keskiviikko 5. lokakuuta 2016

ARKKIPIISPA JA ILMESTYS


17 kommenttia:

 1. Jopa olikin edellisestä sarjasta viikko vierähtänyt. Tuli tehtyä hauska huomio, nykyään odotan uutta R&R sarjaa samanlaisella innolla kuin pikkupoikana Aku Ankkaa. Tämä vaan ei naurata niin paljon jos asioita jää pitemmäksi aikaa tuumimaan. Terv. turjake

  VastaaPoista
 2. Terve Turjake ja kiitos kommentistasi. Itse asiassa edellisestä sarjiksesta ehti vierähtää kaksikin viikkoa. On ollut niin pirusti työkiireitä, ettei meinaa jäädä aikaa vihapiirrosten tuottamiselle.

  Vaan sehän on mukavaa, jos innolla odottelet näitä. Minäkin lueskelin pikkupoikana kovasti Aku Ankkaa, vaan päädyinpä sitten tekemään itse hieman erilaista sarjakuvaa:)

  Kyllähän tässä on viime aikoina ollut naurut vähissä varmaan itse kullakin. Maa on pikkuhiljaa vajoamassa Paskastaniksi ja päättäjät aikovat pelastaa tilanteen käymällä vihapuheen kimppuun. Noh, kävi miten kävi, pyllyhuumoria on ainakin luvassa;)

  VastaaPoista
 3. Kyllä näitä tosiaan odottaa kuin Akua aikoinaan.

  Ottamatta kantaa onko ilmestyksessä esiintynyt sädekehä-setä Pyhä Pietari, Paavali, enkeli, piispa Henrik vai itse Herra iso Herra Nasaretilainen niin aika Raamatullista, koska evankeliumeista voi lukea miten hyvää pataa Jesse oli aikanaan papiston kanssa.

  VastaaPoista
 4. Terve Allaspalo ja kiitos kommentistasi. Kiitosta vaan. Kyllähän tuo sarjiksen tyyppi on olevinaan eräs tunnettu häiskä Nasaretista. Hoksasin kyllä itsekin, että tyyppiä voi helposti luulla myös enkeliksi. Vaan eihän se tarinan pointtia muuta, niin annoinpa olla. Pääasia on kuitenkin se, että pääsin taas vittuilemaan Mäkisen Kartsalle;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas mainiosta sarjakuvan pläjäyksestä. Veikkaanpa, että jos olisit tehnyt tämän vuotta myöhemmin niin sarjakuvassa olisi mukana vielä valkotakkiset Niuvanniemestä ja poliisi olisi kuljettanut Jessen heidän huostaansa. On meinaan niin, että nyt "vihapuhetta" puuhataan rikokseksi ja sen jälkeen sitä aletaan Neuvostoliiton malliin diagnosoida mielisairaudeksi.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Juu, saa nähdä mihin tuo "vihapuheen" kriminalisointi vielä johtaa. Se aihe kyllä ansaitsisi ihan omankin sarjakuvan. Hankala ennustaa mitä tulee, kun sitä "vihapuhetta" ei ole selkeästi määritelty. Olisko taas kyseessä samanlainen blankopykälä, niin kuin kiihottaminen kansanryhmää vastaan, jolla voi sitten mielivaltaisesti mäiskiä hankalia hallintoalamaisia jotta oppisivat olemaan?

  VastaaPoista
 7. 100 % fanmade and non-canon sequal

  Herrat Ryppy ja Koponen ovat kännissä Rypyn kotona.

  Koponen: ”Mentiinköhän me Ryppy nyt vähän liian pitkällä kun joutiin kaikki Mäkisen kirkollisviinit?”

  Ryppy:”Nohnoh. Se mädättäjä arkkipiiska aikoi jokatapauksessa vaihtaa ne kaikki Reilun kaupan hibiskus teehen, joten mehän vain tehtiin sille että kristikunnalle palvelus.”

  Samalla hetkellä poikien eteen syttyy taivaallinen valo ja Jeesus ilmestyy niinkuin Arkkipiispan ilmestyksessä.

  Jeesus:” Aivan oikein lapsi.
  Koska olette nousseet urhoollisesti papistossa leviävää turmeltusta vastaan, kuin apostolit ja Martti Luther aikoinaan on Jumala päättänyt palkita teidät tällä profetialla.
  Menkää siis ja kuuluttakaa tämä Herran sanaa!
  Näin sanaa Herra Sebaot, minä olen nähnyt kuinka omiani vainotaan Lähi-Idässä ja rangaistukseksi siitä tulevat Lähi-Idän kaikki öljy- ja makean vedenlähteet muuttumaan kolmen päivän kuluttua koskenkorvaksi ja punaviiniksi kuten Kaanan häissä.
  Onko teille selvää mitä teidän tulee nyt tekemän.”

  Ryppy (näyttää peukkua ylöspäin): ”Jes sir, sano suvakki kun Haloska suojatyöpaikan tarjosi.”

  Koponen:” Jep”

  Seuraavana päivänä:
  Jeesus lukee Ilta-Uutisia, jonka etusivulla komeilee isolla lööppi
  "Kaksi Pertinlaaksolaista anoo poliittista turvapaikkaa Syyriasta!"

  Jeesus:”Jumalauta pojat!”

