torstai 1. syyskuuta 2016

RYPPY JA TYÖNHAKIJA


Tällä kertaa sain inspiraation, kun törmäsin netissä erääseen yritykseen(kiitos siskolle vinkistä). Muutama tuollainen pulju lisää, niin eiköhän lähde Suomi nousuun.

16 kommenttia:

 1. Tutustuin hieman kyseiseen firmaan linkin kautta. Eikä se ole ainoa samanlainen. Näin ollen täytyy valitettavasti todeta, että vaikka tämänkin kertainen strippi oli kovasti onnistunut ja hauska, niin se ei ole vitsi eikä sketsi, vaan dokumentti.

  VastaaPoista
 2. Just ja joo. Montako sompputulkkia meillä tarvittaisiin ilman somppujen maahantunkeutimista? Arvelisin 0 kpl. Ihan kuin kaikki muutkin mamuilusta johtuvat "amatit" Syvältä tää systeemi arvelee Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Ai jumalauta. Nauru tuli vasta "yrityskäynnin" jälkeen. Kaikkea se akateemisuus teettää. Asiakkaina verovaroilla pyöriviä "yrityksiä". Kyllä tällä konseptilla minunkin verotukseni kevenee.

  VastaaPoista
 4. Terve Yrjö, Huru-ukko ja Habahoo, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Juu, niinhän se menee, että parodian tekeminen käy päivä päivältä vaikeammaksi. Sinänsä muuten, jos ei vaivaisi moraalisilla seikoilla päätään, niin tuollainen "yritys" olisi varmasti hyväkin bisnes. Veikkaan, että ei nuo ihan pieniä summia laskuta, ja se taas ei asiakkaita haittaa, kun ei ole omat rahat kyseessä.

  Huru-ukko: Joo, tuo somalitulkkien tarve on vähän sama asia. Päättäjät kehittävät tahallaan ongelman, ja sitten tuota ongelmaa helpottamaan tarvitaan "bisnestä". Eikö se olisi parempi jos olisi jätetty se ongelma kehittämättä?

  Habahoo: Niinpä, sehän se suurin vitsi tässä onkin, että tämä ei ole mitään Reijon sepittämää parodiaa, vaan totista totta. Vaan käypäs vilkaisemassa Naurunappulassa, laitoin tämän sarjakuvan sinne ja siellä pari tyyppiä ihan pokkana puolustaa tuota meininkiä. Löytyy kun laitat hakusanaksi Ryppy ja työnhakija.

  VastaaPoista
 5. Eihän se hullu ole joka pyytää...
  Tjaa, ehkä tässä tapauksessa.

  VastaaPoista
 6. Ehkä Ryppy oli nyt vähän turhan tyly, kun noin osoitti ovea. Ryppyhän olisi voinut pyörähtää Suur-Suomi baarissa Grönmarx paran kanssa ja loihtia tälle lohdutukseksi kelkan.

  VastaaPoista
 7. Terve Allaspalo ja kiitos kommentistasi. Juu, onhan se tietysti niin, että eiväthän tuollaiset firmat ole tätä tilannetta luoneet, kunhan käyttävät sitä härskisti hyväksi. Mutta se, että tuollaisia puljuja on ylipäänsä olemassa ja että niiden toiminta on kannattavaa, kertoo kyllä karua kieltä tästä yhteiskunnasta.

  VastaaPoista
 8. Jaa, meni näköjään kommentit ristiin. Olihan Ryppy kiistatta hiukan tyly. Hilavitkuttimien valmistus on vaan raakaa bisnestä. Ei ne koneet pyöri abstraktioiden voimalla. Mutta joo, muutama tuoppi Tsuhnan kostoa ja Grönmarx kelkkaan, niin homma etenee:)

  VastaaPoista
 9. Miksiköhän minä en löydä sitä Nauriksesta? Monta muuta strippiä kyllä löytyy. Pitääköhän siinä olla käyttäjätili tai jotain.

  Mutta joo, järkyttävintähän tuossa firmassa ei ole se, että se on olemassa. Saahan sitä myydä vaikka eskimoille jäätä, jos mieli tekee. Ei, järkyttävintä on se, että firma on ollut olemassa jo vuodesta 2008. Bisnestä on siis riittänyt.

  VastaaPoista
 10. Eipä näy Naurunappulassa tätä. Liekö ollut liian hapokasta kun yrityksen nimi mainittiin. Mutta varsin valaisevaa oli käydä sivuilla ja katsoa mihin erilaiset julkisen sektorin toimijat budjettinsa käyttävät.

  VastaaPoista
 11. Terve Pekka ja Ano, ja kiitos kommenteistanne. Kummallista. Kirjautuneena löydän sen sieltä, mutta kun kokeilin hakea kirjautumatta, niin eihän sitä löytynyt. Eikä löytynyt myöskään selaamalla.

  Ja joo, onhan se karua, että tuollaisen firman palveluille löytyy kysyntää samaan aikaan kun vähennetään poliiseja/sairaanhoitajia ym. On prioriteetit kohdallaan Suomessa armon vuonna 2016.

  VastaaPoista
 12. No niinhän siinä taisi käydä, että tämä pläjäys joutui Naurunappulan sensuurin hampaisiin. Ei sitä varsinaisesti ole poistettu, mutta ilmeisesti jotenkin piilotettu, niin ettei sitä ainakaan käyttäjätilittömät käyttäjät näe. Ja mitä katselin, niin näyttäisi että noin puolet sinne postaamistani sarjakuvistani oli kokenut saman kohtalon. Noh, heillä on siihen tietysti oikeus. Ihmetyttää vaan, kun siellä seassa oli ihan harmittomiakin sarjakuvia.

  VastaaPoista
 13. Huvittavaa on sekin, että nämä ekvalitojen akakoomiset todellakin uskovat tekevänsä työtä.

  -KKi

  VastaaPoista
 14. Terve KKi ja kiitos kommentistasi. Tuota olen monesti miettinyt. Käyttävätkö nuo härskisti systeemiä hyväkseen, vai uskovatko he ihan vilpittömästi että tuo touhu on ihan oikeasti tarpeellista? Tee työtä jolla on tarkoitus, ryhdy tasa-arvon ja moninaisuuden asiantuntijaksi!

  VastaaPoista
 15. Enkä voi kuin ihmetellä sitä järkeä ja viisautta, jonka mukaan ekVALITA olisi hyvä nimi tällaiselle firmalle. Eipä se suinkaan nimittäin luo mielleyhtymää vähästä valittavaan ja kaikesta kaakattavaan akkalaumaan, joka---

  Eikun perkule. Nimihän on täydellinen. Jatkakaa.

  VastaaPoista
 16. Terve Kaleidoskooppiihmispään ja kiitos kommentistasi. Heh, niinpä. Olisikohan firman nimen keksijä ollut huumorimiehiä?

  VastaaPoista