lauantai 14. tammikuuta 2023

RYPPY JA KOPONEN SAUNASSA OSA IV

 


12 kommenttia:

 1. Jotensakin sellainen fiilis mieleen hiipii kuluneita vuosikymmeniä miettiessä, että ollaankos sitä mentykin takapakkia, ja vielä aivan väärissä asioissa?

  VastaaPoista
 2. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Samanlainen fiilis on minullakin. Paljon on toki asiat muuttunut siitä kun minä olin lapsi, mutta melkoinen osa siitä selkeästi väärään suuntaan.

  VastaaPoista
 3. Tere pitkästä aikaa. Minun nuoruudessani sanottiin, silloin ihmisistä, jotka tuollaisia puhuivat, että ne on ihan löylynlyömiä, eli ei aivan olemassaolevassa todellisuudessa eläviä. Kansankielellä hulluja.
  Tänään he ovat edistyksen eturintamaa ja virhesiirtymän parhaita edustajia. Ja v...t sanon minä vaikka samariinin mukaanrassisiti olenkin. Tai ehkä juuri siksi. Valitettavasti.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Minulla on samanlaiset tuntemukset takapakista kuin Qroquius Kadilla ja Reijolla. Tuli vaan mieleen se, että aina kun tehdään noita tulevaisuuskuvitelmia niin tekniikan kuvitellaan kehittyvän paljon nopeammin kuin mitä tosiasiassa tapahtuu.

  VastaaPoista
 5. Terve Huru-ukko, Yrjö ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Juu, rasistejahan tässä ollaan jos Sannalta kysytään. Eipä siinä, ollaan sitten. Minulle tuo sana on menettänyt merkityksensä jo vuosia sitten.

  Yrjö: Tuli vaan mieleen se, että aina kun tehdään noita tulevaisuuskuvitelmia niin tekniikan kuvitellaan kehittyvän paljon nopeammin kuin mitä tosiasiassa tapahtuu.

  Noinhan siinä usein käy. Esim. tuossa Paluu tulevaisuuteen II-elokuvassa mentiin muistaakseni vuoteen 2015. Aika hurjaa olisi pitänyt kehityksen olla että tuollaiseen olisi päästy 25 vuodessa.

  Tom: Kai voisi mennä huonomminkin.

  Voisi tietysti. Ja todennäköisesti tulee vielä menemäänkin.

  VastaaPoista
 6. Yksi asia, joka heikentää mahdollisuutta ennustaa tulevaisuutta, on se, ettei tiedetä, mitä kaikkea keksintöjä tulevaisuus tuo tullessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin. Onhan olemassa esim. autoiluun liittyviä trendejä, mutta jos joku Pelle Peloton kehittäisi nyt jonkun vedellä kulkevan päästöttömän supermoottorin, niin siinähän menisi pelikenttä kokonaan uusiksi.

   Poista
  2. Mutta eihän sellaista vedellä käyvää moottoria voisi käyttää kun ne vedet ovat niiin saastuneita niiin saatuneita että. Sanovat virheihmiset eiku viheriätkö ne? Pitkin poikin vesiä lilluu roskalauttoja ja kalatkin täynnä mikromuovia siinä saatunessa vedessä uidessaan.
   Huru-ukko

   Poista
  3. No sehän on selvä että myrkynvihreät löytäisivät jotain ulistavaa tuostakin keksinnöstä.

   Poista
 7. Kyllä minäkin aikoinani innolla luin Hesaria ja katsoin Yleä. Silloin kun ne eivät vielä olleet Pravda ja Reporadio nykyisessä merkityksessä. Kaikki kehitys ei ole edistystä.

  Sähköbisnes on kyllä nykyisellään sellaista puhallusta että alta pois. Kilpailua lähinnä siitä, että kuka onnistuu kusettamaan kansalaisia taitavimmin.

  Tapsa vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sähköbisnes on kyllä nykyisellään sellaista puhallusta että alta pois. Kilpailua lähinnä siitä, että kuka onnistuu kusettamaan kansalaisia taitavimmin.

   Tuo on kyllä niin totta. Silloin kun minä omilleni muutin vuosituhannen alussa, maksoin sähköstä n.10€/kk, toki kämppäkin oli pieni. Sen jälkeen sähkön hinta on pikkuhiljaa noussut, mutta nyt siellä onkin vedetty iso vaihde silmään.

   Poista