keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

RYPPY JA KORONAVIRUS


16 kommenttia:

 1. Täytyy sanoa että olipa komea ja mieltä ilahduttava pakettirivistö tuossa viimeisessä kuvassa. Meillä täällä syrjäseudulla ei muuten ole pahemmin ole tuota hamstraamisvillitystä ollut.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Jep, pitäähän sitä karanteenilaisellakin juotavaa löytyä. Täälläpäin hamstraamista on esiintynyt jonkin verran, mutta ei mitenkään mahdottomasti. Kauppojen hyllyillä on kyllä tavaraa, joskin vähemmän kuin normaalisti. Oulussa tilanne on jo pahempi.

  VastaaPoista
 3. ...Jos nauttii tarpeeksi monta tuhatta litraa mallasjuomaa päivässä, niin saa B-vitamiinia.

  Meidän lähikauppamme työntekijä oli maanantaina valittanut siitä, ettei tukku pysty millään suoriutumaan lisääntyneeseen kysyntään, eli jostain on aina pulaa.

  Tosin kuulemma pahin hamstrauspiikki on jo ohi, vaikkakin kysynnän taso on jäänyt jonkin verran tavanomaista korkeammalle silti.

  VastaaPoista
 4. Tere. Rypyltä on unohtunut yksi asia jota on hamstrattu. Vessapaperi, eli milläs Ryppy Reiän pyyhkii??
  Muuten ihan jees juttu taas:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 5. Niinhän tuo saksalainen sanoo, että olut on nestemäistä leipää, das flussige Brot. Ja nikotinistin ravittua ruumiinsa sielu kaipaa tupakkaa.

  Eiköhän Ryppy noilla pärjää ainakin siihen asti, kun ne loppuvat.

  VastaaPoista
 6. " Oulussa tilanne on jo pahempi."

  Oulussa on tosin jo ryhdytty tositoimiin erään oikeustapauksia tuottaneen seksuaalisen tauti-ilmiön kuriin saattamiseksi. Siellä keksittiin ryhtyä persettä keikuttamaan tiktokin tahtiin. Janojuomahamstrauksen mahdollisesti aiheuttama tilapäinen hyödykeniukkuus voi johtaa peräti ramaattisiin seurauksiin Oulun kaupungin päätöksenteossa, koska yksi kokonainen valtuustoryhmä on vaarassa ajautua nestevajaukseen...

  VastaaPoista
 7. Se on tuo kaustiflunssa kiero tauti. Teknisten alojen asiantuntijat ja muut blogiavaruuden epidemiologit ovat tosin sekoittaneet sen aivan toiseen viraustautiin eli kausiflunssaan, jota esiintyy laajalti flunssakausina. "Vuosittaisen kausi-influenssan aallossa todetaan Suomessa kuitenkin noin 500 "ylimääräistä" kuolemaa." Näin väittää https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00570
  Ilmeisesti Italiassa on kyseessä kaustiflunssa eli koronaviruksen aiheuttama sairaus, koska kansaa kaatuu kuin Nebraskassa heinää.

  Ryppy kuuluu siihen järkevään kansanosaan, joka eristäytyy suojaten muut itseltään. Ryppy on niin mukava kaveri, että fanit varmasti hoitavat ravinnehuollon kotiovelle.

  Jos Rypyn lukijoissa on syystä tai toisesta Covid-19 aiheuttaman infektion ja etenkin sen vaarallisuuden denialisteja, käykää kertomassa mieipiteenne samanmielisille remakasti nauraen ja pärskien meidän pelkuruudellemme. Tai hei, älkää nyt vaan ottako tätä tosissanne. Sen sijaan pysykää kotona ja lukekaa asiantuntijoiden tekstejä. Ne eivät välttämättä helpota oloa, mutta olisihan se hienoa edes joskus hiukan valistaa itseään.

  VastaaPoista
 8. Terve Tom, Huru-ukko, QK ja Anonyymi, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Jep, ja onhan Tsuhnan Kosto-oluessa sekin hyvä puoli, että kun sitä juo tarpeeksi paljon, niin eipä paljon koronavirukset ahdista.

  Itse en ole koskaan kaupoissa työskennellyt, mutta voisin kuvitella, että tällaiset hamstrauspiikit ovat kyllä haasteellisia.

  Huru-ukko: Rypyllähän löytyy kämpiltä bideesuihku, niin ei tarvitse vessapaperia hamstrata:) En tuota vessapaperinhamstrausta halunnut ympätä tähän sarjikseen. Ensinnäkin siksi, että sille ilmiölle on jo irvistelty ihan tarpeeksi ilmankin. Toisekseen, koska koen, että se olisi hieman asiatonta.

