tiistai 24. toukokuuta 2016

RYPPY JA KOPONEN KIRKOSSA

Tällä kertaa kärsin hieman ideoiden puutteesta. Annoin sitten vain tulla tajunnanvirtaa ja niinhän siinä kävi, että mopo karkasi käsistä. Vaan julkaistaanpa kuitenkin, ehkä ensi kerralla keksin jotain järkevämpää.

11 kommenttia:

 1. Suosittelen Rypylle vilpitömästi eroakirkosta:fi palvelua.
  Ihan aikuisten oikeesti. Ei siinä kääntyminen mitään auta, samaa paskaa eri paketissa.
  T. Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko ja kiitos kommentistasi. Saatat olla oikeassa. Minähän en ole minkään sortin uskovainen, joten asia ei minua henkilökohtaisesti kosketa, mutta en minä tällä halunnut varsinaisesti kristinuskoa kritisoida, vaan lähinnä tämän päivän luterilaista kirkkoa. Kun näitä paria arkkipiispaa kuuntelee, niin tuntuu ettei millään muulla kuin monikulttuurilla ja homoliitoilla ole enää mitään väliä.

  VastaaPoista
 3. Sanoisin, että tuo pää perseessä ja sateenkaariristi kourassa suoritettu SS-tyyppinen hanhenmarssi oli piste i:n päälle ja kuvaa osuvasti niin nykykirkkoamme kuin nykyaikaa muutenkin. Jatkahan ryppyilyä. Tälle sarjakuvalle pitäisi ehdottomasti saada lisänäkyvyyttä.

  VastaaPoista
 4. Parin päivän päästä Pertinlaakson ortodoksisesta seurakunnasta otetaan hermostunut puhelu Suomen ortodoksisen kirkon johtohahmolle arkkipiispa Leolle:

  "Haloo. Arkkipiispa Leo."

  "Hyvää päivää, täällä on isä Munaskuu Pertinlaakson seurakunnasta. Meillä olisi täällä Pertinlaaksossa pieni - tilanne johon tarvitsisimme teidän opillista ohjausta."

  "Kerro toki ongelmasi lapsi."

  "Täällä olisi eräs ööööh, henkilö joka haluaisi kirkkomme jäseneksi."

  "En näin suorilta käsin näe mitään ongelmaa. Jokainen eksynyt sielu on tervetullut kirkkomme suojaan."

  "Niin mutta, nyt on vähän poikkeuksellinen tapaus. Tuota, miten tämän nyt sanoisi. Hän on nooh, hän kärsii peräpositiivisesta oireyhtymästä."

  "Anteeksi mitä?! Yritättekö sanoa, että hän on kenties homoseksuaali?"

  "En. Hän on puhuva pylly, jolla on kädet ja jalat."

  KLIK

  ...TUUT TUUT TUUT TUUT...

  VastaaPoista
 5. Terve Yrjö ja Allaspalo ja kiitokset kommenteistanne.

  Yrjö: Kiitoksia kovasti. Aluksi ajattelin, että meniköhän tämä jo liian pitkälle, mutta onhan tuossa jotain kuvaavaa. Ja tuo kyseinen arkkipiispa on viime aikoina aukonut päätään niin ärsyttävällä tavalla, että en ihan silkkihansikkain halunnut käsitellä.

  Allaspalo: Nyt repesin kyllä totaalisesti. Siinähän oli mainio käsikirjoitus R&R-stripille. En tullut ajatelleeksikaan että peräpositiivinen oireyhtymä voisi olla myös eufemismi homoseksuaalille:)

  VastaaPoista
 6. @Reijo Koiras. Kiva jos oli hauska. Jos herra taiteilijalla on pulaa ideoista niin voit vaikka kynäillä tän jatko-osaksi Rypyn ja Koposen kirkollisille seikkailuille.

  VastaaPoista
 7. Kiitoksia, saattaapa olla että sen teen. Ja jos teen, niin mainitsen kyllä mistä idea on lähtöisin.

  VastaaPoista
 8. Ottia tuota, tarkoitukseni oli kyllä esittää kritiikkiä uskontoihin sillä tavalla, että ei se paska vaihtaen parane. Varsinkin kun vertaa nykypappien ja piispojen kannanottoja tämän päivän maailmaan ja sen menoon.
  Pakan minäkin olen ollut jo vuosia ennen kuin ensimmäistäkään somppua tuli Moskovasta junalla.
  Lopuksi visailukysymys: Mitä eroa on hyvällä ja pahalla paimenella? Hyvä paimen panee henkensä laumansa edestä, paha paimen panee laumaa henkensä edestä.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 9. Terve Huru-ukko. Juu, mikäs siinä, saahan niitä uskontojakin kritisoida. Sitä vain täsmensin, että tämän sarjakuvan kritiikki kohdistui nimenomaan mainittuun organisaatioon sekä arkkipiispa Mäkiseen. Mitä tuohon visailukysymykseen tulee, niin näkisin että Mäkinen ei ole ainakaan hyvä paimen.

  VastaaPoista
 10. Mä olen epäilijä, enkä kovin uskonnollinen. Silti esim. toisaalta Raamattu kiehtoo, varsinkin sen Vanha Testamentti. Jos lukee Raamattua, Tuntematonta sotilasta ja Kalevalaa, niin sutkautuksilla pärjää. Hengentuotteita ne ovat ja niistä pitää nauttia kuin oluesta.

  VastaaPoista
 11. Huomenta Korpisoturi ja kiitos kommentistasi. Totta turiset. Mullakin on ollut jo pitkään tarkoitus lukea Raamattu sekä Kalevala kokonaisuudessaan, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi(Tuntematonta onkin sitten luettu senkin edestä). Ajattelin asiaa lähinnä yleissivistyksen kannalta, pelastustahan minun on turha sieltä yrittää etsiä, koska vihapiirtäjänä joudun joka tapauksessa tsuhnan helvettiin:)

  VastaaPoista