maanantai 31. joulukuuta 2018

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2019

Reijo Koiras ja Pertinlaakson väki toivottavat kaikille hauskaa Uutta Vuotta 2019. Tuskinpa siitä vuodesta kovin kaksinen tulee, mutta näillä mennään. Muistakaa olla varovaisia, jos aiotte Rypyn ja Koposen tapaan viljellä vihapuhetta. Se kun on arvon pääministerimme mukaan nykyään rikos.

11 kommenttia:

 1. Jaaha, siinä kylvetään vihapuheen siemeniä, joista eräiden mukan kasvaa suoranaista vihaa. Juu, ooisipa vielä kyinen tuo pelto, olisi lähes kaikki vihapuheen elementit kasassa:)
  Oikein hyvää tulevaa vuotta sinne Perinlaaksoonkin toivottelee Huru-ukko ja jää odottamaan vihaisia sarjakuvia joissa seikkailee Ryppy ja kumppanit.

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Jep, joka vihapuhetta viljelee, se paskamyrskyä niittää. Vihaisia sarjakuvia on luvassa tulevallekin vuodella. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin.

  VastaaPoista
 3. Äärimmäisen hyvää uutta vuotta, kiitos Suomen parhaasta sarjakuvasta ja jatketaan yhteistyössä voiman pimeän puolen synkillä ja häpeämättömillä poluilla myös vuonna 2019.

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia, ja mainiota uutta vuotta myös sinne Huitsinnevadaan. Synkkä ja patriarkaatin valtaa pönkittävä vihayhteistyö jatkukoon.

  VastaaPoista
 5. Patriarkaatin ja isänmaan puolesta minunkin puolestani. Hyvää uutta vuotta kaikille.

  VastaaPoista
 6. Hyvää uutta vuotta, kaikille vihapuhujille. Itse olen aikeissa yrittää oppia savolaisempaa ilmaisutapaa jos joudun nimelläni kirjoittelemaan. Silloin voi turvallisemmin puhua asiaa eivätkä sensuraattorit huomaa mitään.

  VastaaPoista
 7. Kiitos ihanan satiirisista sarjakuvista, päivän polttavista kysymyksistä. Hyvää uutta vuotta sinulle ja koko Pertinlaakson poppoolle.

  VastaaPoista
 8. Terve Joppos 123, Tom, Yksi Turkkulaanen ja Krypta, ja kiitos kommenteistanne.

  Joppos 123: Juu, jatketaan toki.

  Tom: Viljelkäämme vihapuhetta patriarkaatin puolesta tänäkin vuonna.

  Yksi Turkkulaanen: Savolainen ilmaisutapa on kyllä jotain jonka voisin itsekin opetella.

  Krypta: Ole hyvä, ja kiitos sinullekin mainiosta blogistasi. Ja hyvää uutta vuotta sinullekin.

  VastaaPoista
 9. En ole enää pitkiin aikoihin ottanut arvon pääministerimme toimia vakavasti. Tuskin mies itsekään uskoo kaikkeen siihen schaibaan mitä hän suustansa ulos suoltaa, mutta viran puolesta viran puolesta? Eipä käy kateeksi näiden Merkelin & Macronin juoksupoikien asema.

  Reijon edellisen sarjiksen kunniaksi jatkan leffalinjalla, eli välähdyksiä 80-luvun eräästä parhaimmasta elokuvasta (U96-Das Boot lienee se paras?). Ison Arskan tyylinäytettä Terminator-leffasta, kakkososan jälkeen toi setti meni juonensa puolesta alamaisemiin.

  Terminator hakee arsenaaliinsa täydennystä Alamo-aseliikkeestä jossa on menossa varaston loppuunmyyntialennukset. Pätkän legendaarisin lausahdus lienee toi "Uuzi Nein Millimeeder"? Heh, jossa pääsee Arnoldin itävaltalaiskorostus kunnolla kehiin! Tästä on myös omakohtaisia kokemuksia, kun brittiläiset, skottilaiset ja irlantilaiset sekä jenkki-vaihtarit yllyttivät allekirjoittanutta imitoimaan k.o. puhetyyliä, koska kuulostan muka Arskalta (vaikka en ole lähellekään tuonkokoinen korsto)? OK, no sittenpähän kuulostan häneltä, eipä se mua haitannut ja vaivanpalkaksi sain muutaman tuopin olutta, eli halvalla meni mun stand-up koomikon ura :-)!

