keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

RYPPY LÄÄKÄRINÄ OSA IX


19 kommenttia:

 1. Rypyn toteamus vastaanoton lopuksi tyhjentää taas pajatson:) Mitäpä tuohon oikein muutakaan voi sanoa. Ei saatana...
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Vaan uskokaapa huviksenne niin mikäli tämä mielettömyys jatkuu - ja miksei jatkuisi kun sitä ei kukaan pysäytä - niin lääkäreillekin tulee tarkat protokollat siitä kuinka menetellä fiilissukupuolisten kanssa ettei niille tulisi henkinen pipi. Ehkä fiilissukupuolisen tulkitaan tulleen raskaaksi pyhästä hengestä. Varsin moni lääkäri siteeraa silloin Ryppyä stripin viimeisessä ruudussa.

  VastaaPoista
 3. Miksei muunsukupuolinen voisi tulla raskaaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyhmä arvaus: Muunsukupuolinen nainen ei oman määritelmänsä mukaan tunne kiinnostusta raskautta aiheuttavaan kanssakäymiseen?

   Poista
  2. Niin, mitenkäs se menee? Jos muunsukupuolinen nainen on suhteessa miehen kanssa, niin onko kyseessä heterosuhde vai jokin muu suhde? Entä jos molemmat osapuolet ovat muunsukupuolisia? Onko kyseessä pansuhde? Näihin tarvittaisiin kipeästi vastauksia, sillä nämä ovat tärkeitä kysymyksiä. Ettei vain taas kerran sorruttaisi sukupuolittamiseen tai heteronormatiivisen paradigman uusintamiseen tai johonkin muuhun postmoderniin juttuun.

   Poista
 4. Tämän muunsukupuolisen (mielenterveys)potilaan järjenjuoksu ja hänen toimintansa peruslähtökohdat ovat itse asiassa yhtä hyvät kuin nykyisen hallituksen ministereillä. Juurihan pääministeri saapui Brysselin neuvotteluista sopimuspaperia heiluttaen ja antaen ymmärtää, että EU ja Suomi on nyt pelastettu elinajaksemme (vrt. Chamberlain ja Münchenin sopimus). Pääministeri ei ole vielä tajunnut, mitä miinusmerkki luvun edessä tarkoittaa.

  EU:n voitelema ja palkitsema ”professori” Stubb totesi tuoreella videollaan, että nyt aikaansaatu sopimus (=EU sai pään auki omalle velanotolleen ja ennakkotapauksen mm. Suomen siirtomaatyyliselle riistolle) oli suuri menestys. Sama Stubb sanoi ensimmäisen Krekka-tukipaketin jälkeen jo vuonna 2011: ” Puurot ja vellit näyttävät menneen täysin sekaisin. Luodaan mielikuvaa, että Suomessa oltaisiin lapioimassa miljardeja euroja Etelä-Eurooppaan ilman minkäänlaisia takeita ja vastuita.” Hän myös totesi silloin, että tämä (ensimmäinen) Kreikka-tukipaketti on riittävä ja että joka muuta väittää, on pölhöpopulisti. Katainen säesti sanomalla, että nyt on markkinavoimat selätetty!

  Palataksemme Rypyn asiakkaaseen: Asiakkaan lapselle taitaa käydä niin, että hänet keskeytetään kirjaimellisesti leikkelemällä intersektionaalisesti palasiksi. Asiakkaallahan on oikeus omaan ruumiiseensa ja tätä oikeutta on nyt joku onneton loinen hänen vatsassaan vaarantamassa. Olisihan vallan sopimatonta, että muunsukupuolinen tuntisi äidinrakkautta!

  VastaaPoista
 5. Kuhan tässä skottiviskiseltä hihitykseltä tokenen. :D

  No juu, tuolta kannalta enole asiaa ajatellutkaan. Mites jos naisolettettu helikopteri tuleekin raskaaksi. Synnyttääkö hän kokolailla terveen leivänpaahtimen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuen ehkä tietysti isäoletetun geeneistä, luulisin. Jos oletettu isä on häivehävittäjä, syntyy ehkä jotain epämääräistä, häivähdys jostakin.Jos taasen Abrams panssari, saattaatulos olla keittiön monitoimikone tai jotain ihan muuta. Ehkä emme saa koskaan tietää:(
   Huru-ukko

   Poista
  2. Ollaanpas pojat varovaisia. Meinaan, tässähän saa joku pian sellaisen käsityksen, että me emme ota näitä asioita vakavasti:)

   Poista
 6. Terve Huru-ukko, Yrjö, Tom, MikkoK ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Mitäpä tuohon tosiaan muuta sanomaan? Meinasin minä tosin ensin laittaa Rypyn vääntämään Triggerströmille rautalangasta sen, mitä muunsukupuolisuus tarkoittaa, ja mitä se ei tarkoita. Päädyin kuitenkin pitämään pätkän lyhyenä.

