perjantai 9. lokakuuta 2020

VANHUS-RYPPY OSA II

 


20 kommenttia:

 1. Taas kerran, tuo viimeinen ruutu oli se viimeinen naula arkkuun, noin kuvannolisesti. Kyllä sä Reijo sit osaat. Kunnioitusta kympillä ja lakki päästä. Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Kiitoksia vaan. Tuo hippien kaasuttaminen oli taas sellainen tapaus, että minun oli suorastaan pakko käsitellä se edes jotenkin.

  Tom: Sukupolvikokemus nimenomaan. Tämä oli vähän tällainen pertinlaaksolainen versio siitä, kun vanha hippi kertoo lapsenlapsilleen Woodstockista.

  VastaaPoista
 3. Se on se Ryppy-Vaari Tsuhnan kostonsa ansainnut. Pappa on ollut oikealla asialla.

  VastaaPoista
 4. Terve KKi, ja kiitos kommentistasi. Samaa mieltä. Ryppy oli sentään parantamassa maailmaa:)

  VastaaPoista
 5. Tästä mainiosta pätkästä tulee kyllä hieman melankolinen mieliala. Siitä kun saa kuvan että utopistit aikanaan betonoivat valtansa ja Ryppy muistelee aikaa jolloin näin ei vielä ollut tapahtunut. Eihän sitä tiedä vaikka Ryppykin oli aikanaan istunut jonkin poliittisen tuomion ja päässyt vasta vanhana pyllynä vapaaksi.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Tuohan on tietysti totta. Hoksasin itsekin vasta tämän piirrettyä, että tämä on selkeästi ristiriidassa Vanhus-Ryppy-ykkösosan kanssa:

  http://ryppyjareika.blogspot.com/2016/08/vanhus-ryppy.html

  Tuostahan saa sen kuvan että järki voittaa lopulta. Näiden osien välillä on tietysti ehtinyt vierähtää neljä vuotta. Luultavasti pessimismi on voittanut minussa alaa noina vuosina.

  Ja joo, sehän on selvää että jos tuo kahjolauma valtansa betonoi, niin Ryppy on ensimmäisten joukossa matkalla gulagiin.

  VastaaPoista
 7. Täytyy tunnustaa että omakin blogini on siirtymässä koko ajan enemmän pessimistiseksi. Ilon ja varsinkin toivon aiheet vähenevät päivä päivältä. Minihameisten utopistien toimesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen pannut merkille. Ja olen minä lisääntyvää pessimismiä huomannut paljon muuallakin. Kyllä minä silti vieläkin uskon, että järki voittaa lopulta. Luulen vain, että se tulee tapahtumaan vasta täydellisen romahtamisen jälkeen. Siihen, että homma saataisiin hoidettua demokraattisesti, en ole jaksanut uskoa enää pitkään aikaan.

   Poista
 8. Osu ja uppos. Hyvin ajankohtainen muistelu.

  VastaaPoista
 9. Terve Krypta, ja kiitos kommentistasi. Kiva jos upposi. Ajattelin, että pakkohan sitä oli jollain lailla Elokapinaakin kommentoida. Kuuluu sarjaan Aikamme vastenmielisiä ilmiöitä.

  VastaaPoista
 10. Kyllähän tuosta sen vaikutelman saa, että Ryppy oli nuorena idealistipoliisina uskonut parantavansa maailmaa kaasuttamalla Eloegoilu-Anarkomarkoja tavoitteena palauttaa kansallisvaltioiden Eurooppa, mutta vihollinen voitti ja betonoi valtansa Euroopan Neuvostoliitoksi.

  Mutta ei sen tarvitsi näin olla;
  Ryppyhän näyttää juovan Tsuhnan Kostoa! Sehän olisi mahdotonta Euro-N-Liitossa.

  Tässähän on voinut käydä samaan tapaan kuin niille, jotka tulivat sankoin joukoin Moskovan kaduille kaatamaan Neuvostoliittoa toivoen tilalle länsimaista, vapaata kulutusyhteiskuntaa. N-Liitto kaatui, mutta tilalle tulikin oligarkkivetoinen holtiton kleptokratia, joka muuttui putinistiseksi sekurokratiaksi.

