lauantai 30. toukokuuta 2020

UUSINTA: RYPPY TYÖVOIMAVIRKAILIJANA

Ideoiden puutteessa julkaisen tällä kertaa uusintana viiden vuoden takaisen sarjakuvan. Alkuperäinen versio löytyy täältä. Tämän pätkän halusin uusia, koska alkuperäinen versio oli mielestäni piirtojäljeltään kehnonpuoleinen, ja mittasuhteetkin olivat vähän miten sattuu. Toinen syy on se, että pidän tätä tekelettä edelleen yhtenä parhaimmistani. Tämä on merkittävä pätkä siinäkin mielessä, että tässä esiintyy ensimmäistä kertaa legendaarinen julkishallinnon turhake Grönmarx, joka sittemmin onkin esiintynyt sarjakuvissani lukuisia kertoja.


20 kommenttia:

 1. Touché, Ryppy. Tuollainen päätös onnistuu perssilmääkään räpäyttämättä.

  VastaaPoista
 2. Terve Juhox, ja kiitos kommenteistasi, oletan että nämä molemmat ovat sinulta. Joo, ei Rypyn tuota kovin kauan tarvinnut miettiä. Vaan onhan se hyvä, että vaikka mansikanpoimijat pitää kuskata Ukrainasta asti, niin kantiksillekin on sentään jotain hommia marjatiloilla:)

  VastaaPoista
 3. Hieno oivallus, turhakkeillekin voi löytyä luovaa käyttöä kun on järkeä mukana!

  VastaaPoista
 4. Vaan onneksemme meillä istuu? valtiovarainministerinä hulmuavin hiuksin katri, katri joka on perehtynyt perunantaimien istutukseen. Sitä en osaa sanoa pitääkö kyseiset erikoisammattihenkilötkin tuoda ukrainasta, vai löytyykö kotimaasta ja ehtivätkö kiireiset viljeliressukat kotimaisia opettamaan. Niin että istuttavat harvinaiset kasvit oikein päin.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Terve Varakaani ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Varakaani: Kyllä, ja Rypyllä sitä on ihan tarpeeksi. Harmi vaan, ettei käytäntö todellisuudessa ole tuollainen. Grönmarxin kaltaisia turhakkeita nimittäin on julkisella sektorilla aika paljonkin.

  Huru-ukko: Kyllähän Katri perunantaimen istutuksen taitaa:) On muuten jossain määrin pelottava ajatus, että Kulmuni on näistä nuorista naisministereistä vielä sieltä fiksuimmasta päästä.

  VastaaPoista
 6. Tämä strippi toimii edelleenkin kybällä. Ja miksei toimisi kun noita Grönmarxeja tulee jatkuvasti lisää.

  VastaaPoista
 7. Kantasuomalainen moniosaaja kyseessä.

  VastaaPoista
 8. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Grönmarxit ovat todellakin eräs yhteiskuntamme pahimmista vitsauksista. Eikä heistä oikein tunnuta pääsevän mitenkään eroon. Silloinkin kun julkisista menoista onnistutaan leikkaamaan, se ei ole koskaan Grönmarx joka saa kenkää, vaan joku ihan oikeaa ja tarpeellista suorittavan tason työtä tekevä tyyppi. Nythän tapahtui tosin sellainen ihme, että Lapin yliopisto sai potkittua sukupuolentutkijan helvettiin, mutta siitäkin seurasi Veronika Honkasalon & Kumppaneiden järjestämä hillitön ulinakonsertti twitterissä.

  VastaaPoista
 9. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. Moniosaaja todellakin, ellei peräti huippuosaaja:) Minä muuten sain tästä sarjakuvasta aikoinaan kritiikkiä naurunappulassa. Tämä on kuulemma paska pätkä, koska todellisuudessa Grönmarxin työhistorian omaava henkilö pääsisi melkein minne tahansa töihin, toisin kuin kaikenmaailman sarjakuvatöhertäjät. Kyllä minä sitten tunsin itseni jauhotetuksi oikein viimeisen päälle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se nappulanauraja tietyllä tavalla oikeassa, kun sanaa "melkein" painotetaan oikein:

   Grönmarx pääsisi mihin tahansa tehtävään, josta maksetaan palkkaa, kunhan hakisi sitä julkiselta sektorilta. Kyllä koulutetulle ja kokeneelle julistavalle yhteiskuntataiteilijalle aina jokin mukava virka löytyy, varsinkin kun edustaa oikeaa sukupuolta, vaikka niitä onkin 72 tai vaihtoehtoisesti niitä ei olekaan!

   Mutta yksityiseltä sektorilta ja vieläpä töitä? Niin, siinä kohtaa on sitten se "melkein".

   Poista
 10. Wanha tuttu uudelleen lämmitettynä. Onkos tuostakin jo niin kauan?

  Sinänsä tarinassa totuuden jyvää. Grönmarxit toimisivat ihan hyvin linnunpelätteinä ja linnunpelätit olisivat ihan käypäsiä julkisen hallinnon martelaan piereksijöitä. Toki sillä erolla, etteivät pelätit piereskele joten marteloita säästyisi.

