perjantai 18. elokuuta 2017

GRÖNMARX TOIMITTAJANA


10 kommenttia:

 1. Aivan ässä! Times they are changing. Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti pyysi muistuttamaan, että suvaitsevaisuustoimittajan on turha hakea hommia ainakaan sieltä. Siellä kun ei ole kyseistä toimittajan vakanssia. Ja lehdessä puhutaan muutenkin vain suomea ja vielä pinnanmaan murteella. Mutta mansikanviljelijä Möttönen otti yhteyttä ja kertoi että Grönmarxille olisi kausihommia kesäisin. Hän kun on ymmärtänyt R&R-sarjakuvasta että Anni-Kristalla on aikaisempaakin kokemusta linnunpelätin hommista.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Paljon kiitoksia. Näitä missä Grönmarx saa nenilleen, on aina hauska piirtää. Ja juu, se kyllä tiedetään Pertinlaaksossa asti että Huitsinnevadan Paikallisdemokraatti ei suvaitsevaisuustoimittajia kaipaa, se kun on kaikin puolin tolkun lehti. Välitän Möttösen viestin Grönmarxille. Saattaa olla, että työpaikka kelpaa, sillä kyllähän suvakinkin syödä täytyy.

  VastaaPoista
 3. Juu mutta siinä on yks juttu, kun suvakin pitää syödä, niinettei vaan linnunpelätti ahmi parahaita marjoa ns. parempiin suihin. Ja se taas olisi marjanviljelijälle suuri tappio. No, niin tain näin koskaan ei ole hyvin päin.
  Vähän kuin ennen ollessani Ratavaltiolla konnarin hommissa, yhdessä vaunussa ei läämitys toiminut ja siihen laitettiin Riksussa isot kyltit asiasta. Eiköpähän just siihen vaunuun Pasilan junasiivoojat tunkeneet ittensä kun aina siinä kulkivat. Valittivat kaverille, että täällä on kylmä, niin kavaeri katteli hetken niitä siinä ja loihe lausumaan: Ei oo kohen teilläkään koskaan, jos ei palele niin paskattaa. Eli suo siellä ja vetelä täällä. Elä näitten kanssa ihmisiksi.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Juu, enkä tiedä olisiko Grönmarx kovin kaksinen linnunpelätti muutenkaan. Antaisi varmaan varisten syödä puskat tyhjiksi koska moniarvoisuus on rikkaus, ja kun varikset niin mukavasti värittävät peltokuvaa. Vaan ei ole helppoa junasiivoojillakaan:)

  VastaaPoista
 5. "Niin se käytäntö vaihtelee"
  ~Väiski Vemmelsääri

  VastaaPoista
 6. Terve Allaspalo, ja kiitos kommentistasi. Niinhän se vaihtelee. Nyt joutuu Anni-Kristakin ottamaan lusikan kauniiseen käteen ja etsimään toisenlaisia töitä. Tai näin ainakin tässä sarjakuvassa. Todellisuudessa Grönmarxeilla ei taida juuri hätää olla. Asema ja elatus lienee taattu, minä luulen että jos paperipravdoilla alkaa liian huonosti menemään, niin siinä vaiheessa ryntää valtio apuun.

  VastaaPoista
 7. Todella upeeta. Tuolla suvaitsevaisuudella ei pääse edes Kryptaan siivojaksi.

  VastaaPoista
 8. Terve Krypta, ja kiitos kommentistasi. Kiitosta vaan. Minäkin luulen ettei Grönmarxista tulisi kovin kaksista siivoojaa. Se kun on ihan varsinaista työtä, jossa joutuu tekemisiin ihan konkreettisten asioiden kanssa. Grönmarx viihtyy paremmin abstraktien asioiden parissa. Ja sekin ero siinä on, että jos siivooja on viikon tekemättä työtään, niin se kyllä huomataan. Kun taas jos Grönmarxin 'työt' jäisivät tekemättä, niin sitä ei kyllä kukaan noteeraisi.

  VastaaPoista
 9. Noinko helposti muka ihminen luopuu patologisenmallisesta edistyksellisyydestään?

  VastaaPoista
 10. Terve Tom, ja kiitos kommentistasi. No, otin ehkä tässä sarjakuvassa 'taiteellisia' vapauksia Grönmarxin suhteen. Ehkä pitäisi olla eri hahmot patologiselle suvakille ja ammattisuvakille. Tässähän Grönmarx on jälkimmäinen, luopuu heti ideologiastaan kun joutuu itse siitä kärsimään.

  VastaaPoista