torstai 17. marraskuuta 2022

RYPPY JA TUPAKKAKOPPI

 


16 kommenttia:

 1. Valkoinen kristinuskotaustainen lihaa syövä heteromies, jonka harteilla ovat maailman synnit. Culpa mea!

  VastaaPoista
 2. Kyllähän Ryppy on oikeassa. Ja kaikesta huolimatta se valkoinen heteromies pitää esim. Suomen pystyssä. Kiitosta saamatta. Tuli vaan jutun ympäristöstä hieman off-topicina mieleen että minä olen ehtinyt matkustaa junissa joissa ei ollut edes tupakkakoppia vaan erilliset tupakkavaunut. Saattoihan olla niin, että jos konduktööri ei itse tupakoinut niin lippujen tarkastaminen oli niissä vaunuissa varsin tympeää hommaa.

  VastaaPoista
 3. Tämähän on vain omaa syytämme.
  Mitäs olemme tällaisia munattomia vätyksiä, jotka antavat kaikkien hyppiä silmilleen.

  VastaaPoista
 4. Terve Tom, Yrjö ja QK, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Mea maxima culpa!

  Yrjö: Ja kaikesta huolimatta se valkoinen heteromies pitää esim. Suomen pystyssä. Kiitosta saamatta.

  Kyllä. Ja taitaapa siinä käydä niinkin, että kun tämä nykyinen utopia romahtaa omaan mahdottomuuteensa, niin valkoinen heteromies pyydetään paikalle siivoamaan sitä sotkua.

  Tuli vaan jutun ympäristöstä hieman off-topicina mieleen että minä olen ehtinyt matkustaa junissa joissa ei ollut edes tupakkakoppia vaan erilliset tupakkavaunut. Saattoihan olla niin, että jos konduktööri ei itse tupakoinut niin lippujen tarkastaminen oli niissä vaunuissa varsin tympeää hommaa.

  Minä en tupakkavaunuja ehtinyt kokea, mutta junien tupakkikopit(joita ei kai ole ollut olemassa enää vuosiin) muistan hyvinkin. Ja muistan minä senkin, että vielä 80-luvun lopussa tupakkimiehellä oli aika mukavasti lebensraumia. En välttämättä ihan siihen meininkiin haluaisi palata, mutta mielestäni näissä myöhemmissä tupakkimiehen kurmottamistouhuissa on menty ihan liian pitkälle.

  QK: Valitettavasti sinä olet täysin oikeassa. Emmehän me muuten tässä tilanteessa olisi.

  VastaaPoista
 5. Muistan hyvinkin ne tupakkavaunut, niihin sopi aina istumaan ilman paikkalippuakin. Ne muut ns. savuttomat vaunut oli monesti loppuunmyytyjä, vaan tupakkavaunuun sopi aina. Olihan niissäkin joskus ahdasta, ainakin silloin kun ne ns. savuttomat, vai sanoisinko avuttomat tunkivat tupakalle sielä avuttomien puolelta. Makuuvaunuiisakin sai omassa hytissä polttaa jos oli varannut sellaisen tupakoitsija makuuhytin.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 6. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Täytyy sanoa, että kyllä on tupakkimiehellä ollut ennen vanhaan oikein kissanpäivät. Milloin muuten näitä tupakkavaunuja on vielä ollut? 1970-luvulla, 1980-luvun alussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokoneessakin sai takaosassa vielä keväällä 1987 tupakoida. Mentiin Hellzingistä lomaretkelle Marbellaan ja takaosostossa paloi rööki..

   Poista
  2. Ohhoh, tämä olikin uutta tietoa. Tiesin kyllä että lentokoneissakin sai aikoinaan tupakoida, mutta luulin sen päättyneen jo paljon ennen tuota. Oi sitä lebensraumin määrää noina aikoina:)

   Poista
  3. En nyt näin äkkiä muista tupakkivaunujen loppumista, mutta saattaa olla samoja aikoja kuin loppui lentsikoissakin tupakoiminen.
   Huru-ukko

   Poista
  4. Ok. Eli ilmeisesti joskus 80-luvun aikana loppui sekin lysti.