  Ehkä tuossakin on käynyt niin? Jotain sentapaista, että kansakuntien Eurooppa palautettiin, mutta sen hinta oli luultua valtavan paljon raskaampi:
  ilmassa tuoksuvat Zyklon-B ja palavan ihmislihan katku? Etnisillä kantasuomalaisilla ei ole sen suurempaa hätää, mutta ne muut, jopa saamelaisetkin mukaanlukien...

  VastaaPoista
 11. Terve QK, ja kiitos kommentistasi. Tuohan on ihan mahdollinen skenaario. Itse asiassa, jos kävisikin niin että punaviherintelligentsija saisi betonoitua valtansa, niin minä en oikeastaan edes pidä todennäköisenä että siitä seuraisi jonkinlainen orwellilainen kommarijuntta. Tai ehkä seuraisi, mutta se olisi hyvinkin lyhytikäinen. Sillä nuo ihmiset eivät tunnu tajuavan lainkaan mitä ovat tekemässä. Heillä vaikuttaisi olevan suunnattomia vaikeuksia ymmärtää yksinkertaisiakaan syy-seuraussuhteita. Tekisi jopa mieli väittää, ettei sen juntan kaatamiseen tarvittaisi edes kansannousua vaan nämä onnistuisivat menstruoimaan kaiken vituralleen ihan keskenään. Mutta se järjestelmä joka sitten nousisi savuavista raunioista, saattaisi hyvinkin olla se Zyklon-B:n ja ihmislihan katkuinen vaskistidiktatuuri.

  VastaaPoista
 12. Erinomainen kannanotto ajankohtaiseen tilanteeseen.

  Hyviä kommentteja.

  Pessimismiä on ollut liikkeellä. Toivoakin on ollut liikkeellä.

  QK esitti mielestäni saman asian, jota olen itse jonkin aikaa yrittänyt tuoda eräänä tulevaisuuden vaihtoehtona esille. Hyvin suurella todennäköisyydellä olemme koronakusetuksen ja kansalta ryöstettyjen verovarojen ja vastaavien jälkeen heräämässä hyvinkin pian eräänlaiseen kotikutoiseen oligarkkiuteen.

  Kehitys alkoi jo aiemman 12-vuotiskauden pressan toimesta ja kierroksia lisättiin nykyisen 12-vuotiskaudella. Toki ex-pääministeri Juha Sipilä oli kepusta omille lahkolaisilleen järjestämässä myös positioita siirtyä valtion tukemaan ja järjestämään oligarkkiuteen.

  Kansan tulee muistaa, että kaikki mikä on tapahtunut ja tulee tapahtumaan, tullee edelleen tapahtumaan laittoman rikollisia menetelmiä käyttäen, joita valtakuntamme korkeimmat laillisuusvalvojat tukevat virkavastuullaan.

  Surullista ja onnetonta. Asioiden ei tarvitsisi olla näin. Antamalla pienen piirin tehdä asioita demokratian, oikeusvaltion ja laillisuusperiaatteen vastaisesti on johtanut meidät tähän tilanteeseen... Vaihtoehtoja olisi ollut - ja olisi edelleen...

  VastaaPoista
 13. Olipahan uskalias teko! Teit huumorinäpsäyksen poliisista, vieläpä siitä somesivuillakin ylistetystä rivipoliisista, joka on kolmannella kotimaisella ilmaistuna haram.

  YrjöP yllä totesi pessimismin vallanneen blogiseinät. Huumori on uhanalainen laji. Monty Python legenda John Cleese totesikin vihapuhelakien tuhoavan luovuuden. Ja hän jos kuka tietää mistä puhuu.
  https://www.breitbart.com/europe/2020/10/11/monty-python-legend-warns-hate-speech-laws-disastrous-creative-process/

  Poliisihuumori on hauskaa oikein tuotettuna ja esitettynä. Esim. Kanadassa se onnistuu hyvin:
  https://www.youtube.com/watch?v=XDDO9rRM08s
  Ei taida Suomessa onnistua...

