lauantai 5. tammikuuta 2019

KAPTEENI JUNCKERNiinkuin monet lukijoistani varmaan arvaavatkin, olen melkoisen nuiva Euroopan Unionin suhteen. Näin ei kuitenkaan aina ole ollut asianlaita. Joskus 20-vuotiaana kannatin hyvinkin lämpimästi kyseistä rauhanprojektia. Nuivistuminen tapahtui pikkuhiljaa, ja nyt olen siinä pisteessä, että toivon puljulle mahdollisimman pikaista romahtamista. Olen kuitenkin käsitellyt aihetta blogissani melko vähän. Tämä johtuu lähinnä siitä, että pyrin mielummin käsittelemään kotimaan asioita. En kuitenkaan malttanut olla kajoamatta Junckerin "iskiaisvaivoihin", joten olkaapas hyvät:


14 kommenttia:

 1. Äänestin silloin aikanaan itse EU:ta vastaan. Katselin yhdessä kuppilassa vaalien tuloslaskentaa ja rupattelin yhden kaverin kanssa joka oli äänestänyt EU:n puolesta. Totesin että tämän homman myötä Suomi muuttuu Euroopan Takahikiän Perähikiäksi. Heppu taas totesi että minä olen vainoharhainen. Täähän on vapaakauppaliitto. Saadaan halpaa ruokaa, halpaa viinaa ja halpoja autoja.

  Ehkä hänkin on nykyisin hoksannut että en minä niin vainoharhainen sitten ollutkaan.

  VastaaPoista
 2. Kapteeni Drunker. Haaksirikkoon johtaja ruorissa.

  VastaaPoista
 3. Terve Yrjö ja Anonyymi ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Jep, oikeassahan sinä olit, mikä tosin lienee aika laiha lohtu. Luulisin, että Suomessa on aika paljonkin sellaisia jotka äänestivät EU:n puolesta, mutta ovat sittemmin tulleet katumapäälle. Käsittääkseni silloinkin "edistyksellinen" valtamedia kampanjoi varsin raivokkaasti EU-jäsenyyden puolesta.

  Anonyymi: Jep, Drunkerin luotsaamana kohti seuraavaa karikkoa.

  VastaaPoista
 4. Kapteeni Ischias Drunker.
  Sopiva nimi sopimattomalle kapulle. Tai niinhän ennen sanottiin täällä meillä kun mies oli tuhannen perkeleen kännissä, että se on iha täys kapteeni.
  t,Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Sijoittaisin tämän Junckerin muotokuvan jokaisen EU-päättäjän ja -virkamiehen työhuoneen seinälle. Siinähän ovat ikonimaisesti yhdistettyinä mieliä kohottava iskulause, symbolit ja Johtajan kasvot! Pullossa on taikajuomaa, jonka avulla Johtaja näkee EU-tähtiä jatkuvasti. Kuva ilmentää myös, että EU:lla ruori, jonka avulla voidaan kiertää jopa EU:n omat säännöt sekä noutaa turvapaikkabisnekselle uutta materiaalia.

  Äänestin EU:ta vastaan. Juuri kun Neuvostoliitto oli kaatunut omaan mahdottomuuteensa, alettiin rakentaa uutta valtakeskittymää eliitin/nomenklatuuran juhlapaikaksi. Tein tuolloin säästöpäätöksen ja lopetin vuosikymmeniä jatkuneen HS:n tilauksen. EU-kampanja teki HS:n agendajournalismin kerralla niin selväksi, että olisi ollut älyllistä masokismia jatkaa tilausta. Nyt en enää "jaksa" edes huoltoaseman baarissa siirtää valtamedian painotuotteita silmieni alle.

