lauantai 22. syyskuuta 2018

GRÖNMARXIN SISARKUNTA OSA II


Tämä sarjakuva tehtiin yleisön pyynnöstä. Inspiraationa toimivat muutamat Kiven viimeaikaiset puheenvuorot Twitterissä, joista esimerkkinä vaikkapa tämä:


18 kommenttia:

 1. Kyseisestä mainiosta stripistä tulee mieleen myös usein käytetty viisaus: ”Eikö ura edisty? Eikö lahjakkuus riitä? Hei, rupea tiedostavaksi! Kyllä se ura siitä urkenee.”

  Ja sitten kun on ollut pitkään sertifikoitu tiedostava yksilö niin voi laskuttaa ministeriötä selfie-videoista hintaan 5.000 euroa per kymmenen minuuttia:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005837360.html

  Sanoisin muuten että kyseisen koomikon euforinen ilme oli tässä stripissä erittäin onnistunut. Ja Jumala, Teutates, Odin ja muut meitä Grönmarxin sisarkunnan ehdottomalta vallalta suojelkoot.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Joo, kyllähän tuo julkinen tiedostavuus tuo usein mukanaan ihan rahanarvoisia etuja, niinkuin tuo älytön Hazardin tapauskin osoittaa. Sellaistakin sanotaan, että ei se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa. Tosin tässä tapauksessa jos siltä varsinaiselta maksajalta(veronmaksaja) kysyttäisiin, niin jäisi varmaan videot tilaamatta.

  Tämä koomikko Kivi on muuten siinäkin mielessä merkittävä mies, että antifeminismin lisäksi kaveri on vielä onnistunut parantumaan ns.halla-aholaisuudestakin:

  https://www.hs.fi/nyt/art-2000002879638.html

  VastaaPoista
 3. Iikka Kivi piti ennen wanhaan mainiota peliarvostelublogiakin, mutta perusti sitten uuden, kun entisessä harrastamansa raju huumori oli ollut ilmeisesti liian "äärioikeistolaista". Tai näin kuvittelen motiiveistaan. Voin olla väärässäkin.

  VastaaPoista
 4. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Tuolla peliarvostelublogilla en ole käynyt, mutta mitä Kiven motiiveihin tulee, olet ehkä oikeassa. Ainakin se olisi linjassa miehen muun toiminnan kanssa. Kovasti tuntuu tekevän pesäeroa entisiin 'hairahduksiinsa'. Siitä ei muuten ole niinkään kauan, kun Kivi kritisoi feministejä ja sai siitä hyvästä täyslaidallisen paskaa niskaansa. Ja nyt mies murentaa toksista maskuliinisuutta keskustelu kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me olemme kaikki vain epätäydellisiä, heikkoja ihmisiä. Niin on koomikko Iikka Kivikin. Eri ihmiset ovat eri lailla epätäydellisiä ja heikkoja. Itse olen ajatellut, että Kiven kääntymykseen on vaikuttanut se, että yhteiskunnan tavanomainen tiedotusvälineistö on melkein kokonaisuudessaan "suvaitsevaisten" käsissä. Vaatii sisua pysyä Voiman pimeällä puolella pitempää aikaa, kun joka tuutista tulee "suvaitsevaista" sanomaa ja suurin piirtein kaikki sitä vastustavat leimataan näissä välineissä antiliberaaleiksi, maahanmuuton vastustajiksi, äärioikeistolaisiksi, rasisteiksi, fasisteiksi ja natseiksi. Jos tällaista on nyky-Suomessa, niin voi kuvitella, miten vaikeaa on ollut vapaa-ajattelijoilla totalitaristisissa yhteiskunnissa, jos siis ajatellaan pelkästään tiedotusilmaston vaikutusta ihmisiin.

   Ja toiseksi on huomattava se, että melko "suvaitsevainen" kulttuurieliitti Suomessa voi myös vaikeuttaa vapaa-ajattelijan työnsaantimahdollisuuksia, varsinkin, jos toimii kulttuurialalla, kuten Kivi tekee.

   Pidin kovasti miehen alkuperäisestä peliblogista, osittain juuri siinä viljellyn raisun huumorin vuoksi. Siksi suorastaan häpesin sitä, etten kyennyt pelaamaan kaikkia hienoja pelejä, mitä on olemassa. Hänen uudempi peliarvostelubloginsa on ollut melko siistiä tavaraa siihen verrattuna. Sitä lukiessa tuntee olevansa kuin Linnan juhlissa. On hillittyä ja arvokasta. Vain arvovaltaiset vieraat puuttuvat.