  VastaaPoista
 11. Terve QK ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Juuri näin. Minunkin on vaikea kuvitella miksi mikään yksityinen firma palkkaisi ikinä Grönmarxin kaltaista tyyppiä listoilleen, ellei kyseessä sitten ole tämänkaltainen pulju;

  https://ryppyjareika.blogspot.com/2016/09/ryppy-ja-tyonhakija.html

  Julkiselta sektorilta Anni-Krista kyllä saisi helpostikin töitä. Siinä nappulanauraja oli oikeassa, mutta sarjakuvan pointti taisi mennä häneltä ohi. Sivuhuomiona muuten sanottakoon, että kaikista sarjakuvistani juuri tämä sekä tuo linkittämäni, ovat ne, jotka ovat suututtaneet ihmisiä eniten. Tämä tuli minulle jonkinasteisena yllätyksenä.

  KKi: Kyllä, heinäkuussa tulee viisi vuotta täyteen. Yllätyin hieman itsekin asian todetessani. Pitääkin varmaan tehdä taas jonkin sortin vuosikatsaus.

  Grönmarxit toimisivat ihan hyvin linnunpelätteinä ja linnunpelätit olisivat ihan käypäsiä julkisen hallinnon martelaan piereksijöitä.

  Minä en edes miettinyt tuota asiaa noin pitkälle, mutta tuohan on oikeasti aika hyvä idea. Linnunpelätti hoitamassa tasa-arvokoordinaattorin virkaa. Kunta säästäisi palkkakustannuksissa pitkän pennin, ja mikä parasta, tämä tasa-arvokoordinaattori pitäisi koko ajan turpansa kiinni:)

  VastaaPoista
 12. Oma suosikki työhön liittyvistä sarjiksistasi on se kun anarkomarko päätyy purkupalloksi. Olikohan samassa taideteoksessa myöskin dialogi jossa tiedostava valitti fassismista ja ryppy vaiko reikä totesi, että niinpä hyvinkii on fassisimia. Mitäpä ajattelit asialle tehdä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistat aivan oikein. Kyseessä on tietysti tämä pätkä muutaman vuoden takaa:

   https://ryppyjareika.blogspot.com/2016/05/ryppy-diktaattorina-osa-ii.html

   Poista
 13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Joo, kokeilin vain meneekä sana "fasismi" läpi. Jostain syystä google esti erään kirjoitukseni tänne. Epäilin syyksi sanan "fasismi" käyttämistä.

  Nykyään alkaa toi poliittinen korrektius saamaan jo naurettavia mittasuhteita. Ja sitten nämä kehtaavatkin puhua sananvapausdesta. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, googlekin on sitten lähtenyt ajamaan "Hyvien Ihmisten" agendaa. Sen porukan käsitys sananvapaudesta on tosiaankin mielenkiintoinen. Meillä Pertinlaaksossahan kannatetaan sitä ihan todellista sananvapautta. Tässäkään blogissa en ole sensuroinut ensimmäistäkään kommenttia, ja tuo moderointikin on käytössä lähinnä anonymiteetin(omani sekä kommentoijien) turvaamiseksi. Twitterissä en myöskään ole kokenut tarvetta blokata ketään. Toiseen suuntaan tämä ei kuitenkaan toimi, vaan "Hyvät Ihmiset" ovat blokkailleet minua aina Arvojohtajaa myöten:)

   Poista
  2. Se on muuten toi blokkailu tämän somen mukanaan tuoma ilmiö. Oikeastaan koko blokkailu vain lisää ns. "kuplaantumista". Ajatusten vaihtoa ja toistensa näkökantojen ymmärtämistä ei varsinaisesti edistä mahdollisuus "blokata" itselleen epämiellyttävät kommentit.

   Samaa nykyisen henkisen pipin välttelyä ovat esimerkiksi ne "safe area" jutut. Lumihiutaleet ovat niin kovin herkkiä maailman realiteeteille. Todellisuuden ja vastakkaisten mielipiteiden kohtaaminen on näille pimuille ja nutturatukkapojille jotain kamalan vastemielistä. Jotain jota vastaan tarvitaan se "safe area" ja blokkausnappula.

   Heiltä vain jää käsittämättä, ettei se pers'vako äijien vitutus blokkaamalla katoa. Vitutus vain patoutuu. Hiukan minua huolestuttaa mitä tapahtuu seuraavina vuosikymmeninä kun vitutuksen varoventtiili pettää?

   Poista
  3. Heiltä vain jää käsittämättä, ettei se pers'vako äijien vitutus blokkaamalla katoa. Vitutus vain patoutuu. Hiukan minua huolestuttaa mitä tapahtuu seuraavina vuosikymmeninä kun vitutuksen varoventtiili pettää?

   Tismalleen noin. Minä kanssa pelkään, että tästä tulee vielä rumaa jälkeä. Se vaihtoehto jossa nämä ongelmat saataisiin ratkaistua rauhanomaisesti käy päivä päivältä epätodennäköisemmäksi. Ja vastuu siitä asiasta lepää kyllä täysin vastapuolen harteilla.

   Poista