lauantai 26. tammikuuta 2019

RYPPY JAKAA VIISAUTTA OSA VII


13 kommenttia:

 1. Osui ja upotti taas kertaalleen. Lasten ja imeväisten suusta kuulemme totuuden. Ja Ryppyjä suomalainen koululaitos tarvitsisi opettajikseen enemmän kuin sen verran.

  VastaaPoista
 2. Ryppy jakaa viisautta? Ryppyhän lukee Suvaitsevaisuuden Historiaa, jossa tuo mielipide lienee todettu viiasudeksi. Tuo sähkölaitos päässä istuvaa poikaparkaa käy sääliksi. Toisaalta, lapsethan ovat nykyisin käyttöpäätteitä. Ainakin Oulussa, joka on tunnettu tiedon ja taidon osavaltakunnallinen keskus.
  Rodullisen neutraaliuden vuoksi olisi hieman tummempi lukijasetä ehkä ollut ryhmää kiihottavampi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se suvaitsevaisuus on lainausmerkeissä, eli se siitä suvaitsevuudesta.
   Huru-ukko

   Poista
  2. No niinpäs olikin. Kiitos huomiosta. Mutta nyt säälittää entistä enemmän tuo lapsiparka. Tai sitten ei, koska lopputoteamukset ovat ilmeisestikin heidän keskinäistä sarkastista huumoriaan.
   Aina oppii uutta!

   Poista
 3. Tämä tiivistää kaiken erinomaisesti. Muistan kun paikallinen sanomalehti julkaisi muutama vuosi sitten tarinan "integroituneesta matusta". Ensin oli kymmenisen vuotta lusittu koulutuksissa, mutta nyt nelikymppinen oli päässyt ensi kertaa töihin. Arabian kielen tulkiksi vastaanottokeskukseen. Kansantalous kiittää.

  VastaaPoista
 4. Eipä tuohon ole mitään lisättävää. Perin tyhjentävästi kirjoitettu.

  VastaaPoista
 5. Onkos tämä se klassinen kehäpäätelmä?

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö, Veijo, Jaska, Krypta ja QK ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö. Kiitoksia. Opetushallitus varsinkin olisi sellainen laitos, johon Rypyn kaltaisia tyyppejä kaivattaisiin todella kipeästi.

  Veijo: Minullakin käy vähän sääliksi Pikku-Perttiä. Ei ole poika syntynyt parhaaseen mahdolliseen aikaan.

  Jaska: Kiitoksia. Joo, näitä "menestystarinoita" saa lukea aina vähän väliä. Hieman samanlainen juttu oli hiljattain jostain somalinaisesta, jolle sitten työkkäri tarjosi yhteisöllisyyskoordinaattorin hommia. Suomi nousuun!

  Krypta: Nöyrimmät kiitokseni

  QK: Saattaahan se sitäkin olla. Minulla tosin tulee tuosta mieleen ikiliikkuja.

  VastaaPoista
 7. Nöyrä pyyntö. Saisiko tämän kuvan lainata huomiseen kirjoitukseeni kuvitukseksi? Sopisi siihen kuin suutarin sormi sian perseeseen, näin vanhaa suomalaista sananlaskua lainatakseni.

  VastaaPoista
 8. Vasta nyt huomasin, että oli tullut uusi. Johtuu varmaan siitä, että julkaiseminen oli tapahtunut lauantaina.

  Mitä tulee itse sarjakuvanpätkään, niin eräässä sotakirjassa kerrotaan erinomaisella tavalla, miten kananmunia saa myytyä tappiolla voitolla.

  VastaaPoista
 9. Itseäni ainakin nyppii tietty epärehellisyys koko matutuksessa. Varmasti tiedetään, ettei noi hiustaiteilijat ole mikään kansantalouden tuleva, eikä menevä voimavara. Kovasti käytetään aikaa kesiessä joitain syitä jolla saataisiin kehitysmaalaiset vaikuttamaan tarpeellisilta.

  Itseasiassa kansa saattaisi arvostaa ihan rehellisyyttä. Sen tunnustamista, että eipä noista ole mitään hyötyä kellekään vaan ovat ihan silkkaa rahanmenoa. Maahan kamelikuskeja otetaan vain koska joidenkin mielestä on kovasti oikein olla hyvä ihminen ja tarjota elintasoa Kaikkein Hädänalaisimmille.

  Liekö noista edes toteuttamaan kokkareiden haavetta halpatyövoimasta? Seuraava lama lähestyy jo kohtalaisen reipasta tahtimarssia ja vapauttaa sitä työvoimaa taas tyyliin itku ja hammasten kiristys.

  VastaaPoista
 10. Terve Veijo, Huru-ukko, Tom ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Veijo & Huru-ukko: Juu, laitoin nuo sitaatit alleviivaamaan sitä seikkaa, että "suvaitsevaisuus" on täysin eri asia kuin suvaitsevaisuus, joka on lähtökohtaisesti hyvä asia. Noita (keksimiäni) kirjoja on hauska ujuttaa sarjiksiin, ongelmana on vain se, että tekstin joutuu laittamaan niin pieneksi, että siitä saa hädin tuskin selvää.

  Tom: Jep, suvakit on selkeästi keksineet tuossa ikiliikkujan; tarvitsemme maahanmuuttajia, koska meillä asuu maahanmuuttajia, jotka tarvitsevat maahanmuuttajien tuottamia palveluja.

  KKi: Niin, kaipa se sielläkin puolella ainakin jollain tasolla ymmärretään, että kyseiset hiustaiteilijat ovat todellisuudessa melkoinen kuluerä(puhumattakaan turvallisuusriskistä, mutta ei mennä tässä siihen) eikä missään nimessä mikään kansantalouden pelastus. Mutta olen saanut sen käsityksen, ettei sitä niissä piireissä kannata mennä ääneen sanomaan, taikka päätyy hyvin nopeasti persona non grataksi.

  Kokkareiden halpatyövoimaprojektista tekisi mieli tehdä ihan omakin sarjakuva. Vaikka katsonkin olevani poliittisesti enemmän oikealla kuin vasemmalla, täytyy tuota projektia pitää äärimmäisen kusipäisenä yrityksenä kiertää minimipalkkoja. Noin ylipäänsä täytyy todeta, että jos liiketoiminta ei ole kannattavaa muuten kuin alle minimipalkkoja maksamalla, niin kannattaisi varmaan miettiä liikeidea uusiksi.

  VastaaPoista