maanantai 9. joulukuuta 2019

RYPPY JA ISÄ


16 kommenttia:

 1. Kyllä traditiossa pitää pysyä vaikka kuinka toiminta ketuttaa.

  VastaaPoista
 2. Terve Krypta, ja kiitos kommentistasi. Näinhän se monesti tuppaa menemään. Minähän käytin tässä suurten ikäluokkien edustajaa koska käsittääkseni puolueuskollisuus on heidän keskuudessaan yleisempää, mutta löytyyhän sitä toki muistakin ikäluokista. Itse en tuota asennetta ole oikein koskaan ymmärtänyt. Minäkin esimerkiksi näkisin mielelläni persut seuraavassa hallituksessa, mutta ei se itsessään ole päämäärä, vaan lähinnä instrumentti, jolla tiettyjä muutoksia saataisiin tehtyä. Mutta meitä äänestäjiä on joka lähtöön, ollessani asiakaspalvelutehtävissä eräs täti-ihminen kertoi minulle äänestävänsä Alexander Stubbia koska tämä on niin edustavan näköinen. Tuollaisina hetkinä minulle tulee kerettiläisiä ajatuksia yleisestä äänioikeudesta.

  VastaaPoista
 3. Onhan se stupido edustavan näköinen. Hammastahnamainoksessa. Mutta annetaan reilu mahdollisuus tälle spice girls hallituksella näytää meille maksajille, että mistä se kana kusee. Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huru-Ukko
   Ihan se tulee samoilta suunnilta kanoilta kuin spice girlieiltä. Mutta vain kanalta sieltä tulee myös syötävää.

   Poista
 4. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi.

  Mutta annetaan reilu mahdollisuus tälle spice girls hallituksella näytää meille maksajille, että mistä se kana kusee.

  Annetaan toki, eipä tässä paljon muutakaan voi. Itse asiassa minulla on hieman ristiriitaisia ajatuksia tästä hallituksesta. Toisaalta hirvittää se, millaista jälkeä nämä ehtivät saamaan aikaan. Mutta toisaalta tämä saattaa olla juuri sitä mitä tämä kansa tarvitsee herätäkseen. Sillä niinkuin olen aikaisemminkin todennut, asioiden pitää olla paljon huonommin, ennenkuin on toivoa paremmasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuossa asiassa ja ajtuksessa olen samaa mieltä kanssasi. Meillä on asiat vieläliian hyvin. Vaan ruåttisa jo kuiskitaan, että sikäläiset isis-sannat on jo maksaneet itsensä alkoholin leiriltä ulos. Ja kaipa sieltä kohta hirveän haavistonkin junailemia ilmestyy konsulaattien ja lähetystöjen ovia kolkuttelemaan...Fyn fan niinku ruåttalaiset sano entivanhaan..
   Huru-ukko

   Poista
  2. Mitä Ruotsiin tulee, niin minä en kyllä tiedä miten ne meinaavat tilanteensa selvittää. Näkisin, että vaikka siellä nyt lyötäisiin rajat täysin kiinni, tulevat he olemaan kusessa siitä huolimatta. Siellä ei sikäli muutama isis-sanna juuri kokonaiskuvaan vaikuta, hassaneja kun on jo sellaiset laumat. Mitä Haavistoon tulee, paljastui mies kyllä melkoiseksi mulkuksi. Minäkin pidin kaveria suht tolkullisena miehenä(siis vihreäksi), mutta nähtävästi hän eroaa naispuolisista kollegoistaan vain habituksellaan.

   Poista
 5. Kokoomustakin kannattaa äänestää, koska se on aina niin kansallismielinen suomalaista henkeä edustava puolue.

  VastaaPoista
 6. Tuossa tuli erittäin hyvin tiivistettyä se, miksi Järjestelmäpuoluetta äänestää vielä niin moni ihminen. Ja olen samaa mieltä Reijon kanssa. Ei hallitukseen meno ole päämäärä johon pitäisi suostua keinolla millä hyvänsä, vaan se on väline.

