perjantai 8. lokakuuta 2021

RYPPY JAKAA VIISAUTTA OSA X

 


8 kommenttia:

 1. Ikänsä tupakkia poltettuaan ja viinaa/kaljaa juotuaan on immeinen maksanut niin paljon haittaveroja noiden tuotteiden hinnoissa, että kyllä niillä jo kotvasen sairaallamaksuja maksaisi. Siis jos edes osa olisi tallessa. Eikä käytettäisi laittomasti maassa vetelehtivien, (hyveellisesti sanottuna paperittomien) hoitoon ja paapomiseen. Jaaha, taidankin sytyttää voimasavuke Bostonin:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tuosta eläkkeen kertymisestä ainakin nykyjärjetelmässä on vissiin enemmn se vaikuttava tekijä eläkkeen suuruuteen, kuina hyvin onnistut tienaamaan 50v -eläkeikään, kuin että tienaisit suunnilleen sman 20v-65v ..

  -jpt-

  VastaaPoista
 3. Terve Huru-ukko ja Jpt, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Tuohan pitää tietysti paikkansa. Ja jos se viinaan menevä tupakkamies vielä kuolee pois ennen 60v, niin halvaksihan se yhteiskunnalle tulee. Sillä rahalla joka tuossa säästyy saadaankin sitten jo paljon hydrofeministejä ja sukupuolentutkijoita, somalialaisia koneinsinöörejä unohtamatta.

  Jpt: Joo, noinhan se taitaa tosiaan olla. Ja eikös se ollut niinkin, että se eläke alkaa karttumaan vasta 23-vuotiaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään taineet muuttaa että alkaa kertymään jo aikasemmin tai siis tuo 23v sääntö olisi enään voimassa, mutta kun ei oikein minua koske enään, niin en tiedä tarkallee :)
   Olen vaan mieettinyt että mahtaneeko koko eläkejärjestelmää olla kun tuossa muutaman vuoden (reilut 10v)päästä pitäs päästä viralliselle eläkkeelle ..

   -jpt-

   Poista
 4. Joo, Ryppy ei välttämättä ole ihan paras mahdollinen roolimalli. Mutta realisti hän on. Ja Huru-ukon kommentissa oli vinha perä. Taidanpa panna voimasavukkeen palamaan minäkin. Eikä ole takeita vaikka ottaisin Tsuhnan Kostonkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelen niin, että joku sosiaaliviisas, siis ei sosialisti, on tuonkin asian laskenut, juurikin siksi, että meitä "väärineläneitä" aina moititaan asioista, tai sanotaan suoraan, elämän pienistä nautinnoista. Saunakaljasta, perstupakista tuumaustunnilla tai sillä hetkellä yli ymmärryksen menevästä ongelmasta. Näihin tilanteisiin on kaikkein paras se, että istutaan kotva, vedetään se perstupakki, ja mietitään, ilman myssyä tai myssyn kanssa. Ja kun sen nortin natsa alkaa poltetta sormia, niin kas perkama, eihän se mikään ongelma ollutkaan. Tehhääs pojat noin ja näin ja homma on valmis ja saletti, ja kestää ihan minkämoisen arvostelun tahansa. Koska se sen jälkeen toimii kuin junan vessa. Noin kuvaannollisesti. Jota taasen ei piiperöt tajua, koska he eivät edes tiedä kuinka se junan vessa toimii.
   Muinaisina aikoinahan se toimi niin, että siitä ns. pöntöstä oli suora putki raiteelle, nykyinen on hieman monimutkaisempi.
   Huru-ukko

   Poista
 5. Herra Ryppy osaa olla ihailtavalla tavalla sekä pragmaattinen että lakoninen.

  Jotenkin tuli mieleen elokuvan Conan Barbaari alkukohtaus, jossa Conanin isä paljastaa salaisuuden, eli mihinkään muuhun ei voi maailmassa todella luottaa kuin miekan teräkseen. Vastaavasti Ryppy voisi paljastaan oman elämänsä salaisuuden: "Mutta tähän, poika, tähän sinä voit luottaa [Ryppy osoittaa olutpulloon]." https://www.youtube.com/watch?v=bE95i5krvWk

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö, Jpt ja Juhox, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Joo, realistihan Ryppy kyllä on. Joku voisi olla sitä mieltä, että vähän liikaakin. Voimasavuke syttyy kohta täälläkin, ja Tsuhnan Koston minä jo korkkasinkin.

  Jpt: Ahaa, minulta tuo muutos on sitten mennyt ohi. Minäkin olen varsin skeptinen eläkejärjestelmämme suhteen. Se horjahtelee jo nyt, ja pahemmaksi taitaa vain mennä. Omaan eläkeikääni on tosin vielä yli 20 vuotta aikaa, ja siinähän ajassa tietysi ehtii tapahtua yhtä ja toista.

  Juhox: Vastaavasti Ryppy voisi paljastaan oman elämänsä salaisuuden: "Mutta tähän, poika, tähän sinä voit luottaa [Ryppy osoittaa olutpulloon]."

  Hehee, siinähän se on Rypyn filosofia pähkinänkuoressa. Minä muuten katsoin Conan Barbaarin ensimmäisen kerran jo aivan pikkunatiaisena joskus 80-luvun lopulla. Ei se varmaankaan ollut sopiva elokuva sen ikäiselle, mutta siihen aikaan ei oltu vielä kovin tarkkoja noissa asioissa. Arska oli suorastaan pikku-Reijon idoli.

  VastaaPoista