lauantai 6. maaliskuuta 2021

RYPPY JA KOPONEN SAUNASSA OSA II

 


12 kommenttia:

 1. Kiitos taas tästä Reijo. Loppuun kun pääsin niin en voinut olla hymyilemättä isoon ääneen. Siitä hyvä tämä yksineläjän elämä ettei kukaan tule katsomaan, että minkä helevatan kohtauksen tuo TAAS sai:)
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Tuli ahaa-elämys valemediaa lukiessa. bajamaja henriksonni väittä ettei korona häviä sillä, että hän eroaa oikuesgangsterin hommasta. Mistä sitä tietää, yrittäisi edes. Yritetäänhän sitä kokoronaa häivyttä kokeellisilla roketteillakin. Jospa se hyvinkin tehoaisi, kokeelien juttuhan sekin olisi.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 3. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommenteistasi. Olepas hyvä vaan, hauskaa että upposi. Tämähän oli vähän erilainen pätkä, tässä kun jätkät vain muistelee menneitä, eikä nykyajan päättömyyksiin oteta kantaa.

  bajamaja henriksonni väittä ettei korona häviä sillä, että hän eroaa oikuesgangsterin hommasta. Mistä sitä tietää, yrittäisi edes.

  Niin, en mikäkään tiedä häviääkö korona sillä että Henrikson eroaa tehtävästään. Mutta minäkin olisin valmis sitä silti kokeilemaan;)

  VastaaPoista
 4. No niinpä. Yhdellä ja toisella on varma käsitys siitä, että he ovat menestyneet, koska ovat kerta kaikkiaan muita parempia. Vähintään yhtä usealla on varma käsitys siitä, että heidän menestymisensä eteen on kasattu tahallisesti esteitä.

  Tätä ilmiötä on testattu yhteiskuntatieteellisessä tutkimuksessa (kyllä, aivan oikeaa sellaistakin tehdään!), joissa koerymhä pelaa Monopolia; alussa vain heille jaetaan eri määrät rahaa.

  Pelin päätyttyä aivan odotetusti parhaiten olivat menestyneet ne, joille jaettiin alussa rahaa enemmän kuin muille. Yhtä odotetusti he katsoivat, ettei suuremmalla alkurahalla ollut mitään merkitystä heidän pelisuoritukseensa, jonka he katsoivat olevan vain ja ainoastaan heidän parempaa osaamistaan.

  Tiedossani ei ole sellaista vastaavaa kokeilua, jossa olisi seurattu miten holtittomasti koeryhmäläiset käyttelisivät resurssejaan, jos niitä jaettaisiin kaikille suuri määrä heidän pyyntöjensä mukaan.

  VastaaPoista
 5. Terve QK, ja kiitos kommentistasi.

  No niinpä. Yhdellä ja toisella on varma käsitys siitä, että he ovat menestyneet, koska ovat kerta kaikkiaan muita parempia. Vähintään yhtä usealla on varma käsitys siitä, että heidän menestymisensä eteen on kasattu tahallisesti esteitä.

  Noinhan se tuppaa menemään. Tunnenkin molempiin ryhmiin kuuluvia ihmisiä. Kyllähän se on ihan kiistaton tosiasia, että varakkaaseen perheeseen syntynyt lapsi on etuoikeutetummassa asemassa kun köyhään perheeseen syntynyt. Se ero ei Suomessa ole niin suuri kuin suurimmassa osassa maailmaa, mutta kuitenkin. Näkisin kuitenkin, että tuon epäreiluuden kanssa me vain joudumme elämään. Perusturva tosin olisi hyvä pitää sellaisella tasolla, että sille köyhän perheen lapsellekin annetaan tilaisuus menestyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin sitähän mä juur tarkotin, sanoi tunnettu demari Janne Kivivuori.