  VastaaPoista
 6. Druncker Titanicin ruorissa. Yksi kuva vastaa toisinaan vähintään tuhatta sanaa. Soitetaanpas vielä vaikka tämä taustamusana, sopii siksi hyvin tuon kuvan teemaan:

  https://m.youtube.com/watch?v=VWjSP6GT8FM

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 7. Yrjö tuossa ylempänä kommentoi kaveristaan, joka mahdollisesti on parantunut eukkulamyönteisyydestään. Minulla on useita toivottomia suvakoituneita kavereita, joilla tauti on ikuinen, ja heillä on pää syvällä perseessään, kuten tämänkin blogin taiteilija on ruuduillaan näyttänyt. Onko se ruutujen suvakki saanyt lopulta työnnettyä kaalinsa ihan umpilisääkkeen seutuun asti, koska ei ole vähään aikaan näkynyt.
  Eräs kavereistani totesi ystävälleni Drunkerin väitetystä gini-iskiaksesta seuraavasti: "Voin kertoa, että Juncker kyllä juo viiniä, mutta hyvin hillitysti." Kyseinen kaverini on neuvostasoinen professori (ostetut tittelit, molemmat). Että sellaisessa viisasten kerhossa sitä ollaan oltu. Minä kyllä löysin toisenlaiset arvopohjat jo vuosia sitten, kiitos uskoni vahvistamisesta erityisesti RK:n, YrjöPeen ja JaskaBeen sivustoille.

  Kiitos Suomen nuoret jääkiekkoilijat! Kohotamme heille maljan, mutta hillitysti!

  VastaaPoista
 8. Terve Huru-ukko, MikkoK, J.Edgar ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Ischias Drunker on kyllä kyseiselle herralle oivallinen lempinimi. Eipä sillä, ei se minunkaan suu tuohesta ole, mutta olen minä sentään töissä selvin päin.

  MikkoK: Tulkitsit mainiosti 'taideteostani', EU-ruorikin sai ulottuvuuksia joita en edes tullut ajatelleeksi:) Eikös tuota EU-jäsenyyttä markkinoitu silläkin, että sen avulla päästäisiin eroon Venäjän/Neuvostoliiton vaikutusvallasta? No, siinä asiassa taidettiin mennä ojasta allikkoon.

  J.Edgar: Tuo biisi sopi kyllä mainiosti tähän. EU-laivan pohjassa on aivan jumalaton reikä ja kapteeni on päissään kuin käki:) Hyvin menee.

  Veijo: Minäkin tunnen tyyppejä, joiden eukkulamyönteisyys istuu niin lujassa, ettei mitkään talouskatastrofit tai komissaarien perseilyt pysty sitä horjuttamaan. Mitä pää-perseessä-hahmoon tulee, niin uskoisin että kaveria tullaan vielä jossain vaiheessa näkemään. Minäkin astuin Voiman pimeälle puolelle jo vuosia sitten ja täällä ajattelin myös pysyä. Minä voisin kohottaa Suomen nuorille jääkiekkoilijoille isommankin maljan, muttei se tänään oikein käy koska minä en ole EU-komission puheenjohtaja, enkä siksi saa olla juovuksissa työpaikalla;)

  VastaaPoista
 9. Arvostan Jean-Claude Junckeria enemmän Boris Jeltsiniä. Tämä oli sentään suhteellisen avoimesti juoppo.

  PS. Tallensin blogimerkinnän hienon kuvan "Myytinmurtajat"-näytönsäästäjääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tom, tästä tulikin mieleeni eräs kerta kun mies esitti kapellimestaria pienoisessa "laitamyötäisessä" ja tähän on pakko siteerata tuota Josh Arizonan kommenttia, lol.

   "Yeltsin wasn't a president with a drinking problem, he was a drinker with a presidenting problem. Man, that guy knew how to party!"

   Bingo, kymmenen pistettä ja papukaijamerkki! Kas kun mies ei tehnyt ilmaveiviä à la muuan P. Nurminen kun Suomi voitti lätkän MM-kullan 2011 :-)?


   - Soomepois Eestist -

   Poista
 10. Terve Tom ja kiitos kommentistasi. Minäkin olen aina tuntenut jonkinlaista sympatiaa Boris Jeltsiniä kohtaan. Kaveri oli melkoinen velikulta. Olen tosin saanut sen käsityksen, että Venäjällä miestä ei muistella kovinkaan lämpimästi. Olen otettu, mukavaa että kuvalle löytyi käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeltsinin aikana Venäjän kansa sai kokea yhteiskunnallisen kaaoksen ja oligarkkien ajan, ja moni on syyttänyt asiasta demokratiaa.