   Kivi ei ole jostain syystä noin yhteentoista kuukauteen päivittänyt uudempaa peliblogiaankaan. Ja linkit kumpaankin ovat tässä:

   Alkuperäinen peliarvostelublogi nimeltään Nimmari pelaa

   Myöhempi peliarvostelublogi nimeltään 1001 videopeliä

   Lisään myöhemmin perään erillisessä viestissä tai viesteissä valitun kokoelman siteerauksia miehen alkuperäisestä peliarvostelublogista. Tässä Bloggerin hökötyksessä on 4096 merkin rajoitus kommenteille näköjään.

   Poista
 5. Mikähän sukupuoli tuolle kivelle on osunut aakkoskirjaimella kuvattuna? O?
  Oiskohan tolle Kivexelle käyny kuten Vaseniukselle?
  https://www.youtube.com/watch?v=YXPTc5iYpQ8&t=3s

  VastaaPoista
 6. No pöh.

  Eiköhän se Ilkkakin ole vain hoksannut, että suvaitsemalla saa paremmin pimppaa. Eli ihan sama syy miksi klopit aikoinaan liityi vassareihin. Parhaat bileet ja anteliaimmat, tiedostavat, pimut.

  VastaaPoista
 7. Eikös tämän asian tiimoilta ole filosofoitu jotenkin siihen malliin, että vain vahva pystyy myöntämään heikkoutensa?
  Sinänsä varsin ymmärrettävä ajatusrakennelma, mutta ehkei enää siinä vaiheessa, kun heikkouden julistamisesta tehdään hyve?

  VastaaPoista
 8. Terve Tom, Veijo, KKi ja QK, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: No joo, onhan se tietysti totta, että julkinuivana Kiven voisi olla aika hankala saada keikkoja myytyä. Mutta kai se riittäisi, että pitäisi vain suunsa kiinni. Vai ollaanko menty jo niin pitkälle että stand up-koomikonkin täytyy töitä saadakseen vittuilla twitterissä perussuomalaisille ja välissä lässyttää toksisesta maskuliinisuudesta? Täytyy joskus paremmalla ajalla tutustua noihin peliblogeihin.

  Veijo: Jaa-a, enpä osaa sanoa. Pitäisi kysyä 'asiantuntijoilta'. Ei Kivi tässä kuitenkaan Vaseniuksen kohtaloa ole kokenut, vaan kuohinta on suoritettu itse, se symbolisoi sitä henkistä kuohintaa, jonka mies kaikesta päätellen on suorittanut.

  KKi: Hmm, mitenkähän? Noista menneistä vassariklopeista en tiedä sanoa sitä enkä tätä, mutta sen mitä tahtoisin ihan vilpittömästi tietää, että irtoaako tuollaisella sapelihammasfeministien edessä matelemisella oikeasti piparia? Minä kun olin ollut siinä luulossa, että pikemminkin kannattaisi käyttäytyä päinvastoin.

  QK: Olet jälleen asian ytimessä. Heikkouden myöntäminen on asia erikseen, mutta näissä toksisen maskuliinisuuden murtamistalkoissa ei kyllä minun käsittääkseni jäädä siihen.

  VastaaPoista
 9. Tässä olisi ensimmäinen pätkäistö koomikko Iikka Kiven varhaisempaa tuotantoa:

  "Autonrengasta ei kannata vaihtaa yhteenommeltuihin majaviin vain siksi, että haluaa kokeilla jotain uutta."

  "aitauksellinen raivotautisia alpakoita ei tarkoita raivokkaan hyvää seksiä"

  "Han Solo opetti minua löytämään kauneutta pintaa syvemmältä (minä kun luulin, että hevoset tuntuvat hyvältä ulkoapäin)."

  "Sinä lihavalla perseelläsi istuva, rahanahne siannussija - et tiedäkään, kuinka paljon sinua vihaan." (George Lucasista)

  "On ihan normaalia pelätä hengittää, jos huoneistossa majailee ihmishengityksen haistavia, kaksimetrisillä tuplapeniksillä katonrajassa päristeleviä Ilkka Lipsasen ja Muumimörön ristisiitoksia."

  "Hienointa shokkiefekteissä on se, että ne tulevat oikeasti yllättävissä paikoissa: jahas, mitähän tuossa videoruudussa tapahtuu, katsonpa lähempääAERRGRGGHH MISTÄ TUO HELVETIN AAVENAINEN KAMERAN ETEEN ILMESTYI HYVÄ JUMALA SYDÄMENI JA HOUSUNI."

