tiistai 31. toukokuuta 2016

RYPPY DIKTAATTORINA OSA II


Inspiraation tähän sarjikseen sain Yrjöperskeleen viikon takaisesta kirjoituksesta. Kiitokset Yrjölle.

8 kommenttia:

 1. Höhö.

  Huomattava tela-alustaisen kuljettajan kasvoilla karehtiva hymy.
  Hienoja strippejä ukko piirtää.

  -KKi-

  VastaaPoista
 2. Terve KKi ja kiitos kommentistasi. Kiitoksia vaan. Kyllähän se hymyilyttää kun ei tarvitse kuluttaa hienoa wrecking ballia(mikä lie suomeksi), vaan voi sen sijaan käyttää aitoa tuttipulloterroristia.

  VastaaPoista
 3. Takku-Pehkosta tuli jopa hyödyllinen työkalu. Jotakin samanmoista pitäis kehitellä noille matuille. Ehkä ne vois tunkea lettosuon ylittävien pitkospuiden alle "ratapölkyiksi".

  VastaaPoista
 4. Terve Korpisoturi ja kiitoa kommentistasi. Kyllä, Rypyn fasismissa kaikkien osaamispotentiaali hyödynnetään. Ratapölkkyratkaisu ei kuulosta lainkaan huonolta. Siihen voisi Ryppykin päätyä, jos siis sattuu olemaan humaanilla päällä:)

  VastaaPoista
 5. Pistää vaan miettimään, että Tero Takku-Pehko on tietyllä lailla ympäröivän yhteiskuntansa tuote. Ainakin se mahdollistaa hänen olemassaolonsa. Sanotaan että joskus 1970-luvulla wanna be-Teroja varmaan oli, mutta he tiesivät, että ei elämysmatkailu ole mikään ammatti eikä yhteiskunta anna sen tapahtua eikä varsinkaan sitä kustanna. Jossain vaiheessa, milloin, ehkä 1990-luvulla tilanne alkoi muuttua. Miksi? Ketä hyödyttää, että Teroja on? Eivät he ole syrjäytyneitä, usein heidän vanhempansakin ovat ihan hyvätuloisia ja yhteiskunnan rullissa mukana. Heillä olisi ollut kaikki mahdollisuus. Miksi anarkistinen elämysmatkailija kuuluu nyky-Suomen ammattinimikkeistöön? Itsehän muuten olen tekemisissä ammattini puolesta ns. syrjäytyneitten nuorten kanssa ja kas, ei siitä porukasta ammattianarkisteja tule. Ei kyllä pahemmin veronmaksajiakaan, mutta ei myöskään leikkipartisaaneja.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö ja kiitos kommentistasi. Enpä minäkään kyllä lainkaan tajua tätä ilmiötä. Esim. mamutuskin tuntuu aivan järjettömältä, mutta kyllähän siitä on monelle ihmiselle aivan konkreettista hyötyä, toiset tekee rahaa ja toiset saa moraalisäteillä, mutta tästä touhusta ei kyllä hyödy nähdäkseni kukaan. Omassa ikäpolvessani on jo runsaasti näitä Teroja, tunsinkin muutaman joskus nuorempana eivätkä hekään mitään syrjäytyneitä olleet. Elämysmatkailusta siinä vain oli kysymys. Smash asemissa kävivät riehumassa ja olivat tosi kovia jätkiä sen jälkeen.

  VastaaPoista
 7. Tuntui joku desavuu tän stripin yhteydessä. Oli pakko kaivella internetsin pimeää puolta blogien alkuajoilta ja sieltähän se löytyi: https://reinoblog.blogspot.com/2007/02/valkoparraton-sossun-set.html

  Voe niitä aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Desavuusi ei ole sattumaa. Minä luin aikoinaan mainiota Reinoblogia hyvinkin intensiivisesti, ja kyllä sieltä tuli varmasti vaikutteitakin otettua. Itse asiassa minulla saattoi jopa tuo teksti mielessäni luodessani Tero Takku-Pehkon hahmoa. On vaan niin helvetin hyvä kuvaus tuosta ihmistyypistä.

   Poista