tiistai 9. huhtikuuta 2019

RYPPY EDUSKUNTAAN


Niinkuin kuvasta näkyy, Ryppykin päätti vielä viime metreillä lähteä mukaan vaalitaisteluun. Agendalla on mm. humanitaarisen maahanmuuton lopettaminen, julkisen sektorin akateemisten suojatyöläisten vähentäminen, talouden saattaminen kestävälle tolalle sekä yleensäkin Suomen nostaminen siitä henkisestä alennustilasta, johon se on viime vuosikymmenten aikana ajettu. Me täällä R&R-blogin toimituksessa toivomme tietysti kaverille menestystä vaaleissa.

Ryppyä voi kuitenkin äänestää vain Pertinmaalla. Ne lukijat, jotka asuvat Pertinmaan vaalipiirin ulkopuolella, joutuvat äänestämään toisia ehdokkaita. En ala neuvomaan teitä äänestysasioissa, mutta esitän sellaisen hurskaan toiveen, että muistaisitte ainakin äänestää, meni äänenne sitten Pimeyden voimilleJärjestelmäpuolueelle tai vaikkapa tälle osastolle.

15 kommenttia:

 1. No perskeles. Jos asuisin Pertinlaaksossa niin ääni lähtisi Rypylle ilman muuta. Nyt joutuu tyytymään toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon. Ja se ei todellakaan ole Järjestelmäpuolue.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Juu, enpä voi minäkään Ryppyä äänestää. Täytyy toivoa, että miehellä on Pertinmaalla tarpeeksi kannatusta. Meidän huushollista lähti jo kaksi ennakkoääntä, ja nekään eivät menneet Järjestelmäpuolueelle.

  VastaaPoista
 3. Pertinlaksoon menee minunkin ääneni, tälle osastolle tai järjestelmäpuolueella käännän selän. PS ja Ryppy vaalivoittoon tuumii Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Pertinlaaksossa näkyy olevan muusta Suomesta poikkeava vaalikäytäntö? Muuta Suomea koskeva vaalilaki kun käskee aloittamaan ehdokkaiden numeroinnin kakkosesta. Peruja muinaisesta äänestystavan muutoksesta. Johonkin 20-luvulle asti (en oo ajankohdasta ihan varma) näet vaalilippu oli ehdokaslista, johon äänestäjä veti valitsemansa nimen kohdalle "punaisen viivan". Ihan oikeasti punaisella kynällä. Kun siirryttiin nykyiseen tapaan antaa lipussa ehdokkaan numero, haluttiin varmistaa, että kukaan ei vedä tyhjään rinkiin ymmärtämättömyyttään viivaa - siis ykköstä.

  Mutta juu, kyllä Ryppy ja Perssuomalaiset ansaitsisivat ääneni, jos olisi mahdollista. Oikeastaan Ryppy voisi saada Eduskunnan kaikista paikoista 199. Se viimeinen sopisi vaikka Pekka Haavistolle, josta tulisi näin Eduskunnan puhemies - joka tavan mukaan ei osallistu äänestyksiin.

  Achtung

  VastaaPoista
 5. Ja Rypylle eduskunta-asuun iso pinssi: Rypyn ääni haisee hyvälle!

  VastaaPoista
 6. Kyllä Ryppyä äänestäisin, mutta se ei ole mahdollista, joten täytyi tyytyä toiseen vaihtoehtoon ja se ei todellakaan ole järjestelmäpuolue.

  VastaaPoista
 7. Terve Huru-ukko, Achtung, Veijo ja Krypta, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Toivotaan Rypylle ja Pimeyden voimille veret seisauttavaa vaalivoittoa.

  Achtung: Juu, Pertinlaaksossa on omat käytännöt. Tiesin kyllä ehdokkaiden numeroinnin alkavan kahdesta(en tosin tiennyt miksi, kiitos selvennyksestä), mutta ajattelin, että Ryppy on niin ykkösjätkä että numero uno kuuluu hänelle ilman muuta.

