tiistai 11. syyskuuta 2018

RYPPY LENSI YLI KÄENPESÄN OSA I

Tällä kertaa ajattelin kokeilla tehdä hieman pidempää tarinaa. Kuten nimestä saattaa päätellä, tämä tarina pohjautuu tietysti kuolemattomaan Yksi lensi yli käenpesän-kirjaan(sekä sen pohjalta tehtyyn erinomaiseen elokuvaan). Julkaisen tämän useammassa eri osassa. Voi olla, että osien välissä julkaisen muitakin sarjakuvia, mutta navigoinnin helpottamiseksi linkitän tarinan osia toisiinsa sitä mukaa kun niitä valmistuu.


Jatkoa on siis luvassa. Tähän väliin vielä sellainen maininta, että allekirjoittaneella oli hiljattain syntymäpäivä. Siinä ei nyt tietenkään sinänsä ole mitään kauhean kiinnostavaa, mutta satuin saamaan syntymäpäivälahjan, jonka haluan esitellä täälläkin, koska se liittyy tähän blogiin:


Kiitoksia vielä kerran velipojalle(jonka nimi jääköön mainitsematta jotta mies ei joudu santarmien listoille vihapiirrosten painattamisesta) erinomaisesta lahjasta.


8 kommenttia:

 1. Nyt täytyy esittää syvä huoli ja jopa suorastaan pelko. Kuinka Rypyn käy? Ottaako järjestelmä tukasta, no, perseestä kiinni eikä laske irti? Onko edessä lääketokkura? Ettei suorastaan lobotomia? Pelastakaa Ryppy ry on työn alla. Nyt tarvitaan rakoonisia toimenpiteitä, sano.

  Noin mielenkiinnosta jään odottelemaan että mahtaako Ryppy tavata lataamossa sen mainion intiaanihahmon, joka kyseisessä leffassa esiintyi:

  - Want some gum?

  - Thanks… Juicy Fruit…

  - What? You can talk?

  - You bet…

  Mitä tulee Ryppy-albumiin niin elän toivossa että ajat muuttuvat järkevämmiksi ja ne ovat joskus kaupallisessa myynnissä. Silloin toimin Viktor Kalborrekia siteeraten eli ”mä ostan niitte kolme killo, makso mite vaan”.

  Ja inspiraatio kyseiseen siteeraukseen tuli tietenkin kappaleesta Cucuzza:

  https://www.youtube.com/watch?v=jo3baOtgGM0

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. En halua tässä vaiheessa paljastaa Rypyn kohtaloa, mutta näissä sarjakuvissa on onneksi se hyvä puoli, että kävi Rypylle kuinka tahansa, niin seuraavassa pätkässä mies on jälleen mukana. Intiaanihahmosta sanottakoon, että tietyllä tavalla hän tulee seuraavissa osissa esiintymään. Päällikköhän on aika oleellinen hahmo tuossa elokuvassa(ja varsinkin kirjassa, jossa hän on tarinan kertoja ja jossa hänen persoonaansa muutenkin avataan enemmän).

  Mitä Ryppy-albumiin tulee, niin itse olen ajatellut että sitten kun näitä on tarpeeksi kasassa, voisin parhaista sarjakuvistani sellaisia painattaa ja myydä halukkaille sopuhintaan. Ja jos Yrjöperskeleen Kootut Teokset tulee joskus myyntiin, niin minä hankin kyllä kanssa heti.

  VastaaPoista
 3. Alkoholin liikakäytön tarkistuslistallahan yksi kohta on kysymys, ovatko läheiset ilmaisseet huolestuneisuutta asianomaisen alkoholinkäytön johdosta.
  Tottapa läheisiäänkin kannattaa kuunnella, mutta viimeistään silloin on syytä vakavasti pohtia ainakin vähentämistä, jos pullokin alkaa jo kehottaa lopettamaan sanomalla etiketillään "Lakkaa".

  VastaaPoista
 4. Huomenta QK, ja kiitos kommentistasi. Heh, joo, siinä vaiheessa pitäisi tosiaan hälytyskellojen alkaa soida. Ryppyhän muuten eroaa tyypillisistä alkoholisteista siinä mielessä, että hänen alkoholinkäyttönsä on täysin sidoksissa yhteiskunnalliseen kehitykseen:

  https://ryppyjareika.blogspot.com/2016/03/ryppy-aa-kokouksessa.html

  VastaaPoista
 5. Löytyisiköhän Rypylle auttava käsi, kuten kävi Ketonen&Myllyrinne-sessiossa Kertulle?
  https://www.katsomo.fi/sarja/ketonen-myllyrinne-33006063002/aa-kerho-488941
  Aina meitä sosoiaalisesti ryyppääviä maalitellaan. Montako entistä ryyppäriä, jotka ovat kääntyneest absolutisteiksi, tunnette? No, entäpä moniko heistä on hauska seuramies?
  Ryyppy Rypyn oikaisee, toivotaan.

  VastaaPoista
 6. Terve Veijo, ja kiitos kommentistasi. Heh, tuo olikin hyvä, en muista tuota nähneenikään. Ketonen&Myllyrinteen jälkeen ei ole tainnut hyvää kotimaista komediaa tullakaan. Tai ainakaan en ole törmännyt. Tuo mitä sanoit absolutisteista pitää kyllä omien havaintojeni mukaan paikkansa.

  Mitä Ryppyyn tulee, niin runsas alkoholinkäyttö tulee olemaan miehen tavaramerkkinä jatkossakin. Korkeintaan yhden sarjakuvan ajaksi saattaa mies raitistua, jos satun keksimään jonkun hauskan Ryppy absolutistina-pätkän.

  VastaaPoista
 7. Sarjakuvasarjan aiheeseen liittyen sanon jotain. 40-vuotisjuhlani olivat olleet aikamoisia. Niitä juhlittiin kolmeen otteeseen kolmessa eri paikassa. Olenkin pelännyt, että jos aina pyöreinä vuosina parannan tahtia, niin kuolen. Niinpä päätinkin vähän aikaa sitten, että en tule parantamaan tahtia tulevissa pyöreissä vuosissani. Turvallisuus ennen kaikkea.

  VastaaPoista
 8. Huomenta Tom, ja kiitos kommentistasi. Joo, juhliminen(joskus rankkakin sellainen) on kivaa, mutta jos siinä alkaa hengenlähtö olemaan lähellä, niin kannattaa toki löysätä. Itse olen tosin huomannut etten tässä iässä enää jaksa juhlia siten niinkuin joskus parikymppisenä.

  VastaaPoista