keskiviikko 20. toukokuuta 2020

HASSAN SOSSUN LUUKULLA


Inspiraation tähän sarjakuvaan sain nimimerkki Unknownin kommentista. Kiitokset Unknownille aiheideasta.

26 kommenttia:

 1. Varustelekassa myytiin ennen wanhaan aitoja Hitler-kortteja.

  VastaaPoista
 2. Jos kaikki sossut olisivat miehiä, enkä tarkoita punavihreitä ripakintuja, vaan miehiä, niin kuinkahan kävisi, laskisivatko kuntien sossukulut? Kela-automaatistahan saa automaattisesti, sille ei voi mitään. Naiset ovat vallanneet pääministerien, ym. paikkoja ja miten ovatkaan asiat nyt? Olen itsekin nainen ja huolestunut, että tärkeille paikoille valitaan nainen vain naiseuden ei osaamisen takia. Milloin viimeksi Kelan pääjohtaja on ollut mies?

  VastaaPoista
 3. Terve Tom ja Anonyymi, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Minkälaiset kortin olivat kyseessä? Hitler-teemaiset pelikortit? Tuskin sentään tuollaiset niinkuin tässä sarjiksessa:)

  Anonyymi: Jos kaikki sossut olisivat miehiä, enkä tarkoita punavihreitä ripakintuja, vaan miehiä, niin kuinkahan kävisi, laskisivatko kuntien sossukulut?

  Paha sanoa, mahdollisesti. Luullakseni se, että Hassan saa harkinnanvaraisena toimeentulotukena sellaista, mistä kantasuomalainen voi vain unelmoida, ei johdu niinkään yksittäisten sossuntätien leväperäisyydestä, vaan linja on määritelty jossain korkeammalla. Tämä on tietysti vain spekulaatiota, mutta ei tuo nyt ihme olisi, ottaen huomioon kuinka pahasti yhteiskuntamme on päässyt sairastumaan.

  Olen itsekin nainen ja huolestunut, että tärkeille paikoille valitaan nainen vain naiseuden ei osaamisen takia.

  Huolestunut olen minäkin. Tuo on melkoisen masentava käsitys tasa-arvosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä olivat ilmeisesti ihan vain kortit, joita voi lyödä esiin, kun toinen omasta mielestä ansaitsee sen.

   Poista
  2. Ok, kyseessä siis olivat siis ihan kirjaimellisesti natsikortit.

   Poista
  3. Googlaa natsikortti varusteleka ja katso selaimen images hakusivulta. Tyylitelty kortti, jossa tietysti tosimies olisi vaihtanut h-kirjaimen numeroon 8.

   Poista
 4. Kyllä se nyt vain näin on. Eli tämä harkinnanvaraisuus. Eli suomeksi sanottuna naaman mukaan. On tuttuja hyviä sellaisia kelasta sekä sossusta. Nimiä mainitsematta tms selvää juttua on tullut. Eli tämä on ns totuus minkä monet tietävätkin, mutta korrektisti turpa kiinni. Se ei ole ns tuulesta temmattu se moninkertainen tuki. Se on selvä houkutin jne. Ei täällä tavallinen kantis sellaisia saa. Monet ovat eronneet, menettäneet perheensä, läheisen itsemurha, sairastuneet jne jne. Mutta kun haet kriisissä tukea. Esim lapsiperhe. Tulee vastaus. Huostaanotto. Kyllä. Helvetin tosi. Ja heitä on paljon. Eivät uskalla hakea apua. Mutta kunniakansalaiset ovatkin eri asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttoniemen Lidlissä oli kerran karu todellisuus, josta olisi pitänyt ottaa kuva. Kassajonossa oli huomattavan läski somaliakka kärry kukkuroillaan tavaraa. Sen takana oli kantis eläkeläisnainen, jolla ostoksena oli joku sardiinipurkki, leipää ja piimää, jonka maksoi tarkasti lasketuilla hiluilla. Tarpeetonta sanoakaan, että rikastaja maksoi jollain ihan muulla. Tuosta asetelmasta olisi saanut mustavalkokuvana vuoden lehtikuvan, olisi vain silmien kohdalle laittanut palkin.Kuvalle otsikoksi "Kiitos 1990-2018".

   Poista
  2. Tuollainen kuva olisi kyllä erinomainen, ja se kertoisi päättäjiemme prioriteeteista huomattavasti enemmän kuin ne kuuluisat 1000 sanaa. Tuossa muuten olisi mainio aihe Rypyn kuvataiteelle.

