perjantai 4. lokakuuta 2019

RYPPY LENSI YLI KÄENPESÄN OSA VI

Tarinan aikaisemmat osat löytyvät täältä: OSA 1OSA 2OSA 3OSA 4 ja OSA 5. Tarina kokonaisuudessaan löytyy myös täältä.


Ja sen pituinen se. Alkoi ollakin jo korkea aika saada tämä päätökseen, ensimmäisestä osasta kun ehti jo vuosi vierähtää. Blogin sivupalkissa on nyt myös linkki sivulle, jossa ovat tarinan kaikki osat peräkkäin.

29 kommenttia:

 1. Mihin kategoiraan tämä usarin ajatusten tonava, petteri ritala mahtaa kuulua ..

  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuluisikohan samaan kategoriaan kuin Ykän erään postauksen henkilö: Lievestuoreen Likaoja??
   Huru-ukko

   Poista
  2. No niin, löytyihän se kategoria:)

   Poista
  3. Jollain foorumilla, en taaskaan muista millä joku arveli petteri ritalan saaneen pakit joltain persunaiselta, eikä hän olisi vieläkään päässyt siitä yli.

   Jos näin olisi, voisi petteriä kohtaan tuntea sääliä ja myötätuntoa, ainakin vähän; persunaisethan ovat mitä rakastettavimpia.
   Mutta todennettavan tiedon, jota on hyvin vähän, valossa petteri on trollaava häirikkö, ja sellaisena ansaitsee tulla kohdelluksi.

   Poista
 2. Minä odottelin jatkoa ja pelkäsin että tarina seuraa sitä alkuperäistä jonka mukaan Rypystä oltaisiin tehty vihannes. Mutta onneksi tässä oli onnellinen loppu. Ryppy & Reikä: Klassikko jo vittuillessaan. Suuret kiitokset Reijo Koiraalle.

  VastaaPoista
 3. Terve Jpt ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Jpt: Enpä ollut kyseisestä miehestä kuullutkaan, mutta nähtävästi en ole menettänyt paljoa. Pikaisen vilkaisun perusteella sanoisin, että ainakin hän kärsii jonkinasteisesta persufobiasta.

  Yrjö: Kiitoksia vaan. Joo, enhän minä Rypystä viitsinyt sentään vihannesta tehdä. Ajattelin, että parempi päästää pojat Osastolta karkuun ja juoksemaan toivoa symbolisoivassa auringonnousussa.

  VastaaPoista
 4. Tere Reijo.
  En nyt saa naurultani sanottua kuin sen edelliseenkin, eli Ryppy iskee suoraan asian ahteriin. Hyvä oivallus tuo käyttää arvohoitajaa muurin murtajana. Se vieläkin ääneen hymyilyttää:))))
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia. Tuo kohta jossa Arvohoitaja lentää lasin läpi on minunkin lempikohtani. Sanoit muistaakseni aiemmin ettet ole nähnyt Yksi lensi yli käenpesän-elokuvaa. Tuossa kohdassa hieman mukaillaan elokuvaa. Se ei vain ole Arvohoitaja joka siinä lentää lasin läpi. Ja kyllä, tapansa mukaan Ryppy iskee jälleen suoraan asian ahteriin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ole nähnyt käenpesän ylilentoa,kas kun ei otenkin se genre iske kuin korkeajännitys, joka taas oli yksi suosikeista silloin menneisyydessä. Mutta hyvin olet oivaltanut:)
   Huru-ukko

   Poista
  2. Minä taas olen sitä sukupolvea, jolta nuo korkeajännitykset ovat jääneet väliin. Muistan kyllä niitä nähneeni lojumassa sukumme kesämökillä, mutta siellä lojui myös vanhoja Aku Ankkoja, jotka olivat Pikku-Reijolle mielenkiintoisempia.

   Poista
  3. Ne vanhat Akut olikin parhaita ja ovat edelleen. Nää nykyiset paperinkeräyskamaa. Itsellänikin n. parisataa vanhaa Akun taskaria. Ja edelleen kovassa käytössä, hyvää unilukemista:)
   Huru-ukko
   PS. Likan perintöä ne taskarit...

   Poista
  4. Totta. Ne Akut joita mainitsemallani mökillä oli, olivat 1950-luvulta. Jos niitä olisi koko vuosikerta, olisi se varmaan jonkin arvoinenkin. Meille kotiin tuli Aku Ankka ollessani lapsi, ja muistelisin, että 80-luvun Akkarit olivat vielä hyviä, 90-luvulla selkeästi huonompia ja 2000-luvun Akkareista ei kannata puhuakaan.

   Poista
 6. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Ja minä täällä vain katson eläinlääkäriohjelmia.

  VastaaPoista
 7. Mainio tarina ja mainio heitto! Jos satutaan tapaamaan, niin tarjoon vihakonjakit.

