lauantai 30. kesäkuuta 2018

TRIGGERSTRÖMIT AJELULLA


24 kommenttia:

 1. Hienoa että ryppyilevä gewittung on palannut jälleen kuvioihin. Toisin kuin joku lukija ehkä luulee, tämä ei ollut fiktiota vaan yhteiskunnassamme valitettavasti lisääntyvää faktaa. Toivottavasti herra Triggerström muuten muisti kytkeä apukuskin airbagin pois päältä.

  VastaaPoista
 2. Mitä mitä. Onko herra hipsteri sisimmässään sittenkin konservatiivinen taantumuksen synkää jäänne. Kyllä aidon profeministisen ponnarisoijapojan pitää tuken vaimon... eikun vaimo oletetun emsipaatioon pyrkivää edistyksellisyyttä.

  Mites nyt Triggerströmit yksityisautolla? Vai onko kyseessä moraalisäteilyllä kulkeva yhteiskäyttöinen ajoneuvo?

  VastaaPoista
 3. Hyvää settiä taas! Triggerströmien yksityisautoilu hieman hämmästytti itseäkin, mutta tietysti muuten riittävän hyveelliset ihmiset voivat ajoittain korkeiden tarkoitusperiensä vuoksi vähän venyttää omia sääntöjään, toisin kuin perusplebeijit. Vaikkapa ympäristökiihkoilijat voivat kyllä lentää suihkukoneella Berliiniin tutkimaan niitä ihania kirpputoreja ym.
  -Lauri

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Juu, tauko pääsi taas venähtämään. Välillä ei ollut aikaa, välillä olin ulkomailla ja välillä taas ei vaan ollut inspiraatiota. Faktaapa hyvinkin. Naisoletettu Triggerström on tietysti äärisuvakin karikatyyri, mutta eipä tuo niin kauhean kaukana ole reaalimaailman esikuvistaan.

  KKi: Minä näkisin, että herra Triggeströn edustaa hieman maltillisempaa suvakkia rouvan kuuluessa 'edistyksellisyyden' kaistapäisimpään äärilaitaan. Ja joo, eihän tuo yksityisautoilu oikein tähän kuvioon sovi. Kyseessä täytyy tosiaan olla moraalisäteilyllä kulkeva yhteisauto, takakontissa on Emma Kari varavirtalähteenä:)

  VastaaPoista
 5. Terve Lauri, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia vaan. Tuosta Hyvien Ihmisten sääntöjen venytyksestä kirjoitti muuten Halla-aho varsin osuvasti muutama vuosi sitten: http://halla-aho.com/scripta/rajaseudun_rahastajasta_ja_kompensatorisesta_etiikasta.html

  VastaaPoista
 6. Hehee, tuota kirjoitusta en muistanutkaan. Varsin osuva kommentti.

  Aikoinaan väänsin piipertäjän kanssa Amerikkalaisen vanhan -89 mallin Capricen ekologisuudesta. Perustelin wanhan pataraudan olevan tukeva, mukava, ekologinen ja työllistävä. Onhan se. Korjaan vanhaa, ei mene tarvita tehtaita ja luonnonvaroja. Vanhaa korjauttamalla työllistän kotimaisia korjaamoita.

  VastaaPoista
 7. Joo, tuo on kyllä mainio kirjoitus, niin kuin Halla-ahon tekstit yleensäkin. Harmi kun mies ei enää ehdi Scriptaan nykyään kirjoitella. Varsinkin ennen 2011 jytkyä edeltänyt tuotanto on kyllä silkkaa rautaa.

  VastaaPoista
 8. Herra Triggerström vastaa seuraavassa ruudussa: vastaantulijakaistaa olen jo tottunut ajamaan yhteisissä kyydeissämme, rakas.

  VastaaPoista
 9. Terve Veijo ja kiitos kommentistasi. Heh, joo, menisihän se noinkin. Tosin tässähän oli ideana, että naisoletettu Triggerström ei vielä tähän mennessä ole paljastanut todellista karvaansa, vaan vasta tässä sarjakuvassa se valkenee kaikessa karmeudessaan. Kyllähän se kaista vaihtuu vähemmästäkin;)

  VastaaPoista
 10. Kyllä tuo herra Triggerströminkin perustavaa laatua oleva suvakkius tulee esiin hänen siirtyessään vastaantulevien kaistalle. Heidän autonsa on epäilemättä heiveröisempää tekoa, mutta suvakkien perusluonteeseen väistämättä liittyvän henkilökohtaisen koskemattomuuden äärimmäisen arvostamisen ohjaamana siinä on oltava airbagit.

  Niinpä siis herra Triggerström ohjaa autonsa vastaantulevan kaistalle varmistettuaan oman turvavyönsä olevan kiinni, kytkettyään sen jälkeen vaivihkaa pelkääjän paikan airbagin päältä ja vielä avaten rouvansa turvavyön. Sitten hän maksimoi henkilökohtaisen turvallisuutensa törmäämällä vastaantulevaan mopoautoon, jota väittää käräjillä luulleensa rekaksi.

