sunnuntai 18. joulukuuta 2016

RYPPY JAKAA VIISAUTTA OSA V


Tällä kertaa inspiraatio tuli kahdelta suunnalta. Evoluutiosta kirjoitteli taannoin blogissaan Pekka
ja Jungnerin käsitteli Yrjöperskeles. Ja Jungnerin aivopierua käsittelevä uutinenhan löytyy täältä.

8 kommenttia:

 1. Tähän kuten moneen muuhunkin sopii se vanha sanonta: Ei kiellä luoja suuria haaveilemasta.
  Huru-uko

  VastaaPoista
 2. Eihän Jungner toki evoluutioteorian vastainen ilmiö ole, paremminkin päinvastoin: kun lisääntymisympäristö muuttuu syystä tai toisesta niin helpoksi, että aiemmin elinkelvottomatkin yksilöt voivat selviytyä hengissä omaan lisääntymisikäänsä, on seuraus vaikkapa juuri tämän stripin aiheessa.

  Aavistuksen verran mälsää on, että meillä on käytössämme aikakone josta voimme nähdä tulevaisuutemme. Se ei ole oikeastaan kone, vaan länsinaapurimme Ruotsi: entinen suurvalta, joka on liian kauan kestäneen rauhan ja hyvinvoinnin jälkeen veltostunut niin pahoin, ettei enää pysty puolustautumaan ulkoista vihoillista vastaan.

  Me voimme seurata Ruotsin kehitystä reaaliaikaisesti - ja silti poliittisella sekä virka- ja mediaeliittillämme on kouristuksenomainen pakko tehdä kaikki Ruotsin virheet samalla tavalla, ja yrittää pakottaa meidät hallintoalamaiset rakastamaan tätä kehitystä...

  VastaaPoista
 3. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. No näinhän se on. Eikä siinä mitään, tuleehan sitä typeriä ideoita joskus itse kullekin. Tämän kyseisen "intellektuellin" kritiikinsietokyvyssä vain olisi vähän parantamisen varaa. Mies oli ilmeisesti jaellut bannia aika ahkerasti kommentoijille FB-sivuillaan ja sitten vielä haukkunut nämä junteiksi.

  VastaaPoista
 4. Terve QK ja kiitos kommentistasi. No joo, onhan se tietysti noinkin. Kyllähän hyvinvointivaltiossa aina hengissä pysyy vaikka ei tekisi mitään.

  Ruotsin tilanne on kyllä masentava. Ja se, että niitä virheitä toistetaan täällä ihan sellaisinaan on kyllä suorastaan käsittämätöntä. En tiedä onko siinä kysymys typeryydestä vai moraalittomuudesta vai molemmista, mutta melkoinen perintö se on tuleville sukupolville.

  VastaaPoista
 5. Tässä on kysymys kulttuurievoluutiosta.

  Jungnerin pitäisi sanoa tuossa, että "heittää taivutus helvetti". Hänhän käyttää verbeistäkin niitten perusmuotoja, ja siinä ei ole kyse sijamuodoista.

  VastaaPoista
 6. Terve Tom ja kiitos kommentistasi. Olet varmaankin oikeassa. Tämä sarjis tuli ehkä tehtyä vähän hutiloimalla. Voi olla, että korjailen tuota myöhemmin jos jaksan. On minulla ainakin yhteen sarjakuvaan päässyt kirjoitusvirhekin, joka on siellä edelleen.

  VastaaPoista
 7. Kuten Qroquiuskin totesi, ei Jungneria varsinaisesti voi syyttää. Hänhän on vain aikansa tuote. Nykyään poliitikoilla ja muilla vaikuttajilla on mahdollisuus laukoa ihan kuinka vajaaälyistä paskaa tahansa ilman sanktioita, koska ketään ei kuitenkaan koskaan naureta pihalle mistään. Miksipäs siis pitäisikään miettiä sanomisiaan tarkemmin, kun rokkitähtien tapaan kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta. Viime aikoina myös on yleistynyt sellainen asenne, että vastaväittäjät määrittelevät itsensä Vihollisiksi esittämällä vastaväitteitä, joten niitä ei tarvitse edes kuunnella, vaan sellaiset blokataan saman tien. Tämäkään ei ole Jungnerin keksintö, vaan hän vain toimii kuten nykyään tapana on.

  En aluksi meinannut kommentoida Jungnerin tapausta tai sitä koskevia kirjoituksia, koska luulin kaiken tulleen sanotuksi, mutta sitten klikkasin piruuttani tuota uutisen linkkiä, vaikka olinkin sen jo aiemmin lukenut, ja onneksi klikkasinkin. Artikkelissa nimittäin oli linkki toiseen, heinäkuiseen uutiseen, jossa Jungner on sitä mieltä, että "Älykkäitä ihmisiä on liian vähän, ihmiskunnan ongelmien takana on tyhmän enemmistön tonttuilu - 'Käyvät hitaammalla'".

  Ilmeisesti hänen silloinen kommenttinsa jäi liian vähälle huomiolle. Varmasti sen takia, etteivät ihmiset tajunneet. Hänen täytyi antaa käytännön esimerkki.

  VastaaPoista
 8. Huomenta Pekka, ja kiitos kommentistasi. Aikansa tuote nimenomaan. Vaan on se helppoa olla vasemmistointellektuelli. Voi päästellä suustaan ihan mitä tahansa typeryyksiä ja kuitata vain vasta-argumentit vihapuheena. Niin se varmaan tulee nytkin menemään, että muutama kuukausi hiljaiseloa ja sitten taas aivoissa törähtää.

  Tuo heinäkuinen uutinen meni minultakin ilmestyessään ohi, mutta törmäsin siihen jossain yhteydessä pari kuukautta myöhemmin. Tuohan on sinänsä aika tyypillinen "intellektuellin" ylimielinen heitto, mutta yhdistettynä tähän uusimpaan, se saa aikaan melko koomisen efektin. Käytännön esimerkki tosiaan:)

  VastaaPoista