keskiviikko 30. syyskuuta 2020

RYPPY TYÖTTÖMÄNÄ

 


18 kommenttia:

 1. Näin lyhyesti sanottuna tämä sarjakuva kiteytti hyvin monen ihmisen tunteet.

  VastaaPoista
 2. Ryppy on hoksannut, että veronkierto ja pimeä talous voivat enää pelastaa maan. Hän on esimerkillinen ja uhrautuva kansalaisaktivisti! Sananlaskukin sanoo, että ei helmiä sioille.

  Päivänvaloon on syytä palata vasta sitten, kun päättäjät osoittavat keskimääräistä parempaa järkevyyttä rahojen käytössä. Tällä hetkellä he tekevät pelkkää vahinkoa, sitä enemmän, mitä enemmän heillä on siihen pakko-otettuja resursseja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kysyisinkin Mikko K käytätkö itse verovaroilla tuotettuja palveluita vai oletko harmaan eli pimeän talouden expertti?

   Poista
 3. Hyvin kuvattu. Ei ne uudet virkakyöstit työllisyyttä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisää ne. Virkkakyöstien työllisyyttä. Ja se kai lienee se pääasia tällä hjallituksella.
   Huru-ukko

   Poista
 4. Rypyn asenne on ihailtava, mutta aivan jokainen ei taida seistä sanojensa takana, jos ensin haistattaa systeemille pitkät huilut ja ilmottaa tekevänsä vain pimeitä hommia.

  Ryppy tuntuu myös tietävän, että verotuksen yhteiskuntafilosofinen perusta on se, että rahat käytetään yhteishyvään. Ja jos tähän periaatteeseen soveltaa naisen logiikkaa...

  VastaaPoista
 5. Mä olen ajatellut voivani liittyä Iloisiin veronmaksajiin, mutta ei aina minusta tunnu tältä.

  ...Kävin äsken katsomassa. Iloiset veronmaksajat on ilmeisesti edelleen olemassa. Tosin mä olen eläkeläinen, joten kannattaisiko edes periaatteessa koskana liittyä, on kyseenalaista.

  VastaaPoista
 6. Terve Yrjö, MikkoK, Krypta, JuhoX ja Tom, ja kiitos kommenteistanne.

  Yrjö: Juu, oli tässä vähän omiakin tuntemuksia kiteytettynä. Itse en pimeitä töitä tee, enkä ole aikeissa sellaiseen ryhtyäkään, mutta kyllä tuo päättäjien asenne verovarojen suhteen pistää kyllä välillä vituttamaan aika ankarasti.

  MikkoK: Tietyllä tavalla asia on juuri noin. Tosin, jos kaikki noudattaisivat Rypyn esimerkkiä(mikä ei tietysti ole oikeastaan mahdollista) ja valtio menisi konkurssiin, joutuisivat siinä vähäosaiset aika koville. Mutta näyttää kovasti siltä, että mikään muu ei tepsi. Se, että tässäkin tilanteessa hallitus korottaa kehitysapua ja touhuaa jotain helvetin sukupuolineutraaleja liikennemerkkejä, puhuu kyllä puolestaan.

  Krypta: Kiitoksia. Minäkin luulen, että ainut porukka jonka työllisyys tämän seurauksena paranee, on ne 1000 uutta virkakyöstiä.

  JuhoX: Tuo verotuksen yhteiskuntafilosofinen perusta on kyllä tainnut olla päättäjiltämme hukassa jo vuosikymmeniä. Nykyinen hallitus onkin sitten viemässä touhun ihan uusiin sfääreihin.

  Tom: Aika paljon pitäisi tässä maassa muuttua, jotta minut saataisiin liittymään tuohon poppooseen. Varsinkin tällä hetkellä olen hyvinkin kyrpiintynyt veronmaksaja.