   ...Alun perin olin perustanut ko. näytönsäästäjäni eräänlaiseksi Myytinmurtajat-alttariksi ohjelman tekemisen loputtua. Mutta sittemmin olen ehtinyt lisäillä siihen kaikkea muutakin järkevää. Nykyään useimmat siinä olevista kuvista eivät enää liity millään lailla Myytinmurtajat-sarjaan. Tällä hetkellä näytönsäästäjässä on kuvia 2282 kpl. Koska olen huono tekemään varmuuskopioita, minua hirvittää ajatella sitä mahdollisuutta, että kiintolevyni jossain vaiheessa hajoaa.

   Poista
 11. Ymmärtääkseni Jeltsin koetaan Venäjällä edeltäjänsä Gorbatšovin tavoin Suuren ja Mahtavan Perinnön tuhoajina. Tätä asennetta on yhden ja toisenkin länsimaalaisen ollut ja on edelleen vaikea ymmärtää; meille Gorba on Suuri Vapauttaja ja Jeltsin hänen perintöprinssinsä.

  Hahmotushäiriöisiä kansamme keskuudessa ikävä kyllä rittää. Niinpä Kirsi Piha (KaKo) ihqui EU-liittymisen jälkeen, ettei Suomea voi enää kukaan tulla tönimään!
  Itsellänikin oli perin ikäviä kohtaamisia asian tiimoilta äidinpuoleisen sukuni naisedustajien kanssa:
  ennen EU-"kansanäänestystä" he totesivat ikäänkuin itsestäänselvyytenä, että minähän tietysti äänestän EU:n puolesta. Vastattuani, että vastaan ja perustellessani miksi, alkoi raivokas HUUTO!
  Minä en näköjään tiedäkään mistään mitään ja olen keksinyt mukaperusteita omasta päästäni.
  Yrittäessäni jatkaa perusteluja HUUtaminen vain jatkui.

  Lopulta totesin, että istutaan persiillemme ja katotaan lopuks, kuka oli oikeessa. He julistivat massiivisen itsetyytyväisinä, että MINÄ saan tulla kertomaan heille olleeni väärässä ja HE oikeassa!

  Viimeksi olin heidän kanssaan yhteydessä kysyessäni, kuka oli oikeassa? He julistivat tutuksi tulleella itsetyytyväisyydellä kuinka kaikki on mennyt juuri kuin he olivat minua tyhmää suvainneet valistaa eikä ollenkaan niin kuin minä olin kuulemma omasta päästäni keksinyt.

  Kaikki oli silloin ja on edelleen kylläkin edennyt tasan niin, miten heille kerroin...
  Mutta tämä kaikki on juuri sitä, mitä he halusivat ja haluavat.

  Olen pitänyt heihin tuon jälkeen enää vain minimaalista yhteyttä.
  Paskamaisinta on, että he eivät ole mitään Antifa-Annoja, vaan tuolloin nuorehkoja ja nykyään keski-ikäisiä, koulutettuja jakkupukudemarinaisia ja osittain heidän samanlaisia miehiään.

  Ja heidänlaisiaan on maassamme nyt ja vastaisuudessa aivan liikaa terveeseen kansallisvaltioon rauhanomaisesti palaamiseen suhteen.
  Eikä heistä eroon pääsemiseen ole mitään hyvää ratkaisua.

  VastaaPoista
 12. Terve Tom ja QK, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Joo, 1990-luku taisi Venäjällä tosiaan olla melkoista sekasortoa. Minäkin sain sen käsityksen, että moni venäläinen vetää yhtäläisyysmerkin demokratian ja kaaoksen välille. En tiedä sitten olisiko sen maan kehitys voinut kulkea toiseenkin suuntaan jos Jeltsinin tilalla olisi ollut joku pätevämpi kaveri.

  QK: Minä olen ollut siinä luulossa, että Gorbaa pidetään Venäjällä Suuren ja Mahtavan tuhoajana, kun taas Jeltsiniä pidetään muuten vain kelvottomana johtajana, mutta saatan toki olla väärässäkin. Tuo mitä kerroit sukulaisistasi kuulostaa kyllä valitettavasti hyvinkin tutulta. Tällaisia maassamme kyllä piisaa.

  VastaaPoista