torstai 15. elokuuta 2019

RYPPY JA KOE-ESIINTYMINEN


25 kommenttia:

 1. Ryppy & Reiän clue on siinä että sen hyvä huumori pohjaa aina todellisuuteen. Itse tykkään kaikenlaisesta scifistä. Mutta en pahemmin enää katsele sitä koska niin roolijako kuin juoni täytyy nykyisin kulkea niin etnisen kuin seksuaalisen diversiteetin mukaan. Tylsää. Ei jaksa. Joitain vanhoja juttuja katsoo paljon mieluummin.

  VastaaPoista
 2. Terve Yrjö, ja kiitos kommentistasi. Itse en ole uudempaa scifiä edes yrittänyt katsella(lukuunottamatta Seth Macfarlanen luomaa The Orville-sarjaa, joka sekin on ainakin osittain tehty kieli poskessa), mutta kuulemani mukaan se on juuri tuollaista niinkuin sanoit. Vanhoja juttuja katson minäkin mielummin, ja sama pätee kyllä muihinkin genreihin.

  VastaaPoista
 3. Ryppy teki virheen. Hänen olisi pitänyt sanoa olevansa lesbohomorodullistettu. Jos raati olisi harkinnut asiaa liian pitkään (yli puoli minuuttia), hän olisi voinut terästää hakemustaan uhkaamalla laittaa syrjinnän nettiin ja hakea raastuvasta tuntuvia korvauksia.

  VastaaPoista
 4. Terve MikkoK, ja kiitos kommentistasi. Joo, tuohan se olisi saattanut auttaa. Yhteen uhrikategoriaan kuuluminen ei ehkä toisi tarpeeksi pääomaa, mutta genderfluid homo/lesbo menisi yhden blackfacen yli niin että heilahtaa:)

  VastaaPoista
 5. Orville on toki kieliposkessa tehty ja vieläpä vanhanaikaisen klisheinen. Juurikin siksi hyvä, kakkoskautta odotellessa.

  Telkkarisarjoista tuli mieleeni. Olen Midsommes Murders fani. Siinäkin tosin havaittavissa kevyttä mokutusta. Taannoin pisti huvittamaan kun valkoisen naisen tytär on neekeri. Juu, kyllä niin adoptio jne. plaaplaa. Pointti on siinä kun tämä tokuton rotuilu alkaa saada jo absurdin huvittavia piirteitä.

  Uudemmasta scifistä... Kyllä KillJoy vaikkapa ihan viihdyttävä.

  VastaaPoista
 6. Terve KKi, ja kiitos kommentistasi. Joo, minuakaan ei Orvillessa haittaa se klisheisyys, päinvastoin. Mokutus- ja lgbtiityy-propagandaa alkaa tosiaan tulla jo ovista ja ikkunoista. Netflixin uudempia sarjoja kun katselee, niin siellä on kyllä interracial-pareilla ja seksuaalivähemmistöillä melkoinen yliedustus.

  Uudemmasta scifistä tuli vielä yksi sarja mieleen. En tiedä lasketaanko sitä, koska kyseessä on animaatiosarja, mutta Rick & Mortyä tykkään kyllä katsella hyvinkin mielelläni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Orvillen kliseheisyys on tarkoituksellista, pienenä huomiona orvelissa isotalukset muistuttavat kieltä näyttävää suuta takaapäin..
   Kyllähän nämä nykysarjat vähän jo kärsii tästä kiintiöneekereistä ja homoista, muta ei nyt niin suuresti kuitenkaan kuin porukka väittää

   -jpt-

   Poista
 7. Kädet ja jalat ovat Rypyn, mutta naama on... No mikäs sen nimi nyt oli...

  VastaaPoista
 8. Niino jos animaatio... Onhan meillä Futurama...

  VastaaPoista
 9. Tere.
  En tiedä noista uusista enkä vanhoista scifi jutuista, ne ei oo mun juttuja. Mutta näistä Ryppyjutuista tykkään kuin, no hullu puurosta kuten sanotaan:) Mukavaa kun olet palannut piirustuspöydän äärelle.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 10. Terve Jpt, Veijo, KKi ja Huru-ukko, ja kiitos kommenteistanne.

  Jpt: Niin, kyllä minä voin muuten hyvää sarjaa/elokuvaa katsoa vaikka siinä muutama kiintiöneekeri/homo vilahtaakin. Sitä olen joskus miettinyt, että mihin moisella propagandalla oikein pyritään.