  VastaaPoista
 14. Terve Juha ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  Juha: Kaikki tuo pitää tietysti paikkansa. Päättäjiemme toiminta viimeisen 20 vuoden aikana on ollut ajoittain suorastaan rikollista, ja silloinkin kun lain kirjainta on noudatettu on touhu ollut vähintäänkin moraalitonta. Masentavaa on se, että siitä hyvin harvoin seuraa mitään. Olen aika varma että tuo Haaviston ketkukin tulee pääsemään kuin koira veräjästä. Vielä masentavampaa on se, ettei kansakaan tunnu hirveästi välittävän. Osa porukasta tietysti on vihaisia ja pieksävät suutaan netissä, mutta niin vain kerta toisensa jälkeen nuo samat rikollisjärjestöt äänestetään vallankahvaan. Liekö sitten niin, etteivät asiat ole vieläkään tarpeeksi huonosti?

  Vaihtoehtoja olisi ollut - ja olisi edelleen...

  Niinhän niitä olisi. Täytyy kai vain toivoa, että jonkinlainen kansallinen herääminen alkaisi, ja mielellään pian. Muutoin saatamme jonain päivänä huomata olevamme tilanteessa, jossa niitä vaihtoehtoja ei enää ole.

  Veijo: Itse asiassa minun ei ollut tässä tarkoitus irvailla noita poliiseja. Alkuun tein tämän siten, että 2. ja 3. ruudussa Ryppy sanoo me eikä minä. Muutin sen sitten kuitenkin, koska en halunnut vihjata että niillä poliiseilla jotka tuolla oikeasti olivat, olisi samanlaista idealismia kuin Rypyllä. Uskoisin että he vain pyrkivät tekemään työnsä. Tein tämän lähinnä siksi, että minua huvitti suuresti ajatus Rypyn nuoruuden idealismista, johon kuuluu olennaisena osana hippien kaasuttaminen:)

  VastaaPoista
 15. RK
  Kiitos vastauksesta. Ei kait kukaan ottanut huumoriasi irvailuna. Mielestäni kyseessä oli hyvinkin onnistunut veto. Vai ovatko rivipoliisit sittenkin luvattomia kohteita pikku virnuilulle? Ja vasta ylärivipoliiseina heistä tulee huumorin tykinruokaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kait kukaan ottanut huumoriasi irvailuna. Mielestäni kyseessä oli hyvinkin onnistunut veto.

   No hyvä jos näin. Rupesin vain itsekin ajattelemaan että sen voisi tulkita myös poliisille irvailuna. Minua ei niin haittaa jos jotkut ihmiset eivät pidä sarjakuvistani, mutta se minua hieman vaivaa jos ne ymmärretään väärin. Muutaman kerran sellaistakin on sattunut.

   Vai ovatko rivipoliisit sittenkin luvattomia kohteita pikku virnuilulle?

   Eivät. Minä kannatan näissä asioissa South Parkin linjaa, jossa kaikki ovat vapaata riistaa. Se, että vittuiluni on melkoisen valikoivaa johtuu siitä, että minä en halua vittuilla sellaisille, jotka eivät sitä mielestäni ole ansainneet. Itse asiassa tästä blogista ei alunperin ollut tarkoitus tulla näin selkeästi asenteellinen. Mutta juuri niihin aikoihin maahamme alkoi vyöryä aivat tolkuton määrä irakilaisäijiä, ja niinhän siinä sitten kävi että yhtäkkiä huomasinkin olevani pesunkestävä vihapiirtäjä:)

   Poista
  2. On hirvittävän helppo ymmärtää kirjoitettu teksti samoin kuin sarjakuvan sanoma väärin. Naamatusten keskustellessa on ehkä helpompaa.

   Poista
  3. Noinhan se on. Sitten on tietysti sellainenkin ilmiö kuin tahallaan väärinymmärtäminen. Siihenkin olen pyllyhumoristin urallani törmännyt. Sellainen ei minua kuitenkaan häiritse, sillä kyseessä ovat olleet poikkeuksetta ihmiset, jotka nyt vaan vihaavat sydämensä pohjasta sitä mitä tämä sarjakuva edustaa.

   Poista