torstai 26. huhtikuuta 2018

RYPPY ELÄINLÄÄKÄRINÄ OSA II

Tämänkertainen sarjakuva on jatkoa viime viikolla julkaistuun Ryppy eläinlääkärinä-pätkään. Kannattaa vilkaista se ensin, mikäli on vielä lukematta.


15 kommenttia:

 1. Vaikka joku vihreä ehkä triggerströmiröityy kommentistani niin totean silti että eläinten hyvinvoinnin eteen on joskus tehtävä raskaitakin ratkaisuja. Kyllähän eläinten hyvinvointi on sentään meidän kaikkien yhteinen asia…

  VastaaPoista
 2. Vikassa ruudussa repes :) Sarjakuvataide on kyllä avartavaa, kiitos :)

  VastaaPoista
 3. On ihan inhimillistä kyetä uhraamaan yhteisen hyvän vuoksi joku muu.

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö, JI, Tom ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Näin on. Rypyn kommentti oli ehkä aika tyly, mutta eipä sekään olisi oikein, että viaton luontokappale joutuu kärsimään ja kuolemaan omistajansa typeryyden seurauksena. Toisaalta Triggerström on tyyppinä sen verran ärsyttävä, että mahtaisiko tuo ratkaisu järin raskas ollakaan?

  JI: Kiitos itsellesi. Mehän täällä R&R-blogin toimituksessa pyrimme nimenomaan avartamaan lukijoidemme mieliä, vaihtelevalla menestyksellä;)

  Tom: Niinhän se on. Ja Triggerströmin uhraaminen yhteisen hyvän vuoksi on sekä inhimillistä, että myös äärimmäisen helppoa:)

  VastaaPoista
 5. Koira on todella huonossa kunnossa! Se ei reagoi tri Rypyn parantavaan ohjeeseen edes ilmeellään, saati sitten riemukkaalla kiljahtavalla haukulla. Vai jäiköhän mahdollinen seitsemäs ruutu polpon vihapuhesatimeen?
  Koiralle voisi parantumisen jälkeen antaa vaikka kutsumanimenkin, esim. Matso T.

  VastaaPoista
 6. Terve Veijo ja kiitos kommentistasi. Niin, koirahan on tietysti kestävän kehityksen tofupallerokuurin jäljiltä erittäin huonossa jamassa. Tarinahan jää myös sikäli auki, että päätös lopettamisesta jää tietysti herra Triggerströmin harteille. Voisihan tätä tarinaa toki vielä jatkaa, mutta seuraavasta osasta tulisi joko todella tylsä tai sitten äärimmäisen brutaali, riippuen miehen päätöksestä.

  VastaaPoista
 7. Krunts, ronks, skrriik, kolinkolin, shhhssss, äymmmäääämmm, slopppsloppploiskis..Ai mitä noi on? No ne on ääniä jotka kuuluvat oletetun ajukopasta, eli päästä, kun siellä rattaat pyörivät tyhjää ja yrittävät saada jonkin sortin kytkentää aikaiseksi. Herra Triggeströmillä tuo vaihe oli jo lähellä onnistumista, kun hän totesi että koira olis ollut halukas lihallisiin iloihin, kuten myöskin herra, mutta rouva oli tylynä, ei kummallekkaan. Rypyn viimeinen toteamus on kyllä osuva ja pienentäisi toteutuessaa huomattavasti yleistä "luonnon rasitusta". Tai jotain. Arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 8. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Naisoletettu Triggerström taitaa kyllä olla niin pahasti ajan hengen mädättämä, että toivoa parantumiselle ei varmaankaan ole. Hänen miehensä sen sijaan vaikuttaisi vielä horjuvan Voiman pimeän ja 'hyvän' puolen välillä. Aika näyttää miten käy, ellei hän sitten jää yhdeksi R&R-blogin lukuisista kertakäyttöhahmoista. Vaan on se hyvä, että tätä blogia lukevat vain jo valmiiksi nuivat ihmiset. Tuo Rypyn repliikki viimeisessä ruudussa nimittäin voisi saada jonkun 'hyvän ihmisen' triggeröitymään hyvinkin voimakkaasti:)

  VastaaPoista
 9. Tai jonkun horjuvan, kuten herra Triggeström, ehkä, sanon ehkä, avaavan silmänsä ja käätyvän tätä hulluutta vastaan. Sitä odotellessa; en pidätä hengitystä..
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 10. RK!
  Pelasta herra Triggerström koirineen. Molemmat mielenkiintoisia hahmoja, jotka oikeassa ryppyreikäin seurassa varmasti viihdyttävät tempuillaan meitä lukijoita.

  T: nimimerkki 4koiraa&2kissaa

  VastaaPoista
 11. Terve Huru-ukko ja Veijo ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: En minäkään hengitystä pidätä, tuo happi kun minulle kovasti tarpeellista. Mutta jos sellainen ihme kuitenkin sattuisi, niin toivottaisin toki tervetulleeksi joukkoon nuivaan.

  Veijo: Laitetaan harkintaan. Kenties maltillisemmalle suvakille saattaisi vielä olla käyttöäkin. Tuo koira taas on sen verran sympaattinen, etten siitä mielelläni luopuisi. Muuten, kun tuota edellistä sarjakuvaa piirsin, niin meinasin ensin käyttää tätä koiraa. Päädyin kuitenkin piirtämään uuden, ja hyvä niin.

  T: nimimerkki 1 kissa

  VastaaPoista
 12. Tästä tuli mieleen ehkä lievästi off-topicina mutta aihepiiriin toki liittyen vitsi menneiltä vuosikymmeniltä:

  Kunnanlääkäri ja eläinlääkäri istuivat iltaa spiritus fortiksen kera ja kehkeytyi väittely, kumman ammatti onkaan vaativampi. Kunnanlääkäri muistutti olevansa vastuussa ihmiselämästä. Eläinlääkäri kontrasi kunnanlääkärin potilaiden voivan kertoa mikä heitä vaivaa ja miten, kun taas hänen on oltava ainoastaan ammattitaitonsa varassa.

  Seuraavalla viikolla eläinlääkäri sairastui vuoteenomaksi. Kunnanlääkäri saapui tapaamaan häntä kotikäynnille:
  "Mikäpä vaivaa ja miten?"
  "Ammuu!"
  "Juuriko noin?"
  "Ammuu!"
  "Sehän on aika paha juttu se...?"
  "Ammuu!"

  Kunnanlääkäri kirjoitti reseptin ja antoi sen eläinlääkärin vaimolle saatesanoin:
  "Antakaa tätä annostuksen mukaan kaksi viikkoa, ja ellei parane kutsukaa teurastaja."

  VastaaPoista
 13. Terve QK ja kiitos kommentistasi. Aika paha:) Tuota en ollut kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on lievempikin versio:

   Autonasentaja julisti kirurgille:
   "Sanonpahan vaan, että tämä minun työni on muuten vähintään yhtä vaikeaa ja vaativaa kuin sinunkin!"
   Kirurgi tähän:
   "Jos olet todella tuota mieltä, voitko näyttää minulle miten korjaat moottorin sen ollessa käynnissä?"

   Poista
  2. @ Qroquius, tai kuten eräässä toisessa vitsissä. Keinosiementäjä (seminologi) opetteli uuden ammatin ja aloitteli automönttööriksi. Kouluttaja kehui kovin tyyppiä, ensimmäinen remonttireiska jonka näen säätävän auton venttiilienvälykset pakoputken kautta :-)

   - Soomepois Eestist -

   Poista