perjantai 26. kesäkuuta 2020

SUURINKVISIITTORI


Tämä uutinen sai kuvataiteilijamme Rypyn sen verran tuohduksiin, että mies tarttui vihapäissään pensseliin ja öljyväreihin ja loihti tämän maalauksen. Täällä toimituksen puolella ollaan myös sitä mieltä, että on jossain määrin pelottavaa, että tuonkaltainen tyyppi on noin korkeassa asemassa.

11 kommenttia:

 1. No nyt on maalitettu sanan varsinaisessa merkityksessä, kun on moinen kuva maalattu. Hyi sanon minä, ilmankos toiviainen toiveikkaana esittää, että maalittaminen pitää saada virallisen syytteen alaiseksi.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 2. Terve Huru-ukko, ja kiitos kommentistasi. Niinhän siinä taisi käydä, että Ryppy sortui maalittamiseen. Saa nähdä, mitä tuo täti vielä ehtii vihapuhejahdissaan saada aikaan.

  VastaaPoista
 3. Suurinkvisiittori on juuri oikea termi; kysehän on vääräuskoisia jahtaavan organisaation johtajasta.
  Nykyinen inkvisitio on vain esikuvaansa valtavan paljon laajempi, kattaen syyttäjälaitoksen lisäksi myös tuomioistuinlaitoksen sekä hallinnollisen ja poliittisen kuin myös mediaeliitin.

  Heidän leppymättä valvomansa ja puhdistamansa usko ei myöskään ole katolinen kristinusko, vaan läntisten EU-maiden valtauskonnoksi eliitin päätöksellä vaihdettu intersektionaalinen feminismi.

  Sen eteen he he tekevät määrätietoista työtä saavuttaakseen tavoitteensa:
  kuolema patriarkaatille; kaikki valta feministeille!

  VastaaPoista
 4. Tästäpä tuli mielen tuosta Mäenpää tapuksesta
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veikkohuuska/kuinka-moni-huomaa-mita-suomessa-parhaillaan-tapahtuu-eurooppa-jyraa-meidat-me-kihisemme-liemissamme/
  Toiviainen väitti ettei oe mitään poliittista tässä Mäenpää jutussa, mutta..

  -jpt-

  VastaaPoista
 5. Inkvisiittorin kädessä oleva kirja taitaa olla Pääoma. Ei se ainakaan Raamattu saa olla. Toinen käsi voisi olla nyrkissä.

  Inkvisiittori on ottanut vahingossa ristiriipuksen kaulaan, vaikka sen piti olla sirppi-vasara-hakaristiyhdistelmä. Taustalla voisi näkyä esikuvien, Vysinkin ja Freislerin nimet kultakirjaimilla (Freisler ehti elämänsä varrella olla sekä kommunisti että natsi. Eipä sillä, toisilleen läheisiä ideologoitahan nuo ovat).

  Ehkä kuva joutuu retusoitavaksi ja seuraava versio on ortodoksisempi.

  VastaaPoista
 6. No, taideteoksen henkilöllä on vakaumus ja usko, joidenka tavoitteiden toteuttamiseen hänelle on annettu valtuudet kaikkien uskontojen, uskomusten, toteminpalvojien ja ehkä ukkoylijumala Soroksenkin temppeleistä.
  AA ja pistimet tanaan! Kuka uskaltaa vielä puhua vieraslajeista? Seppo Lavikainen, rohkea veikko, niitä blogissaan setvi.
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/selavii/vieraslaji-tulokaslaji-tai-turistilaji-pitaako-kansanedustajien-tunnistaa-erot/

  VastaaPoista
 7. Enemmän kuin pelottavaa. Kyseinen naikkonenhan jää varmaan pian eläkkeelle mutta turha kuvitella että tilalle tulisi yhtään parempaa. Huulipunahallitus jyrää ja edessä on vielä kolme hel-ve-tin pitkää vuotta.

  VastaaPoista
 8. Terve QK, Jpt, MikkoK, Veijo ja Yrjö, ja kiitos kommenteistanne.

  QK: Jep, tällä inkvisiittorilla on eri ideologia kuin noilla keskiaikaisilla espanjalaisukoilla, mutta vimma vääräuskoisten jahtaamiselle on samaa kaliiberia, ellei jopa vahvempi.

  Jpt: Niin, eihän se suinkaan olisi ensimmäinen kerta, kun tuonkaltainen silmänkääntötemppu suoritettaisiin. Mieleen tulee ainakin Halla-ahon panssarivaunukausti, jonka riehuessa perustuslakiimme juntattiin EU-jäsenyys vähin äänin.

  MikkoK: Pääoma sopisi hyvin, mahdollisesti myös joku Judith Butlerin lesbofeminismipläjäys. Tässä jäi nuo kristinuskon symbolit kuvaan siitä syystä, että en itse piirtänyt tuota kuvaa, vaan laitoin vain Toiviaisen pärstän tuolle inkvisiittorille. Halusin lähinnä testata miten se illustratorilla onnistuisi.

  Veijo: Niin, tällä kertaahan suurinkvisiittori ei saanut tahtoaan läpi. On kuitenkin melkoisen huolestuttavaa, että noinkin moni kansanedustaja oli valmis äänestämään syytesuojan purkamisen puolesta.

  Yrjö: Enemmän kuin pelottavaa. Kyseinen naikkonenhan jää varmaan pian eläkkeelle mutta turha kuvitella että tilalle tulisi yhtään parempaa.

  Niinpä. On melkoisen varmaa, että Toiviaisen seuraaja tulee olemaan samasta hyvä sisar-kerhosta ja samanlaisella ideologialla ja mentaliteetilla varustettu. Minä muuten muistan, kun vuosia sitten Mikko Puumalaisesta tehtiin apulaisoikeuskansleri. Silloin olin vielä jossain määrin huvittunut. Vaan eipä naurata enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olit julkaissut merkintäsi pian sen jälkeen, kun olin saapunut mökille. Minä en viitsi kännykällä kirjoitella lukijakommentteja. Mutta nyt sitten, kun olen palannut kotiin.

   Poista
 9. Ei tuolla demlalaisella kommunistilla ole kristinuskon kanssa mitään tekemistä. Itselle tulee lähinnä mieleen reinkarnaatio Neuvostoliiton Valtionsyyttäjästä Andrei Vyšinskistä, joka hoiteli sielläpäin virkaansa (varsin hyvällä ruumis-saldolla) vuosina 1935-1939.

  VastaaPoista