  VastaaPoista
 7. Aijai, kyllä nyt Ryppy tuhosi tulevaisuutensa. Tunnustettuaan omin sanoin kääntyvänsä työelämän Pimeälle Puolelle hän sai justiinsa verohallinnon, poliisin ja veropoliisin hengittämään niskaansa.

  Kas, Suomihan on sosialistinen valtio ja oikeusjärjestelmämme on sen myötä marxilainen:
  kanssaihmisiä kohtaan tehdyt törkeimmätkään rikokset eivät ole juuri mitään, mutta the Valtiota™ kohtaan tehdyt suorastaan pyhäinhäväistyksiä!

  Viimemainituista eräs raskaimpia on verojen laistaminen. Ryppy saa tehdä melkoisia fiskaalisia akrobaattitemppuja välttääkseen veronhimoisten virkakyöstien kourat;
  ne eivät lepää, eivät unohda eivätkä anteeksi anna niille, jotka ovat heitä vastaan rikkoneet!

  VastaaPoista
 8. Kukahan perustaisi KYRPIINTYNEET VERONMAKSAJAT RY:n. Yhdistys voisi julkaista valistuneita kannanottoja verotukseen liittyvistä asioista, kieli keskellä suuta tai poskessa tilanteen mukaan. Meitä saattaisi olla monta jäsenehdokasta. Yhdistyksen jäsenetuja voisi olla oikeus sähköpostiosoitteeseen, esim ryppy@kyrpiintyneetveronmaksajat.com.

  VastaaPoista
 9. Aikoinaan tuli Ruotissa oltua ja hommahan meni nousukaudella niin (siis ennen 1990-luvun puolta väliä) että ensin johonkin verokirjalliseen työpaikkaan, jonka kautta sai asunnon ja sairausvakuutuksen. Ja sitten toiseen, pimeään keikkatyöpaikkaan, josta sai paremman liksan per tunti, mutta ei noita etuja. En muuten ollut ainoa. Lähes kaikki suomalaismiehet tekivät samaa, varsinkin volvonostajat (lue nuorena jaksaa). Silloin oli mahdollista omalla ilmoituksella olla muutaman päivän pois "sairaana" ja kunhan noita jaksoja ei ollut liian monta puolessa vuodessa, niin kukaan ei välittänyt. Tuli siinä pieni pesämuna kerättyä, mutta se sitten katosi laman aikana.

  Mielenkiintoista oli aina välillä kun joku puhdasotsainen alkoi vinkua., että noista pimeistä hommista ei kerry eläkettä. Ihan vitunsama kun siiä varsinaisesta tulee joskus jotain. Sillä pimeällä liksalla pystyi kyllä elämään oikein hyvin ja velvoitteet samhällettiä kohtaan tuli hoidettua verotyön kautta.

  VastaaPoista
 10. Terve Huru-ukko, QK ja Anonyymi, ja kiitos kommenteistanne.

  Huru-ukko: Jep, kyöstien työllisyyshän tässä toki paranee. Suomi nousuun virkakyöstismillä!

  QK: Joo, Ryppyhän otti tässä kyllä melkoisen riskin. Sillä tuo mitä sanoit the Valtiota kohtaan tehdyistä rikoksista pitää paikkansa. Samanlainen meininkihän oli aikoinaan itänaapurissakin. Murhamiehet/rosvot/seksuaalirikolliset saivat kevyehköjä tuomioita, kun taas toisinajattelijoille annettiin melkoisia kakkuja. Ryppy tietysti kekseliäänä kaverina tietää kaikenlaista vippaskonstia, mutta aika näyttää onko sekään tarpeeksi. Veronhimoinen virkakyösti on muuten mainio termi.

  Anonyymi: Tuollaiselle yhdistykselle olisi kyllä kovasti tarvetta. Täytyykin vihjaista Rypylle, mahdollisesti kaveri saattaisi olla kiinnostunut pistämään sellaisen pystyyn.

