lauantai 9. maaliskuuta 2019

TIMPPA LÄHTEE


Tämä kuva liittyy tietysti tähän uutiseen, jonka mukaan Timo Soini ei ole lähdössä ehdolle eduskuntavaaleihin. Timpan päätös tuskin tuli kenellekään yllätyksenä. Tämänkin kuvan minä piirsin jo joskus syksyllä 2017 aika lailla varmana siitä, että sille tulisi lähivuosina käyttöä. Timpan viime vuosien perseilyt, joista räikeimpänä esimerkkinä kesän 2017 Suuri Kusetus, ovat olleet sitä luokkaa, että ainakaan minä en jää kyseistä herraa kaipaamaan. 

22 kommenttia:

 1. Jabba jättää uppoavan laivan ja vie rotat mukanaan. Ainakin toivottavasti. Ensin meni puolue, ja nyt taisi mennä hillotolppakin. Tai enpä sano vielä, voihan siinä asiassa jokin kassakaappisopimuskin vielä vastaan tulla.

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 2. Terve J.Edgar ja kiitos kommentistasi. Joo, tuo hillotolppakysymys on tosiaan vielä avoinna. Itse luulisin, että Jabballe on joku hyväpalkkainen suojatyö jossain varattuna suhmuroinnin palkkioksi, mutta aika näyttää.

  VastaaPoista
 3. Kaipa ne jostakin kassakaapin kätköstä löydy ne juudaksen, oliko niitä kymmenen, hopearahaa jotka kavaltajalle maksetaan arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Eiköhän ne hopearahat sieltä jostain löydy. Meinaan, kyllähän huoraamisesta yleensä maksun saa.

  VastaaPoista
 5. Tietyllä tavalla voi toeta että Soinin koko uran mittainen kusetus oli niin onnistunut (vuoteen 2017 saakka) että se oli jo tavallaan kaunista. Tosin tulee muistaa että Soinin henkilökohtainen (ja pitkälle toteutunut) urasuunnitelma varasti kansallismieliseltä liikkeeltä kymmenen vuotta.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Joo, Soini kyllä kusi äänestäjiä silmään oikein iloisesti. Onhan se tietysti mukavaa että Timppa pääsi ihan ulkoministeriksi asti, mutta aika helvetin kovaa hintaa siitä joudutaan maksamaan. Tuo mitä sanoit kymmenestä vuodesta pitää tietysti paikkansa, mutta onneksi nyt tilanne on sentään selkeämpi.

  VastaaPoista
 7. Timppa lähti mielestäni juuri sopivaan aikaan! Toinen sopiva aika olisi tietenkin ollut jo vuosia aikaisemmin.

  Ja toiseksi sanoisin, että täältä saa aina hyvää materiaalia omaan näytönsäästäjään.

  VastaaPoista
 8. Terve Tom, ja kiitos kommenteistasi. Juu, ei Timppa ainakaan liian myöhään lähtenyt. Saa nähdä mitä nuo uppoavaan laivaan jäävät tyypit meinaavat vaalien jälkeen. Aikovatko ehkä yrittää takaisin persuihin? Jotain Simon Eloa tuskin huolittaisiin takaisin, mutta muista en ole niin varma. Ja sehän on hienoa jos nämä näytönsäästäjäänkin kelpaavat.

  Mitä toiseen kommenttiisi tulee, niin sanoisin, että jos feministit saisivat kaikessa tahtonsa läpi, niin siitä meiningistä olisi kyllä todellinen tasa-arvo kaukana.

  VastaaPoista
 9. Meitä on joka junaan ja jotkut jäävät asemallekin, kuten Marja-Leena Leppänen, joka vähän aikaa sitten läksi Perussuomalaisten naisten johdosta uuvatteihin.
  Perusteena oli, että Persuissa naisia kohdellaan niin maan kauhian pahoin. Outoa on, etteivät Laura Huhtasaari, Riikka Purra ja monet muut halla-aholaiset persunaiset ole lainkaan valittaneet tällaisesta?
  Ehkäpä se olikin Marja-Leenan henkilökohtainen tuntemus, jonka ohjaamana hän siis nousi tieten tahoen uppoavaan laivaan.

  Mutta onhan aikuisella oikeustoimikelpoisella kansalaisella toki oikeus tehdä tyhmyyksiäkin, joten mikäpä minä olen Marja-Leenaa kritisoimaan edes silloin, kun hän vaalien jälkeen rätkättää vihaisena, kuinka Soini on ihan paska, kun se ei tehnytkään Jytky III:a vaikka hänen piti!

  VastaaPoista
 10. Olisi saanut lähteä paljon aikaisemmin mokoma takinkääntäjä.

