lauantai 13. helmikuuta 2021

PIKKU-PERTTI KOULUSSA OSA VI

 


17 kommenttia:

 1. Otamme kaiken pahan ja tungemme sen hanuriimme.

  VastaaPoista
 2. Terve Tom ja MikkoK, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Otamme kaiken pahan ja tungemme sen hanuriimme.

  Kyllä. Koska ihmisyys velvoittaa, niinkuin Keijo sanoisi.

  MikkoK: Noinhan se menee. Tämä Pertinlaakson opettaja on tietysti uskossaan väkevä, mutta käsittääkseni opettajat eivät taida olla tuosta inkluusiosta niin innoissaan. Opetushallituksen visionäärit ovatkin sitten toinen juttu.

  VastaaPoista
 3. On siellä osa opettajistakin, ne hömelöimmät innoissaan inkluusiosta kuin kaikesta muustakin hömpästä jota nämä hapatushallituksen s-vakki-idiootit vain keksivät esittää. Ja nehän keksivät. Mutta eivät sitä mitennou kakarat saisi oppimaan lukemista, laskentoa ja Suomen historiaa sitä väärentämättä.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Joo, onhan niitä toki sellaisiakin opettajia. Väittäisin vaan perstuntumalta, että he kuuluvat vähemmistöön. Tietysti kun ajan henki on mitä on, niin ne fiksummatkin opettajat joutuvat pitämään mölyt mahassaan. Minä kävin peruskouluni vuosina 89-98, ja ei se meininki silloinkaan missään nimessä täydellistä ollut, mutta mistään inkluusiosta ei sentään puhuttu, ja wanha kunnon apukoulukin oli vielä kuvioissa.

  VastaaPoista
 5. Ajan henkihän on se, että tuon hyvän stripin viimeisen kuvan tilanne ei ole ongelma. Ongelma on se, että Pikku-Pertti puhuu ongelmasta ääneen.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö ja Virpi, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Noinhan se menee. Ja tuo pätee moneen muuhunkin asiaan, kuten esim. mamujen seksuaalirikoksiin.

  VastaaPoista
 7. Ne inkluusiosta innostuneet opettajat lienevät niitä, jotka ovat vähintään yhtä innoissaan uudesta opetussuunnitelmasta:

  lapsille ei opeteta yhtään mitään. Heille jaetaan pädihärpäkkeet joilla he saavat omaan rauhalliseen tahtiin opiskella mitä mieleen tulee. Tietäähän sen, mitä peruskouluikäiselle mieleen tulee;
  se vain vaihtelee iän myötä.

  Luokissa ei ole pulpetteja, miksipä olisi kun niissä ei edes opeteta mitään. On vain jokin epämääräinen oppimistila, jossa on säkkituoleja pitkin seinänvieriä tai mihin lapset niitä haluavatkaan laittaa.
  Ei sillä oppimistilallakaan ole merkitystä, koska lapset saavat kuljeksia koulupäivän aikana täysin vapaasti itseoppimassa pädihärpäkkeiltään itseohjutuvasti.

  Oppimitilan keskellä on opettajan tila, jossa hän istuskelee täydentäen Vaspuuki-profiiliaan vai mikä se nyt onkaan:

  "#Minä#olen#loistava#opettaja#oppilaani#oppivat#loistavasti
  [tässä kohdassa ajatus meinaa katketa, kun pieni Sirpa-Leena yrittää hädissään hakea opetttajalta turvaa "17-vuotiailta" Abdilta ja Mulqullahilta, jotka ovat repimässä hänen housujaan alas äbäläwäbälää ulvoen. Kun opettaja on saanut hätistettyä Sirpa-Leenan ja hänen kivaystävänsä muualle hän voi jatkaa]
  #Kouluni#on#ihana#ja#toimii#ihanasti#hashtag#hashtag#ja vielä kerran #hastag#

  Kaikilla muilla on kivaa paitsi niillä suomalaislapsilla, jotka haluaisivat oppia mutta se on tehty mahdottomaksi;
  sen sijaan he joutuvat kärsimään alati pahenevasta arkipäivän terrorista, johon ei opetussuunnitelman puitteissa ole enää tarviskaan puuttua.
  Näin siis Maailman Parhaassa Koulussa, Suomen peruskoulussa!