   Poista
  3. Jään odottelemaan Rypyn kuvataidetulkintaa. Kiitos 2020.

   Poista
 5. Taas erinomaista Ryppyä. Valitettavasti vaan jo kauan aikaa on ollut niin että sitä R-korttia ei edes tarvita. Sen pelko riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitetaan, että rasistt ovat "kaapanneet" isänmaalliset symbolit. Mutta nämä hyvät ihmiset itse eivät vain suostu käyttämään niitä. Oman vertaistyhmän ihmiset luultavasti katkaisisivat välinsä heihin, jos rupeaisivat käyttämään, ja onhan tämä tavallaan ihan rationaalinen syy välttää isänmaallisten symbolien käyttöä. Ihminen kun on sosiaalinen eläin.

   Poista
 6. Terve Unknown ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Unknown: Näinhän se on. Ja se kyllä puhuu karua kieltään päättäjiemme prioriteeteista. Tuon pahemmin ei paljon voi omille kansalaisille vittuillakaan. Minuakin ovat Hyvät Ihmiset joskus syyttäneet kärjistämisestä ja provosoinnista, mutta niinkuin esim. tämänkin sarjakuvan kohdalla, se todellisuus on oikeasti paljon rumempi.

  Yrjö: Kiitoksia. Ja joo, tuo on kyllä totta mitä sanoit. Mikä kertookin aika paljon yhteiskuntamme ilmapiiristä.

  VastaaPoista
 7. Kuulkaas ny Herra Koiras. Minä sanon tämän nyt ihan vakavsati: Jos se kaikenlainen vittuilu eri sekopääilmiöistä ei lopu, niin se jatkukoon maailman tappiin. Pitäähän meillä täällä pimeillä maillakin olla jotain jolle nauraa. Ettei mene pelkäksi hammastenkiristelyksi:) Jatkakaa
  Huru-ukko
  PS. tuo hammasten kiristys, hieman ehkä vaatisi tarkennusta, että kuinka paljon niitä hampaita voi kiristää, ilman että ne vaurioituvat?

  VastaaPoista
 8. "
  Jos kaikki sossut olisivat miehiä, enkä tarkoita punavihreitä ripakintuja, vaan miehiä, niin kuinkahan kävisi, laskisivatko kuntien sossukulut?
  "
  Eppäilemättä. Käsitykseni mukaan sossupullerot tuppaavat olemaan riivinrautatättähääriä joita valkoinen mies ei viitsi vilkaistakaan. Katsoppa vaikka sen Oulun videon tättähääriä, viehättääkö?

  Tottahan toki sellainen epätoivon ja haudan välimaastossa liikkuva pullero on helppo kohde kusettavalle suklaasimmupallerolle. Kun nansot kastuu niin pallerolle pamahtaa pätäkkää.

  Ninmitykset pullero ja pallero ovat itseasiassa syntyneet aikoinaan juurikin refugeekerhon tättätätien käytöksen johdosta.

  Aika hupaisaa, ellei olisi niin kovin kallista yhteiskunnalle. Jos tädit maksaisivatkin dildonsa itse, niin ei mitään sanomista.

  VastaaPoista
 9. Terve Huru-ukko ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Eiköhän preussilainen vittuilu jatku niin kauan kuin minä vain suinkin jaksan näitä piirrellä. Tietysti elän toivossa, että tähän meininkiin tulisi joku tolkku, jonka seurauksena en kokisi enää tarvetta vittuilla, mutta ei sellaista ainakaan ihan lähiaikoina ole tapahtumassa.

  KKi: Eppäilemättä. Käsitykseni mukaan sossupullerot tuppaavat olemaan riivinrautatättähääriä joita valkoinen mies ei viitsi vilkaistakaan. Katsoppa vaikka sen Oulun videon tättähääriä, viehättääkö?

  Niin, tuohan on tietysti totta. Hienotunteisuudessani minä laitoin tämän ilmiön vähän niinkuin järjestelmän vinoutuman piikkiin, mutta kyllähän tuo tättätätien harhautunut hoivaviettikin on tässä aika merkittävä tekijä. Siinä on vaan jotain niin vastenmielistä, etten halunnut siihen tässä kajota, niin rääväsuinen pyllyhumoristi kuin olenkin. Noista Oulun videon tättähääristä minun teki mieli tehdä ihan omakin sarjakuva, mutta en vain pystynyt, liian hapokasta.