  Sitä elokuvan isoa inkkaria ihailin, vahva ja ovela veijari eikä lässyttäny turhia. Silloin kävin itsekin paljon punttisalilla, että kyllä ikkuna olis särkyny munkin heitosta. Ehkä?

  VastaaPoista
 8. Huikea sarja ja loppu hyvin!

  Alkuperäinen käenpesä taisi olla ensimmäinen kirja, jonka luin kannesta kanteen yhdellä istumalla.

  Varmaan mengeleillä ollut ongelmia lobotomian suorittamisessa. Ehkä luovuttivat, koska huomasivat, että lohkothan on jo aivan hyvin toisistaan erotettu.

  Voin kommentoida ritalakaussia, koska luen säännöllisesti Uuden Suomen Puheenvuoron blogeja. Hän on tahtomattaan naurettava. Hyvä ettet tiennyt hänestä sen enempää, olisit saattanut ottaa hänen kuvansa sarjikseen mukaan potilaana, joka alkoi muistuttaa ihmistä lobotomian ansiosta.

  Jos tunnet olosi hyväntuuliseksi, lue ihmeessä usarin blogeja ja etenkin kommentteja. Siellä kaikkien alojen asiantuntijat rienaavat toinen toisiaan. Melkein kaikki sättivät persuja kuin viherpunikkien vanhat juoruakat/ukot. Seassa kuitenkin hyviäkin blogeja ja kommentoijia.

  VastaaPoista
 9. Terve Tom, Korpisoturi ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Jep, halusin laittaa tähän onnellisen lopun, koska haluaisin ajatella, että tälle reaalimaailman hulluudellekin tulee jossain vaiheessa loppu. Ei se tosin taida ihan pikapuolin olla tulossa, ja meininki menee kyllä vielä paljon typerämmäksi ennen sitä, mutta kuitenkin.

  Korpisoturi: Kiitoksia. Vihakonjakkihan kyllä kelpaa. Ja minä voin puolestani tarjota tuopin huurteista Tsuhnan Kostoa. Käenpesä-elokuvan intiaani on kyllä mainio hahmo, ja elokuvan loppu on yksi hienoimmista. Ja se täytyy vielä sanoa, että nuoruuteni Arvojohtajan valtakaudella viettäneenä tämän osan piirtäminen oli suorastaan terapeuttista.

  Veijo: Kiitoksia. Minäkin yritin jossain vaiheessa lukea noita usarin blogeja, mutta päätin aika pian lopettaa. Tuo Ritala olisi kyllä tavallaan sopinut tähänkin tarinaan. Kaveri vaikuttaisi kärsivän jonkun sortin Tukholman-syndroomasta, joka saa miehen kiukuttelemaan kaikille sellaisille, jotka erehtyvät kritisoimaan pahantekijää(=järjestelmäpuolue).

  VastaaPoista
 10. Hyvä päätös hyvälle tarinalle. Arvohoitajan nakkaaminen ikkunasta oli osuva.

  VastaaPoista
 11. Terve Krypta, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia. Minäkin koen vahvasti, että Päällikkö teki tuossa ainoan oikean ratkaisun.

  VastaaPoista
 12. Tarinan loppuhan oli kaikin puolin onnellinen:

  hullujenhuoneelta murtautuivat ulos ne, jotka sinne eivät kuuluneet.
  Mitä soveliaimmin he käyttivät murtautumisessaan Arlvohoitajan nuppia ja sen jatkeena olevaa perlsevää kehoa, symboloimaan murtautumisen kaikinpuolista vapauttavuutta.

  Ja taloon jäivät ne, joiden siellä kuuluu ollakin.
  Iloisia oomme me kaikki!

  VastaaPoista
 13. Terve QK, ja kiitos kommenteistasi. Mitä Ritalaan tulee, lienee jälkimmäinen teoriasi uskottavampi. Tulipa sellainenkin ajatus mieleen, että Ritala on vähän niinkuin laimennettu versio Panu "raiskaajan siitin on oikeuden miekka" Höglundista. Panusta ei ole tainnut vähään aikaan kuuluakaan, mutta muistan että ainakin vielä vuosikymmenen alussa miehen persuviha sumensi täysin hänen arvostelukykynsä.

  Ja taloon jäivät ne, joiden siellä kuuluu ollakin.

  Jep. Itse asiassa ajattelin ensin mukailla tuossa lopetuksessa Käenpesä-kirjaa(elokuvassa tätä kohtaa ei ole) siten, että nuo muutkin potilaat lähtisivät Osastolta pois. Päätin kuitenkin jättää herrat Osastolle edustamaan niitä lukuisia lammasmaisia hallintoalamaisia, jotka kyllä ainakin jollain tasolla ovat sitä mieltä, että nykymeininki on perseestä, mutta jotka eivät ole valmiita tekemään yhtään mitään muutoksen eteen.

