tiistai 7. elokuuta 2018

RYPPY JA KOPONEN PILOTTEINA


15 kommenttia:

 1. Siivellä ollessa saa happea. Ainakin aluksi.

  VastaaPoista
 2. Sujuva lentoliikenne on meidän jokaisen etu. Jos muuten joku on sitä mieltä että tämä oli vihasarjakuva niin ei se pidä paikkaansa. Tässähän vain testailtiin erään kansalaisaktivistin aerodynaamisia ominaisuuksia.

  VastaaPoista
 3. Terve Tom ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Niinhän sitä saa. Triggerströmin kunniaksi on muuten sanottava se, että hän ei jätä asioita puolitiehen. Joku Pennasen Aino olisi tuossa tilanteessa kiivennyt kovaa kyytiä pois siiveltä lentokoneen pikkuisenkin liikahtaessa.

  Yrjö: Totta tuo mitä sanoit sujuvasta lentoliikenteestä. Lentäminen on nykyään muutenkin niin ärsyttävää eri sääntöjen ja turvatarkastusten vuoksi(joista monia saamme kiittää rauhanuskonnon edustajien performanssia vuodelta 2001), että siinä ei kyllä tarvita yhtään moraaliposeeraavaa suvakkia tilannetta hankaloittamaan. Kansalaisaktivistin aerodynaamisen ominaisuudet muuten havaittiin ensiluokkaisiksi, ja Pertinlaaksossa kasattiin työryhmä miettimään sille käytännön sovelluksia:)

  VastaaPoista
 4. Olipa hyvä, että Triggerström keksi kiivetä siivelle sen sijaan että olisi tullut matkustamoon.
  Hänellä kun näyttää olevan puristusvoimaa siihen malliin, että tartuttuaan matkustamossa kiinni jostakin hänet olisi saatu poistettua vain irrottamalla joko hänen pitelemänsä kohde tai kädet ranteen kohdalta käsivarsista.

  Ensinmainittu olisi saattanut olla lennon jatkamisen kannalta teknisesti mahdotonta, jälkimmäinen olisi vain viivästyttänyt lentoa turhaan ja saattanut mahdollisesti aiheuttaa kanssamatkustajille epämiellyttäviä tuntemuksia tai jotain sentapaista.

  VastaaPoista
 5. Haha. Raikas henkäys kuin virtaus viileää ilmaa kesähelteiden keskelle.

  Ryppyhän voisi perillä puhua neiti Triggerströkkerin jatkamaan humanistista työtä määränpää valtion (olkoon se sitten Pakistan/Iran tai mikälieneekään) takamailla. Paikallinen Punainen puolikuu tarvitsee varmasti tarmokkaita käsiä. Kotio Suomeen Ryppy voisi tuoda hyvin lypsävän kutun. Sehän olisi kaikille - varsinkin herra Triggeströmille -winwin scenaario.

  VastaaPoista
 6. Tiedä mitä sanois. Mutta ihailla pitää rouva Triggistä! Vaikka lujaa mennään ja vastus on pahinta luokkaa, suu ei mene suppuun. Suhinan seasta ei tilanteen dokumentoijakaan ilmeisesti saanut selvää, mitä Triggis kertoi tekevänsä ja kelle kunhan sinne Kabulin pääkaupunkiin Afkanistaniin laskeudutaan.

  VastaaPoista
 7. Terve QK, Allaspalo ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Niinpä. Niinkuin Yrjö tuossa jo totesikin, tässähän testattiin Triggerströmin aerodynaamisia ominaisuuksia, ja testeissä pantiin myös merkille Triggerströmin suorastaan ilmiömäinen puristusvoima. Vaikuttaisi siltä, että T:llä on samanlainen asenne kuin Pohjantähti-trilogian Akseli Koskelalla:"Minulla on kanssa ikäni ollu semmonen luonto että jos minä kiinni otan niin minä otan sillä meininkillä että minä pysyn kanssa."

  Allaspalo: Rypyn pakaroiden välistä puhalsi raikas pohjatuuli viilentämään helteessä kärvistelevää tsuhnaa:)

  Ei lainkaan huono idea. Itse asiassa Ryppy voisi tuoda tilalle vaikka tiiliskiven, ja se olisi silti kotioppäin.

  Veijo: Juu, Triggis ei olekaan mikään maltillinen puolisuvakki joka hylkää ideologiansa heti kun joutuu hiukan itse kärsimään. Päinvastoin, tämä täti kun painaa, niin fysiikan laitkin joutuvat väistymään:)

  VastaaPoista
 8. On se aika veikeää, kun lentoemo voi heittää vatsan murinasta kärsivä pois lennolta tuosta vain, mutta eivät saa näitä Pennasia yms. millään poistettua.
  Viittaan alulla Finnairin tapaukseen, josta ilta totuus media kertoi paripäivää sitten.

  Turvisten palautukset voisi tehdä erikoisrakennetuissa konteissa, niin ei Pennaset yms viherpunatulkkuvarikset tietäis palautuksista mitään.

  VastaaPoista
 9. Mites tota.

  Onkos herra Triggerström kabiinissa nauttimassa GinTonicia? Luulenpa ettei kone suorana paskanistaniin lennä. Ehkä Berliiniin.

  Uskoisin, että ryppy on pätevä pilotti, eikä lennä miljoonien arvoista konetta mihinkään kakkastaniin. Paskastaneihin pitää lentää sotilaskoneilla.