  Niin, ja asekauppias tosiaankin sulki sen puotinsa etuajassa. Siteeraan tähän erästä kommentoijaa "kuka neropatti jättää patruunat myyntitiskille näytille, jotta tyyppi voi ladata pumppuhaulikon ja alkaa ammuskelemaan"?

  Terminaattori tekee vierailun Tech-Noir yöklubiin metsästäessään Sarah Connoria ja hän kieltäytyy maksamasta narikkamaksua. Sisäänheittäjä eli portsari (hassu ilmaus enkuksi "bouncer") saa kylmää kyytiä rystysillensä. Hyvin se ruuti palaa tuollakin, Arnoldin liikkeissä & eleissä on tosin jotain robottimaisuutta havaittavissa? Kauniiksi lopuksi hän pöllii poliisi-setien auton, kun jepari on ystävällisesti soittamassa hänelle ambulanssia hätiin "hit & run felony" (liikennepako) vuoksi! Niin, ja Arskalta taisi loppua aseet/patruunat kesken kaiken tuon rytinän aikana koska hän joutui lyömään nyrkkinsä tuulilasista läpi?

  Autoissa on alla Hollywood-tyyliin ns. elokuvarenkaat, ne tuppaavat vinkumaan jopa suoralla tiellä suoraan ajettaessa.

  Kaiken kruununa sitten tämä lausahdus, josta Arnold on tehnyt itsellensä ns. nasevan tavaramerkin I'll be back. Niin, hän sitten tosiaankin tuli takaisin ja raamit kaulassa. Sitä vaan tosiaan ihmettelen, että mistä ihmeestä hän löysi itsellensä noi aurinkolasit ja aseistuksen? Poliisiautostako? Mutta joka tapauksessa tuossa laulaa kunnolla se ysimillinen Uzi ja pumppuhaulikko! Siistit ilmeet kun jepareiden luodit osuvat Terminaattoriin, niin hän vain hiukan ravistelee itseänsä, kuin olisi vesipisaroita sadellut :-)!

  Reesen ja Sarahin pakoautona siististi amerikkalainen pikkukinneri, joko AMC Gremlin tai Ford Pinto. Eikä taatusti hörppää yli 5 litraa satasella! Kunnon painava 50-luvun Buick/Cadillac kaikkine mausteineen vei varovaisestikin arvioiden pintakaasulla ainakin 15 litraa satasella eli sellainen pikkuilkeähkö lempinimi näille autoille kuin bensakrematorio.


  Total Recall leffasta se legendaarinen ilmaus "Consider that as a divorce" - ota tämä sitten avioerona! Hmmm, voiko tuota enää sen ironisemmin todeta? Jees, tätä one-lineria on tullut ihan kyllästymiseen asti lausuttua niille vaihtarikavereille tuon I'll be backin ohella, mutta on se hienoa että muilla on hauskaa (ja mulla riittää olutta)!  - Soomepois Eestist -
  VastaaPoista
 10. Terve Soomepois ja kiitos kommentistasi. Joo, minäkin luulen ettei Sipilä itsekään paskapuhettaan usko, mutta eipä taida alkaa niitä perumaankaan. Noh, luulenpa ettei tuota herraa enää pääministerinä nähdä, mikä on tosin laiha lohtu, sillä nyt vaikuttaa siltä, että seuraava pääministeri on vielä häntäkin surkeampi.

  Arskan leffat ovat minulle toki tuttuja, varsinkin 80-luvun sekä 90-luvun alun tekeleet. Poikavuosieni suurimpia nautintoja oli katsella Arskan(joka oli suosikkinäyttelijäni) tähdittämiä toimintapläjäyksiä. Tutuiksi tulivat ainakin Terminator I ja II, Commando, Running Man, Total Recall, Predator sekä tietysti Conan The Barbarian. Arskan komedioista en niin välittänyt, mutta tulihan niitäkin katseltua.

  VastaaPoista