perjantai 14. syyskuuta 2018

MIELENOSOITUS PERTINLAAKSOSSA OSA III

Tällä kertaa inspiraation tarjosi mainio PT-Media-sivusto uutisellaan mielenosoituksesta, jossa vaadittiin oikeuksia muunsukupuolisille.


24 kommenttia:

 1. Tämänkertaisen stripin viimeinen ruutu osui ja upotti. Mutta hei, eipä unohdeta myöskään Sumuvuorten vuoriörkkien tilannetta. Ne jäävät vielä vähemmälle huomiolle kuin tasankoörkit. Ja molempia örkkiheimoja pidetään geenikehitysvammaisen asemassa sillä niitähän on vain kahta sukupuolta jonka vuoksi LGBTQTiiTyy-aktivistit jättävät heidät täysin huomiotta. Diskriminaatiota, perkele. Free Azog!

  VastaaPoista
 2. Huomenta Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Joo, se on kyllä totta, että Sumuvuorten vuoriörkit jätetään tässä tylysti huomiotta. Mutta sellaista tämä on, you gotta pick your battles, niinkuin Ameriikassa sanotaan. Tämän ryhmän valitsin siksi koska tuo termi 'tasankoörkki' vaan kuulostaa niin mainiolta. Onko se muuten sinun lanseeraama termi? En muista, että sitä olisi sormustrilogiassa käytetty. Itse uutisesta täytyy todeta, että elämme mielenkiintoisia aikoja kun oikeuksia vaaditaan sellaiselle porukalle, joka on olemassa ainoastaan abstraktiotasolla.

  VastaaPoista
 3. Luotettavan australialaislähteen kuvassa huomasin kulttuurivarkauden! Kyseisessä kuvassa kaltoinkohdeltu huono-osainen vähemmistöhenkilö plagioi blogissa mainitun rikaskulttuurisen tasankoörkkipopulaation kulttuurisia tunnusmerkistöjä:
  https://media.breitbart.com/media/2018/09/Herald-Sun-Serena-Cartoon-Twitter@damonheraldsun-Follow-Follow-@damonheraldsun-1-1-640x480.jpg

  VastaaPoista
 4. Huomautan kuitenkin, että Suomen yleisradio on antanut oman ohjelman pötsiörkille ja kaverilleen mahakuralle.
  Että sikäli ei voida puhua örkkien syrjinnästä.

  Päinvastoin, heille on tarjottu kanava ammattimaisen loukkaantumisensa täysipainoiseen harjoittamisen.

  https://areena.yle.fi/1-3624466

  VastaaPoista
 5. Terve Veijo ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Veijo: Heh, Serena "tasankoörkki" WilliamsXD Tuohon kuvaan törmäsinkin twitterissä, jossa se oli aiheuttanut melkoiset alaleuanväpätysorgiat, mikä ei kai tullut yllätyksenä kenellekään. En kuitenkaan jaksanut perehtyä tarkemmin, näitä kun tulee nykyään jo melkoisella tahdilla.

  KKi: No katos perhana, täytyykin perua kaikki pahat puheeni Ylestä. Varsinkin kun pötsiörkkien heimo on örkkiheimoista ehkä vähiten huomiota saanut porukka, joten sen jalustalle nostaminen on kyllä melkoinen kulttuuriteko.

  VastaaPoista
 6. Minun käsittääkseni sekä tasankoörkki että vuoriörkki esiintyivät Sormusten Herrassa. Örkeistähän (vs. haittamaahanmuutto) on tullut maailmalla jo meemi:

  http://i.magaimg.net/img/nqs.png

  https://i.redditmedia.com/HmEQkSKBdu4sFZJgCf-fPrzBFvx408jwPoq7jqxoZjk.png?w=497&s=1b56c9b6b4944f5152b7846a4589fd16

  https://i.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/001/260/682/ea4.png

  VastaaPoista
 7. Linja on vedetty pimeyttä vastaan!

  VastaaPoista
 8. Terve Yrjö ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Jaa, no sitten on muisti tehnyt tepposet. Joo, noita kuvia en ollutkaan nähnyt, mutta tuosta meemistä on kyllä netissä melkoisesti ilmentymiä, osa suorastaan hulvattomia. Itse asiassa kun laitoin tämän sarjiksen twitteriin, niin joku vastasi eräällä tuollaisella kuvalla.