  VastaaPoista
 8. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Tuo uusi opetussuunnitelma on kyllä Saatanasta. Mutta opetushallituksen visionäärit rakastavat hienoja sanoja; inklusiivisuus, itseohjautuvuus. Ah, miten edistyksellistä! Minä olin ainakin vielä peruskouluikäisenä sen verran typerä, ettei tuolla meiningillä olisi tullut opiskelusta yhtään mitään. Enkä usko että olin ainoa.

  Tuo koulujen etninen diversiteetti on sitten toinen asia. Oma jälkikasvuni opiskelee sellaisessa koulussa jossa sitä ei ole lainkaan. Eikä kyseessä ole sattuma, vaan pääasiallinen syy päätökselleni suorittaa white flight. Se vaan on ikävämpi juttu, että kaikilla kantasuomalaisilla ei tuota optiota ole. Vaan mitäs muutamista valkoisen roskaväen mukuloista, pääasia että Unelma etenee.

  VastaaPoista
 9. Oli pakko (sisäinen) tilata noita Charlie Christensenin Aarne Ankka- sarjakuvia. Ilmeisen tuttuja ovat Reijollekin. Tuoreimmissa on ehkä painostuksen vuoksi naishahmoja esitetty hieman vähärintaisempina, mutta muuten eivät sarjakuvat ole menettäneet juurikaan sanomaansa. Jätkä uskaltaa aukoa päätään jopa Ruotsin poliittisesti pyhille asioille.

  Ja niinhän pitääkin. Huumori kertoo yhteiskunnan kipupisteistä. Jopa paremmin kuin huumorin estäminen.

  VastaaPoista
 10. Se on sitä, etä joukossa tyhmyys tiivistyy, niissä ulkomaalaisssakin on varmasti sellasia, jotak haluisi oikeasti opiskella, mutta kun sitten ...

  -jpt-

  VastaaPoista
 11. Terve DuPont ja Jpt, ja kiitos kommenteistanne.

  DuPont: Itse asiassa minulle Aarne Ankka-sarjakuvat eivät ole kovin tuttuja. Pitäisi varmaan tutustua niihinkin jossain vaiheessa.

  Jpt: Noinhan se on. Ei perseilijöiden määrä tarvitse olla täydet 100%, jotta meininki menee sietämättömäksi.

  VastaaPoista
 12. Kappas nuorisomme jälleen kokardikotkan opissa. Uljaan ja tiedostavan peruskoulumme suvaitsevaisessa huomassa.
  Mitä itse olen tutuilta tenavilta kuullut koko peruskoulu alkaa olla jotakin hullujen huoneen luokkaa.

  "
  Eikä kyseessä ole sattuma, vaan pääasiallinen syy päätökselleni suorittaa white flight.
  "
  Onneksi olkoon. Taitaa itsellänikin alkaa pian lähtö lähetä. Alueella bongattu ensimmäinen pikku neekeri. Ne ovat siis pesiytyneet jonnekin lähistölle. Taitaa olla tontin myynnin aika niin kauan kuin siitä vielä jotain saa.

  VastaaPoista
 13. Terve KKi, ja kiitos kommentistasi. Onhan peruskoulu muuttunut aika paljonkin niistä ajoista kun siellä itse olin(eikä se niin hääppöinen laitos ollut silloinkaan), eikä suinkaan parempaan suuntaan, mutta käsittääkseni oppilaitosten välillä on sentään vielä eroja. Korjatkaa jos olen väärässä, mutta olen ymmärtänyt, että nuo opetushallituksen neronleimaukset ovat lähinnä suosituksia, joten yksittäisen oppilaitoksen ei ole pakko niihin lähteä.

  Taitaa itsellänikin alkaa pian lähtö lähetä. Alueella bongattu ensimmäinen pikku neekeri.

  Jaahas. There goes the neighborhood, niinkuin Ameriikassa sanotaan. Tuohan on ihan totta, ettei monikulttuurisuus oikein tee hyvää asuntojen/tonttien arvolle. Paitsi tietysti edistyksellisten fantasioissa.

  VastaaPoista
 14. Reijo DuPontille: Itse asiassa minulle Aarne Ankka-sarjakuvat eivät ole kovin tuttuja. Pitäisi varmaan tutustua niihinkin jossain vaiheessa.

  No, suosittelisin kyllä. Samantyylistä yhteiskuntakritiikkiä löytyy. Kirjastosta hain itse noita albumeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytynee tsekata. Vaikuttaisi ainakin sellaiselta josta saattaisin tykätäkin.

   Poista