  Yrjö: Juuri näin. Tämä pätkähän oli tietysti parodiaa, mutta ainakin Ameriikassa edistyksellisimmät väittävät jo sellaista, ettei muunsukupuolisuus olisikaan pelkkää larppausta, vaan myös biologinen fakta. Oikeat biologit tietysti tietävät paremmin, mutta pitävät enimmäkseen mölyt mahassaan, mikä siinä ilmapiirissä on ihan ymmärrettävää, joskin valitettavaa.

  Tom: Voi tietenkin, jos kyseinen muunsukupuolinen sattuu olemaan biologisesti nainen. Jos taas kysytään sitä, voiko biologisesti muunsukupuolinen tulla raskaaksi, niin vastaus on kyllä voi, vähän samaan tapaan kuin hobitit tai örkit voivat tulla raskaaksi:)

  MikkoK: Palataksemme Rypyn asiakkaaseen: Asiakkaan lapselle taitaa käydä niin, että hänet keskeytetään kirjaimellisesti leikkelemällä intersektionaalisesti palasiksi. Asiakkaallahan on oikeus omaan ruumiiseensa ja tätä oikeutta on nyt joku onneton loinen hänen vatsassaan vaarantamassa. Olisihan vallan sopimatonta, että muunsukupuolinen tuntisi äidinrakkautta!

  Hehee, tuossahan olisi jo aineksia jatko-osaan. Sellaistakin suunnittelin joskus, että Triggerström haluaisi abortin, koska oli käynyt ilmi että sikiö olikin valkoihoinen, mutta se ei taitaisi oikein tähän sopia.

  Mitä tuohon tulonjakomekanismiin tulee, niin siitä pitäisi kyllä piirtää ihan omakin sarjakuva. Sen verran härskiä on touhu kyllä. Saa nähdä keksinkö jotain. Stubbin ja Kataisen kommentit muistan kyllä mainiosti.

  KKi: No juu, tuolta kannalta enole asiaa ajatellutkaan. Mites jos naisolettettu helikopteri tuleekin raskaaksi. Synnyttääkö hän kokolailla terveen leivänpaahtimen?

  Näen jo sieluni silmillä iltalehtien lööpit:)

  VastaaPoista
 7. Terve! Ajattelin nyt esitellä itseni. Eli, olen 14 vuotias tyttö, tyttö syntyperältäni ja aina olen kokenut olevani tyttö. Näihin sarjiksiin kyllä olen jäänyt koukkuun ja tässä viikon sisällä olenkin kaikki saanut luettua. Itse olen sitä mieltä että Suomessa kohta ajaudutaan täystuhoon tätä menoa. Itse kyllä olen suvaitsevainen kaikkia sukupuolia ja vegaaniuttakin kohtaan mutta maahanmuuttajat ja turvapaikanhakijat menee kyllä ihan yli. Ei heissäkään mitään pahaa ole mutta kyllä Suomen ensin pitäisi hoitaa omat asiansa kuntoon ennen kuin lähtee vielä ylimääräisiä tänne hakemaan. Mielenterveys itsellä ei ihan kunnossa ole ollut ja 12 vuotta täytettyäni olenkin ollut yhteensä 10 kertaa osastolla joista 7 kertaa akuuttiosastolla eli 2vko nopealla aikavälillä järjestettävällä jaksolla, kaksi kertaa taistelin sen 3viikkoon. Akuutille kun menee niin toisaalta kaikki ovet on lukittuna, nuorten osastolla myös vessanovet mutta onneksi huoneen ovesta saa itse päättää. Sitten olen ollut myös lasten 5vko suunnitellulla osastojaksolla kerran ja nuorten 2vko päiväosastojaksolla (ma-to 8.30-15.00) kerran sekä tietenkin nuorten 5vko päiväosastolla (ma-pe 8.30-15.00) Aina olen osastoa kaivatessani sen avun saanut ja olenkin ikuisesti kiitollinen varsinkin hoitajille. He raatavat pienipalkkaisessa työssä 3 vuoron työtä (aamuvuoro, iltavuoro, yövuoro) ja sitten vielä antavat tukea ja kuunteluapua nuorille. Kunnioitettava suoritus. Kuitenkin, mielestäni pitäisi resursseja siirtää tuohon mielenterveystyöhön vaikka sieltä turvapaikanhakijoiden vastaanottotiskiltä. Mitä olen tarinoita osastolla ollessani kuullut, kaikilla ei prosessi mene yhtä hyvin kuin minulla. Osa monta kertaa on hakenut apua ja sitten kun viimein toteaa ettei jaksa niin kyllä siinä vaiheessa ambulanssia kiinnostaa hakea osastolle pakkohoitoon suoraan itsemurhaa toteuttamasta. Kuukausi aiemmin on kriisipuhelimeen soittanut että auttakaa nyt helvetti joku, mä en jaksa enää tätä paskaa. Ilmoitus tulee että pistetään sut tohon jonoon niin katotaan 6kuukauden päästä mikä on tilanne, jos tuntuu vielä näin pahalta niin soittelethan tänne. Kyllä se siitä. Itse olin ikäänkuin harmaalla alueella noin vuoden kun täytin 13vuotta. Sitten pistettiin jonoon hoitotiimiä odottamaan. Eipä siinä vuoden aikana ku 4 akuuttijaksoo ja 2 päiväosastojaksoo (2vko ja 5vko) ollu että näin mainiosti se vuosi meni. Tällä hetkellä vointi paljon parempi ja aika tasainen sopivan lääkityksen ansiosta. 8luokkaa sain viime lukuvuonna hyvin vähän suoritettua. Ja sitten leikataan mielenterveyden- ja terveydenhuollosta kun halutaan turvapaikanhakijoiden asemaa parantaa.

