torstai 27. lokakuuta 2016

RYPPY LÄÄKÄRINÄ OSA V


18 kommenttia:

 1. Oliko näin, että kyseisessä sairaalassa tohtori Rypyn luokse ohjataan ne potilaat jotka ovat jo muitten lääkäreitten avun tavoittamattomissa? Potilaan tilahan on sen verran toivoton että pelkkä yleislääkärin osaaminenhan ei millään riitä.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Kyllä, Pertinlaakson kaupunginsairaalassa on sellainen käytäntö, että haastavimmat tapaukset ohjataan Rypylle. Voi tietysti olla, että tämä tapaus on liikaa jopa Rypyn kaltaiselle spesialistille.

  VastaaPoista
 3. Tunnettua sanontaa mukaillen: voit aina ottaa suvakin pään pois perseestä, mutta et estää sitä syöksymästä sinne saman tien takaisin.

  VastaaPoista
 4. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Juu, näinhän se valitettavasti menee. Itse asiassa minun oli tarkoitus jossain vaiheessa tehdä sellainen sarjis, jossa Ryppy kavereineen repii tämän kaverin pään ulos perseestä, mutta huomatessaan ettei siitä ole apua, he työntävät sen sinne takaisin.

  VastaaPoista
 5. Huomenta Tom, ja kiitos kommentistasi. Heh, siinäpä olisikin mainio idea tv-sarjalle. House-sarjasta parodia, jossa tohtori Rypylle tuodaan äärisuvakkeja ja postilaatikko-ihmisiä hoidettavaksi:)

  VastaaPoista
 6. Tämä tuli mieleeni siitä, kun Ryppy hoitaa yhtä vaikeita tapauksia kuin tohtori House.

  VastaaPoista
 7. Olen kuullut astronauteista, cosmonauteista, taikonauteista, aeronauteista, argonauteista ja jopa
  psykonauteista, mutta päivän potilaamme taitaa olla persnautti vai unelmanautti?

  Hän yrittää nähdä unelmansa, mutta törmää vain tuhkaluukkuunsa;
  vai onko niin, että kun hän yrittä katsoa intestinum rectumiaan hän näkee Punaisen kuningattaren johtaman ihmemaan?

  VastaaPoista
 8. Terve Allaspalo ja kiitos kommentistasi. Käsittääkseni persnautti on maallikoiden käyttämä termi. Virallisesti kyseinen yksilö kuuluu Homo Sapiens Premenstrualsyndromicus-lajiin, josta meille on kertonut Yrjöperskeles. On olemassa useita kilpailevia teorioita siitä, miksi kyseinen henkilö käyttäytyy moisella tavalla. Meillä Pertinlaaksossa kannatetaan erästä hyvin käytännönläheistä teoriaa, jonka mukaan kyseinen yksilö sukeltaa omaan peräsuoleensa päästäkseen pakoon tosiasioita, jotka ovat ristiriidassa hänen ideologiansa kanssa.

  VastaaPoista
 9. Tässä kyseessä siis urospuolinen potilas. Epäilen, että kyseessä on sama ilmiö jonka vuoksi hamalla -70 luvulla kovin moni nuorimies hairahtui vasemmistolaisuuteen.
  Syvimpänä vaikuttimenahan on varmastikin halu päästä ns. pukille. Ja ilmeisesti ajatellaan, että vapaamielisimmät naaraspuoliset lajimme edustajat löytyvät vasemmistosta ja suvaitsevaistosta. Seurauksena on tietenkin tarve pyrkiä miellyttämään ko. ryhmää.

  Ei kai tässä sen kummempaa diagnoosia tarvita urosten osalta.

  -KKi-

  VastaaPoista
 10. Terce KKi ja kiitos kommentistasi. Juu, epäilemättä aika monen urospuolisen suvaitsevaisen kohdalla on kyse ainakin osittain tuosta. Mitä taas tulee Jani Toivolaan kumppaneineen, heidän motiivejaan voimme vain arvailla.

  VastaaPoista
 11. Allaspalolle: Siinä suvakki nauttii ja katselee unelmaansa, koska ne unelmat on suoraan perseestä. Se, mitä KKi sanoi vonkaamisesta pitää kyllä paikkansa, itsekin sitä haraastin aikanaan vaihtelevalla menestyksellä. Kas kun vassareilla oli parhaat ja anteliammat naaraat. Leireillä ja viikonloppuseminaareissa ei ne luennot ja jaaritukset olleet tärkeintä, vaan ne yöt.
  Reijolle: Ei se tietenkään Rypyn vika ole ettei hänkään mahdottomia pysty tekemään, mutta olisiko asiallista kysyä afrikkalaiselta poppamieheltä neuvoa? Tuskin ainakaan samalta, jolta oululaisisä neuvoja kysyi, kun kieltämättä kehnonpuoleisia sai.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 12. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Kyllähän se niin taitaa olla, että länsimainen lääketiede joutuu nostamaan kädet pystyyn tämän tapauksen kohdalla. Näin ollen voisi hyvinkin kokeilla afrikkalaisen poppamiehen konsteja. Meinaan, tuskin tuosta huonompaan suuntaan voi enää mennä.

  VastaaPoista
 13. Luin tuossa juuri uutista, että sommpujen pressaksi pyrkivä nainen haluaa suomalaisten maksavan somppupimmpujen korjausleikkaukset. Joku amerikkalainen tohtorisetä tuotaisi Suomeen näitä somppujen leikkelemiä korjailemaan. Olisiko tuossa Rypylle ja Pertinlaakson sairaalalle mahdollisesti markkinarakoa pienenellä rakoa?
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 14. 'Sinuhe egyptiläisessä' mainittiin "lääke, joka ei vahingoita". Sitä määrättiin potilaalle silloin kun muu ei auta.

  VastaaPoista
 15. Huomenta Huru-ukko ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Joo, törmäsin itsekin tuohon uutiseen. Enkä hirveästi ihmettelisi vaikka tuo täti saisi vaatimuksensa läpi. On se ainakin todennäköisempää kuin se, että millään tavalla puututtaisiin siihen, että somalityttöjä lähetetään sinne silvottavaksi.

  Vaan epäilemättä tuossa olisi markkinarakoa. Välitän idean Rypylle, ja katsotaan mitä mies päättää;)

  Tom: Tuo lääke voisi olla paikallaan tässä tapauksessa. Minulla on muuten Sinuhe vieläkin lukematta. Pitäisi varmaan hommata, koska kuuluuhan se tsuhnan yleissivistykseen.

  VastaaPoista
 16. Itse luin sen pienempänä useaan otteeseen. Siihen aikaan harrastin tällaista enemmänkin. Parhaat kirjat tuli luettua aina useaan kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä. Harrastan minä sitä kyllä vieläkin. Nytkin on Dostojevskin Idiootti menossa ties kuinka monetta kertaa. Huonojen tai keskinkertaisten kirjojen kohdalla riittää yksi kerta. Loppuun asti pyrin kyllä nekin lukemaan vaikka joskus ottaakin koville.

   Poista