  VastaaPoista
 7. Sarjakuvassa nähtyä tilannetta pahempi on ainakin PT-Median kommenttiketjuissa tämänkin vuoden aikana useamman kerran esiintynyt ilimiö:
  "Perkeleen demarit/kepulit/kokkarit minkä tekivät ja tekevät! En enää koskaan äänestä demaria/kepulia/kokkaria!!"

  Eli äänestetty on tähän asti, vaikka on nähty mitä seuraa.
  Seuraavissa vaaleissa äänestetään taas, ja vähän ajan kuluttua raivotaan ettei enää koskaan äänestä niin. Saattaa jopa tarkoittaakin sitä - kunnes vaalikoppiin päästyä pää tyhjenee järkevistä ajatuksista, ja jäljelle jää vain korvien välissä kaikuva ääni:
  "Täytyy...äänestää...demaria...kepulia...kokkaria..."

  VastaaPoista
 8. Terve Tom ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Joo, en minä kokoomusta pidä sen kummempana puoleena kuin kepuleita tai demareitakaan. Samaa jöötiä sieltäkin tulee, joitain vivahde-eroja kenties lukuunottamatta. Oikeastaan tässä sarjakuvassa olisi voinut olla mikä hyvänsä tuosta kolmikosta.

  Yrjö: Jep, nythän nuo gallup-lukemat ovat melko tylyjä ainakin kepulle ja demareille, mutta vaaleihin on tietysti vielä aikaa, ja äänestäjän muisti on usein aika lyhyt. Kunhan näiden lähiaikojen perseilyjen jälkeen savu vähän hälvenee, niin puolueuskollinen alkaa taas uskoa; jospa se kepu ei tällä kertaa pettäisikään...

  VastaaPoista
 9. Yksi kysymys: onko Ryppy rikas vai köyhä? Minulla on valistunut arvaus, mutta ajattelin kysyä hahmon luojalta...

  VastaaPoista
 10. Ryppy varmaan mielessään pohtii; vaikka minusta ulkoisesti tällaisen värkkäsit, niin ei se haittaa, sillä demaria ei minusta sentään tullut.
  Tämä hallituskausi päättyy hyvin, jos se tapahtuu kyllin nopeasti.

  VastaaPoista
 11. Terve QK, Anonyymi ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Joo, tällaisten äänestäjien motiiveja voi vain arvailla. Sen minä ymmärrän jos joku äänestää demareita/kepua/kokoomusta siksi että kannattaa näiden ajamaa politiikkaa, mutta kun näiden ihmisten kohdalla näin ei selvästikään ole. Joten mikä helvetti se on joka ajaa nämä ihmiset kerta toisensa jälkeen lyömään päänsä samaan seinään?

  Anonyymi: Ei Ryppy taida ainakaan rikas olla, jos nyt ei täysin persaukinenkaan. Näissä sarjakuvissa voi tosin tehdä mitä vain; jossain pätkässä Ryppy voisi ollakin rikas, kun taas jossain toisessa köyhä.

  Veijo: Jep, Rypyn sairaus on sentään vain fyysistä laatua, kun taas demarius(tänä päivänä) vaikuttaisi olevan psyykkistä sorttia.

  VastaaPoista
 12. Hyvin esitetty kuvaus järjestelmäpuolueen järjestelmällisestä äänestäjästä. Tähän, ja moneen muuhunkin asiaan, pätee se vanha hyvä sanonta siitä, kuinka itsepintaisesti toistetaan samaa toimintamallia toivoen parempaa lopputulosta.

  Kun päätään hakkaa puuhun, kumpi murtuu ensin: puu vai pää(kallo)?

  VastaaPoista
 13. Terve Pinlaareni, ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia. Tähän saakka olen tainnut vittuilla enemmänkin järjestelmäpuolueen poliitikoille, mutta onhan se selvää, että järjestelmäpuolueen äänestäjä on myös melkoinen osa ongelmaa. Sehän oli itse Einstein joka määritteli hulluuden seuraavalla tavalla:

  "Hulluutta on se, että tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen ja odottaa eri tuloksia."

  VastaaPoista