  VastaaPoista
 10. Niin tättähäärien patoutunutr hoivaamisvietti yhdistettynä sukupuoliseen turhautumiseen lienee eräs tekijä palleroiden menestykseen sosiaalisen avun jaossa.

  Mietippä kumpi voittaa. Pallero geelitukkineen ja surullisine tarinoineen vaiko pers'vakoäijä tyypillisenä tarinanaan jättäneestä muijasta ja konkurssista?

  Taitaa engalannin kanaalin kaislaveneellä ylittänyt pallero voittaa pulleron sympatiat ja harkinnanvaraisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se ikävä kyllä menee. Jos nämä tädit jakelisivat geelitukilleen omia rahojaan(tapahtuu sitäkin tosin silloin tällöin), niin minä tyytyisin vain seuraamaan huvittuneesti vierestä, mutta veronmaksajana minua lievästi sanoen vituttaa olla rahoittamassa tuota perseilyä.

   Mitä noihin eronneisiin ja/tai konkurssin tehneisiin persvakoäijiin tulee, niin kyseinen ihmistyyppi on tullut minulle hyvinkin tutuksi niiltä ajoilta kun tuli istuttua enemmän lähiökapakoissa. Oman otantani perusteella sanoisin, että heitä on tässä maassa aika paljonkin, ja ne tarinat ovat usein murheellisia. Alkoholisoituminen on hyvinkin yleistä, eivätkä itsemurhat/itsemurhayrityksetkään niin kovin harvinaisia ole. Mutta koska kyseessä on epämediaseksikäs VHM, eivät nämä kohtalot kiinnosta juuri ketään.

   Poista
 11. "
  Jos nämä tädit jakelisivat geelitukilleen omia rahojaan(tapahtuu sitäkin tosin silloin tällöin), niin minä tyytyisin vain seuraamaan huvittuneesti vierestä
  "
  Juurikin näin. Lieneekö hupaisaa vaiko järkyttävää, vaan nämä pullerot kuvittelevat vieläpä olevansa veronmaksajia. :D vaiko :( ?

  Konkurssin itsekin tehneenä, voin kertoa, ettei kovin kivaa. Vaan onneksi on tuota baanaa vielä riittänyt. Alkaa alallani olla ihan asiaan kuuluvaa olla konkurssin tehnyt liikennöitsijä ja perin juurin vittuuntunut baltian kalev-poegiin.

  Hupaisa uutinen oli, kun aikovat alkaa tarkastamaan jotta lituille ja latuille maksetan TES-palkkaa. Nämä koomikot ovat aika naiveja. Tiliotteet ja palkkalaskelmat ovat vain tulostimen merkkejä A4 arkilla. Voihan litulatu saada palkkaa ihan OK. Joskin litu maksaa 2000€/kk vuokraa kun saa nukkua autossa.

  Tosiasia on sellainen, että EU:n myötä duunareiden elintaso lännessä laskee idän kaalimaiden tasolle.

  Siksikö halutaan kaikkien kouluttautuvan korkeakoulutasolle. Ikävä vain, että korkeakoulutason duuneja ei riitä kaikille.

  Mitäkö tämä tarkoittaa? Tämä tarkoittaa sitä, että tuloerot kasvavat. Rikkaat rikastuvat, joten heillä on varaa rakennuttaa sähköaidat asuntojensa ympärille. Köyhät pysyköön lähiöissään eli ghetoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkaa alallani olla ihan asiaan kuuluvaa olla konkurssin tehnyt liikennöitsijä ja perin juurin vittuuntunut baltian kalev-poegiin.

   Tuon voin kyllä uskoa. Sellaistakin luin hiljattain, että pääkaupunkiseudun raksahommissa ne Baltian pojatkin alkavat olemaan jo liian kalliita, ja heidän tilalleen on alettu köijätä uzbekistanilaisia.

   Tosiasia on sellainen, että EU:n myötä duunareiden elintaso lännessä laskee idän kaalimaiden tasolle.

   Tuohon suuntaan sitä ollaan kovaa kyytiä menossa. Jotenkin sitä kuvittelisi, että vasuripuolueilla olisi asiaan jotain sanottavaa. Tässä kun aika selkeästi kurjistetaan suomalaisen duunarin oloja. Mutta kaiketi niillä on tärkeämpää tekemistä identiteettipolitiikan saralla.

