tiistai 6. joulukuuta 2016

RYPPY JA BISNESIDEA

Pahoitteluni lukijoille pitkäksi venähtäneen radiohiljaisuuden johdosta. Työ ja muutto ovat pitäneet minut sen verran kiireisenä, että aikaa vihapiirroksille ei yksinkertaisesti ole ollut. Mutta nyt olen palannut sorvin ääreen, ja tällä kerralla syntyi tällaista:


Ja nyt Reijo Koiras ja Pertinlaakson väki haluaa toivottaa kaikille hyvää itsenäisyyspäivää siinä toivossa, että se itsenäisyys saataisiin vielä joskus takaisin.

12 kommenttia:

 1. Asiaan tiimoilta esitetty (ja aivan aiheellinen) vittuilu ei olisi ollut täydellistä ellei Ryppykin olisi pannut lusikkaansa soppaan. Kiitokset ja hyvää itsenäisyyden muistopäivää. Toivotaan, että se muuttuisi joskus perinteiseksi itsepäisyyspäiväksi niin kuin sitä on joskus nimitetty.

  VastaaPoista
 2. Kuin myös hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin. Yritetään toimia itse kukin edes pienimmiltä osin sen puolesta, ettei tästä päivästä tulisi itsenäisyyden muistopäivää, koska Rantala&Kummppanit niin pontevasti sitä omilla toimillaan ajavat.

  VastaaPoista
 3. Laivanvarustaja Riku Rantala, The suuri puhallus Rantala Yards. :)

  Kiitos taas, onneksi Ryppy&kumpp. omaavat sen terveen järjen, josta moni suvakki voisi ottaa opiksi. Suvakeilla kun tuo minä itse ensin ennen muita kuitenkin on se johtotähti, vaikka naamioituu muuksi. Syy on tietty se, että suvakki on heikkolahjainen huonolla itsetunnolla varustettu ja koettaa siksi nyysiä kaiken itselleen keinolla millä hyvänsä, vaikka ampumalla itsenään nilkkaan. Teepä nilkkaan ampumisesta joku hyvä juttu!

  Hyvää itsenäisyyden muistopäivää! Toivotaan, että jonakin päivänä olisimme taas itsenäisiä, omat rajat, oma valuutta ja oma talous- ja lainsäädäntövalta, nehän ne itsenäisen maan merkit ovat.

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö, QK ja Ano, ja kiitokset kommenteistanne.

  Yrjö: Juu, onhan sitä kuittailua tullut usealtakin suunnalta. Ja toki aiheesta. Vaan se mikä tässä on suorastaan kiehtovaa on se, että Rantala & kumppanit eivät näe tässä koko kuviossa mitään väärää. Tyypit vaikuttavat ihan vilpittömästi olevan sitä mieltä, että nyt on tehty jotain fantastista. Vetää hiljaiseksi. Ja hyvää itsenäisyyden muistopäivää sinne hotellin respaankin. Vielä koittaa päivä, jolloin veri punnitaan...

  QK: Hyvää itsenäisyyspäivää sinnekin. Yritetään toki. Paljoon ei yksi pieni ihminen pysty, mutta suvakille vittuilevaa pyllyhuumoria on ainakin luvassa;)

  Ano: Hyvää itsenäisyyden muistopäivää sinnekin. Toivotaan, toivotaan. Jos muuten Ryppy saisi päättää, niin itsenäisiä oltaisiin, ja raja menisi jossain Uralilla;)

  VastaaPoista
 5. Vittuuntunut NettoVeronmaksaja7. joulukuuta 2016 klo 4.52

  Heh! Tuli sananmuunnos mieleen: Riku "The Big Blow Job" Rantala Shipyard.

  VastaaPoista
 6. Terve VNV ja kiitos kommentistasi. Heh, aika paha:)

  VastaaPoista
 7. Kiva että käytetään päivänpoliittisia aiheita hyväksi tässä sarjakuvassa.