  Veijo: Heh, joo, Rosan legendaarinen pinssi:) Itse asiassa Pertinlaaksossa puhutaan, että Rypyn hengitys ei haise kovinkaan hyvälle. Johtuneeko sitten kaverin kroonisesta alkoholiongelmasta;)

  Krypta: Jep, täälläkin toivotaan Järjestelmäpuolueelle oikein perusteellista selkäsaunaa. Parhaassa tapauksessa sillä voisi olla jopa tervehdyttävä vaikutus.

  VastaaPoista
 8. Jos pääsisin ehdolle, niin mun lupaus olisi, että: Kaikki Veellä alkava verottomaksi ja vapaaksi. Mutta Rypylle voimia taistoon.

  VastaaPoista
 9. Terve Korpisoturi, ja kiitos kommentistasi. Saman lupauksen voisin tehdä minäkin. Eiköhän Ryppy nohevana kaverina hoida homman kotiin.

  VastaaPoista
 10. Olen yrittänyt bongata sitä pääpersiissä toikkaroivaa suvakkia puolueiden ehdokaslistoilta, tuloksetta. Kovasti on kuvissa samankaltaisia, mutta ei häntä itseään. Onko hänellä niin tiukka kontrahti sarjakuvassasi, että ei polpon eikä demlankaan kujein ole saatu esim. demareiden listoille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No perhana, tuossahan olisikin ollut ideaa. Kyllähän suvaitsevaistokin tarvitsisi itsensä näköisen ehdokkaan. Pitää katsoa jos vielä ehtisi piirrellä ennen vaaleja. Ongelmana vain on, että kyseisellä hahmolla ei ole vielä nimeä.

   Poista
 11. Itse äänestin ennakkoon erästä pitkätukkaisen ituhipin näköistä metallimusiikista pitävää wanhan kunnon ajan liberaalia.

  ...Taas huomasin kovin myöhäisessä vaiheessa merkinnän ilmestymisen interwebbiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen tietäväni mitä ehdokasta tarkoitat. Mikäli olen oikeassa, on kyseinen kaveri sellainen jota itsekin voisin äänestää. Siis siinä tapauksessa, että kuuluisin samaan vaalipiiriin.

   Poista
 12. Ryppyä voi äänestää vain Pertinmaan vaalipiirissä ja Jussi Halla-ahoa vain Helsingin vaalipiirissä.
  Koska en asu kummassakaan, meni ääneni ennakkoon Perussuomalaisten ehdokkaalle, jota äänestin edellisvaaleissakin ja joka on mm. ääneni suomalla mandaatilla edustanut mm. minua luottamukseni arvoisesti kuluneet neljä vuotta.
  Mikään ei viittaa siihen, etteikö hän tekisi samoin seuraavatkin neljä vuotta.

  Mistä tulikin mieleen, että Jytkyvaalien ja Jatkojytkyvaalien alla Jussi julkaisi listan hyvistä PS:n ehdokkaista, joita hän äänestäisi mikäli asuisi heidän vaalipiirinsä alueella.
  Näiden vaalien alla ei tällaista suosittelulistaa ole tainnut tulla? En ole ainakaan onnistunut sellaista missään näkemään.

  VastaaPoista
 13. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Minäkään en asu Pertinmaan enkä Helsingin vaalipiirissä, ja päädyin myös äänestämään samaa persuehdokasta kuin edellisissäkin vaaleissa. Mitä Halla-ahon listaan tulee, niin mietin ihan samaa. Mahdollisesti hänelle jäi viime listasta vähän paha maku suuhun. Siellä kun oli(mikäli oikein muistan) tyyppejä, jotka sitten myöhemmin päätyivät Sinisiin. Toisaalta, ehkä listalle ei näissä vaaleissa ole Soinin & Kumppaneiden petoksen jälkeen samalla lailla tarvettakaan. Siinä kun taisi jo jyvät erottua akanoista.

  VastaaPoista