torstai 18. elokuuta 2022

RYPPY JA TERO


 

14 kommenttia:

 1. Jesajan kirjan 3. luvun jakeet 4, 5 ja 12:
  ”4.
  Ja minä panen nuorukaiset heille päämiehiksi, ja pahankuriset hallitsevat heitä.
  5.
  Kansassa sortaa kukin toistaan,
  jokainen lähimmäistään;
  nuorukainen rehentelee vanhusta vastaan,
  halpa-arvoinen arvollista vastaan.
  12.
  Minun kansani käskijät ovat lapsia, ja naiset sitä hallitsevat.
  Kansani, sinun johtajasi ovat eksyttäjiä,
  he ovat hämmentäneet sinun polkujesi suunnan.”

  Jotakin tuttua tuossa on? – Jos suurin osa kansasta ei tuollaista hyväksy eikä halua, heillä on oltava yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden suoma mahdollisuus muuttaa asiantila.

  Mutta jos se kansan suurin osa antaa Terojen valita hallitukset puuttumatta asiaan, eikö se kansa silloin osoita, ettei ole kehittynyt demokratian tai edes itsenäisyyden vaatimalle tasolle.vaan kuuluu kehittyneemmän kansan holhoukseen?

  VastaaPoista
 2. Monen muunkin kohdalla voisi ihmetellä Rypyn tavoin, että miksi niillä/heillä on äänioikeus.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Tero elää. On nimittäin tullut itsekin käytyä samanlaisia keskusteluja tiettyjen terojen kanssa.

  VastaaPoista
 4. Terve QK, Huru-ukko, Yrjö ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Mutta jos se kansan suurin osa antaa Terojen valita hallitukset puuttumatta asiaan, eikö se kansa silloin osoita, ettei ole kehittynyt demokratian tai edes itsenäisyyden vaatimalle tasolle.vaan kuuluu kehittyneemmän kansan holhoukseen?

  Ikävä kyllä noin se taitaa mennä. Itse en tietystikään toivoisi meidän joutuvan kenenkään holhoukseen, mutta jos me kerta toisensa jälkeen valitsemme päättäjiä jotka eivät tee sellaista politiikkaa jota me haluamme, niin kaipa me ansaitsemmekin kaiken sen paskan joka siitä seuraa.

  Huru-ukko: Niinpä. Rypyn kysymyshän on tietysti retorinen, Terolla on äänioikeus koska meillä on yleinen äänioikeus. Sitä minäkin kannatan, mutta samaan aikaan olen myös sitä mieltä, että melkoinen osa porukasta on sen verran tyhmää ettei heidän oikeastaan pitäisi saada äänestää.

  Yrjö: Tero elää todellakin. Tuollaisia keskusteluja olen minäkin käynyt useaan otteeseen. Ja vielä useammin olen todistanut sellaisia somessa.

  Tom: Totta tuokin.

  VastaaPoista
 5. Helsinkiläisen ravintola Teatterin VIP-baari 7.8.2022 noin 04:00 ? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevytpornoa. Sylitanssia seisaaltaan ja korvan imemistä ja kaulan nuolemista. Tota miekii tein nuorna miesnä. Ei vaan sattunu pääministeri syliin:(
   Huru-ukko

   Poista
  2. Juu. Vaan mitäs pienistä, Sanna vain vähän ravistelee avioliiton ja pääministerin instituutioita. Kanervan Ilkkakin yritti aikoinaan ravistella, mutta huonosti kävi.

   Poista
 6. Ja jälleen kerran ihan naulan kantaan.

  VastaaPoista
 7. "Paras argumentti demokratiaa vastaan on viiden minuutin keskustelu keskivertoäänestäjän kanssa." - Winston Churchill

  VastaaPoista
 8. Terve Juhox, ja kiitos kommentistasi. Tuossa Churchill osui kyllä naulan kantaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti kuitenkin demokratian toimivuuteen riittää, että vähemmistö äänestäjistä tietää paljon yhteiskunnallisista asioista. Vaikka tuo silti voikin olla paras argumentti demokratiaa vastaan.

   Poista