lauantai 13. elokuuta 2022

AURINGONNOUSU NEUVOSTO-SUOMESSA

 


Tämä tekele on kunnianosoitus Kari Suomalaiselle. Suomalainen paini ihan omassa sarjassaan, mitä pilapiirtämiseen tulee. Yhteiskuntakriitikkona hän oli harvinaisen tarkkanäköinen. Harvinaista oli myös se ryhdikkyys jota hän osoitti muiden ollessa rähmällään. Suomalainen ei ole enää keskuudessamme, mikä on harmillista, sillä nyt häntä tarvittaisiin vielä kipeämmin kuin edellisellä vuosisadalla.
13 kommenttia:

 1. Eipä se Kari paljoakaan voisi vaikka eläisikin nyt:
  hänen suunsahan tukittiin jo 1990-luvulla, jolloin asiat olivat nykymenoon verrattuna vielä erinomaisesti.

  Jos Kari eläisi tänään, hän voisi toki julkaista piiroksiaan internetin kautta.
  Pelkäänpä pahoin, että siinä tapauksessa hänelle tarjoiltaisiin Salman Rushdien kohtalo mutta paremmin suunniteltuna ja toteutettuna.
  Tekijääkään ei ehkä koskaan löydettäisi...

  VastaaPoista
 2. Terve QK, ja kiitos kommentistasi.

  Jos Kari eläisi tänään, hän voisi toki julkaista piiroksiaan internetin kautta.
  Pelkäänpä pahoin, että siinä tapauksessa hänelle tarjoiltaisiin Salman Rushdien kohtalo mutta paremmin suunniteltuna ja toteutettuna.
  Tekijääkään ei ehkä koskaan löydettäisi...


  Varsin mahdollista. Kovastihan Lars Vilksinkin kimppuun yritettiin hyökkäillä länsinaapurissa hänen piirrettyään kuuluisat Muhis-pilakuvansa. Tosin siellä on kulttuurinrikastuskin huomattavasti pidemmällä.

  VastaaPoista
 3. Kari Suomalainen olisi syytteessä, sekä muuan valtakunnan mulqwistin ajojahdin kohde. Mutta totta. Hän osasi erinomaisesti tuoda esiin humoristisesti yhteiskunnan/päättäjien naurettavuuden. Erityisesti päättäjien.

  VastaaPoista
 4. Terve Pate, ja kiitos kommentistasi.

  Kari Suomalainen olisi syytteessä, sekä muuan valtakunnan mulqwistin ajojahdin kohde.

  Tuo olisi jokseenkin varmaa. Itse asiassa tuota yritettiin jo silloin 90-luvun alussa, mutta sillä kertaa ei syytteitä nostettu.

  VastaaPoista
 5. Eikös Lars tapettu tänään? Suvaitsevaisen uskonnon islamin edustaja puukotti hengiltä.
  Meillä on ryssän jälkeen ihan oikeasti sota jäljellä.
  Muslimit ajetaan pois, ihan kaikki.
  Jokainen vitun musu saa valita kuoleman ja kotiinpalun välillä.
  Sorry kiihtyminen.

  VastaaPoista
 6. Terve Ano, ja kiitos kommentistasi. Itse asiassa Lars Vilks kuoli jo viime lokakuussa auto-onnettomuudessa. Uusin rauhanuskonnon edustajan performanssi oli eilen, kun Salman Rushdie sai puukosta. Ei hän ainakaan vielä ole kuollut, mutta on mahdollista ettei kykene enää puhumaan.

  Meillä on ryssän jälkeen ihan oikeasti sota jäljellä.
  Muslimit ajetaan pois, ihan kaikki.


  Tuohon se taitaa ikävä kyllä mennä.

  Sorry kiihtyminen.

  Eipä haittaa. Sana on tässä blogissa vapaa. Ja kyllä tässä on viime aikoina tainnut kiihtyä yksi jos toinenkin.

  VastaaPoista
 7. Useat muistanevat sen kun pieni ihmien istuu ns. suurempaa hätää tomittamassa ja sitten päätteeksi huutaa: Äiti tuu pyyhkimään. Se on myös olevaa todellisuutta ja elävää elämää.
  Itselleni tuli mieleen, että voisi kuvitella, että Vladimir siinä pytllä kyykkii ja lopuksi huutaa, hei Volodomir, tuu pyyhkiin. Seuraava kuva: liekki leimahtaa ja Vova ja pytty lentävät. Ja siinä kuvatekstinä Hi Mars, ei HIMARS.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. Täytyy muuten sanoa että tuo uusintaversiosi siitä Kekkoslovakian auringosta osui todella kohdalleen. Meillähän sannanpalvonta on saavuttanut jo uskonnon tason. Hän on niin kuin Mohammed islamilaisille. Erehtymätön ja kaikissa toimissaan täydellinen ihmisyksilö joka on kaiken arvostelun yläpuolella.

  VastaaPoista
 9. Kari Suomalainen oli oivaltava, ja sitä paitsi piirsi hyvin. Luin pienimmälle, itseäni 17 vuotta nuoremmalle pikkuveljelleni Karvisten lisäksi Karin tuotantoa. Paavo Väyrynen tuntui olevan hänen suosikkinsa.

  VastaaPoista
 10. Tuo Karin piirros oli "auringonlaskun odotus".

  VastaaPoista
 11. Terve Huru-ukko, Yrjö, Tom ja Catilina, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Hehe. Tuossahan olisi aineksia piirrokselle. Luulen kyllä, etten tuota sotaa taida erikseen tässä blogissa käsitellä. On minulla kyllä siitäkin touhusta mielipiteitä, mutta koitan pysytellä kotimaan asioissa. Hallitus touhuillaan kyllä tarjoaa aiheita melkeinpä viikoittain.

  Yrjö: Jep. Olin jo unohtanut tuon Karin piirroksen, mutta törmäsin siihen uudestaan hiljattain. Ajattelin oitis, että tuossahan on jotain tuttua. Kun tuo sannanpalvonta alkoi, uskoin aluksi, että tuo hypetys ei tulisi kauan kestämään. Olin väärässä.

  Tom: Joo, yksittäisistä poliitikoista Väyrynen taisi esiintyä Karin tuotannossa eniten. Jopa useammin kuin Kekkonen, ja kyllä niitäkin piirroksia oli aika paljon.

  Catilina: Niinpäs muuten olikin. Minulla taisi mennä laskut ja nousut sekaisin. Itse asiassa muistelisin, että Karin piirroksen nimi oli "Auringonlaskun odotus juhannuksena".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin sen ite piirtää vaikken olekaan sinun veroisesi piirtäjä, mutta kuitenkin parempi kuin eräs iltapaskaan töhertävä. Vaan on jonkinlainen kunnioitus kuitenkin niitä töherrysten katsojia kohtaan, eli ettei heidän tarvitsisi nähdä mitään niin surkeaa kuin minun piirustukseni. Kaikilla ei sellaista ole. Julkaisevat ihan mitä vaan kunhan se on agendan mukaista.
   Huru-ukko

   Poista
  2. Piirrä ihmeessä jos siltä tuntuu. Niinkuin sanoitkin, varmasti se Rannan töherrykset päihittää. Mitä omaan piirtämiseeni tulee, niin en minäkään mitenkään erityisen hyvä ole. Piirtämisestäni aika pieni osa on käsin(piirtopöydällä) piirrettyä. Lähinnä hahmot, eikä niistäkään kaikki. Huonekalut ja miltei kaikki muu taustalla näkyvä tulee tehtyä hiirtä käyttäen ja Illustratorin ominaisuuksia hyödyntäen.

   Poista