tiistai 31. elokuuta 2021

KOPONEN JA TUONPUOLEINEN

 


11 kommenttia:

 1. Sitten Koponen heräsi ja laski koiran ulos.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Nykypäivään verrattuna tuo kävisi kyllä taivaasta. Ja mitä taivaaseen pääsyyn tulee niin vanhassa vitsissähän todettiin että ”tää on hei taivas eikä mikään kusiputka”. Toivottavasti Koponen jatkaa vielä seikkailujaan myös maan päällä.

  VastaaPoista
 3. Terve Huru-ukko ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Tuonkaltaisesta unesta olisi tosiaan tympeä herätä.

  Yrjö: Nykypäivään verrattuna tuo kävisi kyllä taivaasta.

  Kyllä. Niin kurjaksi on aika muuttunut. En minäkään oikein tässä ajassa viihdy, mutta eniten minua käy sääliksi tämän päivän lapsia ja nuoria.

  Toivottavasti Koponen jatkaa vielä seikkailujaan myös maan päällä.

  Eiköhän noita seikkailuja ole vielä luvassa. Samoin kuin Rypynkin seikkailuja.

  VastaaPoista
 4. No olihan 1980-luku eräänlaista Suomen paratiisiaikaa sitä lukuunottamatta, että olivat olemassa Neuvostoliitto ja suomettuminen. Onneksi Gorbatshov löysäsi vähän köyttä sitten. Gorban valtaa tuloa seuraavana vuotena iski Tshernobylin posahdus. Sekin oli ikävä, mutta siitä selvittiin.

  VastaaPoista
 5. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Jep, minä muuten päädyin valitsemaan juuri vuoden -87 muutamista eri syistä. Ensinnäkin, se on ensimmäinen vuosi josta minä mitään muistan. Toisekseen, tulevan laman uhka ei käsittääkseni vielä tuolloin häilynyt ilmassa. Ja suomettuminen ja ankea YYA-henkisyyskin(joka vielä 80-luvun alussa oli voimissaan) alkoi pikkuhiljaa haihtua. Onhan tässä maassa varmasti sellaisiakin, joiden mielestä kasari oli paskaa aikaa. Mutta he ovat selkeä vähemmistö. Viitisen vuotta sitten tehtiin tutkimus, jossa suomalaisilta kysyttiin mikä oli paras vuosikymmen, ja 80-luku voitti selkein luvuin. Jopa 90-luvulla syntyneiden keskuudessa 80-luku oli suosituin. Kakkosena tuli muistaakseni 2000-luku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 1990-luvun lama oli kyllä syvältä, eikä siitä ole vieläkään kunnolla toivuttu.

   Poista
  2. Totta. Kyllähän siitä lamasta lopulta noustiin, mutta ei sitä edeltäneeseen tilaan ollut enää paluuta. Mistään täystyöllisyydestä ei esimerkiksi ollut puhettakaan edes 2000-luvun noususuhdanteen aikana.

   Poista
 6. Oi voi, totisesti Kasari oli viimeinen hyvä vuosikymmen. Sen jälkeen kaikki on mennyt vain huonompaan suuntaan, neuvostoimperiumin hajoaminen toki poislukien.

  1990-luvun lama teki valtakunnallemme ja kansalaisyhteiskunnallemme niin pahaa ja korjaamatonta hävitystä, että sen kaikki tuhot eivät ole ehkä vieläkään tulleet kokonaan esiin.
  Sama koskee Tawja Havofkan kahta kautta.

  VastaaPoista
 7. Terve QK, ja kiitos kommentistasi.

  1990-luvun lama teki valtakunnallemme ja kansalaisyhteiskunnallemme niin pahaa ja korjaamatonta hävitystä, että sen kaikki tuhot eivät ole ehkä vieläkään tulleet kokonaan esiin.
  Sama koskee Tawja Havofkan kahta kautta.


  Niinpä. Näitä kun miettii näin jälkikäteen, niin mieleen tulee väkisinkin kysymys; mistä meitä suomalaisia näin kovasti rankaistaan? Juuri kun talous laman jäljiltä alkoi kohentua, niin Tavjan 12-vuotinen reign of terror alkaa. Masentavinta on kuitenkin se, että maassamme on tänäkin päivänä massoittain ihmisiä jotka ovat sitä mieltä, että Halonen oli suorastaan erinomainen johtaja. Joten ehkä vastaus kysymykseeni onkin; meitä rankaistaan tyhmyydestä.

  VastaaPoista
 8. Hyvin valittu vuosi.
  Se oli aikaa, jolloin ei vielä ollut rap-musiikkia eikä teknoa. Valittavana oli Kiss tai WASP. Hyviä vaihtoehtoja molemmat.

  VastaaPoista
 9. Terve Anonyymi, ja kiitos kommentistasi. Kyllä, jos musiikista puhutaan, niin -86 ja -87 olivat hienoja vuosia. Noina vuosina tuli todella paljon hienoja albumeja. Minä muuten tykkäsin WASP:ista jo 5-vuotiaana:)

  VastaaPoista