torstai 4. helmikuuta 2021

RYPPY JA KOPONEN SAUNASSA

 

Tällä kertaa sain inspiraation niistä blogikollega Yrjöperskeleen mainioista kirjoituksista, joissa Yrjö ja Lötjönen keskustelevat maailman menosta toksiseen sävyyn saunan lauteilla istuessaan.

Mikroaggression uhri 80-luvulta. Never again!

 

16 kommenttia:

 1. Mulla on kaapissa tallella vielä C64 kilpailija jostain 80 luvun puolivälistä: Spectravideo ! Oi niitä aikoja ja hyviä pelejä :)

  VastaaPoista
 2. Terve Anonyymi, ja kiitos kommentistasi. Meillä oli kotona ihan ehta C64, vieläpä se vanhempi harmaa malli, toisin kuin tuossa kuvassa. Spectravideota en muistakaan, mutta jotain muita C64:n kilpailijoita kyllä. Jollain naapurin penskalla oli joku Atari(en muista mallia), ja jollain toisella joku MSX-kone. Kovin tarkasti en muista, koska olin 6-7 vuotias tuohon aikaan.

  VastaaPoista
 3. Mikähän etiäinen meillä oli kun julkaistiin saunapostaukset melkein samalla kellonlyömällä? Mutta joo, tuo termi ”mikroaggressio” on tärähtäneistömme mielellään käyttämää newspeakia jolla pyritään ohjaamaan ihmisten käyttäytymistä ja jopa ajattelua. Ongelma siinä vaan on se, että Suomen laki ei tunne termiä mikroaggressio joten koko termillä voi pyyhkäistä sanonkomämitä ja antaa tärähtäneistön höpöttää siitä keskenään. Kuvitellun mikroaggression sijasta ihmisille on paljon vaarallisempi tämä ihan oikea eikä kuviteltu negroaggressio.

  Ja joo, Rypyn ja Koposen saunapulinoita lisää, kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, se joka hallitsee käytettävää kieltä, hallitsee ihmisten ajattelua. Ennen pitkää toisinajattelu käy mahdottomaksi. Tai se on tarkoitus.

   ...Minunkin perheessäni oli Commodore 64.

   Poista
  2. Tulee mieleen nykymenosta Orwellin newspeak ja thoughtcrimes.

   Poista
 4. Joo, minäpä epäilen saunan puutteen olevan syynä nykyiseen hulluuteen. Ennenwanhaan wiisaat miehet sopivat asioista "vanhat herrat" tyyllin saunomisen ja tärpätin lomassa. Saattiin jos ei hyviä, niin ainakin realistista, eikä suorastaan haitallista politiikkaa.

  Sitten tulikin katkeroituneiden tättähäärien kitkerän katkera rääkyvä feminismi. Ja wanhat wiisaat mihet antoivat kohteliaisuuttaan rääynnälle periksi.

  Nykyään kun politiikkaa tehdään uniopistojen turvatilojen tyyliin Nuorten Älykkäiden Naisten (NÄNnien)toimesta, niin vaahtokarkki utopiaahan sieltä pukkaa.

  VastaaPoista
 5. Oi voi, kasari oli viimeinen hyvä vuosikymmen. Sen jälkeen kaikki on mennyt vain huonompaan suuntaan ja vauhti sen kun kiihtyy.

  VastaaPoista
 6. Tere. Heti katsoessani tuli mieleen juurikin lukemani Perskeleen ja Lötjösen saunareissu/reissut. Samaa mieltä Yrjön kanssa, Rypyn ja Koposen saunajuttuja lisää. Aivan niin paljon kuin aika antaa myöten:)
  Huru-ukko
  PS. Menee vähän ohi? aiheen: mahtaa siine sinnetännemäen porukoilta latte jäätyä kuppiin jos vassareiden vaakiohjelma menee läpi.
  Kivihiilen poltto kielletään kunnallissa läpölaitoksissa 2025 mennessä. Siinä Kallion kuplassa perse jäätyy....

  VastaaPoista
 7. Ai niin,noihin peleihin, likalla oli joku Atari, sorsiakohan sillä ammuttiin?
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. joo, olen myös sitä ikäluokkaa että 80-luku oli parasta aikaa elämässä ja maailma oli muutenkin enempi tolkuissaan. Siviiliin Hyrylän Ilmatorjuntarykmentistä pääsin tammi/helmikuun vaihteessa 1980. Korvia myöten rakastunut siihen aikaan ja saman naisen kanssa yhteiselo on jatkunut tähän päivään asti ja aina välillä joskus samanlaista kipinää on yhä :)

  Nykyinen hallinto lienee minun elinaikanani kaikista kahelein sekä osaamattomin, vaikka tietoa olisi
  nykyaikana paljon helpompin saatavilla. En tiedä sitten onko nuo 80- ja 90-luvulla syntyneet vielä enempi sitä pullamössöä puputtavaa kuin oma sukupolveni. 60-lukukin oli aivan kelvollista aikaa elää, sitä vanhemmat ovat joutuneet ainakin fyysisesti kovemmalle koetukselle.

  mikroagrea vaan kehiin, kyllä se siitä. Keep on good work Reijo!

