lauantai 8. joulukuuta 2018

RYPPY LENSI YLI KÄENPESÄN OSA IV

Tarinan aikaisemmat osat löytyvät täältä: OSA 1OSA 2 ja OSA 3.

17 kommenttia:

 1. Onhan Ryppy eteväksi tunnettu kaveri, mutta miten hän on voinut saada osastolle olutta?

  VastaaPoista
 2. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Oluen salakuljettaminen Osastolle ei tietenkään ole mikään ihan pikku juttu, mutta kyllä Ryppy keinot keksii. Vaan paljastettakoon sen verran, että sanomistahan siitä vielä tulee;)

  VastaaPoista
 3. Tarina muuttuu aina vain eeppisemmäksi.

  Qroquius Kad: Kyllä pöpilässä ööliä on ennenkin pöllitty. Tässä todiste:

  https://www.youtube.com/watch?v=fQucAC12mg4

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokko vaikuttaa päättäväiseltä daamilta.

   Poista
  2. Klassikkopätkä on toki tuttu, mutta mikäli Ryppy olisi toistanut Kyöstin suorituksen, olisi se edellyttänyt kyökin kylmiössä olleen Tsuhnan Kostoa. Miten Arvohoitaja olisi voinut sellaista sallia?
   Mutta ehkäpä hän ei todellakaan tiennyt asiasta, koskapa ei koskaan käynyt alempitasoisen rahvaan sosiaalitiloissa, vaan tiristeli omassa ylhäisyydessään toimistossaan viinitonkan hanaa?

   Poista
 4. Tuota noin..kannatti lukea koko juttu, kuten aina. Ja nykin parissa viimeisessä ruudussa tiivistyy koko jutun ydin. Ainakin mun mielestä.
  t. Huru-ukko
  PS. jatkoa odotellessa, nää on hyviä:)

  VastaaPoista
 5. Seuraavana toimenpidelistalla onkin sitten se lobotomia.

  Elokuvassahan se McMurphy toimitti osastolle viunaa ja naisia, tunnetuin seurauksin....


  - Soomepois Eestist -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän tuo teki. Oli sekin aavistuksen verran hämmentävä suoritus:
   miten suljettuun laitokseen voi sillä tavalla salakuljettaa sisään ulkopuolisen henkilön ja kiellettyä materiaalia kulunvalvonnan huomaamatta?
   Eikö kulunvalvontaa kenties ollut lainkaan, vai olivatko siitä vastaavat syvässä Oikeamielisen Ihmisen unessa uneksimassa seuraavasta päivästä tuntematta huolta yöllisestä vartiovuorostaan:
   eihän tänne ole koskaan kukaan yrittänyt tunkeutua; herra paratkoon - kuka nyt hullujenhuoneeseen pyrkisi?

   Hatkaajatkin on saatu aina nopeasti kiinni, sattuneesta syystä:
   rahattomana hulluna on vähän vaikea yrittää sulautua näkymättömiin yhteiskunnassa, vaikka olisi Osastolla millainen Päällikkö tahansa...

   Poista
 6. Muistakaamme John Sheridanin sanaa: "En ole koskaan uskonut ajatukseen voittamattomasta vihollisesta, söör."

  VastaaPoista
 7. Terve Yrjö, Huru-ukko, Soomepois, QK, Veijo ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Osastolla on eeppinen meininki. Seuraavassa osassa taitaakin jo tulla avoin konflikti Rypyn ja Arvohoitajan välille. Tuota Peteliuksen pätkää en ollut aiemmin nähnytkään, mutta todistuskappaleestahan tuo selkeästi menee.

  Huru-ukko: Kiitoksia. Tällaisen pidemmän tekeminen on vähän hankalampaa, mutta pitää koettaa murjoa loppuun asti. Itseäni huvitti tässä Iikka Kiven metamorfoosi NPC-suvakiksi.

  Soomepois: Itse asiassa meinasin tehdä tämän ensin siten, että Kivi muuttuisi suvakiksi lobotomian avulla, mutta päädyinkin sitten käyttämään NPC:tä. Elokuvan juopottelukohtaus on kyllä legendaarinen, saa nähdä saisiko sen jotenkin ujutettua tähänkin tarinaan.