  Eikä sovi unohtaa sitä kiellettyä, rasistista tosiasiaa että suurin osa afrikkalaisista neek... Eikun siis hyvin pigmenttisistä ovat suomalaisella mittakaavalla äo tilastoiltaan vähintäänkin lievästi kehitysvammaisia. Siinähän sitten yrität nee... Siis tummaihoisia opettaa että ei raiskauksia. Ei varastelua. Ei turhanpäiväisiä tappeluita. Ei riidanhaastoa. Eikä tyttöjen silpomista. Tämä maahanmuuttajataustainen sitten kysyy, mikä on rangaistus tällaisesta käytöksestä. Noh, ei niitä tummaihoisia niin helposti rankaista kuin kantasuomalaisia. Sehän olisi RASISMIA! Ei hyvää päivää. Mille vuosituhannelle minäkin olen syntynyt? No väärälle. Olen tietyn ajan myös kasvissyöjänä ollut mutta sen tein ihan itseni takia, en saadakseni muiden hyväksynnän.

  Parempaa maailmaa toivoo hiljainen

  VastaaPoista
 8. Terve Hiljainen, ja kiitos kommentistasi. Ihan alkuun haluan toivottaa sinulle voimia ja jaksamista. Olet nähtävästi nuoresta iästäsi huolimatta ehtinyt kokea kaikenlaista ikävää. Mukava kuitenkin kuulla että vointisi on nyt parempi. Hauska myös kuulla että sarjakuvani ovat sinulle mieleen. Varsinaisestihan minä en ole tarkoittanut näitä ihan noin nuorille, ja suurin osa lukijoistani lienee miespuolisia 30-60-vuotiaita. Vaikutat kuitenkin kyllin fiksulta ymmärtämään mistä sarjakuvissani on kyse, ja mistä niissä ei ole.

  Mitä mielenterveyspalveluihin suunnattuihin resursseihin tulee, niin tilannehan on jo pitkään ollut se, että niitä on surkean vähän. Eikä tilanteeseen näyttäisi olevan luvassa minkäänlaista parannusta. Sillä päättäjillämme on toisenlaiset prioriteetit, joista ehdottomana ykkösenä on tietysti Afrikan/Lähi-idän turvapaikanhakijat. Ja niinkuin viime päivinä olemme saaneet huomata, niin aika kevyesti tuonne EU:n suuntaankin ollaan halukkaita lapioimaan miljarditolkulla rahaa. Toivokaamme, että tähän tilanteeseen tulisi joskus muutos, mutta tällä hetkellä ei kyllä hyvältä näytä.

  Parempaa maailmaa toivoo myös Reijo

  VastaaPoista
 9. Onhan tuolle raskaudelle olemassa aivan luonnollinen selitys: raskaana olevalla muunsukupuolisella henkilöllä on yhteinen ominaisuus naisen kanssa: hänkin voi saada lapsia.
  Aivan samalla logiikalla muunsukupuoliset miehen näköiset munalliset voivat kyetä saamaan raskaaksi naisia ja sopivia muunsukupuolisia. Ja tämä ilmiö on lisääntymässä, koska todellisten miesten määrä on aivan ilmeisesti romahtamassa.

