tiistai 14. joulukuuta 2021

RYPPY JA KOPONEN MENEVÄT BAARIIN

 


14 kommenttia:

 1. Tuo valtakoneiston koronapassikiima näyttää muodostuneen pakkomielteeksi. Kas kun se koronapassin haltija voi ihan yhtä lailla levittää sitä koronaa. Onneksi Ryppy ja Koponen sentään pääsevät kauppaan ja voivat ostaa olutta. Sen jälkeen sauna lämpiämään ja siinä aika menee paljon mukavammin kuin jossain juottolassa.

  VastaaPoista
 2. Suunnitelma oli tosiaankin hyvä, vaan siinä oli yksi puute. Koronapassiksi ei kelpaa kirjoitettu vaan sen on oltava sellainen QR vai mikä hiton koodi se on ja joka luetaan jollain hemmetin ohjelmalla tai sellaisella. Kun ei poket ymmärrä selväkielistä todistusta. Luulisin?
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Yrittikö Koponen tuossa kolmoskuvassa jonkinlaista jedi-hypnoosia?

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö, Huru-ukko ja QK, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Tuo valtakoneiston koronapassikiima näyttää muodostuneen pakkomielteeksi. Kas kun se koronapassin haltija voi ihan yhtä lailla levittää sitä koronaa.

  Juuri näin. Millään terveydellisillä seikoilla tuota passia ei voi perustella, juurikin tuon mainitsemasi syyn takia. Luultavasti sen avulla yritetään vain painostaa rokottamattomia ottamaan se rokote. Jotkut baarit tai kuntosalit nyt ovat pikku juttu, mutta jos tuon käyttöä levitetään myös työpaikoille, niin aika monen kohdalla se painostus tulee luultavasti myös toimimaan.

  Onneksi Ryppy ja Koponen sentään pääsevät kauppaan ja voivat ostaa olutta. Sen jälkeen sauna lämpiämään ja siinä aika menee paljon mukavammin kuin jossain juottolassa.

  Kyllä. Ja onhan se kaupan olut myös huomattavasti halvempaakin.

  Huru-ukko: Koronapassiksi ei kelpaa kirjoitettu vaan sen on oltava sellainen QR vai mikä hiton koodi se on ja joka luetaan jollain hemmetin ohjelmalla tai sellaisella.

  Noinhan se menee. Ilmeisesti nuo laitteet eivät aina edes toimi. Eräs rokottamaton henkilö lähipiirissäni pääsi baariin näytettyään negatiivisen koronatestituloksen. Samassa seurueessa oleva tuplarokotettu henkilö sen sijaan ei päässyt sisään, koska poken lukulaite ei hyväksynyt QR-koodia.

  QK: Yrittikö Koponen tuossa kolmoskuvassa jonkinlaista jedi-hypnoosia?

  Kyllä, sitä juuri. Tällä kertaa ei kuitenkaan onnistunut. Mahdollisesti Koponen ei vielä hallitse Voimaa tarpeeksi hyvin, taikka sitten poke pystyi Jabba the Hutt:in tavoin vastustamaan jedien metkuja:)

  VastaaPoista
 5. Minut on rokotettu kolmeen otteeseen. Kun lafkaan, jota kutsun yhdistyksekseni, tuli äskettäin koronapassi velvollisuudeksi, niin jännitti, että toimisiko lukusovellus. Toimi, onneksi.

  VastaaPoista
 6. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Minullehan nuo koronapassia vaativat paikat ovat off-limits. Onneksi ne ainakin toistaiseksi ovat sellaisia paikkoja joihin minun ei ole niin tarpeellista mennäkään.

  VastaaPoista
 7. Koronapassi on myöhässä, noin pari vuotta. Sillä olisi voitu pelastaa kippoloita ja avata yhteiskuntaa, jos olisi otettu käyttöön viime vuonna. Nyt, omikron variantin takia se on hyödytön koronan leviämisen estämiseen. Koska rokote ei estä tartuntaa eikä levittämistä. Estä ävakavaa tautimuotoa muttei sitäkään 100% varmasti.

  Suomessa kehiteltiin rokotetta, suihketta nokkaan, joka ilmeisesti torppaisi koronan leviämisen tehokkaasti. Se ei kumminkaan saanut rahoitusta ja tulee siten joskus, jos tulee. Se rokote olisi estänyt virusta etenemästä limakalvoilta eteenpäin. Ne piikkiproteiini-rokotteet tappaa elimistöön tunkeutunutta virusta – tai siis usuttaa vasta-aineita sen kimppuun. Ongelma on se, että virus pääsee elimistöön ja se on erityisen sitkeä sissi, kun on lepakoiden elimistön koulima. Lepakoilla on tehokas immuunisysteemi.

  Liian vähän, liian myöhään – tämä vikana suomen koronastrategiassa. Mitä nyt pitäisi tehdä, en tiedä. Eikä tiedä kahviseurani, keskussairaalan infektiolääkärit. Munittu on, mitä nyt, ei tietoa.

  Pyssymies

  VastaaPoista
 8. Turun moottoriturpa Jethto R. kommentoi tuota koronapassia Heikelän ja Koskelon podcastissa omalla tyylillään. Hän ei voi työnantajan ominaisuudessa koronapassia vaatia työntekijöiltään näyttämään, mutta hänen portsarinsa ovella voi "Mairelta" sitä vaatia..