  Veijo: Ryppyhän teki tuossa selkeästi Othellot.

  KKi: No joo, futurama tietysti myös siinä tapauksessa. Varsinkin kaksi ensimmäistä kautta olivat kyllä rautaa.

  Huru-ukko: Jep, scifit scifeinä ja rypyt ryppyinä. Joo, olihan tuo aika jo palatakin. Jostain syystä näiden tekeminen heinäkuussa tuppaa olemaan vähän pakkopullaa. Nyt minun tekisi mieli tehdä Greta Thunberg-aiheinen sarjis, mutta en oikein tiedä mistä kulmasta sitä lähestyisin. Kun en varsinaisesti Greta-tytölle itselleen haluaisi vittuilla, vaan lähinnä sille sirkukselle joka hänen ympärilleen on muodostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten olisi se Gretan ameriikkan purjehdus. Saisiko siitä mitään?
   Huru-ukko

   Poista
  2. Ehkäpä. Oon sitä kyllä jo jonkin aikaa pyöritellyt päässä, mutta toistaiseksi lyö tyhjää. Vaan ei lannistuta.

   Poista
 11. Niino, ainakin aikamme antaa tulevaisuuden kulttuuriantropolgeille runsaasti ihmettelyn aihetta. Saattavat hämmästellä länsimaisen havumetsävyöhykkeen kulttuurin tarvetta itsensä ruoskimiseen.

  On siinä vuoden 2525 akakoomikko hmeissään kun tutkii aikauttamme. Miten joku aikakausi on voinutkin olla niin biologian lakien vastainen.

  VastaaPoista
 12. "
  Kun en varsinaisesti Greta-tytölle itselleen haluaisi vittuilla, vaan lähinnä sille sirkukselle joka hänen ympärilleen on muodostunut.
  "
  Niin Greta plikka on aikansa ja vanhempiensa tuote. Mietippä itse. Lähtisikö joku aspergerpimu ilman vanhempiensa opportunistista tukea öyhöttämään? Aivan.

  Olisi aikalailla kiintoisaa saada selville Greta Thunberg™ brandin taloudellinen arvo ja tuotto. Veikkaanpa, että The Greta™ on vanhemmilleen kohtalaisen tuottoisa projekti.

  VastaaPoista
 13. Esim. https://www.youtube.com/watch?v=2wR9rIc7jQw

  Greta seimeen. Ryppy "äidin" tilalle. Lahjustentuojiksi Paavi juoksupoikineen, Merkel, Käteinen, Stubbi, Macron, Rinne, Petteri, onhan noita.

  VastaaPoista
 14. Terve KKi ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne.

  KKi: Greta-projekti on kyllä mielenkiintoinen. Valtamedia pelottelee ihmisiä ilmastonmuutoksella usean vuoden ajan. Sitten joku assburger-teini pelottelun seurauksena ahdistuu ja menee osoittamaan mieltään, ja nyt pimu on jonkinlaisen messiaan maineessa. Minä kanssa luulen, ettei Greta ole varsinaisesti kuskin paikalla tässä projektissa. Näenkin tiettyä symboliikkaa siinä, että hän tällä hetkellä on valtamerellä aaltojen heiteltävänä.

  Veijo: Jotain raamatullista ajattelin itsekin, Greta kun selkeästi on aikamme ilmastouskonnon uusi profeetta, jollei suorastaan messias.

  VastaaPoista
 15. Jokaisella ajalla on uskontonsa ja messiaansa. Meidän aikamme on uskonto on, omassa paradoksaalisuudessaan, yhtä aikaa ilmasto ja kehitysmaat.

  Ilmastointi on myös aikamme Hollywood. Greta on tämän aikamme Hollywoodin Shirley Temple. Ehkä Gretasta tulee aikanaan ilmastoinnin suurlähettiläs kuten Shirleystä tuli WellValtojen.

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Shirley_Temple

  VastaaPoista
 16. Tuosta tulikin mieleen että havaintojeni mukaan noin puolessa (suurin piirtein) tv-mainoksista on joku suojavärinen pääosassa. Osa mainoksista tietty tehdään Ruotsissa, jossa tuollainen on aivan normikamaa, mutta onko Suomen asukkaista jo puolet tummaihoisia? Pistän bänniin kaikki sellaiset tuotteet joiden mainoksissa esiintyy joku kantaväestöstä poikkeava.