  VastaaPoista
 14. Veikkaan ritalannan kohdalla olevan marilyn-syndroma. Vaihda julisteen kuvaksi Marilyn Monroen tilalle Laura H ja kuuntele Juicen biisi Marilyn. Rita-herrahan on entinen perussuomalainen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa, vai on Ritala entinen persu? No, ei kai se ole ihme. Käännynnäisethän ne ovatkin monesti kovia kiukuttelemaan entiselle viiteryhmälleen.

   Poista
 15. Omissa pohdiskeluissani Comicbook guy vaikuttaa fiksautuneen sanaan persu, joka tuottaa jonkinlaisen paisuvaisessa tuntuvan assosiaation jostain.
  Toisaalta, ottaen huomioon hänen pyyteettömän vaalityönsä viime talvena, voisi hän olla kaksoisagentti; persu vassarin olemuksessa.
  -Puskarossi

  VastaaPoista
 16. Terve Puskarossi, ja kiitos kommentistasi. Comicbook guy on aika osuva:) Saattaahan tuo olla kaksoisagenttikin. Varmaa tietoa kaverin motiiveista emme tosin taida saada koskaan. Vaan annetaanpa Ritalan räyhätä. Kyllä maailmaan puhetta mahtuu.

  VastaaPoista
 17. "Perlkeleen rloikale!"

  Tää on ihan paras! XD
  5/5

  Ei ku onnee pojille pakomatkaan. Paetaan jos ei muuta niin ihan kiusallaan.

  VastaaPoista
 18. Olen aikoinaan nähnyt leffan ja pidin sitä huikeana. Siinä oli selvästi muitakin arvoja kuin vain hyvät näyttelijät. Näin ollen sarjiksesi saa kymmenen pointsia ja papukaijamerkin. Punamuumin mukaanotto oli osuva veto ja hänen laskeminen raittiiseen ulkoilmaan teki varmaan hoitsun terveydelle hyvää.

  Plaraan kyllä Usaria aamuisin, mutta sen lukemiseen ei paljoa aikaa kulu. Sen verran puutaheinää siellä sössötetään. Siellä märehtivät blogistit kuvittelevat vissiin olevansa jonkin sortin vaikuttajia, Influencer, niinkuin heitä hienosti kutsutaan.

  Toi Ritala on varmaan saanut pakit aikoinaan joltain Persu friidulta (aiheellisesti aivan selvästi) ja nyt vihaa koko porukkaa kun ainoa kultu on pesemätön tumppu. Kumma juttu kun kaveri omistaa kuulema divarin, muuta sivistyksestä voi päätellä että ainoa mitä hän plärää on hiirenkorvilla oleva Altian hinnasto.

  VastaaPoista
 19. Terve Allaspalo ja Becker, ja kiitos kommenteistanne.

  Allaspalo: Kiitoksia. "Perlkeleen rloikale" huvitti itseänikin suuresti. Olin vähän kahden vaiheilla tuon kirjoitustyylin suhteen, kun eihän sitä nyt oikein sopisi puhevikaisille vittuilla. Minulla vain jostain syystä tulee kiukkuisesta Haloskasta mieleen Tuntemattoman everstiluutnantti Karjula.

  Ja joo, onnea jätkille pakomatkaan. Tietysti jos pojat sattuvat jäämään kiinni, niin siinähän olisi aineksia jatko-osalle, mutta luulen kyllä että tämä on jo taputeltu.

  Becker: Kiitoksia. Minunkin mielestäni kyseinen elokuva on yksi parhaista, ja tämä sarjis onkin vähän niinkuin kunnianosoitus sille. Sävelsin näitä osia muuten yksi kerrallaan, mutta alusta pitäen minulle oli selvää että Nurse Ratchedin roolin hoitaa Punamuumi, joka lopussa lentää ikkunasta läpi.

  QK tuossa ylempänä kertoikin jo tuosta Ritala-saa-pakit-persunaiselta-teoriasta. Saattaahan tuo olla tietysti tottakin, mutta paha mennä sanomaan. Minunkaan silmiin Ritala ei vaikuttanut sivistyneeltä tai paljon lukeneelta ihmiseltä.

  VastaaPoista
 20. Mitähän Päällikkö tykkäisi tästä:

  "Uusi pääjohtaja haluaa syrjimättömän Tullin – töihin palkattava muitakin kuin hajuttomia, värittömiä ja valkoisia kantasuomalaisia.

  Hannu Mäkinen olisi valmis joustamaan kielitaitovaatimuksista, jotta virastoihin saataisiin töihin nykyistä rosoisempia ihmisiä.
  "

  Hajuttomia, värittömiä ja valkoisia kantasuomalaisia... kiitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan nyt saatana...Kyllä Päälliköllä nousisi savua korvista tuostakin. Sen voisi tietysti joku Mäkiselle kertoa, että jos kantasuomalaisten hajuttomuus, värittömyys ja valkoisuus häiritsee, niin Suomesta pääsee myös pois. Mutta tämä on tätä päivää, ei tullimiesten työskentelykään enää onnistu, jos ei saada suvaitsevaisuusrekvisiittaa paikan päälle.

   Poista