keskiviikko 18. tammikuuta 2017

RYPPY JA TAIKALAMPPU OSA III


4 kommenttia:

 1. Johan tässä on Ryppyä vähän kaipailtukin. Tuli vaan tästä stripistä mieleen toinen sarjakuva eli Pahkasian Jurpo joskus 1980-luvulta (en muista olenko sanonut tämän joskus ennenkin). Siinähän Jurpo törmäsi lampun henkeen joka tarjosi Jurpolle kolmea toivetta ja Jurpohan toivoi:

  1. Painu vittuun.
  2. Pysy siellä.
  3. Häivy mielestäni.

  Lopuksi lampun henki poistui mutisten että yleensä suomalaiset ovat niitä lottovoittajatyyppejä.

  VastaaPoista
 2. Raiskasit sitten Disneyn rakastetun klassikkoleffa Aladinin.* Mitä seuraavaksi: Viidakkokirja Pertinlaakson tulkitsemana xD

  Hauskana huomiona: Tuhannen ja yhden yön kokoelman vähemmän tunnetussa sadussa Kalastaja ja henki pullosta vapautunut henki selittää, että se oli kuningas Salomon kun sulloi riehuneen hengen lamppuun. Olivat djinnit vähän perseilleet mihin kunkku oli kyllästynyt, joten R&R:n esittämä selitys tapahtumien kulusta ei välttämättä ole niin epäkoherenttia kuin voisi kuvitella.  *Disneyn imelä teos ei ole muuten yhtään uskollinen Tuhannen ja yhden yön saduista löytyvään Aladinin tarinaan, joka mm. sijoittuu Kiinaan ja Aladinilla on taikalampun lisäksi taikasormus, jossa on myös henki(!). Linkki tuhannen ja yhden yön Aladiniin.
  ja pakollinen wikipedialinkki.


  **

  VastaaPoista
 3. Sama kuin Yrjöperskeleellä, johan tässä Ryppyä (ja ryyppyä) kaipailtiinkin:)
  Olishan se pitänyt arvata, tuntien Hassanin ja heimolaisten asenteet ja tavat. Ullatusseksiä juu...
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö, Allaspalo ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Juu, pääsi taas piirtämistauko vähän venähtämään. Jospa tuota pääsisi taas säännöllisempään rytmiin.

  Jurposta taisit jo mainita, muistaakseni tämän sarjan ensimmäisessä osassa. Olenkin välillä miettinyt, että jos hankkisi vanhoja pahkasikoja luettavaksi. Olin silloin 80- ja 90-luvuilla liian nuori lukemaan niitä ja 2000-luvulla lehteä ei enää käsittääkseni julkaistukaan.

  Allaspalo: Niinhän siinä taisi käydä, että Aladdin tuli raiskattua:) Minä en noita alkuperäisiä tuhannen ja yhden yön satuja ole lukenut ensimmäistäkään. Itse asiassa minulle tulee niistä mieleen vain tuo Disneyn leffa, joka tuli penskana katsottua(ja nyt 25 vuotta myöhemmin perseraiskattua). Minua vaan kovasti huvitti ajatus yhdistää perseilevä stereotyyppi-Hassan tuollaiseen satumaailmaan.

  Huru-ukko: Ryyppyä tässä kaipailee itsekukin, mutta pitää yrittää raportoida Rypyn & kumppaneiden seikkailuista vähän useammin.

  VastaaPoista