  VastaaPoista
 11. Soinin ura oli tosiaan mielenkiintoinen ja viime vaiheiltaan lähinnä säälittävä. Tulevien poliittisen historian tutkijoiden tehtäväksi jää kuitenkin selvittää se, että edistikö vai hidastiko Soini halla-aholaisen kansallismielisen liikkeen nousua. Eli olisiko Halla-aho ja hänen liikkeensä esimerkiksi kevään vaaleissa taistelemassa jopa kakkospaikasta ilman, että se olisi vallannut soinilaisen Perussuomalaisen puolueen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on mielenkiintoinen ajatus. Kyllähän se niin on, että jos Soini olisi yhä persujen johdossa niin nykyisistä persukannattajista melkomoinen osa äänestäisi joitain sirpalepuolueita. Maahanmuuttokriittinen kenttä olisi varmastikin aika sekaisin.

   Poista
 12. Näytönsäästäjään?! On olemassa päiviä, jotka menevät pilalle tuon sutkin kuvan nähdessään. Tai ehkäpä sittenkin, tuo Costa Concordia tekee kuvasta huumoria, johon sutki ei letkauksillaan koskaan yltänyt.

  RK, olit todellakin aikaasi edellä tuon piirroksen tehdessäsi. Sehän päivittyy aivan nykyviikoille ihan itsestään. Siinähän nähdään letkauttelijan huopaavan pois uppovasta aluksestaan. Jos joku näkee, niin hän kertoo soutavansa Siniseen Titaniciinsa pelstamaan siellä sinisenä värjöttelevät puoluetoverinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näytönsäästäjäni sisältää nykyään kuvia aiheista laidasta laitaan, vaikka alun perin se oli ollut alttari Myytinmurtajat-sarjalle.

   Ja onhan kuva sikäli täynnä iloista asiaa, että nyt (luultavasti) Timon poliittinen ura on ohitse.

   Nykyäänhän näytönsäästäjät eivät enää varsinaisesti näyttöä säästä, koska näyttöteknologia on kehittynyt eteenpäin. Näytönsäästäjäni onkin minulle sisustuselementti.

   Poista
 13. Terve QK, Krypta, Professori ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Piti googlettaa tuo Leppänen, nimi kun ei sanonut minulle mitään. Nuo kitinät voi tietysti jättää omaan arvoonsa, mutta tuo loikan ajankohta(22.02.2019) hieman ihmetyttää. Tuossa vaiheessa kun oli jo täysin selvää, että vaaleissa tulee turpaan ja komeasti.

  Krypta: Jep, niinhän tuo olisi. Eihän Timppa tietenkään ole ainut poliitikko, joka takinkäännön on suorittanut, mutta ei minulle ainakaan ihan heti tule mieleen yhtä räikeää tapausta.

  Professori: Kyllähän Soini teki näyttävän uran politiikassa, mutta hänen viime vuosien toimintansa kyllä mitätöi aikaisemmat saavutukset. Tuo selvitys olisi kieltämättä mielenkiintoinen luettava. Mikä olisi tilanne nyt, jos Halla-aho ja kumppanit olisivatkin liittyneet Muutos 2011-puolueeseen persujen sijaan?

  Veijo: Tekeleitteni huumoriarvosta voi tietysti olla montaa mieltä, mutta itselleni näiden tekeminen on joskus suorastaan terapeuttista puuhaa. Olin nimittäin melkoisen vittuuntunut kesällä 2017 Timpan petoksen tultua ilmi. Näiden piirtäminen helpottaa ainakin jonkun verran. Me pyllyhumoristit olemme tosiaan usein aikaamme edellä, mutta tämä oli kyllä aika ilmiselvä tapaus. En vain nähnyt mitään muuta skenaariota, kuin sen jossa Timppa jättää uppoavan laivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hallis on melko lailla viime vuosina keskittynyt asiaan, ja puurtanut kärsivällisesti eteenpäin elämän aallokossa. Onnistui homma Persujen kauttakin kuitenkin. Ja populistit sen kun vittuilevat.

   Itselleni Muutoksen jättäminen "pulaan" oli aikoinaan pieni järkytyksen aihe. Mutta eihän Hallis ollut mitään luvannutkaan Muutoksen suuntaan.

   Muutoksesta kirjoitin pienen tekstin aikoinaan nettisivuilleni:

   Muutospuolue

   Poista
  2. Joo, nythän homma on huomattavasti selkeämpi. Persujen kannatuskin on noussut viime kuukausina ihan mukavasti. En tosin usko, että se tulee riittämään, mutta aion silti agitoida niin maan perkeleesti. Itselläni meni aikoinaan tuo episodi ohi, koska se tapahtui vähän ennen kun aloin nuivaa skeneä seuraamaan, mutta olen siitä jälkeenpäin lukenut.