  Tosielämän ennakkotapauksessammehan törmääjää ei uskottu, koska hänellä itselläänkin oli rahtaritaustaa. Pelkäänpä pahoin, että herra Triggerströmiä uskottaisiin...

  VastaaPoista
 11. Autosta olisi voinut tehdä Wartburgin, niin sitten se olisi ollut tosiedistyksellinen.

  VastaaPoista
 12. Terve QK ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: No joo, tuon viimeisen ruudunhan oli tietysti vain tarkoitus kuvastaa herra Triggerströmin ahdistusta tämän huomatessa minkälainen avioliitto on luvassa, mutta sinun kuvauksesi taitaa olla realistisempi. Mikä muuten on tuo tosielämän ennakkotapaus johon viittaat? Minulta on tainnut mennä ohi.

  Tom: Wartburg olisi epäilemättä ollut edistyksellisempi. Vaan itse asiassa tätä piirtäessäni en paljonkaan kiinnittänyt huomiota tuohon autoon, se on sarjakuvassa vain siksi, että sillä voi siirtyä vastaantulevien kaistalle.

  VastaaPoista
 13. Tämä tapaus:

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201806292201044757_u0.shtml

  Tuossa uutisessa jätettiin jostain syystä mainitsematta ainakin Ilta-Sanomissa mainittu raskauttava asianhaara, että tekijällä oli itselläänkin raskaan liikenteen kuljettajakokemusta, joka vähensi entisestään hänen valeitaan siitä, että olisi muka luullut mopoautoa rekaksi.

  Ei tuo ihan Triggerström ollut, mutta suurinpiirtein saman tasoinen mulkero kokonaisuus huomioiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sellainen tapaus. Joo, kyllähän tuo keissi aika selkeältä vaikuttaa. Noin yleensä olen sitä mieltä, että jos joku haluaa tappaa itsensä, niin siitä vaan, mutta ehkä voisi keksiä paremman keinon kuin rekkaan törmääminen. Se rekkakuski kun joutuu sen asian kanssa vielä elämään, vaikkei millään tavalla syyllinen olekaan. Tietysti jos rekan sijaan päättääkin törmätä mopoautoon, nostaa se kusipäisyyden ihan toisiin sfääreihin.

   Poista
 14. Huomasin käyttämääni kävijätilastointipalvelua äsken selaillessani, että pääblogiani oli tänään lukenut joku Somaliassa asuva henkilö, joka oli ensin muuten vieraillut tällä sivullasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitipä käydä itsekin kävijätilastoja vilkaisemassa ja löytyihän sieltä yksi Somalianvierailija. Enpä ole ennen huomannut vastaavaa, vaikka aika monesta maasta tälläkin blogilla vieraillaan.

   Poista
  2. No onhan blogissasi aina värikkäitä hienoja kuvia. mikäs somalin on niitä tiiraillessa.
   Itsellänsä kun on vain monikulttuurinen volvo https://mvlehti.net/2018/07/03/paivan-kuva-ruotsalaista-autoteollisuutta-2020-luvulla/

   Poista
  3. Heh, ei saatana. Monikulttuurinen volvoXD Onkohan nämä niitä kuuluisia somalialaisia koneinsinöörejä?

   Poista
 15. Hyvin lisasttu punaviherkuplan sisältö. Herra Triggeströn ilme kertoo paljon.

  VastaaPoista
 16. Terve Krypta ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia. Juu, kyllähän naisoletettu Triggerström maalaa tuossa sellaisen tulevaisuudenkuvan, että vähemmästäkin naama venähtää. Itse asiassa tuohon piti tulla vielä sellainenkin, että he tulevat majoittamaan kielteisen päätöksen saaneita turviksia asunnollaan. Piti vaan jättää se pois kun loppui tila kesken.

  VastaaPoista
 17. Uudelle sarjakuvalle aiheidea : palautusten vastustelijat ovat seisoskelleet lentokoneissa ruotsissa ja suomessa lähipäivinä , ruotsin tapauksessa "yksintullut pakolaislapsi" jonka palautusta vastustettiin, osoittautui 52-vuotiaaksi taparikolliseksi. Suomen tapauksessa "varmaan kuolemaan" palautettava oli lennolla Berliiniin... en tiennytkään että Berliini on niin vaarallinen paikka :/

  VastaaPoista
 18. Terve Unknown ja kiitos kommentistasi. Kiitos ideasta, tuossahan olisi kyllä mainio aihe. Täytyy koittaa jos tuosta jotain keksisi. Tuo 52-vuotias pakolaislapsukainen on kyllä itsessään jo melkoista pahkasikaa.

  VastaaPoista
 19. Kiitoksia vaan Reijo Koiraalle. Niin ovat ajatuksia, joita itse en ole saanut paperille, onneksi sinä saat. Minusta tuli fani jo aiemmin, vasta nyt tulen kaapista!

  VastaaPoista
 20. Terve DuPont ja kiitos kommentistasi. Pahoittelen vastauksen viivästystä, en ollut tarkistanut kommentteja vähään aikaan. Kiitoksia vaan, ja tervetuloa fanikerhoon. Kerho ei ole suuri eikä missään nimessä arvovaltainen, mutta kerho kuitenkin;)

  VastaaPoista