perjantai 16. maaliskuuta 2018

MIELENOSOITUS PERTINLAAKSOSSA OSA II


12 kommenttia:

 1. Hyvä pyllysarjakuva toimii joskus myös ilman pyllyjä. Ja tosi on, jos 90% akateemisista suojatyöläisistä yhtä-äkkiä vain katoaisi niin kukaan ei huomaisi mitään. Muuta kuin ehkä sen, että vitutus jostain kumman syystä vähenisi. Sen sijaan jos 90% siivoojista katoaisi niin se huomattaisiin kyllä hyvin nopeasti.

  VastaaPoista
 2. Yrjö tuota samaa sanottiin aikoinaan nokiastakin, kukaan ei huomasia jos 50 insinööriä olis nokialta pois viikon, mutta jos yksi siivooja olisi päivän poissa :)
  Mutta niinhän se on että toimiva yhteiskunta tarvii byrokratian ja hallinno, toinen asia on sitten millon siitä hallinnosta tulee ns. käenpoika, eli byrokratia alkaa ruokkia itse itseensä ..

  -jpt-

  VastaaPoista
 3. Terve Yrjö ja Jpt, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Täytyykin laittaa Ryppy seuraavaan sarjakuvaan, kun tässä on tullut jo kaksi pyllytöntä sarjakuvaa putkeen. Tuo mitä sanoit siivoojista ja akateemisista suojatyöläisistä pitää kyllä täysin paikkansa. Vaan millähän ilveellä näistä suojakyösteistä päästäisiin eroon? Sillä aina kun valtio(tai kunnat) supistavat menojaan, se tapahtuu aina niiden suorittavan tason työntekijöiden kustannuksella, jotka ihan oikeasti tekevät jotain tarpeellista.

  Jpt: Onhan se tietysti totta, että jonkinlainen byrokratia ja hallinto tarvitaan. Vaan minä ainakin uskon, että n.60 prosenttia meidän kyösteistämme voisi ihan surutta potkia helvettiin. Voi tosin olla, että samalla itse systeemiä pitäisi yksinkertaistaa.

  VastaaPoista
 4. Älkääs ny..lisää pitää hallintoa saada ja kepulaisille, js siinä siivellä muillekkin, fileenmaistajille ja jokapaikan hölmöille suojatyöpaikkoja. Ei ka sitä maakunatahallintoa muuten ajettaisi kuin käärmettä pyssyyn. Kas kun sitä kotilaa ei peri kuin se vanhin, (periaatteessa) poika, niin lopuille on etsittävä muuta oleiöupaikkaa, eli kunnanvirastoon jne. Jos en kovin vääri8n muista, niin se läänijako, lääninhallitukset jne. lopetettiin, että saataisiin hallintoa kevennettyä ja oikaistua mutkia. Mutta siinähän se tuli tenkkapoo, mistä näille maalaisten lapsille ja lapsenlapsille yhteiskunnan maksamat suojatyöpaikat? No, kehitetään maakunathallinto, sinne uppoo kepulit ja muutama lahjaton kokkare ja sossu........
  ÄÄääärkele sanoo Huru-ukko vaikka hiljanen ja rauhallinen yleensä olen:)

  VastaaPoista
 5. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Totta turiset. Minäkin suhtaudun melkoisen skeptisesti tuohon maakuntahallintoviritykseen. En olisi kauhean yllättynyt, jos sen seurauksena saataisiin vain lisää virkakyöstejä eikä mitään muuta. Kepuhan näissä on perinteisesti kunnostautunut, vaan totuuden nimissä on sanottava, että osaa ne muutkin puolueet.

  VastaaPoista
 6. Tässä muuten niin hauskassa sarjakuvassa on se synkkä kääntöpuoli, että jos Pertinlaakson koko virkakunta menisi lakkoon, pysähtyisi myös Pertinlaakson sosiaalitoimi.
  Se puolestaan tietäisi aika ikäviä seuraamuksia yhdelle ja toiselle, jonka on elettävä sairauden, vamman tai muun heistä itsestään riippumattoman ylittämättömän esteen pakottamina sosiaaliturvan varassa.

  Mutta eihän tällä sarjakuvalla tietenkään sitä tarkoitettu. Eikä muutenkaan ole aihetta liialliseen synkkyyteen, kuten tämä Yrjöperskeleen blogiin jo linkkaamani uutinen kertoo:

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005606620.html

  Panimoa ja tilauksen hintaa ei siis mainittu artikkelissa, mutta tuolta voisi hyvinkin saada tilattua samankokoisen erän Tsuhnan Kostoa?

  VastaaPoista
 7. Terve QK ja kiitos kommentistasi. No joo, tämän sarjakuvan tarkoitus oli tietysti kuittailla tietynlaisille virkamiehille, mutta noinhan siinä käytännössä kävisi. Eikä se kyllä mitenkään hauskaa olisi. Mutta erä Tsuhnan Kostoa olisi kyllä ihan helvetin kova juttu. Täytyisi varmaan selvittää minkä verran tuonkokoiselle erälle tulisi hintaa. Olisi meinaan kova juttu laittaa pullo selkeän asenteellista vihalageria hyllyjä koristamaan. Panimomestari tosin saattaisi mennä hämilleen reseptissä mainittujen sikapartikkelien ja transfobisen slurrin johdosta;)

  VastaaPoista
 8. Viime lauantaina kämpilläni pidetyssä kulttuurielämäntapahtumassa vieraani saivat nauttia näytönsäästäjäni pyllykuvista.