  VastaaPoista
 9. Poikien passi antaa käytännössä yhtä hyvän suojan kuin rokotuspassi.

  Turtiainen kuulostaa päivä päivältä viisaammalta, etenkin kun vastapuoli touhottaa niin sekavia.

  Tapsa vaan

  VastaaPoista
 10. Terve Pyssymies, Anonyymi ja Tapsa vaan, ja kiitos kommenteistanne.

  Pyssymies: Koronapassi on myöhässä, noin pari vuotta. Sillä olisi voitu pelastaa kippoloita ja avata yhteiskuntaa, jos olisi otettu käyttöön viime vuonna.

  Minä en oikein näe, miten se olisi auttanut viime vuonnakaan. Eihän se rokote estänyt tartuntaa tai leviämistä niiden aikaisempienkaan varianttien kohdalla. Saattaa toki olla, että minulta on jäänyt tässä jotain huomaamatta. Mitä tuohon omikroniin tulee, niin eikös sen pitänyt olla noita aikaisempia variantteja huomattavasti laimeampi. Käsittääkseni vasta yksi ihminen on siihen kuollut. Tarviiko sellaista vastaan rokottaakaan?

  Suomessa kehiteltiin rokotetta, suihketta nokkaan, joka ilmeisesti torppaisi koronan leviämisen tehokkaasti. Se ei kumminkaan saanut rahoitusta ja tulee siten joskus, jos tulee.

  Tuosta muistan kuulleenikin. En tietenkään tiedä jutun yksityiskohtia, mutta kiinnostaisi tietää miksei sitä rahoitusta myönnetty. Ja mistä muutenkin johtuu se vimma, jolla juuri näitä mRna-rokotteita pusketaan kaikille?

  Anonyymi: Hän ei voi työnantajan ominaisuudessa koronapassia vaatia työntekijöiltään näyttämään, mutta hänen portsarinsa ovella voi "Mairelta" sitä vaatia..

  Eikä ainoastaan voi, vaan täytyy myös.

  Tapsa vaan: Turtiainen kuulostaa päivä päivältä viisaammalta, etenkin kun vastapuoli touhottaa niin sekavia.

  Välillä samanlaisia tuntemuksia täälläkin. Tosin monesti Turtiainen ampuu ylikin aika komeasti. En minä oikein esimerkiksi sellaiseen jaksa uskoa, että kaikki koronarokotteen ottaneet kuolisivat kahden vuoden sisällä:)

  VastaaPoista
 11. "Tuosta muistan kuulleenikin. En tietenkään tiedä jutun yksityiskohtia, mutta kiinnostaisi tietää miksei sitä rahoitusta myönnetty. Ja mistä muutenkin johtuu se vimma, jolla juuri näitä mRna-rokotteita pusketaan kaikille?"
  - seuraa raha, korruptio, lääkefirmat tahkoaa rahaa tälläkin, epäilee että korruptiorahaa valunnut Suomeenki päättäjille ..

  "Välillä samanlaisia tuntemuksia täälläkin. Tosin monesti Turtiainen ampuu ylikin aika komeasti. En minä oikein esimerkiksi sellaiseen jaksa uskoa, että kaikki koronarokotteen ottaneet kuolisivat kahden vuoden sisällä:)"- no ei tuo kyllä paljon kohta eroa tiedotusvälineiden koronohysteriasta kohta enään ..

  Itse kyllä mietin munullakin saattaa olla ollut koronatartunta, ja jos ei ole ollut, niin millaset oireeet mahtaa tulla jos saa sen jostain, kun tähänki asti influenssa ja lenssuviruket eivät ole vuosiin oikein saneet minulla juuri oireita kaksikertaa 10v aikana ollut vähän nuhaa ja yskää, kuumetta en muista millon viimeksi olisin saanut ..


  -jpt-

  VastaaPoista
 12. Terve Jpt, ja kiitos kommentistasi. Joo, rahahan on tietysti se ilmeisin selitys. Tämä on Pfizerin kaltaisille firmoille sen verran hyvää bisnestä, että ne varmaan mieluusti jatkaisivat tätä piikkirumbaa loputtomiin. Se mikä tässä on pelottavaa, on se miten ne ovat saaneet koko maailman tanssimaan pillinsä mukaan. Valtamedian koronahysteriasta olen kanssasi täysin samaa mieltä.

  VastaaPoista
 13. Se miksi kotimainen, halpa ja luultavasti myös tehokas "nuhasumute" saanut rahoitusta liittyy eu-byrokraatien tekemään piikkisulkeiten ostosopimuksiin. Niissä sanotaan ettei millekään kansalliselle "rokotteelle" saa antaa tukea tai rahoitusta tai muuten iso ja mahtava pfizer iskee sellaiset rätingit ja laskut pöytään, että siinä on koko eu perseellään, paitsi ne isoperseiset ämmät ja muutama hintti.
  Paitsi ettänyt syksyllä saivat hieman rahaa mm. Wihurin säätiö ja jokunen yksityinen ja tekes lainasi vähän, liian vähän tosin.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelinkin että liittyisi noihin Big Pharman kanssa tehtyihin sopimuksiin. Täytyy todeta, että Pfizerillä on melkoisen kovat neuvottelijat. Saataisiinkohan me niitä lainaksi seuraavan kerran kun EU-herrojen kanssa pitää tukipaketista neuvotella?

   Poista