  VastaaPoista
 8. Neuvostoliitossakin toisinajattelijat kärrättiin Stalinin kauden jälkeen mielisairaaloihin.

  ...Mutta olen taas linkittänyt, ja myös siteerannut! :)

  VastaaPoista
 9. Terve Allaspalo ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Allaspalo: Priceless!!1! Jumalauta, munhan pitää kohta palkata sinut käsikirjoittajaksi. "Jes sir, sano suvakki kun Haloska suojatyöpaikan tarjosi". Seuraavan kerran kun tarvii laittaa sanonta Rypyn suuhun, ei tarvi tämän kauempaa etsiä:)

  Tom: Kiitän ja kumarran. Saas nähdä koska täällä alkaa todellinen toisinajattelijoiden jahti.

  VastaaPoista
 10. Kiva jos oli hauska.
  Olisi kunnia jos tuo Haloska-heitto kelpaisi itse sarjikseen.

  Kohtahan meillä pipipäisillä valtionvihollisilla on aikaa aikaa keksiä näitä letkautuksia sen jälkeen kun Iso Sisko on laittanut meidät kuntoutumaan sanitariumiin pakkopaidassa.

  VastaaPoista
 11. Juu, sanitariumissa tavataan. Siellä kun tunnustetaan olevamme nuivia kansalaisia, ja vieläpä pyllyhuumorin ystäviä, niin taitaa olla sähköshokkihoitoa luvassa molemmille:)

  VastaaPoista
 12. Ensin luin tuon otsikon, että arkipiispan imetys, ja että mitähän se imettää. Sitten pälkähti päähän ajatus, että sitähän se, uloketta kun ajatukset ovat mitä ovat. No lukihäiriön korjattuani totesin että ilmestys vaan ei se aisa siitäkään hullua hurskaammaksi muuttanut. Viimeinen kuva kertoo kyllä kaiken mokoman piispan ajatuksista ja asenteesta.
  Ja joo, odotan näitä RR, seikkailuja innolla kuin kuuta nousevaa.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
 13. Eikös sähköshokkihoitoa anneta hoidoksi masentuneille? Mutta toisaalta, eipä Neuvostoliiton poliittisten mielisairaaloidenkaan hoito ollut täysin asianmukaista.

  VastaaPoista
 14. Terve Huru-ukko ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Heh, arkkipiispan imetys voisi kyllä olla melko irstaan näköinen sarjakuva. Minunhan piti jo edellisen Mäkis-aiheisen sarjakuvan jälkeen jättää mies rauhaan, vaan enhän minä sitten malttanut. Enkä varmaan malta tämänkään jälkeen;) Ja kiitosta, näitä on vielä mukavampi piirrellä, kun tietää että niitä ihan odotellaan.

  Tom: Joo, niinhän se taitaa olla. Mulla vaan taisi tulla nuo sähköshokit mieleen Yksi lensi yli käenpesän-elokuvasta. Vaan sehän jää nähtäväksi millaista "hoitoa" me väärän tietoisuuden vangit sitten aikanaan saamme.

  VastaaPoista
 15. Sähköshokkia käytetään tosiaan edelleen hoitona vaikeaan masennukseen, johon se tehoaa varsin hyvin. Se on siis nimenomaan hoitoa: potilas nukutetaan ja lihakset relaksoidaan ennen täräystä. Ei potilas hereillä ja lihasjänteys päällä iskettynäkään itse shokista muista jälkeenpäin mitään - mutta keho muistaa äkkikouristukset, jotka iskevät kirjaimellisesti ytimiin ja luihin! Olo on kuin perusteellisesti hakatulla.

  Itse sarjakuvasta sen verran, että viikolla uutisoitiin Paavalin seurakunnan (Helsingissä?) ilmoittaneen alkavansa vihkiä samansukupuolisia aviopareja. Ei ehkä ollut aivan loppuun asti mietitty osoite näin kristinopin kannalta: kirjeenvaihtonsa perusteella seurakunnan nimihenkilöllä ei ollut erityisen suopea suhtautuminen "miehimyksiä" kohtaan.

  VastaaPoista
 16. Välillähän oli Suomen sairaaloissa sähköshokkien käyttö loppunut. Ja se taisi johtua jossain määrin juuri tuosta elokuvasta. Yhdysvalloissakin.

  Oikein eikä väärin käytettynä sähköshokit ovat kuitenkin ilmeisesti hyvä apu oikeaan sairauteen.

  VastaaPoista
 17. Terve Qroquius Kad ja Tom ja kiitos kommenteistanne. Kiitoksia molemmille täsmennyksistä. Nyt täytyy myöntää, että itselläni oli melkoinen aukko sivistyksessä tuossa kohtaa. Minulla oli tosiaan sellainen mielikuva, että sähköshokkihoito oli 50-60-luvuilla harjoitettavaa puoskarointia ja muutenkin brutaalia touhua. Pitää varmaan ruveta ihan itse selvittämään asioita, kun ei voi enää Hollywoodiinkaan luottaa:)

  Mitä tulee tuohon Q:n mainitsemaan uutiseen, niin toteanpa vaan, että mädättämisen tiellä on taas saavutettu yksi virstanpylväs. Saa nähdä miten seurakuntalaiset reagoi. Mäkinen ja kumppanit ovat varmasti hyvinkin tyytyväisiä.

  VastaaPoista