   Poista
  2. "
   vasuripuolueilla olisi asiaan jotain sanottavaa.
   "
   Niinpä. Siellä kaalimaissa AY-liikkeellä olisi jotain puuhaa.

   Mielenkiintoista muuten jos ja kuten nyt näyttää koko kuljetusala menee litulatujen käsiin, miten maan huoltovarmuus?

   Kuljettaminenhan sinänsä ei tuota mitään, on vain välttämätön paha.

   Poista
  3. Niin, mitenhän tosiaan sen huoltovarmuuden kanssa? Tämä koronakriisi on osoittanut, että tämä koko homma alkaa olla aika huteralla pohjalla. Rakennusala on riippuvainen virolaisista raksamiehistä, marjaisännät ovat riippuvaisia ukrainalaisista marjanpoimijoista ja kuljetusala litulatuista. Minä olen jo sen verran vanha, että muistan sellaisenkin ajan, jolloin nämä hommat tehtiin ihan kotimaisin voimin.

   Poista
 12. Oi voi, eihän suomalaisen persvakoduunarimiehen elo ja olo ole enää aikoihin ollut maamme vasemmistopuolueiden huolenaihe. SDP:stä on tullut keski-ikäisten akateemisten jakkupukunaisten puolue ja SKDL:n perinnepuolueesta Vasemmistoliitosta anarkistipoikien ja heidän linnunpelättityttöjensä jatkuvat bailut.

  Suomalaisen duunarin asiaa on ajamassa enää Perussuomalaiset, joka tavallaan jatkaa asevelisosialistien perinnettä ja jota yksi ja toinenkin persvakoduunari yhtään epäilemättä äänesti Jytky-, Jatkojytky- ja edellisvaaleissa.
  Koronaa seuraava talousromahdus aiheuttaa taatusti metkoja kiemuroita puolueiden kannatuslukuihin ja hallitushalukkuuteen.

  Natsikortti kun mainittiin, se ei siis ole enää Varustelekan myyntiartikkeli mutta se oli tämän näköinen:

  https://twitter.com/esamietti/status/701106366698672128/photo/1

  Sitä jopa markkinoitiin puodille tyypillisellä mustalla huumorilla kehottaen lyömään kortti pöytään heti kun asia-argumentit loppuvat. Pelkäänpä silti pahoin, että varsin harva suvaitsevaiston edustaja taisi tuollaisen hankkia, jos yksikään.

  VastaaPoista
 13. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Tuo mitä sanoit demareista ja vasemmistoliitosta pitää tietysti paikkansa. Tyttituppuraiset ja liandersonit ovat vallanneet nämä puolueet jo aikoja sitten. Sekin on totta, että persvakoduunarit ovat siirtyneet äänestämään persuja. Saa tosiaan nähdä minkälaisia kiemuroita talousromahdus aiheuttaa. Saattaapa jopa tulla ennenaikaiset vaalit. Toisaalta tulevaisuuden ennustaminen tässä tilanteessa on äärimmäisen vaikeaa. Se on kuitenkin varmaa, että julkisista menoista pitäisi leikata niin maan perkeleesti. Oikeastaan se olisi pitänyt tehdä aikoja sitten. Siihen ei nykyisellä hallituksella kuitenkaan vaikuta olevan halukkuutta.

  Nyt kun näin tuon natsikortin, niin hoksasin, että olen minä tuohon nähtävästi netissä joskus törmännytkin. En vain tiennyt, että tuollaisia oli ihan myynnissäkin.

  VastaaPoista
 14. Muuten hyvä, mutta Hitlerillä tulisi kortissa olla realistiset siniset silmät - ei se hypnoottis-magneettinen -katse muuten onnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse asiassa minä kokeilin tuota piirtäessäni laittaa Aatulle siniset silmät, mutta jostain syystä se sai miehen näyttämään ihan helvetin omituiselta. Näitä piirtäessäni olen monesti muulloinkin huomannut, että realistinen ote ei aina toimi. Esimerkiksi Alexander Stubbia piirtäessäni yritin ensin piirtää hänet realistisesti, mutta lopputulos oli suorastaan surkea. En usko, että kukaan olisi edes tunnistanut häntä siitä piirroksesta. Sitten kokeilin karrikointia, suurensin suuta ja laitoin sarjakuvasilmät, ja lopputuloksena oli yksi onnistuneimpia piirroksiani:

   https://ryppyjareika.blogspot.com/2016/02/ryppy-laakarina-osa-iii.html

   Poista