  Lisäksi haluaisin sanoa, että olen lukenut Franz Kafkan romaanin Linna. Pitää joskus lukea myös Oikeusjuttu.

  VastaaPoista
 9. QK
  Itse asiassa maintsemasi ikävät seuraukset olisivat toivottavia isommassakin mittakaavassa, lakoilla tai ilman, sillä pakon edessä kansa nousisi suitsukkelaan barrikaadeille.

  RK
  En oikein ymmärtänyt, miksi närästyslääkkeiden myynti romahti. Eiväthän virkamiehet niitä tarvitse, koska heillähän ei työ ei eikä stressi haittaa eloa. Olisikohan kyykkykansalaisten stressi helpottanut verikoirien loptettua hyökkäilynsä?

  VastaaPoista
 10. Terve Tom ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Tom: Juu, eihän se ole kulttuurielämäntapahtuma eikä mikään, jos ei pyllykuvia näytetä:) Minä en ole vielä lukenut mitään Kafkan kirjoja, vaikka tarkoitus on kyllä ollut jo pidemmän aikaa. Nyt aloitin lukemaan Päätalon Iijoki-sarjaa. Ensimmäisen kirjan jo luin, saa nähdä jaksaako kahlata koko sarjan loppuun.

  Veijo: Tuossa mitä kommentoit QK:lle, on kyllä se totuus, että niin kauan kun valtiolla on rahaa(tai se saa lainaa) sosiaalipalveluihin, ei taida kansa barrikadeille nousta. Jonkinlainen romahdus lienee joka tapauksessa edessä, sillä en minä oikein usko, että tätä maata enää demokraattisin keinoin voidaan pelastaa.

  Arvelusi osui oikeaan. Kansalaisten elämä helpottuu ja stressitaso laskee, kun ei tarvi enää kyöstien kanssa temppuilla.

  VastaaPoista
 11. Kieltämättä tuossa Veijon huomiossa oli oma pointtinsa. Eräskin yhteiskuntatieteilijä, muistaakseni Juha Siltala kuvaili Suomen tilannetta termillä "maksettu rauha":
  ne yhteiskunnan kerrokset, jotka olisivat alttiit radikalisoitumaan fascistisiin tai kommunistisiin ääriliikkeisiin, pidetään passiivisina antamalla roomalaisen reseptin mukaan leipää ja sirkushuveja.
  Leipä tarjoillaan nestemäisessä muodossa (das flussige Brot, kuten saksalainen sanoo!) ja sirkushuveina katsellaan jääkiekkoa lähiöbaarin televisiosta.

  Tämä kustannetaan sosiaaliturvalla. Jos se loppuu kokonaan, alkaa radikalisoituminen, eikä se tapahtuisi yhtenä kansana hallitusta vastaan, vaan kahtiajakautuen. Kaduilla nähtäisiin pian marssimassa Suojeluskunnat Suomenmaassa (lyhennetään SS) ja Natsismin Kukistavat Vasemmistolaiset Divisioonat (lyhennetään NKVD). Edellisessä olisikin aivan oikeita uusnatseja, jälkimmäisessä puolestaan uustaistolaisia, joilla ei ole mitään tekemistä 1970-luvun porvarinkakaroiden kanssa.
  Ei, he ovat armeijan käyneitä duunarimiehiä, joiden joukossa on myös paljon reservin upseereja ja aliupseereja. Sen ja SS:n välinen Kansalaissota Kakkonen kävisi huomattavasti verisemmäksi kuin edellinen: tämä uuspunakaarti ei olisi yhtä helposti kukistettavissa kuin se sadan vuoden takainen, eikä sen voittoa seuraava yhteiskunta olisi niin mukava kenellekään?

  Vielä vähemmän mukavia olisivat SS:n ja NKVD:n lopullista yhteenottoa edeltävät vuodet, jolloin sosiaaliturvan loppuminen iskisi suurimmalla voimalla niihin, joista ei ole nousemaan barrikadeille saati liittymään SS:ään tai NKVD:hen. Silloin nähtäisiin kaduille nälkään kuolevia kerjäläisiä ja lohduttomasti itkeviä nuoria vanhempia, jotka myyvät lapsiaan seksiorjiksi uussuomalaille, joilla ei siinäkään tilanteessa olisi ostovoimasta pulaa; kyllä harkinnanvaraista riittäisi! Tosin sitä kutsuttaisiin tuossa vaiheessa varmaan jo avoimesti jizyaksi.

  En minä oikein välittäisi nähdä sellaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en minäkään sellaista haluaisi nähdä. Pelkäänpä vain, että kun panem et circenses loppuu, jotain tuollaista on luvassa minusta huolimatta. Tuo voitaisiin toki vielä välttää, mutta ei vaikuta siltä, että tarvittavia päätöksiä oltaisiin tekemässä. Ja seuraavaksi taidamme saada vasemmistohallituksen, joka ajaa meidät vielä syvemmälle suohon.

   Poista