maanantai 25. syyskuuta 2017

SUUNTA MUUTTUU


Inspiraation tähän tuotokseen sain tästä Iltalehden uutisesta. Täytyy todeta, että jollei kyseessä olisi Simon Elon kaltainen kaksinaamainen selkäänpuukottava nilkki, niin miestä kävisi melkein sääliksi.

11 kommenttia:

 1. Sinisellä tulevaisuudella on nyt sama ongelma kuin Muutospuolueella on ollut. Eli se, että kansalaisia kiinnostaa ennen kaikkea sellainen kysymys, että saako heidän äänestämänsä puolue ehdokkaita läpi.

  VastaaPoista
 2. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Se on kyllä yksi heidän ongelmistaan, mutta ei suinkaan ainoa. Tämä on tietysti jälkeenpäin jossittelua, mutta olisikohan ollut mamukriittiselle liikkeelle pidemmän päälle parempi, jos Halla-aho olisikin alunperin liittynyt Muutos-puolueeseen? Tuollaiset puolueen hajoamiset kuitenkin ovat haitaksi molemmille osapuolille. Nythän persujen kannatus on lievässä nousussa, mutta ei se ole lähelläkään sitä mitä se voisi olla.

  VastaaPoista
 3. Noh, olisi Halliksen mielestäni kannattanut alun perin liittyä Muutokseen. Sitten olisi ollut kaksi maahanmuuttokriittistä puoluetta, jotka olisivat piiskanneet toisiaan yhä parempiin suorituksiin. Jabba olisi joutunut myös olemaan hiukan maahanmuuttokriittisempi. Ja anteeksi monille ihmisille, en haukkumasanalla viittaa mitenkään yleisesti lihaviin ihmisiin, jollainen itsekin muuten jossain määrin olen.

  VastaaPoista
 4. Olet varmaankin oikeassa. Ja mitä Jabbaan tulee, niin kyllähän moni varoitteli jo paljon ennen vuoden 2011 jytkyä, että sitä miestä kiinnostaa vain hillotolpat. No, ensi kesänä hän luultavasti sellaisen äärelle pääsee. Muilla sinisillä voikin sitten olle vähän hankalampaa.

  VastaaPoista
 5. Minun mielestäni uuvatit ja muutospuolue ovat kyllä täysin kaksi eri asiaa. Muutospuolue pyrki saamaan aikaan jotain hyvää, mutta se epäonnistui koska aika ei ollut sille kypsä ja puolueessa tehtiin tiettyjä virheitä mitä tietysti ei toimintaansa aloittavassa puolueessa voida välttää. Uuvatit puolestaan pyrkivät kaappaamaan puolueen takaisin soinilaisille täysin välittämättä siitä, minkä vuoksi ihmiset olivat persuja kannattaneet. Pitkässä juoksussa ajatellen oli hyvä että Halla-aho pysyi persuissa, sillä nyt meillä on tarjolla oikea kansallismielinen vaihtoehto. Valmis puolue, valmiit kansanedustajat ja valmis koneisto. Kommentillani ei ole tarkoitus mollata muutospuolueen ihmisiä. Heillä oli hyvä yritys.

  VastaaPoista
 6. Oisko se kasa Suomi Ensin liikkeeltä pöllityt kannattajakortit? Pääasia että eivät kadonneet. Sitä paitsi alkaa olla korttien keruulla kiire; vesi yltää jo think tankiin.

  VastaaPoista
 7. Terve Yrjö ja Veijo, ja kiitokset kommenteistanne.

  Yrjö: Juu, en minäkään siinä mielessä lähtisi noita puolueita vertailemaan. Uuvatit edustavat juuri sitä, mikä tämän päivän politiikassa on pielessä, eli hillotolppa ajaa kaiken edelle. Uuvatit eivät oikeastaan eroa kokoomuksesta tai kepusta muuta kuin kannattajalukujen perusteella. Muutoksen ja Halla-ahon välirikossa oli mielestäni harmillista se, että Muutos-puolueeseen jäi paljon hyviä tyyppejä, jotka sitten puolueen pienen kannatuksen takia eivät päässeet vaikuttamaan asioihin. Esim. Jari Leinon kaltaisille tyypeille olisi mielestäni tarvetta tämän päivän politiikassa.

  Veijo: Joo, kyllähän tuo korttien keruu alkaa vaikuttaa jo aika surkuhupaisalta. Ja kuinkahan käy kannatuksen sitten kun Timosaurus lähtee suojatyöpaikkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Timosaurus? Poliitikkojen paksunahkaisimmille täytyisi pystyttää luonnonoikkutieteellinen museo, Ahvenanmaalle? Lounasravintola on jo olemassa Iisalmessa.
   Pohjoisen länsirajalle olisi geenikopiop rajasauruksesta omiaan https://www.newdinosaurs.com/rajasaurus/
   Pääministerisaurus: https://www.newdinosaurs.com/tyrannotitan/
   Uuvattien sukua: https://www.newdinosaurs.com/irritator/
   Simonelosaurus: https://www.newdinosaurs.com/nanotyrannus/
   Toukosaurus: https://www.newdinosaurs.com/sinraptor/

   Poista
  2. Timosauruksen voisi ainakin minun puolestani museoida.

   Poista
 8. Ykä on tietysti oikeassa. Omasta puolestani sanoisin, että Siniseen tulevaisuuteen ei päde seuraava hieno puhetaidon mestarinäyte:

  "Meidän on marssittava tuohon ansaan avoimin silmin, rohkeina mutta tietäen että meillä ei paljon toivoa ole. Sillä arvon ylimykset, niin voi käydä että me tuhoudumme täysin mustassa taistelussa kaukana eläviltä mailta; niin että vaikka Barad-dûr kukistettaisiin, me emme elä uutta aikaa näkemään. Mutta näen että tämä on velvollisuutemme. Ja parempi niin, kuin tuhoutua kaikesta huolimatta - kuten varmasti käy jos istumme täällä - ja tietää kuollessaan että uutta aikaa ei tule."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä päde kyllä. Ohjenuorana tuntuisi olevan pikemminkin 'Après nous le déluge'.

   Poista