   Poista
 14. Osaamme siitä laulun:

  "Nyt Timppa lähtee!
  Se kylpee, se laulaa ja huutaa:
  "Kannusta samppanjaa!"
  Meidän Timppa on mennyt kotiin!
  Nyt Timppa saunoo,
  se valvoo, se riekkuu ja rällää!
  Katseella mällää:
  Meidän Timppa on mennyt kotiin!

  Vaalit rytää, se henkee jo veti
  yksin miettien menneitä kesii:
  oli ystävii, aivan pelti kii.
  Nyt oon teljetty herrojen vitriinii...?

  Ennen vaaleja silmänsä raottaa;
  ei viel varmuutta uudesta kodista?
  "Muutama kuukausi täytyi mun skarpata
  kunnes on tullut nyt aika juhlia!"

  Kevään tullessa alkaa se kiima,
  alkaa kellosta loppua tiima...
  Vielä viimesii, tosi koitoksii:
  vaalivoitto on tuuman päästä kii!

  Vaik on vuosittai just nämä naamat
  kohta toista he syleillä saavat:
  sen voittaja käsilleen nostaa;
  halaa, suutelee kuin omaa lastaan!

  Meidän Timppa on mennyt kotiin.
  Ei jää aikaa Soteen:
  Timppa on tullut kotiin!"

  Sävel on jonkun muun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, aika paha...Sullahan on selkeästi sanoittajan/sovittajan lahjoja. Sävel on toki tuttu, kyseessä taitaa olla Poika saunoo-biisi(vai mikä sen biisin nimi ikinä onkaan). Samaa säveltä käytti myös Ismo Leikola biisissään Timppa saunoo, joka tosin ei kerro Timo Soinista vaan Sauna-Timosta.

   Poista
 15. Heheh, QK:lla sykkii hyvin toi runosuoni - ten points!

  Toivottavasti joku muisti ottaa pohjatulpan irti Timben veneestä, saisi mennä samaa matkaa kuin toi laiva. Tuohon sarjikseen olisi sopinut hyvin pari erittäin nälkäistä valkohaita uiskentelemaan paatin ympärillä ja puhekuplaan "nam nam". Eli hemmo olisi näin tylysti sanottuna ollut kalanmurkinaa - sleeping with the fishes. Siinä kaikki mitä ajattelen tästä takinkääntäjästä, enempää e-e-e-e-en uskalla ko-ko-ko-ko-kommentoida (näin Juicea siteeratakseni)....

  Tässä virolainen versio Hellad Veljed - Poika saunoo biisistä, palun nautige!


  - Soomepois Eestist -

  VastaaPoista
 16. Vielä tuosta huopaajan kuuluisasta letkauttelusta. Monet pitivät niistä ja nostivat ne suurten mietelmien joukkoon, mikä oli pyyhkimättömän perseen nuolemista. Yleensä kukaan ei kehdannut/uskaltanut letkauttaa laivapakolaiselle takaisin, koska hän on kuuluisa ja ministerikin lopulta. Ainakin yksi poikkeus on: Pekka Koskenkorva vie Timppaa kuin kahdensadan kilon laarditiinua, kunnes letkauttelija honasi, että häntähän koijataan kuin apinaa. Videota (16.8.2017) ei taida löytyä katsottavaksi, aikani etsin. Olisiko uponnut jo ennen sinisen paatin haaksirikkoa.

  VastaaPoista
 17. Terve Soomepois ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Soomepois: Jep, Timben veneen uppoaminen olisi tietysti viimeisen päälle poetic justice. Ylipäänsä voisi sanoa, että Timben puoluejohtajuudessa parasta on se, että se on ohi. Tuo virolainen versio kuulosti rautaiselta, vaikken siitä mitään ymmärtänytkään.

  Veijo: Juu, huopaaja-Timohan oli kovan supliikkimiehen maineessa. Saatan olla väärässä, mutta muistelisin lukeneeni, että Soinilla oli joku häiskä, joka kirjoitteli hänelle noita letkautuksia valmiiksi. Mitä tuohon sinisen paatin haaksirikkoon tulee, niin Simon Elolla vaikuttaisi meininki lähteneen kokonaan lapasesta. Eilen kaveri tviittaili tällaista:

  Pelastin hallituksen kesällä 2017. Olen siihen päätökseen tyytyväinen, sillä sen jälkeen on yli 100 000 suomalaista saanut työpaikan.

  VastaaPoista