  "Ottaen huomioon kuinka toisteinen, ympäristöltään tylsä ja juonenkerronnaltaan olematon F.E.A.R on, pelasin sitä yllättävän tyytyväisenä alusta loppuun. Perusasiat ovat sen verran napakasti kohdallaan, että enempää ei tarvita. Jos kakkonen menee täysin ykkösen linjoilla, sitten alan rasvailla köyttä. Ja dildoa. Se köysi sidotaan siihen dildoon. Että se saadaan sieltä ohutsuolesta pois."

  "Jos Jurassic Park olisi hevonen…ei, antaa olla, sanotaan vain, että minä rakastan Jurassic Parkia."

  "Dinosaurukset ovat erinomaisia videopelivihollisia, koska ne ovat todella olleet olemassa ja liitukauden esi-isältämme Pekka Pähkinävompatilta on epäilemättä jäänyt aivoihimme jokin lyhyt koodinpätkä, joka surauttaa selkäkarvat välittömästi pystyyn digisauruksen tallustellessa vastaan."

  "Ei, minun ainoa toivoni on vetää hirveät tuutit, pelata King Kongia ja kuvitella, että ruudulla rymyävä apinankolossi on Alan Grantin persona non grata isoisoisä."

  "Locorocolandia on luonnonkaunis, elämää tulvillaan oleva paratiisi, jossa kaikilla on kivaa eikä kukaan juo viinaa (itse en ymmärrä, miten tuollainen yhdistelmä on mahdollinen). Asukkaat lallattelevat, loikkivat, hölpöttävät ja häsläävät huolettomasti päivät pitkät, eikä mistään ole puutetta - elämä on täydellistä. Idylli saa iskun monikulttuurisuusmoukarista, kun Locorocolandiaan saapuu mustia, rastapäisiä, paksuhuulisia olentoja, jotka pieksävät ja rääkkäävät kantaväestöä sekä paskivat paikat mustilla saasteklimpeillä. Pelaajan tehtävänä on hypätä paikallisen sahuri Hakkaraisen saappaisiin, kiristää kravatti vinoon, siivota mamumörrien jäljet ja potkia turvapaikkashoppailijat takaisin kotiplaneetalleen.

  Kuuletteko tuon rymisevän äänen? Siellä suomensisulaiset ja halla-aholaiset ryntäävät puhdasverisenä rintamana pelikauppoihin kaapimaan laarit tyhjiksi PSP-konsoleista ja Locorocoista. Voitte kuulla myös hienoista kuivan feministitoosan nitinää, kun tämän lukemisesta häpyhuulensa merimiessolmuun vetänyt vähemmistövaltuutettu Biaudet pyytää valtakunnansyyttäjää tutkimaan Japan Studion toimintaa ja vihreiden varapuheenjohtajaksi hinkuva itumysliperse-Hannonen vaatii Assembly Summer 2011:n järjestäjiä julkisesti tuomitsemaan rasismin. Huvittavuuteen asti maahanmuuttokriittinen premissi lienee kuitenkin silkkaa sattumaa vailla mitään poliittista agendaa, sillä koska japanialaiset eivät ole panneet Afrikkaa perseeseen viimeistä kolmea vuosisataa, heillä on vähän vaikeuksia hahmottaa sitä, miten mustien vihollisten kurmotuskarkelot voidaan tulkita lännessä (kuten tapauksessa Resident Evil 5)."

  VastaaPoista
 10. Tässä olisi toinen ja viimeinen pätkäistö koomikko Iikka Kiven varhaisempaa tuotantoa (anteeksi siteeraamisen massiivisuus, mutta onneksi tälläinen syöttäminen lukijakommentteihin on minulla todella harvinaista):

  "Quake 4 ei anna yhtään hyvää syytä, miksi siitä pitäisi pitää. Se on, kuten kaikki muutkin Ravenin räiskinnät, äärimmäistä peruspakkopullaa, joka epäilemättä maistuu nektarilta fps-neitsyiden suussa, mutta aiheuttaa muille lähinnä veristä vitutusripulia ja vihaa maailmaa kohtaan.

  Siksi lähdenkin nyt juomaan kaljaa. Kalja on ystävä."