   Että annetaan niiden Elämän Suuressa Monopolissa ennen peliä enemmän pelirahaa saaneiden velvollisuudeksi tasoittaa omalta osaltaan tietä pelikumppaneilleen, joille jaettiin pelin alussa selvästi vähemmän rahaa, mutta velvoitteella:

   sitä tientasoitusrahaa ei saa käyttää tuulen kylvämiseen!

   Poista
 6. Timanttikin syntyy kovassa paineessa. Siispä voi todeta, että ikävien kokemuksien kautta Rypystä kehittyi yksi nykyajan suurimmista ajattelijoista. Siitä Suuresta Lamasta muuten – piru vie – on jo kolmekymmentä vuotta. Siinä särkyi pysyvästi Suomessa jotakin. 1970-luvulla 60.000 työtöntä suomalaista oli hätätilahallituksen paikka. Nyt puoli miljoonaa työtöntä suomalaista on vain tilastoluku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voidaan sanoa, että tuli pysyvä lama.

   Poista
  2. Niin voidaan. Tuntuu että vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen meininki on ollut yhtä rämpimistä kriisistä toiseen. Ja sitä se olisi ollut ilman tätä koronaakin.

   Poista
 7. "
  Se ero ei Suomessa ole niin suuri kuin suurimmassa osassa maailmaa, mutta kuitenkin. Näkisin kuitenkin, että tuon epäreiluuden kanssa me vain joudumme elämään. Perusturva tosin olisi hyvä pitää sellaisella tasolla, että sille köyhän perheen lapsellekin annetaan tilaisuus menestyä.
  "

  Näinhän se taisi ollakin jonnekin sinne legendaariselle -90 luvulle saakka. Sittemmin tainnut koulutuksessa, milenterveydessä sun muussa käydä juustohöylä. Ja kerran höylättyähän ei kokkari luovuta ja sosiaalifemkraatti antaa siivun Kaikkein Heikommassa Asemassa™ olevalle.

  Teinivuodet oli kyllä helvettiä. Ei jäänyt kouluajoilta juuri ensimmäistäkään mukavaa muistoa.
  -90 luvulla taasen meni kokolailla hyvin. Töitäkin piisasi.

  VastaaPoista
 8. Terve Yrjö ja KKi, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Timanttikin syntyy kovassa paineessa. Siispä voi todeta, että ikävien kokemuksien kautta Rypystä kehittyi yksi nykyajan suurimmista ajattelijoista.

  Juuri noin. Ryppy on tarmokas ja (halutessaan)aikaansaava kaveri, ja se asenne on kehittynyt juuri siksi, että mitään ei ole ilmaiseksi saatu.

  Siitä Suuresta Lamasta muuten – piru vie – on jo kolmekymmentä vuotta. Siinä särkyi pysyvästi Suomessa jotakin.

  Noin minäkin ole sen aina kokenut, vaikka sen laman aikana olinkin vielä pikkupoika. Kyllähän siitä lamasta noustiin, mutta ei sitä vahinkoa saatu oikein koskaan täysin korjattua.

  KKi: Ja kerran höylättyähän ei kokkari luovuta ja sosiaalifemkraatti antaa siivun Kaikkein Heikommassa Asemassa™ olevalle.

  Noinhan se menee. Silloin 90-luvulla ne leikkaukset olivat kaiketi välttämättömiä, kun lainaa ei tainnut juuri olla tyrkyllä. Mutta onhan se mielenterveyspalveluista leikkaaminen varsin ikävää touhua. Silloin ymmärtääkseni leikattiim myös kehitysavusta, mitä ei ole tainnutkaan sen koommin tapahtua.

  Teinivuodet oli kyllä helvettiä. Ei jäänyt kouluajoilta juuri ensimmäistäkään mukavaa muistoa.

  En minäkään niitä aikoja niin lämpimästi muistele. Siitä huolimatta, että ei minulla ollut lähellekään niin rankkaa kuin esimerkiksi sinulla. Minua ei juurikaan kiusattu, ja tyttöjenkin kanssa oli kaikenlaista vipinää.

  VastaaPoista