  QK: Juu, kyllähän kaljassa kaloreita on. Kyllä kai tuolla ruokavaliolla pari viikkoa menisi. Sen jälkeen saattaisi tietenkin olla vähän huono olo, mutta Ryppyhän on tunnetusti sitkeä sissi.

  Ano: Joo, tuosta tiktok-videosta pitäisi tehdä ihan omakin sarjakuva. Saa nähdä jos keksii jotain.

  VastaaPoista
 9. Terve Veijo, ja kiitos kommentistasi. Minä tiedän viruksista varmaankin saman verran kuin keskivertotallaaja, eli en kovinkaan paljon. En usko että tästä mitään maailmanloppua seuraa, mutta kyllä tähän mielestäni pitää ihan vakavasti suhtautua. Itseäni ei ole ainakaan toistaiseksi karanteeniin määrätty, mutta jos näin käy, aion kyllä ihan kiltisti pysyä kotona. Tarvittaessa käytän vaikka Rypyn metodia;)

  VastaaPoista
 10. Hyvin hamstrattu Rypyltä. Toivottavasti on myös muutama kartonki röökiäkin varastossa.

  VastaaPoista
 11. Ottiatuota, oli se aika t6ymä ja ajattelematon se vessapaperiheitto. Se nyt lähinnä, että ehkä olisi voinut sen varjola veetuilla hamstraajille. Ja bidee löytyy meitäkin, ei tosi eva.
  Kotikaranteeniahan tässä viikon viettänyt, vaan sa loppuu heti jos samariini määrää sen ulkonaliikkumisiellon. Kantiset sitälle ja laittomat läpsyt saa läpsytellä. Ritavuori, eikös se sisäkanisteri sekin aikoinaan ollu? Utelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 12. Terve Krypta ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Krypta: Jep, kyllä Ryppy tietää mitä karanteenissa tarvitaan. Kyllä tupakkiakin löytyy, en vain piirtänyt sitä tähän kun en ole vielä päättänyt mitä merkkiä Ryppy polttaa.

  Huru-ukko: Niin, en minä sinun kommenttiasi tarkoittanut. Tuolla Twitterissä vaan porukka heittelee välillä melkoisia kommentteja. En minäkään varsinaisesti ymmärrä tuota vessapaperin hamstrausta. En silti haluaisi kovin ankarasti tuomita ihmisiä, jos he tällaisessa tilanteessa käyttäytyvät irrationaalisesti.

  Tuo turvisten päästäminen rajan yli sen ollessa muilta suljettu on kyllä täysin käsittämätöntä. Voi olla, että seuraavassa sarjiksessa asiaan otetaan kantaa.

  VastaaPoista
 13. Täällä saa 70-vuotiaat talsia ulkona ihan vapaasti, eikä ole sakoista pelkoa. Muutenkin introvertille ei himassa oleskelu pahemmin haittaa. Kamaa on kyllä kaupoissa ihan kohtuullisesti mutta kun joku keksisi laittaa Tsuhnan Kostoon C-vitamiinia, niin menekki olisi kyllä taattu. Diisseliä tankattiin tyhjiin tonkkiin, ihan vaan varmuuden vuoksi. Pakastin ja baarikaappi ovat hyvässä mallissa. Ei tarvitse lähteä kylille kaveeraamaan.

  VastaaPoista
 14. Terve Becker, ja kiitos kommentistasi. Minä käyn vielä ainakin toistaiseksi normaalisti töissä, mutta aika monella tutulla tilanne on jo toinen. Jotkut tekevät etätöitä ja jotkut ovat lomautettu/lomautusuhan alla. Sitähän ei tietysti voi vielä tietää kuinka tässä tulee kullekin käymään, mutta taitaa firmojen ja työpaikkojen suhteen olla rumaa jälkeä luvassa.

  VastaaPoista
 15. Suomalaiset hamstraa vessapaperia, niin jenkit hamstraa kuulemma aseita :)
  Saas nähä kumpi tappaa yhdysvalloissa enenmmän lähiaikoina, koronavirus vai kahjot jotka rupee
  ammuskeleen kun luulevat että maailamnloppu tulee jo

  -jpt-

  VastaaPoista
 16. Terve Jpt, ja kiitos kommentistasi. Jaa, vai aseita siellä Ameriikassa hamstrataan. Aika hurjalta kieltämättä kuulostaa. Ei kai tässä nyt sentään mikään zombiapokalypsi ole tulossa. Vaan niinkuin tuossa aiemmin jo totesin, tämä tilanne saa monet käyttäytymään irrationaalisesti.

  VastaaPoista