  "Olen vähän harmissani siitä, että Suomen televisiossa näytetään niin vähän nyrkkeilymatseja, sillä tämä laji on miesten hommaa (akat HILIJAA!)! Hikipannat päässä pyllistelevien strösselipoikien hippaleikin sijaan areenalle marssitetaan kaksi rumaa, hikistä miestä, jotka mättävät toisiaan turpaan niin kauan, että toiselta lähtee taju - NÄIN se pitää tehdä, meinaan urheilu. Ainoa keino, jolla voisin kuvitella nyrkkeilyä parannettavan, olisi sen muuttaminen kestävyyskilpailuksi siten, että ottelijat mätsäisivät ilman rihman kiertämää ja yrittäisivät tunkea hanskojaan kaverin peräaukkoon. Kaikki voittaisivat: vanhempien ei tarvitsisi olla huolissaan väkivaltaisten asennemallien siirtymisestä nuorisolle, toiminta olisi historiallisesti lähempänä Kreikan olympialaisia eikä ottelijoiden tarvitsisi pelätä (ylä)päävammoista aiheutuvia aivovaurioita. Lajiliitot ja seurat voisivat pitää lajin nimenkin ennallaan tai korkeintaan muuttaa sen "nyrkitykseksi" (eng. "fisting")."

  "Pahoittelut pitkästä kesätauosta, rakkaat lukijat. Suvi on siitä harvinainen ajanjakso, että silloin allekirjoittanutkin kirmaa mielummin pitkin laitumia kuin suunnittelee seuraavaa joukkomurhaa synkässä kellarikämpässä World of Warcraftia pelaten. Kävin ahonlaitaa ilman housuja muutamankin kerran eikä kukaan estänyt, kun ihmisvarsaa tein."

  "Aluksi alienilla pelaaminen tuntuu ärsyttävän disorientoivalta ja hankalalta, kun suuntavaisto on jatkuvasti häränperseellään eikä virheitä passaa juuri tehdä. Kun jutun juonesta pääsee kiinni, homma alkaa maistua. Alienilla pelaaminen on jopa ajatuksia herättävää puuhaa: aluksi ihmisten brutaali silpominen tuntuu häiritsevältä, mutta kun muistaa, millaisissa oloissa koealieneita pidetään, kaksijalkainen tuntuukin yhtäkkiä täysin hyväksyttävältä paloittelumurhan kohteelta - ksenomorfi sentään yrittää vain selviytyä eikä hyötyä tilanteesta. Näin voimakkaita lajirelativistia ajatuksia on herättänyt viimeksi Oikeutta eläimille -peli. Tarina kertoo yllättävän fiksusti ja alleviivaamatta faabelin sanoman: ihminen on hirviöistä hirmein."

  Jätin tahallani pois kaikkein pisimmän arkistoissani piilleen siteerauksen. Ja joitakin lyhyitä, ettei tästä lukijakommentistosta tule koomikko Iikka Kiven suurinta monumenttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monumentin puolellehan se vähän meni, mutta ei se mitään. Vähän vastapainoa tälle(kieltämättä aika tylylle) sarjakuvanpätkälle.

   Poista
 11. Mjahas, mitähän tästä usarin blogikirjotuksesta pitäs olla mieltä
  http://jiihooantikainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261478-vahemistoille-naureskelu-on-henkista-vakivaltaa

  -jpt-

  VastaaPoista
 12. Terve Jpt, ja kiitos kommentistasi. Mitäpä tuohon sanoisi? Stalinistit tuppaavat olemaan melko ilotonta porukkaa. Tässä blogissa olisi aika moni sarjakuva jäänyt julkaisematta jos minä antikaisten ruikuttamisille korvaani lotkauttaisin.

  VastaaPoista
 13. Olihan tuo vitsi kohtuullinen, ja paremmaksi teki tämä pöyristymisteksti joka oli kait tehty tosissaan ...

  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tahattomassa komiikassa nämä yleensä paremmin pärjäävät. Minä olen jo muutamassa sarjakuvassa naureskellut muunsukupuolisille. Niitä piirtäessäni en tiennytkään harjoittavani henkistä väkivaltaa.

   Poista
 14. Onhan tuo välineiden kadottamistemppu sitä luokkaa, että jopa Tom Mullican tupakkien hukkaaminen jää kakkoseksi https://www.youtube.com/watch?v=6On1x8wxFw0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovat on temput Mullicalla. On niitä tupakkimiehiäkin näköjään joka lähtöön. Itse en osaa tehdä edes kunnon savurenkaita.

   Poista