  Veijo: Kiitoksia. Itse en tälle ehkä noin korkeaa arvosanaa antaisi, mutta olen minä huonompiakin tehnyt.

  Tom: John Sheridan puhuu kalliita sanoja. Täytyi ihan googlettaa kun en tiennyt mikä kaveri oli kyseessä. Pitäisi varmaan joskus katsoa tuo Babylon 5.

  QK: Joo, aika helposti tosiaan McMurphy saa muilutettua tytöt ja viinakset sisään. En tosin tiedä minkälaiset turvatoimet amerikkalaisissa mielisairaaloissa oli 1960-luvulla, jolloin kirja on kirjoitettu. Kirjailijalla ainakin pitäisi olla tietoa, koska hän työskenteli mielisairaalassa ennen kuin kirjoitti kirjansa.

  VastaaPoista
 8. Reijo, kannattaa katsella tuo Babylon 5, pätkii mennen tullen nämä Tähtien sodan uusimmat versiot (poislukien ne 3 ensimmäistä leffaa), suosittelen. Babylon 5:n kausista on kokoelma DVD-sarja, löytynee alan liikkeistä, sitä kautta pystyy tutustumaan tarinan etenemiseen sarjassa.

  Tässä muutamia makupaloja:

  Ivanova on Jumala, heh onhan se hienoa katsella/kuunnella kun seksikäs nainen (Claudia Christian) ottaa hieman kierroksia!

  Kosh pelastaa Sheridanin, ihan kuin tuo Vorlon olisi enkeli? Sarjassa on suht'koht paljon myös uskonnollista ja filosofista kamaa sotimisen ja juonittelun ohella.

  John Sheridan - me joko antaudumme tai taistelemme, tuo tapahtuketju kun Maan siirtokunnat yksi toisensa jälkeen julistautuvat itsenäisiksi ja Maan presidentti Clark ei oikein tykkää tilanteesta ja lähettää "palokunnan" pelimestoille. Olisiko tuossa hyvä vertauskuva EU:n ehkä tulevasta hajoamisprosessista?

  Jos arvostatte yhtään henkeänne - menkää jonnekin muualle! "ratsuväki" (Minbarit) saapuu paikalle pelastamaan Sheridanin ja Babylon 5:n Maan presidentti Clarkin kurinpalautukselta.

  Londo Mollari ottaa yhteen hra Mordenin kanssa, tähän on pakko siteerata erästä Tube-kommentoijaa:

  "I want to meet someone named Morden just so he walks into a room I can say "Ahhh! Mr. Morden!" like that.". LOL.

  Toi Centaurien hiustyyli miehillä on vähintäänkin mielenkiintoinen & pähee! Mollari käyttää hra Mordenin yhteistyökumppaneista ironista sanaa "your associates", vähän niinkuin mafialla on tapana puhua omista juoksupojistansa.

  Enpäs viitsi pilata enemmillä juonipaljastuksilla, heh loput selviää katselemalla...


  - Soomepois Eestist -

  VastaaPoista
 9. Terve Soomepois ja kiitos kommentistasi. No joo, kyllähän tuo aika lupaavalta vaikuttaa. Täytynee laittaa katselulistalle. Scifistä tykkään muutenkin, ja tätä sarjaa olen kuullut kehuttavan jo monelta eri suunnalta.

  VastaaPoista
 10. Reijo, jos sallinet vielä muutaman lisäyksen edelliseen linkkilistaan k.o. sarjasta, niin tässä niitä?

  Babylon 5 julistautuu täten itsenäiseksi vastalauseena Marsin siviiliväestön pommituksille. "Jos joku haluaa lähteä täältä pois, hän on vapaa tekemään niin". Hyvä puhe John Sheridanilta. Mistä saisimme samantyylisiä poliittisia johtajia nyky-EU:hun?