  VastaaPoista
 10. Moi
  Myöskin Ryppy & co. tässä mielestäni toteuttaa ihailtavaa suoraselkäistä linjaa. Eli hörhöjen kanssa ei neuvotella vaan keskitytään siihen omaan tekemiseen. Hörhöt voi sitten painua vaikka ...ttuun.
  T. Ymmi

  VastaaPoista
 11. Terve Unknown, KKi ja Ymmi, ja kiitos kommenteistanne.

  Unknown: Kiitokset vielä aiheideasta, minun oli tarkoitus laittaa maininta postaukseen, vaan enhän minä muistanut kun kiireessä ennen töihinlähtöä tämän viimeistelin ja julkaisin. Tuo Finnairin tapaus meni minulta ohi, olisiko sinulla linkkiä laittaa?

  KKi: Herra T on matkustamon puolella ja katselee ikkunasta päätään pudistellen siivellä roikkuvaa vaimoaan. Rypyllä oli tässä sellainen suunnitelma, että lennetään paskastanin yli ja heitetään lennosta karkotettava turvis takas kotio. Sitten takaisin Berliinin-reitille. Kerosiiniahan siinä tietysti palaa, mutta nämä hommat pitää tehdä tyylillä:)

  Ymmi: Juuri näin. Länsinaapurissa sen sijaan toteutettiin vähemmän suoraselkäistä linjaa. Tietysti kun kyseessä on Ruotsi, niin eihän se kovin paljon yllättänyt.

  VastaaPoista
 12. Tuo Unknownin mainitsema tapaus:
  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201808072201116312_u0.shtml

  Uutisen häijyin kohta mielestäni oli:

  "Lentoemännän kommentti yllätti pariskunnan täysin.
  - Hän sanoi, että hänestä tuntuu, että et lähde tälle lennolle.
  Paukku kertoo olleena tyrmistynyt ja yrittäneensä puhua lentoemännän kanssa, mutta tämä ei hänen mukaansa suostunut keskustelemaan vaan lähti koneen etuosaan."

  Niinpä. Lentoemosta tuntuu.
  Naisesta tuntuu, että nyt haluttaa kyykyttää miestä, ja jos sen voi myös toteuttaa, oi oi...
  Aino Pennasen kanssa tarvittiinkin poliisia diskuteeraamaan Ruotsin malliin. Onneksi täällä mentiin sentään vähän ryhdikkäämällä otteella.

  Mutta vain vähän. Eipä olisi tarvittu Ainokaisenkaan tapauksessa poliisia, kuten uutimesta edelleen ilmenee:
  "Paukulle on myös kerrottu koneen kapteenin todenneen tilanteen. Tästä kertoessaan Paukun ääni kiristyy ensimmäisen kerran haastattelun aikana, eikä hän peitä kiukkuaan.
  - Kapteeni ei edes käynyt luonani. Tämä on selkeää p****n puhumista! Kapteeni vain vilkaisi meitä, kun kävelimme ulos koneesta, hän sanoo ja toteaa, että Finnairin vastaukset ovat ympäripyöreitä ja jättivät vastaamatta hänen kysymyksiinsä."

  Miten se vanha sanonta menikään: Jumala taivaassa, kapteeni laivassa.
  Lentokoneessakin kapteeni on toki päällikkö, erittäin hyvästä syystä. Juuri siksi pitääkin kysyä, mikä etuoikeus Ainokaisilla on alkaa peppuroida lentokoneessa mielensä mukaan, vaikka jopa lentoemäntä voisi siis poistaa hänenlaisensa tuosta vain?

  Retorinen kysymys, tottapa me tiedämme oikean vastauksen.
  Mutta siitä seuraa jatkokysymys:
  miksi asioiden pitää olla näin, vaikka jo ensi keväänä voisimme vaihtaa maamme asioista päättävät totaalisen toisenlaisiin sen sijaan, että joudumme näkemään seuraavatkin neljä vuotta lisää ainokailuja ja toukoiluja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä. Jostain syystä en tuota itse onnistunut löytämään. Onhan tuo kyllä melkoinen tapaus, varsinkin kun tuota verrataan Pennas-Ainon temppuiluun. Esittämäsi jatkokysymys on kyllä hankala, sitä on tullut itsekin lukuisia kertoja mietittyä. Kenties lammasmainen puolueuskollisuus on ainakin yksi tekijä, toinen mahdollisesti yleinen hällävälismi. Joka tapauksessa näyttää melkoisen varmalta, että ainokailuja ja toukoiluja on luvassa lisää taas neljäksi vuodeksi. Tsuhnan vieteri tuntuu kykenevän melkoiseen venymiseen.

   Poista
 13. Tuossa QK:n linkkaamassa paukkukaustissa oli väärä taktiikka. Hänen olisi pitänyt kertoa, että hänen sisälleen on vangittu pakolaispienokainen, joka hänen täytyy päästä vapauttamaan täällä monikulttuurisessa Suomessa, jottei se joudu surman suuhun siellä jossain. Pienokainen jo kovasti reuhtoo ja rummuttaa kuolemanpelossaan, Kohta pääsee pikku-paukku vapauteen ja hänestä tulee kauppaneuvos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee. Tuskin lentoemokaan uskaltaisi kyseenalaistaa miehen oikeutta synnyttää. Vaan nyt kun tätä mietin, niin sain idean uuteen sarjakuvaan. Saa nähdä syntyykö siitä jotain.

   Poista