  Tom: Näin on. Kaikkihan tietää miten käy jos pimeyden voimille antaa pikkusormen.

  VastaaPoista
 9. Omalta puoleltani olen muuten kovasti pahoillani että unohdin kommenteissa mainitut pötsiörkit ja siirsin heidän hienon kulttuurinsa ominaisuudet pelkästään tasanko- ja vuoriörkeille. Kyseessä on selvä kulttuurinen applr… arplpl… prapporo… alprpr… totanoin pölliminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä vähän sillä lailla, että näissä asioissa pitäisi muistaa olla tarkkana. Nimittäin kulttuurinen appr...prop...ei ole mikään naurun asia. Meinaan, kausteja on revitty vähemmästäkin.

   Poista
 10. Sattuipas. Öyhösivustolla oli loki uusiosanoista http://veikkohuuska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260912-aktiivimallista-aijahaaraan-kotus-on-julkaissut-uudet-vuoden-sanat
  Hyvä blogi tiesi kertoa mm.: ramu (slg., lyh. < ragemutsi) raivoava äiti
  Kuten tasankoörkkiä matkiva V-oletettu https://media.breitbart.com/media/2018/09/Herald-Sun-Serena-Cartoon-Twitter@damonheraldsun-Follow-Follow-@damonheraldsun-1-1-640x480.jpg

  No, nyt on tuotu poliittinen uusiosana tasankoörkki, joka varmastikin päihittää monet em. hyvän blogin ns. uussanat. Onnittelut!

  Poliittisesti epäluotettavana en halua yrittää esimerkkiä edes pilkulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän tuolla listassa oli selkeästi tasankoörkin mentävä aukko;) Vaan hauskasti se aina joskus menee, tämän sarjakuvan tarkoitus oli vittuilla muunsukupuolisille parhaaseen preussilaiseen tyyliin, mutta kommenttiosiossa keskityttiin puimaan tasankoörkkejä:) Noh, ei siinä mitään, meillä Pertinlaaksossa nimittäin sana on vapaa. Ja pysyy.

   Poista
 11. Reijo, muunsukupuolioletetuille vittuileminen on mahdotonta. Ne kun tekevät sen itse. Mutteivät tajua sitä. Mitä paremmin vittuillaan, sen varmempia hen-oletetut ovat siitä että he ovat oikeassa. Ja kirjoittelevat asiasta twitteriin samalla kun valittavat kuukautiskivuistaan. Joita kylläkin on vain naisilla mutta eipä takerruta yksityiskohtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, tuossa olet kyllä oikeassa. Ja onhan siinä tietysti sellainenkin juttu, että heitän minä täällä minkälaista läppää hyvänsä, niin eiväthän he sitä tule näkemään. Enkä oikein usko että näkevät twitterissäkään, tuntuvat viihtyvän paremmin omassa kuplassaan, jossa ei paljon soraääniä kuulu. Minäkin sain Viima Lampiselta bannia vaikken ollut hänelle edes sanonut mitään.

   Poista
 12. Kun toi YLE puhe on mielestäni hyvin viihdyttävää kuunneltavaa ajellessa. Kuuntelin taannoin ohjelmaa jossa näitä muunsukupuolisia oli valittamassa kuinka ...tanan väärin se on kun heidän ihan kaikkia oikkujaan ei verovaroin toteuteta.

  Jokin instanssi oli kieltäytynyt kirurgiasta. Instanssin pomo selvitti, että he pyrkivät auttamaan seksuaali-identiteetti ongelmissa ihmisiä esimerkiksi psykiatrisella avulla. Pomo, aivan oikein, vertasi näitä kirurgisia operaatioita amputaatioihin ja kielen halkaisuihin. Kehtasipa vielä kertoa, että hänellä on potilaina sellaisiakin, jotka katuvat leikkauksia.

  Tästähän haastateltaville perv... eiku muunsukupuolisille tuli kova henkinen pipi.