  VastaaPoista
 17. Terve KKi ja Becker, ja kiitos kommenteistanne.

  KKi: Totta puhut. Kun näiden ilmastohysteerikkojen juttuja kuuntelee, niin hyvin pian käy selväksi touhun suorastaan kulttimaiset piirteet. On siinä varmasti ihan aitoa huoltakin mukana, mutta tärkeintä vaikuttaisi olevan kuuluminen johonkin itseään suurempaan sekä tietysti oikeamielisenä poseeraaminen. Saa tosiaan nähdä kuinka pitkälle pikku-Gretan purjevene vielä seilaakaan. Luvassa lienee vielä paljon oikeamielisten hurmosta, sekä toisaalla nuivien tympääntynyttä tuhahtelua.

  Becker: Joo, sama havainto tehty täälläkin. Tuollaisella boikotilla voisi varmaan saada jotain aikaankin, jos siihen vain osallistuisi tarpeeksi väkeä. Gillette esimerkiksi taisi ottaa melkoisesti turpaansa tehtyään tiedostavan mainoksen metoo-hengessä.

  VastaaPoista
 18. Heh, tästä sarjakuvasta tulee eittämättä mieleen elokuva Pekka ja Pätkä neekereinä :-). Jos muistini pelaa oikein niin miehet etsivät ravintolamuusikon hommia stadissa ja plussaa oli englannin kielitaito. Tuumasta toimeen ja eikun kenkäplankkia naamaan! Ravintelin johtaja ehti ennen miesten koe-esiintymistä torppaamaan blondin laulajattaren joka ei osannut esiintyä englanniksi.

  Ennen esiintymistä Pekka opetti Pätkälle muutaman englanninkielisen fraasin "jees poks holirei" ja tästähän ravintelin johtoja tykkäsi kybällä plus tähän muka eksoottinen neekeritanssi. Eli mies ei itse osannut pätkääkään englantia vaan toisti haltioissaan e.m. sitaattia, mikä on täydellistä siansaksaa.

  Jepjep "Yes box holiday" - kyllä laatikko lomapäivä, osattiin sitä tuolloinkin kettuilla kielitaitovaatimuksien suhteen!

  Eniweis, pitäis vissiin hankkia tuon leffan leikkaamaton DVD-versio, koska nykyilmastossa toi voi joutua sensuurin kouriin ja Yle tuskin sitä enää lähettänee? Se leffa joutui viimeksi sellaisen p-myrskyn kouriin, että voihan vinetto...


  - Soomepois Eestist -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terve Soomepois, ja kiitos kommentistasi. Joo, Pekka ja Pätkähän vetivät komeasti blackfacet aikoinaan, eikä siitä käsittääkseni kukaan silloin loukkaantunut. Johtunee kaiketi siitä, että tuohon aikaan postmoderni suvakismi ei ollut sumentanut ihmisten arvostelukykyä, ja terveen maalaisjärjen käyttö oli muutenkin suotavaa. Itse en ole kyseistä pätkää nähnyt koskaan kokonaan, mutta tiedän toki perusjuonen.

   Poista
 19. Hyvät ihmiset eivät ymmärrä, että näytteleminen on sitä, että mennään jonkun toisen nahkoihin.

  VastaaPoista
 20. Rypylle voisi kertoa muutaman varoittavan sanan perseen kanssa pelaillessa, ettei käy kuten Perse-Arskalle:

  https://www.youtube.com/watch?v=3JkfICYCRJQ

  VastaaPoista
 21. Terve Tom ja Veijo, ja kiitos kommenteistanne. Pahoitteluni kun vastaan näin myöhään. On ollut vähän kiireitä.

  Tom: Niin, sitähän se on. Mutta jos oikein haluamalla haluaa pahoittaa mielensä, niin ainahan siihen syitä löytyy. Halla-aho kirjoitti aikoinaan kyseisestä ihmistyypistä seuraavaa:
  Kun ihmisen olemassaolon moodi on vaatia, tyrmistyä ja valittaa, hän vaatii, tyrmistyy ja valittaa juuri niin kauan kuin häntä kuunnellaan ja totellaan.

  Veijo: Joo, kyllähän Ryppy tuossa otti ihan aiheettoman riskin. Hyvät Ihmiset kun eivät ole tunnettuja huumorintajustaan.

  VastaaPoista