  VastaaPoista
 10. Terve Veijo, ja kiitos kommentistasi. Tuota selitystä en tullut edes ajatelleeksi. Saa nähdä millaisia selityksiä vielä saammekaan asian tiimoilta kuulla sitä mukaa kun postmoderni typeryys valtaa alaa biologialta. Tuo mitä sanoit todellisista miehistä pitää valitettavasti paikkansa. Voi tietysti olla, että jokunen löytää sisäisen toksisuutensa siinä vaiheessa kun paska osuu tuulettimeen, mutta sen me näemmä vasta sitten.

  VastaaPoista
 11. Terve. Olisiko tähän reaali maailman hulluun touhuun paikallaan, jotta ryppy menisi näyttämään neuvottelun mallia? Ettei tulisi lapsille ja lasten lapsille ns kurjuutta. Jonka sijaan esim etelän maat juhlivat. Ja nauravat matkalla pankkiin. Veroja ei maksella, kun ei jakseta Maksellaan me suomalaiset nousevia veroina ja syödään vaikka vähemmän. Itselläni on italialainen ystävä joka on yrittäjä. Ihmetteli Suomen tyhmyyttä. Mutta kauppa se kuviteltu vauraus johtuu siitä, että mainostetaan meikäläisiä maailman onnellisin maksu kansaksi. Ja kuvittelevat, jotta täällä kaikki ajaa Mersulla ja lomakämpät on vaikkapa Havaijilla. Suututtaa niin lasten puolesta.

  VastaaPoista
 12. Kannatti lukea*, koska lukeminen kypsytti mieleen varmuuden,että ihan sama onko partneri muunsukupuolinen, kunhan reagoi naisen tavoin ja naisen "tavaralla". Vähän harmittaa, kun ei ole tullut kysyttyä niiltä lukemattomilta parittelukumppaneilta, että tuntevatko ne olevansa naisia, vai jotain muuta. Kaikilla on kylläkin ollut fyysiset kelpoedellytykset kokea olevansa nainen. Ja ajanhenkeen sopivasti peräti monikulttuurinen otos kyseessä!

  *(lukeminen kannattaa aina/ superhetero J.Donner)

  VastaaPoista
 13. Terve Unknown ja Kilttimies, ja kiitos kommenteistanne.

  Unknown: Kyllähän Ryppy olisi noissa neuvotteluissa tiukkana ollut. Kai tässä suututtaa vähän itsekutakin, noita velkoja kun maksavat vielä lastenlapsetkin. Ja sehän on selvää, että nyt kun tästä saatiin ennakkotapaus, niin näitä tukirahoja tulee kyllä virtaamaan jatkossakin.

  Kilttimies: Perhana, nyt kun asiaa mietin, en enpä tuosta muunsukupuolisuudesta hoksannut itsekään ikinä keneltäkään kysyä, vaan ihan biologia-olettamalla mentiin. Voisin tietysti puolustautua sillä, että oma sinkkuaikani ajoittuu 2000-luvun alkuun, jolloin postmoderni ajattelu ei ollut vielä näin pitkällä, mutta ei se näinä kulttuurivallankumouksen aikoina taida puolustukseksi kelvata.

  VastaaPoista
 14. Sen verran mitä näitä muunsukupuolisia on julkisuudessa nähty, he ovat kyllä kaikki olleet selvästi tunnistettavissa naispuolisiksi. Sen ääneen lausumisesta seuraisi toki se kuuluisa kirkuva taisteluhuuto:
  "Did You just assume my gender?!!"

  No, palkitussa, tositapahtumiin perustuvasssa elokuvassa "Boy's Don't Cry" päähenkilö koki olevansa jotain muuta kuin mitä todellisuudessa oli. Dramaattisessa totuuden etsinnän kohtauksessa hänet nostettiin seinälle, vedettiin housut alas ja katseltiin porukalla hänen pimpsaansa.
  Tarkemmalla, lääketieteen puolelle menevällä tutkimuksella oltaisiin myös löydetty kohtu ja munasarjat, ja vielä syvemmältä XX-kromosomi.

  Mutta joo, nämähän ovat vain biologiaa, joka voidaan pyyhkäistä sivuun, kun tunteista puhutaan. Ovathan tunteet ja tuoksut tärkeä asia, ei niitä saa julman ja kylmän järkevästi sivuuttaa!

  Siitäkö se sitten johtuukin tämä "muunsukupuolisten" tosiasiallinen naispuolisuus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minäkin olen pannut merkille, että valtaosa näistä "muunsukupuolisista" ovat naisia. Siinä olet myös oikeassa, että eihän sitä saa toki ääneen mennä sanomaan, vaan larppaajan uniikkia kokemusta sukupuolestaan tulee aina muistaa kunnioittaa. Muunsukupuolisuusteemalla muuten jatketaan seuraavassakin sarjakuvassa.

   Poista