttää, että he harjoittavat tuota mainitsemaasi maailman vanhinta ammattia.

   Minä muuten sain juuri luettua(ties kuinka monetta kertaa) erään lempikirjoistani: Mihail Bulgakovin Saatana saapuu Moskovaan, ja sain jälleen muistutuksen siitä, mitä merkitsee olla todellinen taiteilija. Bulgakov kirjoitti kirjaansa 12 vuotta aika lailla varmana siitä, ettei sitä ainakaan hänen elinaikanaan tulla Neuvostoliitossa julkaisemaan. Eikä julkaistukaan, vaan vasta yli 30 vuotta hänen kuolemansa jälkeen. Kyseessä on mestariteos, mutta kirjailija itse ei sillä tienannut kopeekkaakaan. Tuota miestä kun vertaa näihin edellä mainittuihin herroihin, on ero kyllä melkoinen.

   Poista
 11. Näinhän se menee että mestariteoksen tekijät jäävät korvauksetta vielä eläessään, mutta kaikenkarvaiset tuhertajat ja paskanjauhajat pääsevät vielä hilloptolpalle elinaikanaan jahka perseilevät oikeita aatteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kyllä juuri noin se useinkin menee. Kosminen oikeus toteutuu vasta myöhemmin; mestariteokset muistetaan vielä 100 vuoden päästäkin, kun taas tuhertajat ja paskanjauhajat vaipuvat hyvinkin pian unohduksiin.

   Poista