  Maan presidentti Clark tekee oman ratkaisunsa vai pitäisikö ironisesti todeta se "Endlösung" eli lopullisen ratkaisun? Poltetun maan taktiikka (scorched earth tactics), sitähän ne venäläiset ovat kautta aikain soveltaneet. Tähän törmäsi jo aikoinaan Napoleon sotiessaan venäläisiä vastaan 1800-luvulla ja "Aatu-vainaa" 1940-luvulla. Tosin, Napoleon sentään valloitti (poltetun) Moskovan, mutta Aatu ei päässyt kuin esikaupunkialueille. Wehrmachtin kärkijoukot olivat n. 10 km:n päässä Punaiselta torilta kun siperialaiset joukot aloittivat suurhyökkäyksen pakkasen riivaamia niksmannien sotureita vastaan. Saksmanneilla ei ollut kuin pääosin kesävarustus päällä, siis Venäjän talviolosuhteissa. Huhhuh!

  E.m. pätkästä vähän japanilaisten kamikaze-lentäjien siipien havinaa, kun Maan viimeinen puolustussatelliitti on valmiina tihutöihinsä, eikä Sheridanin komentama alus voi enää ampua eteenpäin, hän määrää törmäyskurssin täydellä vauhdilla kohti satelliittia "All power to the engines. Give me the ramming speed", johon upseeri vastaa lakoonisesti "Aye Sir". Aikas monen noiden taistelualusten nimi oli johdettu suoraan kreikkalaisesta mytologiasta, kuten noi Agamemnon ja Apollo.

  Josta tulikin taasen mieleen ne Centaurit, se valtakunta on kuin suoraan kopio Rooman keisarikunnan eräistä pahimmista rappiotiloista keisari Caligulan ajoilta. Samat mahtipontiset arvonimet, uniformut, kunniamerkit ja tapa toimia. No ihme jos Caligula aikoinaan salamurhattiin? Tästä on myös samanniminen leffa 1970-luvun lopulta, jossa näkyy ihan kiitettävästi paljasta pintaa ja iiiiik genitaaleja (suosittelen!).

  Eräs eeppinen pätkä sarjasta Susan Ivanova - olen kuoleman ruumiillistuma, noin suht'koht tylysti ilmaistuna....

  Kauniiksi lopuksi hiukan naiskauneutta kehiin, Minbarien suurlähettiläs Delennillä on ongelmia hiustensa kanssa ja hän pyytää komentaja Ivanovaa hätiin. Ei siinä mitään, näin toksisen maskuliinisuuden aikakaudella pitää todeta, jotta pitkät hiukset ovat seksikkäitä naisilla. Se on kuin naiseuden kruunu!


  - Soomepois Eestist -  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väkevää settiä. Täytynee alkaa katsomaan lähiaikoina. Sanokaa mitä sanotte 90-luvusta, mutta silloin tehtiin kyllä kovia tv-sarjoja. Ja kyllä, Sheridanin kaltaisia poliitikkoja kyllä tarvittaisiin Junckereiden ja Stubbien tilalle. Tuosta presidentti Clarkin ratkaisusta tulikin mieleen, että kuinkahan pitkälle EU-politrukit ovat valmiita menemään pitääkseen korttitalon pystyssä? Toksista maskuliinisuutta erittävänä setämiehenä täytyy olla kanssasi samaa mieltä naisten pitkistä hiuksista. Onkin suorastaan sydäntäsärkevää nähdä(ja sitä näkee tänä päivänä paljon) kauniiden naisten pilaavan ulkonäkönsä karseilla lesbotukilla.

   Poista
 11. Musiikkiasiaa.
  Sitä Yleä kovasti minäkin kritisoin, mutta sekaan mahtuu hyvääkin tuotantoa, faktat tarkistettuna.
  Vanhoja tuttuja ikäkertoimin. Näyttäisi osat 1-2 Kausi 1:tä jo poistetun, mutta jostain on aloitettava: Kausi 1, osa 3 eli Rockin Kuolema.
  https://areena.yle.fi/1-4087024

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia linkistä. Vaikutti alun perusteella ihan lupaavalta, pitää katsoa kokonaan joskus paremmalla ajalla. Ylehän tietysti oli perseestä jo suomettumisen vuosina(en tosin niitä vuosia itse elänyt, mutta isot pojat ovat minulle niin kertoneet), eikä se taso nyt ainakaan kohentunut ole, mutta joskus sokea rastaskin löytää jyvän;)

   Poista