  Sepi


  VastaaPoista
 9. Osu ja upposi. Kyllä kasari vielä oli järjen aikaa.

  VastaaPoista
 10. Terve Yrjö, KKi, QK, Huru-ukko, Sepi ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Joo, naureskelin itsekin samaa kun aamulla huomasin tuoreimman kirjoituksesi(joka muuten oli jälleen taattua laatua). Tuosta mikroaggressiosta olen kanssasi täysin samaa mieltä, antaa tärähtäneistön höpöttää. Olihan senkin aiheen tiimoilta pieni kaustinpoikanen tuolla twitterissä jonkin aikaa sitten. Joku häiskä(en enää muista kuka) twiittasi kohtaamisestaan mamun kanssa. Kertoi kysyneensä mistä päin mamu mahtoi olla. Ja paskamyrskyhän siitä seurasi. Omasta mielestäni kyseinen tyyppi munasi kuitenkin vasta siinä vaiheessa, kun alkoi pahoittelemaan twiittiään.

  KKi: Taidatpa olla jälleen kerran oikeassa. Varmasti ne wiisaatkin miehet joskus virheitä tekivät, mutta oli se meininki silti hyvin kaukana NÄNnien vaahtokarkki-utopiasta. Noh, niitä wiisaita miehiä tullaan taas tarvitsemaan viimeistään siinä vaiheessa kun NÄNnien utopia romahtaa omaan mahdottomuuteensa.

  QK: Noinhan se tietysti on. Huonompaan suuntaan on menty jo kauan, mutta juuri tuo vauhdin kiihtyminen itseäni eniten hirvittää.

  Huru-ukko: Eiköhän näitä ole lisääkin luvassa. Näitä on ainakin tämän jälkeen aika nopea tehdä, kun ei tarvitse muuta kuin puhekuplat vaihtaa.

  Sepi: Itsehän olen 80-luvun alussa syntynyt, joten en minä nyt niin hirveästi siitä vuosikymmenestä muista, mutta se mitä muistan, on pelkästään positiivista.

  En tiedä sitten onko nuo 80- ja 90-luvulla syntyneet vielä enempi sitä pullamössöä puputtavaa kuin oma sukupolveni.

  Kyllä se valitettavasti on juuri noin. Oma ikäluokkani on jo varsin pehmeää tekoa, ja 90-luvulla syntyneet vaikuttaisivat vieläkin pehmeämmiltä.

  Tom: Niin, se joka hallitsee käytettävää kieltä, hallitsee ihmisten ajattelua. Ennen pitkää toisinajattelu käy mahdottomaksi. Tai se on tarkoitus.

  Tuosta siinä luultavasti onkin kysymys. Koska eihän millään mikroaggressiosta mussuttamisella tietenkään saada aikaan mitään kansanryhmien rinnakkaiseloa, päinvastoin. Minäkin olen ollut jonkin verran mamujen kanssa tekemisissä, ja enimmäkseen kaikki on mennyt oikein sujuvasti. Mutta auta armias, jos noissa tilanteissa olisi ollut joku edistyksellinen täti selittämässä mitä saa sanoa ja mitä ei, niin vituiksihan se olisi mennyt. Joka kristuksen kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin vituiksihan se olisi mennyt. No eikös se ole elämän tarkoituskin:)
   Huru-ukko

   Poista
 11. Terve Krypta ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Krypta: Minullakin on sellainen kuva kasarista, että silloin asiat olivat asioita, ja maalaisjärjen käyttökin oli vielä suotavaa. 90-luku oli jo selkeästi huonompi, mutta meidän aikaamme verrattuna sekin oli kulta-aikaa.

  Huru-ukko: Heh, onhan se tietysti noinkin.

  VastaaPoista
 12. Itsekin olen syyllistynyt mikroaggressioon paitsi kuusnepaa, myös Amigaa kohtaan. PC-iässä siihen touhuun alkoi ehkä olla jo vähän vanha. Ei siis pelaamiseen, vaan riehumiseen.

  VastaaPoista
 13. Terve Tupla-J, ja kiitos kommentistasi. No perhana, meillähän on sitten mennyt ihan samalla lailla. Meilläkin sekä c64, että myöhemmin Amiga joutuivat mikroaggression uhreiksi. Eivät ne koneet siitä koskaan miksikään mennyt, mutta osumaa ottivat kuitenkin. PC:t välttyivät mikroaggressiolta meilläkin, ja juuri samasta syystä kuin sinullakin.

  VastaaPoista