  Sinänsä huvittavaa, että näihin lbqrgqtfhrhuuhaa porukoihin alkaa tympiintymään jo ihan rehelliset hintit ja lesbot. Enkä yhtään ihmettele. Juuri kun ovat saaneet itsensä yleisesti hyväksytyiksi, niin eikös joku hihhuliporukka tule ja ryssi ihan hyvän agenda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin instanssi oli kieltäytynyt kirurgiasta. Instanssin pomo selvitti, että he pyrkivät auttamaan seksuaali-identiteetti ongelmissa ihmisiä esimerkiksi psykiatrisella avulla. Pomo, aivan oikein, vertasi näitä kirurgisia operaatioita amputaatioihin ja kielen halkaisuihin. Kehtasipa vielä kertoa, että hänellä on potilaina sellaisiakin, jotka katuvat leikkauksia.

   Kyseinen pomo puhuu kyllä silkkaa asiaa. Noin muuten olisi kiinnostava tietää, minkälaista kirurgiaa nämä larppaajat olivat vailla. Meinaan, jos nämä ihmiset eivät ole miehiä eikä naisia, niin mitä ihmettä he sinne jalkojensa väliin oikein haluavat asentaa?

   Poista
  2. Ymmärsin, että asiasta on tehty monimutkaisempi kuin arvaakaan. Eli tässä ainakin tämä henkilö oli halunnut leikata tissinsä pois. Ei tuntenut olevansa nainen, vaan ei mieskään vaan tota,,,, ööh, otan olusen.

   Eli käsittääksen nt vain erikoisuuden/huomion tavaoittelua. Lumihiutale touhua. Ja luulenpa, että jokin on mennyt pahasti vikaan seurauksena vakava mielenterveydellinen häiriö.

   Voin yrittää kaivella ko. ohjelman, hyvin kiehtova. Samalla tavoin kuin vaikka muinainen friikkisirkus.

   Poista
  3. Perkkules. Pötsiörkkien arkistoistahan tämäkin. Pötsiörkeillä on sinänsä kiintoisa ohjelma. Ongelma vain, että tuon tason toimittelijat eivät toimittelisi elleivät olisi pötsiörkkejä.

   Mutta iloksenne ja opiksenne.

   https://areena.yle.fi/1-4492246

   Poista
  4. Elämme mielenkiintoisia aikoja. Wanhoina hyvinä aikoina, meinaan kun asiat olivat vielä asioita, kyseinen henkilöoletettu olisi luultavasti passitettu mielentilatutkimukseen, taikka sitten röhönaurettu ulos toimistosta. Joku taisikin todeta, että postmodernissa yhteiskunnassa jokainen päivä on aprillipäivä. Vaan jos satut tuon ohjelman löytämään, niin laita ihmeessä linkkiä. Vaikuttaa nimittäin sen luokan pläjäykseltä, että siitä voisi saada jopa aiheen sarjakuvaan.

   Poista
  5. No niin. Kiitoksia linkistä, pläjäys kuunneltu. Tulihan siinä kaikenlaista; sukupuolia on yhtä paljon kuin ihmisiä, sukupuolten moninaisuus on tunnettu kaikkina aikoina eri kulttuureissa, Länsimaissa eletään biologian diktatuurissa ym. Toimittajan kysyessä yhtä konkreettista esimerkkiä jostain muusta sukupuolesta Setan spesialisti tyytyi vain lässyttämään abstraktilla tasolla sukupuolten moninaisuudesta. Ai niin, ja Burkina Fasossa elää joku heimo(tasankoörkit?) joka kokee sukupuolten koostuvan energiasta.

   Priceless.

   Poista
  6. Ole hyvä vain. Mukava jos sait inspiroivan kuuntelukokemuksen. :D

   Poista
 13. Noista transjutuista voi suositella Musta Orkidea-blogia. Kyseessähän on siis nainen joka kuvitteli olevansa mies ja leikkeli itsensä peruuttamattomasti joksikin joka ei ole oikein mitään ja vasta siinä vaiheessa tajusi olevansa sittenkin nainen. Mutta silloin oli jo liian myöhäistä. Suosittelen:

  https://mustaorkidea.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttu blogi, olen jonkun verran noita lueskellut. Aika rankkaa tekstiä, mutta rankka on ilmeisesti hänen läpikäymänsä prosessikin. Tuota blogia voisi suositella varsinkin sellaisille nuorille ihmisille, jotka kokevat olevansa jonkin sortin transihmisiä. Kun sitä kokemustakin on niin monenlaista, ettei vaan tulisi lähdettyä noihin leikkauksiin liian heppoisin perustein. Siitä kun ei paluuta ole.

   Poista