perjantai 16. kesäkuuta 2017

ARVOPOHJA


Lukijoille tiedoksi, että olen päättänyt alkaa julkaisemaan myös tämänkaltaisia piirroksia blogissani. Välillä nimittäin saan ideoita, joita on hankala tai mahdoton toteuttaa sarjakuvamuodossa. Tällä tavoin nekään eivät joudu hukkaan. Tarkoitus on kuitenkin pysytellä ensisijaisesti sarjakuvien parissa. Ensimmäisen piirroksen pohjaideasta kiitokset Yrjöperskeleelle.

14 kommenttia:

 1. Melkein sanoisin, että Sauli "aktiivinen katuminen" Niinistö puuttuu kuvasta.
  Mahtaisko näistä olle pisnekseksi ensi vaaleissa?
  Lisäis aina 4:ksi jonkun oman vaalipiirin "arvopohja"-kansanedustajan?
  Tai ihan noinkin postikorttina joka kotiin ennen vaaleja?

  VastaaPoista
 2. Niin kuin blogini puolella jo totesin, niin nämä tällaiset ovat piristävä lisä niin että ei kun lisää vaan. Ja tässä nimenomaisessa tapauksessa yksi kuva todellakin kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

  VastaaPoista
 3. Terve Anonyymi ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Ano: Juu, en varsinaisesti mikään Sauli-fani ollut aiemminkaan, mutta kyllähän miehen pisteet vähän laskivat tämän teatterin yhteydessä. Postimerkki-idea olisi kieltämättä ihan hauska, ja neljännen tyypin lisääminenkin kävisi melko helposti.

  Yrjö: Kiitosta vaan, eiköhän näitä ole lisääkin luvassa. Muutamia ideoita on jo päässäkin, mutta seuraavaksi olisi tarkoitus tehdä taas sarjiksenpätkä.

  VastaaPoista
 4. Minäpä luulen, että tässä parin vuoden sisällä vasta kusetus tehdään. Halla-aho taidettiin heivat juurikin siksi, että EU:sta on tulossa jotain todella jännää, jota Halla-ahon persut olisivat vastustaneet. Siksi tällainen operaatio ja paskapuhe arvoista.

  Kuka muuten oikeasti uskoo, että kokkareilla ja kepuleilla olisi muitakin arvoja kuin €uroilla mitattavia?

  VastaaPoista
 5. Terve KKi ja kiitos kommentistasi. Taidat olla oikeassa. Liittovaltiokehityksessä saattaa hyvinkin olla joku vaihe edessä ja tukipakettiakin taitaa olla luvassa. Sopii vaan toivoa, että kansalaiset muistaisivat sen myös ensi ek-vaaleissa. Sipilä ja Orpo jeesustelemassa arvoista on kyllä suorastaan irvokasta.

  VastaaPoista
 6. Suuri kiitos :)
  kansallisromantikko.fi

  VastaaPoista
 7. Tätäkin kannattaa vilkaista liittyen aiheeseen: uusivaihtoehto.co

  VastaaPoista
 8. Terve JI ja kiitos kommentistasi. Kiitos vaan itsellesi. Kävin vilkaisemaan tuo sivun, ja olihan se kyllä varsin osuva.

  VastaaPoista
 9. Tere Reijo.
  Kaikki mitä piirrät otetaan vastaan, ja joitakin kommentoinkin, ja joitakin en. Se etten ole kommenttia laittanut ei tarkoita ettenkö kuviasi olisi katsellut, se tarkoittaa vain sitä, että sitä tuntee itsensä niin pieneksi oivallustesi edessä, Ei niihin riitä meikäläisen järki mitään kommentoimaan. Niin kuin tämäkin. Kuva keroo kaiken oleellisen, meitä kstaan silmään, kovaa ja korkealta. Lisää näitä ja tietysti myös Rypyn & kumppaneiden seikkailuja.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 10. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Kommenttisi ovat aina erittäin tervetulleita, mutta ei kannata paineita ottaa. Kommentoi kun siltä tuntuu. Tästä kuvasta sen verran, että piirsin ensin sellaisen jossa Soini yksin kusee äänestäjän silmään, ja se liittyi tuohon Uusi vaihtoehto-touhuun, mutta Yrjön ehdotuksesta laajensin vähän pissaporukkaa ja vaihdoin tuon arvopohjatekstin. Onhan tämä aika räväkkää vittuilua, mutta härskiä oli kyllä Sipilän, Orpon ja varsinkin Timosauruksen toimintakin tässä farssissa.

  VastaaPoista
 11. Muistuttaisin vielä tässä, että (vaikka haluan edelleenkin kovasti seurata Rypyn ja Reiän seikkailuja) niin hyvälle yhden kuvan pilapiirtäjälle on kysyntää, varsinkin kuin Sisua, Saunaa ja Salmiakkia pitävä Thule näyttää olevan hyvin pitkällä keikkatauolla. Siis yleisönä pyydän sekä Ryppyä että näitä yhden kuvan juttuja.

  VastaaPoista
 12. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Eiköhän tässä molempia ole luvassa. Näitä yhden kuvan juttuja on mukava tehdä jo ihan vaihteenkin vuoksi. Niiden tekeminen on kuitenkin aika erilaista kuin sarjakuvien tekeminen, joten vähän opetteluvaiheessa tässä ollaan vielä. Vaan eteenpäin pyritään, aiheet tuskin loppuu kesken tässä hullunmyllyssä.

  Saa nähdä koska Thulen keikkatauko loppuu. Toivottasti jossain vaiheessa. Se kaveri on nimittäin osannut tehdä hyvinkin osuvia piirroksia.

  VastaaPoista
 13. Ei minuakaan haittaa se, että välillä olisi vain yhden ruudun pätkiä.

  VastaaPoista
 14. Terve Tom ja kiitos kommentistasi. Kiva kuulla. Niinkuin tuossa Yrjölle jo totesin, näitä on mukava tehdä vaihteen vuoksi. Jotain kuvia olen tehnyt aiemminkin tuohon sivupalkkiin, mutta ne ovat olleet vähän erilaisia.

  VastaaPoista