perjantai 20. elokuuta 2021

RYPPY JA PIKKU-PERTTI KATSOVAT TELEVISIOTA OSA II

 


12 kommenttia:

 1. Niin no, vähän hankalaa on auttaa sellaista, joka ei edes itse halua auttaa itseään. Aikaahan on ollutkin "vain" 20 vuotta, joten selavii. Demokratiasta ei oikein taida olla vientituotteeksi, se oppi kai tästä päällimmäiseksi jäi käteen. Ja autettavilta nyt toivoisi edes jonkinlaista yhteiskuntamoraalin vähimmäistasoa, tuskinpa esim. ristiretkiä Pyhään Maahan olisi tehty Sodoman ja Gomorran vapauttamiseksi...

  -J.Edgar-

  VastaaPoista
 2. Terve J.Edgar, ja kiitos kommentistasi.

  Demokratiasta ei oikein taida olla vientituotteeksi, se oppi kai tästä päällimmäiseksi jäi käteen.

  Eipä taida niin. Minähän olin 19-vuotias jonne kun ameriikkalaiset lähtivät tuonne beduiineja vastaan tappelemaan vuonna -01. En silloinkaan oikein uskonut, että he saisivat sinne mitään länsimaista demokratiaa juurtumaan. Silti olin jossain määrin yllättynyt siitä, kuinka nopeasti kaikki romahti jenkkien vetäydyttyä. Eivät kaikki afgaanit tietystikään noita talipäitä kannata, mutta aika harva tuntui olevan valmis tappelemaan heitä vastaankaan.

  VastaaPoista
 3. Hupasaa muuten James Bond vaaranvyöhykkeellä elokuvassa 80-luvun lopulla, oli afganistanin tyypit hyviä kun tappelivat bondin kanssa neukkuja vastaan, niin vain vähän reilu 10v myöhemmin britit tappeli samanlailla niita kaverieta vastaan afganistanissa ..

  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Toinen_afgaanisota

   Poista
  2. Sotilaallisista voitoistaan huolimatta briteillä oli nyt edessään heidän ensimmäisessä afgaanisodassa kohtaamansa ongelma. Afganistanin hallitseminen oli erittäin kallista ja maata voitiin hallita vain huomattavien sotilasjoukkojen sijoittamisella.

   Niinpä niin.

   Poista
 4. ... ps ja Rambo samanlailla

  -jpt-

  VastaaPoista
 5. Pitemmällä tähtäimellä tuolla kannattaisi rakentaa yksi kansakunta kutakin kansaa kohti. Mutta toki islamismi on osaltaan tämän esteenä.

  VastaaPoista
 6. Selittäähän se yksi darin kielen oikustulkki iltalehdessä, että kun lapsena pakeni ensin iraniin ja siellä sitten kuuli kuinka Suomessa on ilmainen koulutus ja blaa blaa niin eiku turkin hihaan nussittavaksi ja sieltä Suomeen. Ja rivien välissä antaa ymmärtää sitä, että se on länkkäreitten vika kun ne afgaanimiehet kannattavat shariaa ja pukevat akkansa kuin jätefirman mannekiinit. Mutku ne miehet haluu!!
  Saon kuin Pikku-Pertti, että mitä vittua ja saatanan perkeleen saatana.
  Ja jossain lehdessä oli muuan sankari, miesoletettu itkee kun muija ei pääsekään tänne ilmaiselle elätykselle, ukko ite tuli samaa reittiä, iran-turkki-suomi. Muijansa jätti sinne ja nyt on hätä, että ne talibaanit nussii sitä siellä.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 7. Kun ottaa huomioon että suomalaiset erikoisjoukot ovat menossa hakemaan Kabulista Suomesta oleskeluluvan saaneita jätkiä jotka olivat Kabulissa lomailemassa niin voi todeta, että Pikku-Pertti kysymyksellään tiivisti tilanteen täydellisesti.

  VastaaPoista
 8. Terve Jpt, Tom, Huru-ukko ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Jpt: Hupasaa muuten James Bond vaaranvyöhykkeellä elokuvassa 80-luvun lopulla, oli afganistanin tyypit hyviä kun tappelivat bondin kanssa neukkuja vastaan, niin vain vähän reilu 10v myöhemmin britit tappeli samanlailla niita kaverieta vastaan afganistanissa ..

  Heh, joo. Noinhan se taisi mennä. Viholliseni vihollinen on ystäväni, tai jotain.

  Tom: Jep, islamismi on tosiaan esteenä. Eikä tuosta klaanijärjestelmästäkään taida varsinaisesti apua olla.

  Huru-ukko: Kyllähän tuo Pikku-Pertin kysymys on tainnut tulla monenkin mieleen viime aikoina. Tämä sarjakuva muuten kirvoitti mielenkiintoisia kommentteja eräällä toisella foorumilla johon sen postasin. Me suomalaiset kuulemma toimisimme tuossa tilanteessa täysin samalla tavalla kuin nuo pakenevat afgaanijäbät. Niin kai sitten...

  Yrjö: Jep. Tuo turvisten lomaileminen kotimaissaan on kyllä sellainan ilmiö, että sille pitäisi omistaa jossain vaiheessa ihan omakin sarjakuva.

  VastaaPoista
 9. Sass nähä onko Kiina seuraava Afganistanissa, ne kyllä voisivat saada järjesykseen tuonpaikan, ei ole ihmisoikeuskysymykset esteinä ..

  -jpt-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahdollista. Sanoisin, että ainakin heillä olisi paremmat mahdollisuudet, juuri tuosta mainitsemastasi syystä. En silti yllättyisi vaikka perseelleen menisi heilläkin.

   Poista