  VastaaPoista
 11. Terve Balle, ja kiitos kommentistasi. Jaa, tuotapa en tiennytkään Ruotsin senaikaisesta meiningistä. Luulisin, että tuohon aikaan kuutamokeikkailu oli myös helpompaa, niin Ruotsissa kuin meilläkin. Itse en sellaiseen ole ryhtymässä, enkä tiedä olisiko se minun alallani edes mahdollista. Mutta jos sellaista suunnittelisin, niin eläkkeen kertymättömyys ei päätäni kääntäisi. Näyttää nimittäin vahvasti siltä, että tulen joka tapauksessa saamaan surkean eläkkeen.

  VastaaPoista
 12. Joo noista pimeistä hommista sen verran, verottaja keksi vuosia sitten että olin tehnyt yhtenä kesänä heinäkuussa 21h ohi kortin. Verottaja laskeskeli että olin tienannut siinä ajassa vaatimattoman 2458€. Yritin sitten soitella sinne virastoon että missäs Hevonvitun Haavemaassa telinemies tienaa 117€/h??? Mut eipä auttanut kuin maksella heidän keksimänsä summa...
  -Tavallinen Virtanen-

  VastaaPoista
 13. Terve Tavallinen Virtanen, ja kiitos kommentistasi. Nuo verokyöstit taitavat olla virkakyösteistä sitä pahinta sorttia. Itse en ole onnekseni joutunut heidän kanssaan tappelemaan, mutta tuollaisia tarinoita niinkuin tuo sinunkin olen kuullut eräitäkin. Vaan onhan minulla verokyösteillekin omistettu sarjakuva: https://ryppyjareika.blogspot.com/2019/03/ryppy-baarimikkona-osa-v.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoisin niin, että se toinen, ehkäpä pirullisempi on nämä ulosvetäjät eli ulosottomiehet, eli voudit. Ne perkeleet kun nykyään nylkee karhun ennen kuin se on edes kaadettu. Joskus menneinä aikoina vielä pytyi voudin kanssa sopimaan asioista, vaan nyt mennään pilkulleen pykälien mukaan. Vähintäänkin. J ainakin sitä pilkkua nussien, ja velallisen vahingoksi. Joustovaraa ei ole, ei pätkääkään. Ainakaan maksumiehen hyväksi.
   Nimimerkillä kokemusta on. Huru-ukko

   Poista
 14. Mitenkäs jos noi kaikki pätäkät joilla lisätään kyöstejä työkkäriin mutustamaan viineriä suunnattaisiinkin sivukulujen alentamiseen.

  Mahtaisikohan se auttaa siihen työllisyyteen?

  Kysyy nimimerkki:

  Epätietoinen kaanianhyttifilosofi.

  VastaaPoista
 15. Terve KKi ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne. Pahoitteluni kun vastaan vasta nyt, olin useamman päivän aika ankaran kuumeen kourissa.

  KKi: Tuosta sinun ehdottamastasi keinosta luultavasti olisi ihan oikeasti apua työllisyyteen. Mutta varsinkin nykyhallituksen kohdalla tuo ehdotus törmäisi ankaraan ideologiseen vastarintaan. Kyllä tässä saa muutenkin todeta, että saatiin huonoin hallitus huonoimpaan aikaan. Jopa Sipilän rosvokoplallakin oli parempia keinoja, niin kehnoja kuin ne olivatkin.

  Huru-ukko: Vai niin. Noista vourin perkeleistä ei itselläni ole onneksi kokemuksia. Mutta olen minä heistäkin tarinoita kuullut, ja niitä kaikkia tarinoita on yhdistänyt tuo ulosottomiehen täydellinen joustamattomuus. Tuo on myös niitä ammatteja, joiden kohdalla tulee aina mietittyä että mitenkäs tuollaiseen työhön ylipäänsä päädytään? Onko kyseessä lapsuuden haave, vaiko selkeät luonteenviat?

  VastaaPoista