  VastaaPoista
 8. Huomenta Tom ja kiitos kommentistasi. Juu, yritetään käsitellä välillä niitäkin. Välillä vaan harmittaa kun työ- ja muiden kiireiden takia jää niin vähän aikaa tälle blogille. Tämäkin sarjakuva tuli kolme päivää myöhemmin kuin oli tarkoitus.

  VastaaPoista
 9. Moi, lainasin kuvaa blogissani. Toivottavasti ei haittaa. :-)

  VastaaPoista
 10. Terve Anssi ja kiitos kommentistasi. Ei haittaa yhtään, saa näitä lainata.

  VastaaPoista
 11. Nimetön kritiikki haittaa Neuvostoliiton tyylistä aivopesua Suomessa – vaihtoehtosivuston ylläpitäjäksi paljastui hyvämaineisen lakifirman toisinajattelija
  Täällä Suomessa valitettavasti vaikuttaa siltä, että sosiaalinen media on vaara Hesarin propagandakoneistolle, kirjoittaa Raku Rintala kolumnissaan.


  Raku Rintala

  MATKOILLANI ihailin joskus Burman sotilasjuntan lehteä The New Light Of Myanmaria, joka on yksi maailman sensuroiduimmista, propagandistisimmista ja korruptoituneimmista medioista.

  Enää ei tarvitse kadehtia burmalaislehteä. Suomessakin levitetään nyt yhtä absurdeja teorioita ja valheita – vailla vastuuta tai pätevyyttä. Me kaikki tunnemme ihmisiä, jotka nielevät Helsingin Sanomien ja Yleisradion uutiset samaan tapaan kuin jotkut neuvostoliittolaiset luottivat Pravdaan.

  Burmassa tapasin myös nimettöminä toimivia nettiaktivisteja, jotka onnistuivat koodeillaan ohittamaan sotilasjuntan palomuurit ja luomaan Facebook- ja Hotmail-yhteyksiä muuhun maailmaan. Pöyristyin: he olivat todellisia järjestelmän vihollisia, joiden alhaisena tarkoituksena oli tuoda ihmisille propagandakoneiston ulkopuolista tietoa. Luonnollisesti ilmiannoin nettiaktivistit Burman valtiolliselle poliisille.

  TÄÄLLÄ SUOMESSA valitettavasti vaikuttaa niinikään siltä, että sosiaalinen media on vaara järjestelmämme välttämättömälle propagandalle ja aivopesulle.

  Minäkin tiedän hyvin, millaista on joutua somen ja vaihtoehtomedioiden riepottelemaksi. Perustimme Startup Refugees -nimisen kaarnavenetehtaan, joka yrittää edistää pakolaisten työllistymistä tuomalla heille toimintaa, joka mielestämme vastaa heidän kykyjään ja potentiaaliaan. Kimppuumme hyökkäsivät milloin minkäkin kriitikon kaapuun verhoutuneet toisinajattelijat.

  ETENKIN PÄIVÄN BYROKRAATTI -SIVUSTOLLA minusta esitettiin kriittisiä väitteitä.

  Koska taustani on fasistisessa kyttäyksessä, selvitin kostokseni tämän anonyymin vaihtoehtomedian ylläpitäjän. Hämmästyin: kyseessä oli hyvämaineisen asianajotoimiston menestyvä asianajaja. Useinhan ajatellaan, että netissä aivopesun vastaisen toiminnan taustalla on epäonnistuja, jolla ei ole enää mitään menetettävää.

  Kun toisinajatteija, oli hän sitten vaikkapa asianajaja, levittää vaihtoehtoisia näkökulmia ja esittää kritiikkiä, mistä ihmeen oikeudesta on kysymys? Tietenkin peräänkuulutan ennakkosensuuria mutta myös nimettömänä toimivan kriitikon velvollisuutta vastata toiminnastaan valtamedian politbyroossa ennen julkista lynkkausta.

  Voiko joku kertoa edes yhden esimerkin, miten internetin nimetön puskista ampuminen, toisinajattelu ja kritiikki muka edistävät yhtään mitään Suomessa?

  VastaaPoista
 12. Lisäsin blogisi linkin kansallisromantikko.fi sivustolle.
  Saa edes sisältö hieman huumoria mukaan.

  VastaaPoista