   Poista
  5. Joskus ihan 2000-luvun alkupuolella jouduin tulemaan työreissusta Espanjasta Frankfurtin kautta kotiin Helsinkiin. Ensimmäisellä välillä yhtiönä oli joku saksalainen lomalentosellainen. Tsekkasin itseni aika viime tipassa sisään, ja virkailija sanoi, että valitettavasti on tilaa vain tupakkaosastolla. Melkein mykistyin hämmästyksestä, mutta sain loihdittua sen verran hämmästyneen ilmeen kasvoilleni, että virkailija kertoi Boeing 737:n kymmenen takimmaisen rivin olevan röökiosasto. Siellä sitten poikkesi muutama etuosastakin vetelemässä käytäväsauhut. Lento ei kestänyt kuin puolisentoista tuntia, mutta oli tämmöiselle tupakoimattomalle kamalaa tuskaa. Finnairilla, ja varmaan muillakin "oikeilla" lentoyhtiöillä oli sauhuttelu onneksi loppunut tosiaan viimeistään 80-luvulla.

   Poista
  6. Eihän tuo varmasti tupakoimattomalle ole kovin miellyttävä kokemus. Ja vaikka itse tupakkimiehiä olenkin, niin kyllä lentokoneessa tupakoiminen kuulostaa jo aika hurjalta. Saksassa ei olla ilmeisesti muutenkaan olla lähdetty näihin savuttomuusprojekteihin mukaan kovin hanakasti. Kävin siellä vuonna 2016, ja silloin siellä sai vielä tupakoida baareissakin.

   Poista
 7. Hallitusta leikkivien tyttöjen uusin riemunkiljahdusten aiheuttaja on esitys kieltää tupakointi vankiloiden sisätiloissa sellejä myöten:
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009208597.html

  Tavoitteena on estää tupakoimattomille vangeille ja vankiloiden henkilökunnalle sellitupakoinnista aiheutuvat terveyshaitat.
  No niinpä vain, epäilemättä henkilökunnan terveys ja turvallisuus paraneekin sillä, että vastoin tahtoaan toistensa sekaan lukituilta väkivaltaisilta ihmisiltä kielletään tupakka, johon useimmat ovat vahvasti koukussa.

  Mikä voisikaan mennä vikaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Periaatteessa olen sitä mieltä ettei siellä vankilassa niin hirveän kivaa tarvitse ollakaan, mutta älkää nyt sentään tupakkeihin kajotko. Ja niinkuin sanoitkin, tuskinpa tuon seurauksena tappelut ainakaan vähenee. Toisaalta on sinänsä mielenkiintoista että vankiloissa on saanut tupakoida sisätiloissa näinkin kauan. Ravintoloistakin se lysti kiellettiin jo vuonna 2006(tai 2007).

   Poista
  2. Ravintolasta pääsee halutessaan pois tupakoimaan muualla, vankilasta ei.
   Vankila-asukitkin ovat noin yleisesti ottaen hieman erilaisia kuin tyypilliset ravintola-asiakkaat.

   Ainakin vielä jokin aika sitten poliisitalot olivat savuttomia muuten, paitsi kuulusteluhuoneissa sai polttaa;
   kas, kuulustelu on helpompaa kun konna saa vedellä rauhoittavia savuja stressaavassa tilanteessa ja kuulustelija vastaavasti tehdä ystävällisiä eleitä tarjomalla tupakkaa.

   Poista
  3. Hyviä pointteja. Itsehän olen sitä mieltä, ettei sitä tupakointia olisi pitänyt ravintoloiden kohdallakaan kieltää. Tai mielestäni ravintolan omistajalla tulisi olla oikeus päättää saako hänen kapakassaan polttaa vai ei. Olisihan sen vanhankin lain puitteissa ollut mahdollista perustaa ravintola jossa ei saa tupakoida.

   Poista